Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Tο παρόν νήμα υπάρχει για την εξυπηρέτηση των μελών που γράφουν σε αυτό και τα οποία σκοπεύουν να αγοράσουν νέα κονσόλα.

Δεν είναι για θεωρητική συζήτηση πάνω στο console gaming, ούτε για console wars, ούτε για consoles vs PC. 

Απλός κανόνας: Αν το μήνυμά σας δεν είναι για επικείμενη αγορά κονσόλας ή δεν απαντά σε μέλος που θέλει να αγοράσει κονσόλα, τότε δεν είναι για αυτό το topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό, το κάτι παραπάνω μας το προσφέρουν οι "μεγάλες" κονσόλες, τα φορητά δεν είναι για να λούζεις τόνους ιδρώτα σε hardcore gaming, ούτε για να βλέπεις 1080p απεικόνιση και Havok Psychics σε μια σταλιά οθόνη. Η Nintendo αυτό το κατανοεί, γι' αυτό άλλωστε κυριαρχεί τα τελευταία 20 χρόνια στα handhelds.

• Απαντ. 458
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πώς ακριβώς συγκρίνετε τα γραφικά μεταξύ 3DS και PS Vita; Είμαι πολύ περίεργος, γιατί εγώ δεν βρίσκω τρόπο να τα συγκρίνω.

+1 Συμφωνω!!! δε νομιζω οτι ειναι συγκρισιμα!! παρολα αυτα συμφωνω οτι το 3ds αυτη τη στιγμη (αν υπολογισουμε βεβαια και την διαφορα στους μηνες κυκλοφοριας) εχει πολυ περισσοτερους πoιοτικους τιτλους απο θεμα gameplay.

Δημοσ.

Nομιζω οτι παιζουμε με τα + 0,001 ,- 0,001.

Οι διαφορες ειναι μιας γενιας και αυτο ειναι δεδομενο.Το ενα (3ds) ειναι γενιας ps2,GC,xbox και το αλλο(psvita) ειναι γενιας ps3,360.

πχ.

fifa 12 3ds

PDS13 όλη σχεδόν η κοινότητα των gamers παραδέχεται πως οι διαφορές δεν είναι μίας γενιάς. (όπως ήταν στο ds vs psp)

Και πως γίνεται άλλωστε να είναι μία γενιά διαφορά από τη στιγμή που το 3DS υποστηρίζει shaders και γραφικά καλύτερα του Wii, ενώ το Ps Vita έχει γραφικά χειρότερα από ps3. Η ψαλίδα έχει μειωθεί.

Η σύγκριση που μου δίνεις αφορά 3rd party τίτλο που όπως είπαν και τα υπόλοιπα παιδιά είναι ατυχές παράδειγμα.

Δες Resident Evil Revelations, δες launch τίτλο Street Fighter IV, δες Starfox 3DS, δες PES 2012 3D, υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

Και σκέψου πως στο 3DS τα δείχνει και 3D. (που δεν το έχει το Vita).

Αλλά το κύριο θέμα μας δεν είναι τα γραφικά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπαν και κάποιοι άλλοι και ο Tilemaxx συγκεκριμένα, τα γραφικά δε παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο στην αγορά μιας φορητής κονσόλας, αλλά ρόλο παίζουν τα διαφορετικά παιχνίδια, το να πιάσει η φορητή τον παλμό του mobile gaming.

Στο θέμα αυτό το 3DS τα πάει περίφημα και επιπλέον φαίνεται πως έχει πολύ δυνατή υποστήριξη με τίτλους.

Και γι αυτό στο προηγούμενο ποστ μου είπα πως οικονομοτεχνικά αποτελεί την καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή.

Χωρίς αμφιβολία για μένα.

Για το θέσω και διαφορετικά, το Vita αυτή τη στιγμή κοστίζει αρκετά ως πολύ παραπάνω, χωρίς πολλούς τίτλους, χωρίς να δικαιολογεί την επιπλέον τιμή και έχοντας επίσης πολλά προβλήματα. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για αποτυχία, θα περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει, αλλά αυτή τη στιγμή δε θα συνιστούσα σε κανέναν να δώσει τουλάχιστον 300ευρω για αγορά Vita.

Όσοι θέλουν να το αγοράσουν, ας περιμένουν ακόμα 6 μήνες τουλάχιστον να δούμε πως θα κινηθεί το Vita στην αγορά και να δούμε αν βγάλει καλά παιχνίδια που να εκμεταλλεύονται το multitouch και το backtouch και τις άλλες δυνατότητες, να δούμε αν θα βγουν rpg (ήδη σε αυτόν τον τομέα το 3DS έχει δυνατό πλεονέκτημα με ανακοινωθέντες τίτλους) και να δούμε αν το Vita θα μπορέσει να ξεφύγει από την πορεία που χάραξε το psp (φορητό ps2). Γιατί αυτή η τακτική της Sony φαίνεται πως δεν αποδίδει.

Άποψή μου είναι πως το Vita θα έχει μείωση τιμής μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες, αν συνεχίσει να πουλάει το ίδιο μη αποδοτικά.

+1 Συμφωνω!!! δε νομιζω οτι ειναι συγκρισιμα!! παρολα αυτα συμφωνω οτι το 3ds αυτη τη στιγμη (αν υπολογισουμε βεβαια και την διαφορα στους μηνες κυκλοφοριας) εχει πολυ περισσοτερους πoιοτικους τιτλους απο θεμα gameplay.

