Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο laptop μου έχω σε ένα partition εγκατεστημένα τα windows 7.

Θέλω να δημιουργήσω ένα 2ο partition στο σκληρό για να εγκαταστήσω linux ubuntu.

Δηλαδή να κρατήσω στο 1ο partition τα Windows 7 όπως είναι και να δημιουργήσω ένα 2ο με το ubuntu.

Η απορία μου είναι η εξής: Μπορεί να δημιουργηθεί το 2ο partition χωρίς να επηρεαστεί το 1o με τα windows 7 και να μην διαγραφεί τίποτα;

Δημοσ.

Κατέβασε το Easeus Partition master (free) (http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/EASEUS-Partition-Manager.shtml).

Μείωσε όσο νομίζεις το partition των 7 και δημιούργησε ένα νέο στον ελεύθερο χώρο. Δεν χρειάζεται να το φορμάρεις, θα το κάνει το ubuntu (και να μην δημιουργήσεις νομίζω ότι θα στο κάνει ο installer).

Μην φοβάσαι να πειραματιστείς, αν δεν πατήσεις apply ότι αλλαγές έχεις δηλώσει είναι καθαρά πλασματικές και μπορείς να τις ακυρώσεις μέχρι να είσαι ικανοποιημένος.

Μόλις τελειώσεις πάτα Apply και περίμενε λίγο. Καλά είναι να έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο στον δίσκο και μην "στριμώξεις" πολύ το partition τους γιατί μετά θα έχεις πρόβλημα. Ανάλογα με τον δίσκο σου, νομίζω ότι 20-30GB είναι αρκετά για το ubuntu.

Δημοσ.

Στο laptop μου έχω σε ένα partition εγκατεστημένα τα windows 7.

Θέλω να δημιουργήσω ένα 2ο partition στο σκληρό για να εγκαταστήσω linux ubuntu.

Δηλαδή να κρατήσω στο 1ο partition τα Windows 7 όπως είναι και να δημιουργήσω ένα 2ο με το ubuntu.

Η απορία μου είναι η εξής: Μπορεί να δημιουργηθεί το 2ο partition χωρίς να επηρεαστεί το 1o με τα windows 7 και να μην διαγραφεί τίποτα;

Μπορεις αλλα το θεμα ειναι καποια στιγμη μπορει να παρουσιαστει ενα προβλημα και να μην μπορεις να μπουταρεις / να χασεις "καθε επαφη" με τον δισκο ... Εκτος το partition των windows/ubuntu εχεις και το "κρυφο" partition για recovery ... Πριν κανεις οτιδηποτε κανε Backup τα αρχεια σου ...

Υπαρχει ubuntu windows installer και μπορεις να εγκαταστησεις Ubuntu μεσα απο τα windows , χωρις να μπλεκεις με partition και αν θελεις να κανεις unistall το ubuntu το κανεις απο προσθαφαιρεση προγραμματων μεσα απο τα windows ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...