Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογω καποιων αλλαγων που εκανα στο γραφειο μου, χρειαστηκε να βαλω την οθονη πιο μακρια. Ετσι λοιπον, αγορασα απο το Πλαισιο στο Mall, ενα καλωδιο DVI-D 5 μετρων.

Πριν ψαξω για καλωδιο μου μπηκαν υποψιες οτι πρεπει να κοιταξω τους τυπους. Ειδα οτι το D σημαινει Dual Link. Ετσι μπηκα στη σελιδα του καταστηματος να δω την περιγραφη. Ελεγε οτι ειναι για συνδεση υπολογιστη με οθονη.

Το αγορασα και μολις ηρθα σπιτι οι φοβιες μου βγηκαν αληθινες.

Απο το ποσταρισμα που εκανε το PC, μεχρι στα Windows, ακομα και στο Linux, ολα εχουν μια πρασινη αποχρωση που με δυσκολια καταλαβαινεις τι διχνει. Ολα ειναι πρασινα δηλαδη!

Το εβαλα το εβγαλα, τιποτα. Το εδωσα σε εναν φιλο να το δοκιμασει και στο δικο του PC να μου πει.

Τι συμβαινει ακριβως με το Dual Link; Γιατι τοσο μπερδεμα με ενα καλωδιο;

Πως θα το επιστρεψω τωρα; Ως χαλασμενο ή οτι δεν μου κανει; Η συσκευασια χαλαει οταν ανοιχτει.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Και στο φίλο σου τα ίδια κάνει ??

Τεσπα ότι και να γίνεται απο την στιγμή που δεν σου δουλεύει εσένα σωστα αμεσα επιστροφη και αντικατάσταση με αλλο!!

Δημοσ.

Χεσε την συσκευασία αν την θέλαν αθικτη ας την κάνανε να ανοίγει χωρίς κόψιμο... κανονικα και με το νόμο πρέπει να στο αλλάξουν εφόσον δεν σε ικανοποιεί ή αν είναι DOA.. πάνε και ζορισε τους λίγο αν σου αρχίσουν τα σουξου μούξου!!

Αν είναι αυτό

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/accessories/Home-Cinema-Cables/Turbo-X-Dvi-Dual-Link-M-M-5M-737682.htm

δεν είναι και λίγα τα λεφτά που έδωσες για να πάει χαμένο!! :mad:

Δημοσ.

Λογω καποιων αλλαγων που εκανα στο γραφειο μου, χρειαστηκε να βαλω την οθονη πιο μακρια. Ετσι λοιπον, αγορασα απο το Πλαισιο στο Mall, ενα καλωδιο DVI-D 5 μετρων.

Πριν ψαξω για καλωδιο μου μπηκαν υποψιες οτι πρεπει να κοιταξω τους τυπους. Ειδα οτι το D σημαινει Dual Link. Ετσι μπηκα στη σελιδα του καταστηματος να δω την περιγραφη. Ελεγε οτι ειναι για συνδεση υπολογιστη με οθονη.

Το αγορασα και μολις ηρθα σπιτι οι φοβιες μου βγηκαν αληθινες.

Απο το ποσταρισμα που εκανε το PC, μεχρι στα Windows, ακομα και στο Linux, ολα εχουν μια πρασινη αποχρωση που με δυσκολια καταλαβαινεις τι διχνει. Ολα ειναι πρασινα δηλαδη!

Το εβαλα το εβγαλα, τιποτα. Το εδωσα σε εναν φιλο να το δοκιμασει και στο δικο του PC να μου πει.

Τι συμβαινει ακριβως με το Dual Link; Γιατι τοσο μπερδεμα με ενα καλωδιο;

Πως θα το επιστρεψω τωρα; Ως χαλασμενο ή οτι δεν μου κανει; Η συσκευασια χαλαει οταν ανοιχτει.

Ευχαριστω.

D = digital και οχι dual link ... Αρα DVI-D = digital ... DL DVI-D ή DVI-D (dual link) = dual link (αναλογως για DVI-I) ...

To dual link λειτουργει backwards ως single link οταν οι συσκευες που συνδεουμε δεν ειναι και οι 2 dual linκ ...

Το καλωδιο μπορει να εχει προβλημα , αλλα μπορει να εχει προβλημα και η καρτα γραφικων γιατι χρησιμοποιεις 5 μετρα καλωδιο ("ασθενες σημα")/ κακης ποιοτητας καλωδιο 5 μετρων ...

Δημοσ.

Θα περιμένω να το δοκιμάσει και το παιδί που το έχω δώσει να δούμε.

Αυτό διάβασα και εγώ, ότι υπάρχει και προς τα πίσω συμβατότητα. Γιατί όμως είχα την αίσθηση ότι δεν θα παίξει από την αρχή.

Εμένα μου βρωμάει ασυμβατότητα της οθόνης ή της κάρτας γραφικών.

Το καλώδιο είναι πιο χοντρό από έναν 1,5 μέτρου. Δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα. Όλα τα Pins τα έχει, οπότε;

Δημοσ.

Τι καλωδιο χρησιμοποιουσες πριν αγορασεις καινουργιο ?

Η καρτα σου εχει 2 dvi ports δοκιμασες απο την αλλη ?

Μηπως εχεις συνδεσει (ταυτοχρονα) με hdmi και την tv ?

Δοκιμασες χειροκινητα απο το menu του monitor να επιλεξεις dvi input ?

Δημοσ.

Στο παιδί που το έδωσα δουλεύει κανονικά.

Οπότε κάποια ασυμβατότητα παίζει με την οθόνη.

Επειδή φοβήθηκα ότι μπορεί να έχει χαλάσει η κάρτα γραφικών ή η οθόνη δοκίμασα το παλιό πριν λίγο και το PC δεν πόσταρε. H ASUS μουφομητρική είχε ανεβάσει το FSB Termination Voltage σχεδόν τέρμα. Το ρύθμισα σωστά και πόσταρε και έδειχνε μια χαρά.

Θα δοκιμάσω άλλη μία φορά με το νέο καλώδιο μπας και έφταιγε αυτό που αποκλείεται, αλλά για να είμαι 100% σίγουρος.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι και τόσο απίθανό να έφταιγε το o/c, όπως είπες ξαναδοκιμάζεις με το καινούριο και βλέπουμε...

Δημοσ.

Δεν εφταιγε τελικα αυτο. Μαλλον φταιει η οθονη. Θα την παω σπιτι του φιλου μου να δουμε με το δικο του PC. Να ξεκαθαρισουμε οτι δεν φταιει η καρτα γραφικων δηλαδη.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...