Δε νομίζω να έκανε κάποιος εδώ απευθείας σύγκριση.

Σίγουρα σε απόλυτη σύγκριση το PS vita έχει καλύτερα γραφικά.

Ο ντόρος (και η σύγκριση) γίνεται για το αν η γραφική διαφορά 3DS vs PS vita είναι όση ήταν η διαφορά DS vs PSP. (που απείχαν μία γενιά διαφορά).

Για μένα και για πολλούς άλλους η διαφορά/η ψαλίδα έχει μειωθεί και μάλιστα αισθητά και για να το δεις αυτό, αρκεί να δεις τους καλύτερους τίτλους του 3DS μέχρι τώρα σε γραφική απόδοση. Τους αναφέρω παραπάνω.

Με άλλα λόγια, τα γραφικά του 3DS είναι αρκούντως ικανοποιητικά, χωρίς προβλήματα με frame rates, με υποστήριξη 3D και 2 οθόνες, και επίσης έχουν βγει πολλοί ποιοτικοί τίτλοι και μιλάμε για μία κονσόλα που είναι φθηνότερη από το PS vita αυτή τη στιγμή και έχει πουλήσει 16.3 εκατομμύρια κονσόλες (το 3DS), έναντι 0.7 εκατομμύρια κονσόλες το Vita.

Οι πωλήσεις του Vita είναι απογοητευτικές και πραγματικά ελπίζω να αρχίσει να πουλάει καλύτερα για να δούμε ανταγωνισμό πρώτον και δεύτερον για να μας έρθει το 3DS lite πιο γρήγορα στα χέρια μας. (σε όσους όπως και εγώ περιμένω το 3DS lite να βγει).

Από την άλλη όσοι ενδιαφέρονται για αγορά του Vita, μπορούν κάλλιστα να περιμένουν ένα 6μηνο, καθώς είναι πολύ πιθανό να έχει μειωθεί μέχρι τότε η τιμή του και επιπλέον να έχει ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο όσον αφορά το μέλλον του μηχανήματος.

Δυστυχώς το Vita μάλλον αναμένεται να έχει στην καλύτερη την τύχη του PSP, καθώς εξαρχής βρίσκεται 16 εκατομμύρια κονσόλες πίσω σε πωλήσεις, δεν έχει κατορθώσει να χτίσει μία user base 2,5 με 3 μήνες μετά την κυκλοφορία του και το ξεκίνημά του στην Αμερική ήταν το ίδιο απογοητευτικό με την Ιαπωνία. Μόνη λύση μπορεί να είναι η μείωση τιμής και να διορθώσει γρήγορα η Sony την πατάτα με τις proprietary memory cards. Δεν είμαστε επί εποχές ps2..

• Moderators
Δημοσ.

Σίγουρα σε απόλυτη σύγκριση το PS vita έχει καλύτερα γραφικά.

Πώς ακριβώς προκύπτει ότι το PSV έχει καλύτερα γραφικά; Πώς συγκρίνονται ρε παιδί μου; Τι εννοείτε όταν λέτε "γραφικά"; Η στερεοσκοπική απεικόνιση δεν είναι χαρακτηριστικό των "γραφικών"; Είναι μόνο το ΑΑ, το anisotropic, οι σκιές κλπ;

Δημοσ.

Πώς ακριβώς προκύπτει ότι το PSV έχει καλύτερα γραφικά; Πώς συγκρίνονται ρε παιδί μου; Τι εννοείτε όταν λέτε "γραφικά"; Η στερεοσκοπική απεικόνιση δεν είναι χαρακτηριστικό των "γραφικών"; Είναι μόνο το ΑΑ, το anisotropic, οι σκιές κλπ;

Απο αναλυση απο την oled απο το μεγεθος της οθονης απο το wipeout...και δεν νομιζω κανεις να παιζει στο 3ds με το 3d on χωρις προβληματα οπως να σου βγαινουν τα ματια να μενεις κοκκαλο και να μην αλλαζεις θεση για να μην τα βλεπεις διπλα...φοβερο και το 3ds αλλα psv δεν ειναι και δεν νομιζω να μπορει να γινει η μαχη θα δωθει στην τιμη και στο gameplay....

Δημοσ.

Τα παίρνεις όλα μαζί και τα συγκρίνεις.

Τα AA και aniso είναι φίλτρα.

Μετράνε πιο πολύ τα textures, polygon counts, τα shaders, lighting, ειδικά pixel/vertex shaders μπορεί να κάνουν ένα μέτριο παιχνίδι πολύ όμορφο.

Σε όλα τα παραπάνω τα καταφέρνει καλύτερα το Vita. Επίσης το Vita έχει καλύτερο επεξεργαστή με αποτέλεσμα να μπορεί να τραβήξει σε συνδυασμό με την κάρτα γραφικών περισσότερο φορτίο.

Aπλά δεν έχει τη δυνατότητα 3D απεικόνισης. Τη δυνατότητα αυτή δεν την έχει, όχι λόγω limitation της κάρτας γραφικών, αλλά λόγω limitation της οθόνης. Δηλαδή δεν έχει μία οθόνη που να μπορεί να δώσει 3D χωρίς γυαλιά.

Αν την είχε την οθόνη/την τεχνολογία, τότε η κάρτα γραφικών του είναι υπεραρκετή για να δώσει 3D.

• Moderators
Δημοσ.

και δεν νομιζω κανεις να παιζει στο 3ds με το 3d on χωρις προβληματα οπως να σου βγαινουν τα ματια να μενεις κοκκαλο και να μην αλλαζεις θεση για να μην τα βλεπεις διπλα...

Καλά, δεν μπορώ να μιλήσω για τους πάντες με τόση σιγουριά όση μιλάς εσύ, αλλά εγώ προσωπικά, ούτε πονοκεφάλους έχω, ούτε κοκκαλωμένος μένω και αλλάζω και συνεχώς θέση γιατί ξέρω πώς πρέπει να το κρατάω (όπως κρατιούνται όλα τα handhelds for that matter).

Τα παίρνεις όλα μαζί και τα συγκρίνεις.

Τα AA και aniso είναι φίλτρα.

Μετράνε πιο πολύ τα textures, polygon counts, τα shaders, lighting, ειδικά pixel/vertex shaders μπορεί να κάνουν ένα μέτριο παιχνίδι πολύ όμορφο.

Σε όλα τα παραπάνω τα καταφέρνει καλύτερα το Vita. Επίσης το Vita έχει καλύτερο επεξεργαστή με αποτέλεσμα να μπορεί να τραβήξει σε συνδυασμό με την κάρτα γραφικών περισσότερο φορτίο.

Aπλά δεν έχει τη δυνατότητα 3D απεικόνισης. Τη δυνατότητα αυτή δεν την έχει, όχι λόγω limitation της κάρτας γραφικών, αλλά λόγω limitation της οθόνης. Δηλαδή δεν έχει μία οθόνη που να μπορεί να δώσει 3D χωρίς γυαλιά.

Αν την είχε την οθόνη/την τεχνολογία, τότε η κάρτα γραφικών του είναι υπεραρκετή για να δώσει 3D.

Εγώ πάντως, πιστεύω ότι δεν συγκρίνονται, τουλάχιστον όχι ευθεία. Ξέρω γω είναι σαν να συγκρίνεις τα γραφικά ενός 3D FPS με ένα 2D adventure. Δεν συγκρίνονται, είναι διαφορετικά πράγματα.

Με τον ίδιο τρόπο, δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί μία συσκευή που βγάζει στερεοσκοπικό 3D με μία που δεν βγάζει.

Δημοσ.

PDS13 όλη σχεδόν η κοινότητα των gamers παραδέχεται πως οι διαφορές δεν είναι μίας γενιάς. (όπως ήταν στο ds vs psp)

Και πως γίνεται άλλωστε να είναι μία γενιά διαφορά από τη στιγμή που το 3DS υποστηρίζει shaders και γραφικά καλύτερα του Wii, ενώ το Ps Vita έχει γραφικά χειρότερα από ps3. Η ψαλίδα έχει μειωθεί.

Η σύγκριση που μου δίνεις αφορά 3rd party τίτλο που όπως είπαν και τα υπόλοιπα παιδιά είναι ατυχές παράδειγμα.

Δες Resident Evil Revelations, δες launch τίτλο Street Fighter IV, δες Starfox 3DS, δες PES 2012 3D, υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

Δεν με απασχολει ιδιαιτερα τι υποστηριζουν οι αλλοι.Εγω λεω αυτο που βλεπω.:P

Kαλυτερα γραφικα απο το wii εγω sorry δεν βλεπω.

Κατσε,περιμενε.Οι συγκρισεις που εκανα ηταν πολυ δικαιες πιστευω.

-Πρωτα συγκρινα το Mario του 3ds με το το Μario του wii.Δεν νομιζω οτι υπαρχει δικαιοτερη συγκριση.Του wii ευκολα ειναι ανωτερο.

-Μετα συγκρινα απευθειας εναν multiplatform τιτλο(fifa),o oποιος ειναι και παλι χειροτερος(εστω ιδιος,αλλα δεν το βλεπω) απο το fifa του ps2.

Το pes του 3ds που ειπε ενας φιλος εχει και παλι την μηχανη μιας γενιας πισω,δεν αλλαζει κατι,ακομα και αν δειχνει καλυτερα απο το fifa του 3ds.

Το Resident Evil αντιθετα θα ηταν κομματι της πιο αδικης συγκρισης που μπορουσαμε να κανουμε για wii,3ds και τελικα αδικη για το psvita.

Το wii δεν ειχε ποτε τετοιο Resident evil,τετοια παραγωγη αποκλειστικα για το wii.

Επισης μιλαμε για launch παιχνιδια του Vita vs παιχνιδι που βγηκε τωρα για το 3ds.

Για το θέσω και διαφορετικά, το Vita αυτή τη στιγμή κοστίζει αρκετά ως πολύ παραπάνω, χωρίς πολλούς τίτλους, χωρίς να δικαιολογεί την επιπλέον τιμή και έχοντας επίσης πολλά προβλήματα.

Πως δλδ θα την δικαιολογουσε την τιμη του?με 1000 παιχνιδια στο launch?Δεν εχει λογικη αυτο που λες.Φανταζομαι οταν ξαναδιαβασεις τι εγραψες θα το καταλαβεις.;p

Δημοσ.

Δεν με απασχολει ιδιαιτερα τι υποστηριζουν οι αλλοι.Εγω λεω αυτο που βλεπω.:P

Kαλυτερα γραφικα απο το wii εγω sorry δεν βλεπω.

Κατσε,περιμενε.Οι συγκρισεις που εκανα ηταν πολυ δικαιες πιστευω.

-Πρωτα συγκρινα το Mario του 3ds με το το Μario του wii.Δεν νομιζω οτι υπαρχει δικαιοτερη συγκριση.Του wii ευκολα ειναι ανωτερο.

-Μετα συγκρινα απευθειας εναν multiplatform τιτλο(fifa),o oποιος ειναι και παλι χειροτερος(εστω ιδιος,αλλα δεν το βλεπω) απο το fifa του ps2.

Το pes του 3ds που ειπε ενας φιλος εχει και παλι την μηχανη μιας γενιας πισω,δεν αλλαζει κατι,ακομα και αν δειχνει καλυτερα απο το fifa του 3ds.

Το Resident Evil αντιθετα θα ηταν κομματι της πιο αδικης συγκρισης που μπορουσαμε να κανουμε για wii,3ds και τελικα αδικη για το psvita.

Το wii δεν ειχε ποτε τετοιο Resident evil,τετοια παραγωγη αποκλειστικα για το wii.

Επισης μιλαμε για launch παιχνιδια του Vita vs παιχνιδι που βγηκε τωρα για το 3ds.

Πως δλδ θα την δικαιολογουσε την τιμη του?με 1000 παιχνιδια στο launch?Δεν εχει λογικη αυτο που λες.Φανταζομαι οταν ξαναδιαβασεις τι εγραψες θα το καταλαβεις.

Δεν είπα πως δεν έκανες καλή σύγκριση. Απλά το FIFA12 ήταν ατυχές παράδειγμα.

Αναφερόμουν στο FIFA12 συγκριτικό που μου έκανες εμένα ποστ.

Στο Mario, η διαφορά είναι κοντά για μένα. Και συγκρίνεις ένα Mario που βγήκε τα τελευταία χρόνια του Wii, με Mario που βγήκε στο 3DS προτού συμπληρώσει χρόνο.

Το PES 3D για 3DS όμως είναι καλύτερο από τα PES για Wii.

Το Resident Evil:Revelations στο λέω σαν δείγμα του τι μπορεί να δώσει το 3DS.

Έχεις δει εσύ τέτοιο παιχνίδι με τέτοια shaders στο 3DS?

Για το Vita έγραψα πως δε δικαιολογεί την τιμή του τώρα, από τη στιγμή που κοστίζει περισσότερο και έχει να παρουσιάσει πολύ λιγότερα παιχνίδια. Με βάση αυτό το κρίνω. Για μένα δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσει κάποιος τώρα το Vita, αν θέλει φορητή κονσόλα είναι οικονομοτεχνικά και επίσης με βάση τους τίτλους καλύτερο να πάει σε 3DS.

Καλά, δεν μπορώ να μιλήσω για τους πάντες με τόση σιγουριά όση μιλάς εσύ, αλλά εγώ προσωπικά, ούτε πονοκεφάλους έχω, ούτε κοκκαλωμένος μένω και αλλάζω και συνεχώς θέση γιατί ξέρω πώς πρέπει να το κρατάω (όπως κρατιούνται όλα τα handhelds for that matter).

Εγώ πάντως, πιστεύω ότι δεν συγκρίνονται, τουλάχιστον όχι ευθεία. Ξέρω γω είναι σαν να συγκρίνεις τα γραφικά ενός 3D FPS με ένα 2D adventure. Δεν συγκρίνονται, είναι διαφορετικά πράγματα.

Με τον ίδιο τρόπο, δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί μία συσκευή που βγάζει στερεοσκοπικό 3D με μία που δεν βγάζει.

Το στερεοσκοπικό 3D δεν είναι μάννα εξ ουρανού.

Είναι 2 framebuffers 2D, στη μισή ανάλυση η καθεμία, που διαφοροποιούνται στο βάθος (depth) και παρουσιάζονται η μία με διαφορά βάθους από την άλλη. Την υπόλοιπη δουλειά την αναλαμβάνει ο εγκέφαλος.

Για αυτό τον λόγο, κάποια παιχνίδια του 3DS, π.χ. το SF IV, όταν απενεργοποιήσεις το 3D, χρησιμοποιεί την extra ισχύ για να δώσει καλύτερο antialiasing στο παιχνίδι.

Αν τώρα μου λες πως θεωρείς το 3DS ένα βήμα μπροστά τεχνολογικά επειδή υποστηρίζει 3D, χμμ, εντάξει μπορείς να το πεις αυτό.

Αλλά δε σημαίνει πως το Vita δεν την είχε τη δυνατότητα. Απλά η Sony αποφάσισε πως δεν τη συνέφερε ή δεν προλάβαινε να το ενσωματώσει. Προσωπικά παραξενεύτηκα που το PS Vita δεν είχε κάποιας μορφής 3D από τη στιγμή που το PS3 είναι το πρώτο που έχει υποστηρίξει το 3D και με τόσα resources από τη Sony.

Δημοσ.

Στο Mario, η διαφορά είναι κοντά για μένα. Και συγκρίνεις ένα Mario που βγήκε τα τελευταία χρόνια του Wii, με Mario που βγήκε στο 3DS προτού συμπληρώσει χρόνο.

Το PES 3D για 3DS όμως είναι καλύτερο από τα PES για Wii.

Δυσκολα το mario του 3ds ειναι ιδιο με το mario του wii.Δεν συγκρινω το τελευταιο mario του wii btw αλλα το πρωτο.Oπως και να χει ειναι η δικαιοτερη συγκριση που μπορει να γινει.Και εκει φαινεται η διαφορα.

Επισης μη μενεις σε ενα πραγμα(πχ shaders) γιατι με την ιδια ευκολια μπορω να σου πω οτι ο Μαριο στο Μαριο 64 του ds εχει περισσοτερα πολυγωνα απο τον Μαριο του N64.Αυτο σημαινει οτι το ds ηταν δυνατοτερο απο το N64?

Οπως καταλαβαινεις ειναι λαθος αυτο που λες για το Resi.

Για το Vita έγραψα πως δε δικαιολογεί την τιμή του τώρα, από τη στιγμή που κοστίζει περισσότερο και έχει να παρουσιάσει πολύ λιγότερα παιχνίδια. Με βάση αυτό το κρίνω. Για μένα δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσει κάποιος τώρα το Vita, αν θέλει φορητή κονσόλα είναι οικονομοτεχνικά και επίσης με βάση τους τίτλους καλύτερο να πάει σε 3DS.

Και αυτο δεν εχει λογικη που λες,γιατι μια κονσολα σου εχω ξαναγραψει οτι ειναι επένδυση.Με την λογικη σου η καλυτερη παντα κονσολα για να αγορασεις θα ειναι αυτη που βγαινει πρωτη.Ευτυχως η sony δεν εχει ακολουθησει αυτη τη λογικη και ευτυχως που δεν ισχυει κατι τετοιο,γιατι ο ανταγωνισμος θα περιοριζοταν μονο στο ποιος θα προλαβει να βγαλει πρωτος κονσολα.

Δημοσ.

Δυσκολα το mario του 3ds ειναι ιδιο με το mario του wii.Δεν συγκρινω το τελευταιο mario του wii btw αλλα το πρωτο.Oπως και να χει ειναι η δικαιοτερη συγκριση που μπορει να γινει.Και εκει φαινεται η διαφορα.

Και αυτο δεν εχει λογικη που λες,γιατι μια κονσολα σου εχω ξαναγραψει οτι ειναι επένδυση.Με την λογικη σου η καλυτερη παντα κονσολα για να αγορασεις θα ειναι αυτη που βγαινει πρωτη.Ευτυχως η sony δεν εχει ακολουθησει αυτη τη λογικη και ευτυχως που δεν ισχυει κατι τετοιο,γιατι ο ανταγωνισμος θα περιοριζοταν μονο στο ποιος θα προλαβει να βγαλει πρωτος κονσολα.

To βλέπουμε διαφορετικά. Πάντως η ιστορία έχει καταδείξει ότι συνήθως όταν μία κονσόλα βγαίνει πρώτη, πουλάει καλύτερα.

Τα πάει καλύτερα στην αγορά. Γιατί προλαβαίνει να φτιάξει user base πιο γρήγορα.

Το λάθος της Sony δεν είναι πως αργεί να μπει στον χορό τόσο, όσο πως μπαίνει αργά και με πιο ακριβό hardware.

Αυτό σαν οικονομική πολιτική είναι πολύ ρίσκο. Στο ps3 τελευταία στιγμή έσωσε το καράβι.

Στο Vita θα τα καταφέρει? Μένει να δούμε..

Συμφωνώ πως είναι επένδυση.

Απλά για να φτάσεις στο τελικό συμπέρασμα πως είναι επένδυση και όχι αποτυχημένη αγορά, πρέπει να περιμένεις λίγο καιρό.

Να δεις πώς θα κινηθεί η κονσόλα. Και να αποφύγεις τα πρώιμα προβλήματα των πρώτων σειρών hardware. Έχουν αναφερθεί προβλήματα στο Vita. Και στο κάτω-κάτω το 3DS δεν είναι επένδυση?

Είναι μία επένδυση φθηνότερη, κάτω από 200 ευρώ που είναι το ψυχολογικό μου όριο για αγορές τέτοιων ηλεκτρονικών προιόντων και μάλιστα έχοντας βγάλει περισσότερα παιχνίδια :D

Για να στο θέσω διαφορετικά, για κάποιον τρίτο που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στις 2 κονσόλες, αυτό που λέω τόσα ποστς τώρα είναι πως το 3DS αποτελεί την παρούσα στιγμή καλύτερη αγορά οικονομοτεχνικά. Value per money δηλαδή. Παίρνεις μία κονσόλα πιο έτοιμη, πιο ψημένη στην αγορά με περισσότερους διαθέσιμους τίτλους και πιο οικονομική.

Και κυρίως, με βάση την πορεία του Vita αυτή τη στιγμή στην αγορά, που είναι απογοητευτική, όποιον οικονομικό αναλυτή και να ρωτήσεις, θα σου πει, περίμενε γιατί αυτή τη στιγμή το Vita είναι ρίσκο στο αν πιάσει. Μπορεί να πιάσει, μπορεί να πάει και άπατο.

Έχουν περάσει οι εποχές που επειδή μία κονσόλα ήταν Sony, θα ήταν καταδικασμένη να επιτύχει. Πλέον, το brand playstation δεν είναι τόσο δυνατό όσο στο παρελθόν. Γι αυτό δε μπορώ να προτείνω σε κάποιον να πάρει το ρίσκο να αγοράσει Vita τόσο νωρίς, ακόμα και αν δε βάζαμε το οικονομικό στη μέση.

Για κάποιον που απλά κάποια στιγμή θέλει να αγοράσει φορητή κονσόλα, προτείνω να περιμένει να βγει το 3DS lite. Και μέχρι τότε, θα έχει ωριμάσει και το PS Vita και θα μπορέσουμε να έχουμε πιο ασφαλή εικόνα. Επιπλέον, το Lite θα διορθώσει τα προβλήματα του 3DS με τη μπαταρία, μπορεί να έχει 2ο αναλογικό μοχλό και επίσης αν λάβουμε παράδειγμα από το DS, θα έχει μεγαλύτερη εικόνα και θα είναι λίγο φθηνότερο. Αυτό δείχνει η μέχρι τώρα πολιτική της Nintendo.

Για μένα προσωπικά, αυτή τη στιγμή δε θέλω να προβώ στην αγορά του 3DS. Περιμένω το Lite.

Το Vita θα το κοιτάξω λίγο τουλάχιστον σε ένα εξάμηνο από τώρα πιο σοβαρά. Είμαι εναντίον του 1st day buy/buy on launch.

Καθότι όπως είπα και στο άλλο thread, το 3DS έχει και το πλεονέκτημα του BC, καθότι έχει τίτλους που ταιριάζουν στο γούστο μου για φορητή κονσόλα και καθότι είμαι φαν της Nintendo, δίνω ελάχιστες πιθανότητες να πάω σε αγορά Vita στο μέλλον.

Εκτός και αν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα...

Δημοσ.

Έχουν περάσει οι εποχές που επειδή μία κονσόλα ήταν Sony, θα ήταν καταδικασμένη να επιτύχει. Πλέον, το brand playstation δεν είναι τόσο δυνατό όσο στο παρελθόν.

Γιατι,ποια κονσολα της δεν πετυχε?

-Αν δεν πετυχε το psp με τα 70εκ-80εκ συστηματα,καπου πρεπει να αναθεωρησεις για το τι πρεπει να θεωρειται επιτυχημενο η oxi.

Αν δεν πετυχε το ps3 με τις περισσοτερες πωλησεις hardcore κονσολας(ανα χρονο),το 360 τι εκανε(απετυχε παταγωδως?)?

Φυσικα και ειναι εγγυηση επιτυχιας το brand.

Δημοσ.

Γιατι,ποια κονσολα της δεν πετυχε?

-Αν δεν πετυχε το psp με τα 70εκ-80εκ συστηματα,καπου πρεπει να αναθεωρησεις για το τι πρεπει να θεωρειται επιτυχημενο η oxi.

Αν δεν πετυχε το ps3 με τις περισσοτερες πωλησεις hardcore κονσολας(ανα χρονο),το 360 τι εκανε(απετυχε παταγωδως?)?

Φυσικα και ειναι εγγυηση επιτυχιας το brand.

Μέχρι τώρα, όλες οι κονσόλες της είναι επιτυχημένες. Σαφώς.

(Μία μικρή παρένθεση εδώ, το ps3 δεν έχει όλα τα χρόνια περισσότερες πωλήσεις ανά χρόνο)

Η πτώση ενός τεράστιου brand όπως το playstation brand δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζονται χρόνια.

Η πτώση ξεκίνησε από το ps3. Μέχρι τότε ήταν πανίσχυρο το brand.

΄Ηταν εγγύηση επιτυχίας το brand. Μετά το ps3, δεν έχει την ίδια πέραση το brand.

Και για το καλού του ανταγωνισμού δε θα έπρεπε να έχει.

Δηλαδή δε θα ήθελα κάποιος τυφλά να αγοράζει ένα προιόν, λόγω brand. Άσχετα με το αν πάρα πολλοί το κάνουν.

Μία μικρή ανάλυση των πωλήσεων του Vita, θα σε έκανε να δεις πως τα πάει εξίσου απογοητευτικά Ιαπωνία και Αμερική.

Σε σχέση με το launch του PSP και σε σχέση με το launch του 3DS.

To PS3 στο launch στην Ιαπωνία, Αμερική σχεδόν ξεπούλησε. Περίμεναν άνθρωποι στην ουρά από την προηγούμενη μέρα και όταν εξαντλήθηκε το PS3 στην Αμερική, πολλοί το πουλούσαν στο ebay πολύ ακριβότερα.

Και αυτό έγινε γιατί στο launch του ps3, κανείς δεν ήταν υποψιασμένος για το τι θα ακολουθήσει.

Πλέον, μετά από την συνεχόμενη τρίτη θέση στις πωλήσεις του ps3, τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις του psp, η κατάσταση είναι διαμορφωμένη ως εξής. Για μένα:

Στην Αμερική το brand playstation έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, ίσως και ανεπανόρθωτη. Στις home κονσόλες το 360 πουλάει σαν τρελό, το ps3 ποτέ δεν κατάφερε να κλέψει από την αίγλη του και στις φορητές κονσόλες το psp τρώει χρόνια σκόνη από το DS και τώρα πλέον από το 3DS. Με άλλα λόγια, ως τρίτος παρατηρητής έχω να πω πως πάρα πολύ δύσκολα θα ανατραπεί η κατάσταση.

Μία κατάσταση που πριν την κυκλοφορία του ps3, είχε τη Sony να έχει πουλήσει τις περισσότερες κονσόλες ps2 στην Αμερική και το xbox να υπολείπεται πάρα πολύ. Δηλαδή στην Αμερική πιστεύω συμφωνείς πως η κατάσταση άλλαξε άρδην, τούμπαλιν και αυτό τη στιγμή το δυνατό brand είναι το xbox και όχι το playstation.

Πάμε Ιαπωνία. Eπί εποχής ps2, ήταν πρώτο και με χαώδη διαφορά στις πωλήσεις.

Από το PS3 και μετά, είναι δεύτερο σε πωλήσεις, το ίδιο και με το psp.

Έχει γίνει λοιπόν και εκεί μεγάλη ζημιά στο brand...

Κύρια απόδειξη οι χάλια πωλήσεις του Vita στην Ιαπωνία σε σχέση με το launch του psp στην Ιαπωνία.

Βέβαια το ps3 έχει δυναμική στην Ιαπωνία τον τελευταίο χρόνο. Το ομολογώ αυτό.

Αλλά το 3DS δείχνει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική. Και ας είναι mobile κονσόλα.

Πάμε Ευρώπη. Εδώ παραμένει δυνατό το playstation.

Πιο αναγνωρίσιμο brand από το xbox και εξίσου αναγνωρίσιμο με τη Nintendo.

Παρόλα αυτά στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, που είναι η Αγγλία, το ps3 είναι τρίτο σε πωλήσεις με διαφορά από το 360, το οποίο σχεδόν έχει κερδίσει τη μάχη και εκεί. Επίσης σε συνολικό επίπεδο, στην Ευρώπη και Αυστραλία το Wii συνεχίζει να έχει περισσότερες πωλήσεις.

Υπάρχει πάντως δυναμική στο ps3 συνολικά στην Ευρωπαική αγορά και Αυστραλία και είναι η μόνη ελπίδα της Sony για το Vita.

Αυτή τη στιγμή τα μηχανήματα της Sony, ps3 και psp, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, πουλάνε κατά απόλυτα κριτήρια καλά μόνο στην Ευρώπη. Το πρόβλημα είναι πως πλέον και το 3DS πουλάει πολύ καλά στην Ευρώπη και έχει ρίξει τις πωλήσεις του psp.

Αν το Vita, δεν κάνει καλό launch ούτε στην Ευρώπη, θα έχεις μία κονσόλα με απογοητευτικά launch και στις 3 κύριες αγορές του κόσμου.

Αν η Sony δεν προβεί σε κάποια μείωση τιμής σχεδόν άμεσα, δε νομίζω να έχει πολλές τύχες με 3 αποτυχημένα launch..έτσι πιστεύω.

Αλλά έτσι ή αλλιώς, αυτό από μόνο του δε δείχνει πως το brand playstation είναι σε πτώση ?

Αν το brand δεν ήταν σε πτώση λόγω PS3 - γιατί εξαιτίας του ps3 ξεκίνησε η πτώση - τότε δε θα έπρεπε το Vita, να έχει κάνει τουλάχιστον επιτυχημένο launch και να πούμε πως το ps3 ήταν μία κακή παρένθεση στις πωλήσεις ?

Και σκέψου πως το ps3 είναι 3ο σε πωλήσεις έχοντας καλά launch, ειδικά σε Αμερική και Ιαπωνία.

Δημοσ.

Μέχρι τώρα, όλες οι κονσόλες της είναι επιτυχημένες. Σαφώς.

(Μία μικρή παρένθεση εδώ, το ps3 δεν έχει όλα τα χρόνια περισσότερες πωλήσεις ανά χρόνο)

Δεν εχει σημασια το αν καποιο χρονο ηταν πισω,αλλα το οτι στην διαιρεση βγαινει οτι πουλαγε και πουλαει περισσοτερο.Επισης ειναι fact οτι το COD στο Αμερικα κραταει ακομα το 360,παρολο που εχει ελαχιστους πλεον αποκλειστικους τιτλους.Επισης βοηθησε παρα πολυ γενικοτερα το COD.

Δηλαδή δε θα ήθελα κάποιος τυφλά να αγοράζει ένα προιόν, λόγω brand. Άσχετα με το αν πάρα πολλοί το κάνουν.

Aυτο ακριβως δεν κανεις εσυ με το 3ds?Υπαρχει ενα ανωτερο αντικειμενικα φορητο και εσυ πας με το Brand(Ν στα φορητα).Πως γινεται να μην σου αρεσει αφου το κανεις?:P

Αλλά έτσι ή αλλιώς, αυτό από μόνο του δε δείχνει πως το brand playstation είναι σε πτώση ?

Δεν ειπες οτι ειναι σε πτωση(σε αυτο συμφωνω),αλλα οτι ''Έχουν περάσει οι εποχές που επειδή μία κονσόλα ήταν Sony, θα ήταν καταδικασμένη να επιτύχει''

Εγω εκει διαφωνω.Ακομα και τωρα μεχρι να αποδειχθει κατι διαφορετικο,ειναι καταδικασμενες να πετυχουν οι κονσολες της sony.

btw τωρα τα ειδα.

UK All-Platforms Top 10

1. Uncharted: Golden Abyss (Sony)

2. FIFA Football (EA)

3. UFC Undisputed 3 (THQ)

4. FIFA 12 (EA)

5. Rayman Origins (Ubisoft)

6. Mario & Sonic London 2012 Olympic Games (Sega)

7. Syndicate (EA)

8. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Activision)

9. Battlefield 3 (EA)

10. Final Fantasy XIII-2 (Square Enix)

UK Individual Platforms Top 10

1. Uncharted: Golden Abyss (Sony, Vita)

2. FIFA Football (EA, Vita)

3. UFC Undisputed 3 (THQ, Xbox 360)

4. Wipeout 2048 (Sony, Vita)

5. UFC Undisputed 3 (THQ, PS3)

6. Rayman Origins (Ubisoft, Vita)

7. Mario & Sonic London 2012 Olympic Games (Sega, Wii)

8. Syndicate (EA, Xbox 360)

9. FIFA 12 (EA, Xbox 360)

10. The Last Story (Nintendo, Wii)

http://www.gamasutra.com/view/news/162860/PS_Vita_games_top_UK_charts_in_launch_week.php

Δημοσ.

Aυτο ακριβως δεν κανεις εσυ με το 3ds?Υπαρχει ενα ανωτερο αντικειμενικα φορητο και εσυ πας με το Brand(Ν στα φορητα).Πως γινεται να μην σου αρεσει αφου το κανεις?:P

Δεν ειπες οτι ειναι σε πτωση(σε αυτο συμφωνω),αλλα οτι ''Έχουν περάσει οι εποχές που επειδή μία κονσόλα ήταν Sony, θα ήταν καταδικασμένη να επιτύχει''

Εγω εκει διαφωνω.Ακομα και τωρα μεχρι να αποδειχθει κατι διαφορετικο,ειναι καταδικασμενες να πετυχουν οι κονσολες της sony.

btw τωρα τα ειδα.

UK All-Platforms Top 10

Eίμαι φαν της Ν, δε σημαίνει πως πάω με το brand. Wii δεν έχω αγοράσει.

3DS δεν έχω αγοράσει. Έχω την πρόθεση να αγοράσω στο μέλλον - μιλάμε για τουλάχιστον 1 χρόνο μετά - , αλλά η αγορά ενός 3DS, ακόμα και τώρα για μένα είναι καλύτερη επιλογή οικονομοτεχνικά.

Αν πάντα αγόραζες το καλύτερο τεχνολογικά προιόν, σε όποια τιμή και αν στο πλασάρουν, συγνώμη, αλλά θα ήσουν/ήμουν αποτυχημένος αγοραστής. Και το Galaxy S II είναι πολύ καλό τεχνολογικά, και το Galaxy Note και το iphone 4 S, αλλά δεν αγοράζω σε αυτής της κλίμακας προιόντων προιόντα πάνω από 200 ευρώ. Αυτό είναι το όριό μου.

Παραπάνω λεφτά τα θεωρώ πως δεν αντικατοπτρίζουν το ίδιο vfm λόγο, εκτός από ελάχιστα ελαχιστοτάτων παραδειγμάτων προιόντα.

Το καλύτερα τεχνολογικά προιόν δε σημαίνει πως είναι και το καλύτερο από άποψης αγοράς.

Αν συνέβαινε αυτό, τότε όλα τα ακριβότερα προιόντα θα ήταν και τα πιο επιτυχημένα.

Το Vita μπορεί αντικειμενικά να είναι τεχνολογικά ανώτερο στο περισσότερα - π.χ. 3D δεν έχει, 2 οθόνες δεν έχει, κτλ - αλλά στις κονσόλες μετράει hardware + software. Και στο άθροισμα αυτό, αυτή τη στιγμή το Vita, είναι χειρότερο.

Έχει τις προοπτικές, δεν έχει τα παιχνίδια. Και από τη στιγμή που ΔΕΝ τα έχει ακόμα, δε βρίσκω καν λόγο να σκεφτώ την αγορά του.

Τι να το κάνω χωρίς παιχνίδια? Ας περάσουν τουλάχιστον 6μήνες και βλέπουμε.

Έπειτα στο 3DS, με καλύπτει προσωπικά, όπως επανελειμμένως έχω δηλώσει η ύπαρξη BC, γιατί αυτή τη στιγμή έχω μείνει χωρίς DS και με βολεύει αφάνταστα μία μελλοντική αγορά του 3DS για να παίζω και τα παιχνίδια του DS. Άρα προσωπικά δε βρίσκω λόγο να πάω σε Vita, τουλάχιστον προς το παρόν.

Στο top10 που μου έδειξες, προφανώς το Uncharted θα ήταν πρώτος τίτλος σε launch του Vita. Δεν είναι προφανές?

Από τη στιγμή που κάποιος αγοράζει μία κονσόλα, πρέπει να αγοράσει και ένα παιχνίδι τουλάχιστον για να χαρεί την κονσόλα αυτή.

Αν δεις όμως τα hardware charts του Vita, ενώ έχει launch η κονσόλα, δεν πούλησε τα περισσότερα κομμάτια.

Στην Αμερική πρώτο ήταν το 3DS, δεύτερο ήταν το 360 και τρίτο το Vita σε launch week.

Αυτό ήταν αποτυχία...και οι πωλήσεις του Uncharted δε μπορούν να το καλύψουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...