Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Tο παρόν νήμα υπάρχει για την εξυπηρέτηση των μελών που γράφουν σε αυτό και τα οποία σκοπεύουν να αγοράσουν νέα κονσόλα.

Δεν είναι για θεωρητική συζήτηση πάνω στο console gaming, ούτε για console wars, ούτε για consoles vs PC. 

Απλός κανόνας: Αν το μήνυμά σας δεν είναι για επικείμενη αγορά κονσόλας ή δεν απαντά σε μέλος που θέλει να αγοράσει κονσόλα, τότε δεν είναι για αυτό το topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οσον αφορα το θεμα του σπασίματος ψιλοαπογοητεύτικα λιγο.δεν μπορω απο θεμα οικονομικ΄λων να ανταπεξέλθω σε γνήσια παιχνιδια μιας και θελω καθε τρεις και λίγο άλλο!το psp το ειχα αλλα εβγενε παιχνιδι οποτε το θυμοντουσαν !για το νεο 3ds τι ακούγεται δηλαδή?Το μονο που μένει είναι η υπομονή λοιπόν!οτι θα σπάσει θα σπάσουν και τα δυο τώρα πιο δεν ξέρω !παντως κατευθείαν μολις σπάσει ενα απο τα δυο θα το αγοράσω οποιο και αν είναι!αν και θα προτιμούσα το vita

• Απαντ. 458
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Το 3DS σαν πιο παλιό έχει πιο πολλές πιθανότητες παρόλα αυτά κανείς δε σε εξασφαλίζει πως πράγματι αυτό θα σπάσει πρώτο. Πάντως πλεονέκτημα για το 3DS είναι πως έχει σπάσει ως προς τη DS συμβατότητα και έτσι θα μπορείς να το εκμεταλλευτείς το πρώτο καιρό. Γνώμη μου, αν το βλέπεις έτσι (διαφωνώ βέβαια, αλλά δεν είναι της παρούσης) πάρε ένα 3DS και για αρχή χτύπα τη τεράστια και πολύ αξιόλογη βιβλιοθήκη του DS.

Κακή ιδέα. Αν θέλει DS games καλύτερα να πάρει DS. Τα γραφικά των DS games στο 3DS είναι πολύ chunky.

OP, έτσι όπως τα περιγράφεις, θα σου πρότεινα να πάρεις DSi αν ενδιαφέρεσαι για DS games ή ακόμα και DS Lite, στο οποίο με μία slot-2 κάρτα θα μπορείς να παίζεις και τα παιχνίδια του GBA. Σκέψου κι αυτό το ενδεχόμενο. DS και GBA έχουν ΤΕΡΑΤΩΔΗ βιβλιοθήκη παιχνιδιών.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα από την hack scene δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Όπως είπα και παραπάνω το 3DS μάλλον θα καθυστερήσει πολύ να σπάσει ακόμα, καλοκαίρι μεριά και βλέπουμε. Το ίδιο θα ισχύει και για το PSV αν χρησιμοποιεί ίδια ή ανώτερα μέτρα προστασίας. Οπότε αν θες τα νεότερα games θα πρέπει να τα σκας, καλώς ή κακώς. Διαφορετικά, μείνε στο pc gaming. :P

Δημοσ.

Αν ειχες PSP ευκαιρια να ξαναποκτησεις. Μου φενεται εντελως παραξενο που λες οτι "εβγαινε παιχνιδι οποτε θυμοντουσαν" και παρα αυτα προτιμας να σκασεις φραγκα για να παρεις μια κονσολα που δεν εχει ακομα καλα καλα 4 τιτλους για να παιξεις. Δεν ξερω ποτε ειχες το PSP αλλα τωρα ειναι πολυ καλη ευκαιρια. Εχεις πληρη καταλογο με φοβερα παιχνιδια για ολα τα γουστα, εχει χακαριστει το μηχανημα πληρως και κανεις οτι γουσταρεις με αυτο (δοκιμασμενα πραγματα) και δεν προκειται να σταματησεις να παιζεις για μπολικο καιρο μεχρι να βγουν καμποσα παιχνιδια για τις νεες φορητες ετσι ωστε να διαλεξεις τοτε (ναι μπορεις να παιζεις αντιγραφα ασφαλειας μεσα απο την καρτα).

Το DS δεν το προτεινω γιατι απλα μπορεις να παρεις ενα 3DS και να τελειωνεις αφου ειναι backwards compatible. Κανε τη χαρη στον εαυτο σου και παρε ενα PSP τωρα, σημερα. Εχει οτι χρειαζεσαι και δεν θα το μετανοιωσεις. Δηλαδη αν φτασεις σε σημειο να το μετανοιωσεις με το PSP τοτε για τα αλλα συστηματα απλα θα πας να κλαψεις σε καμια ακρουλα σαν παιδακι.

Δημοσ.

ναι ρε παιδια αλλα το psp τώρα ναι μεν εχει καλή βιβλιοθήκη αλλα απο την αλλη δεν εχει κανενα μέλλον.πείτε μου τι ανμενόμενο παιχνιδι πρόκειται να βγει ενας καλος τίτλος?μολις βγει το vita μετά τέλος το psp δεν πρόκειται να ξαναδούμε ούτε ενα τίτλο να βγαίνει.απο την άλλη αν πάρω 3ds μπορώ να παίζω κκαι τα παλια παιχνιδια και παιχνιδια που αναμένονται να βγουν.το psp ikagura εχει τελειώσει εχει μεν μια καλή βιβλιοθήκη αλλα μέχρι εκει δεν εχει κανένα μέλλον .

Δημοσ.

Και τι πειραζει που δεν εχει μελλον? Ουτε το PS2 εχει μελλον αλλα μια χαρα αξιζει τα λεφτα του. Δεν περιμενεις να βγει κατι, οτι ηταν βγει βγηκε και ειναι ετοιμο για εσενα να το παιξεις οποτε γουσταρεις. Η τιμη του επισης ειναι παρα πολυ χαμηλη, πολυ λαθος ο τροπος που σκεφτηκες περι "μελλον".

Τι ειναι καλυτερο? Να αγορασεις ενα νεο μηχανημα τωρα που δεν εχει ουτε 4 παιχνιδια ή να αγορασεις ενα αποδεδειγμενο μηχανημα με πολυ μεγαλη βιβλιοθηκη και ΟΤΑΝ ξεμπερδεψεις με αυτο παιρνεις και κατι νεο φθηνοτερα και σαφως ποιο ετοιμο σε σχεση με τωρα. Τωρα μην παιρνεις παραδειγμα εμενα αλλα εγω διαθετω ολες τις φορητες (εκτος απο Vita φυσικα). Το PSP το ειχα και εγω μια φορα και εναν καιρο. Το ξαναπηρα σχετικα προσφατα και παλι και ειμαι σιγουρα πολυ ποιο ικανοποιημενος σε σχεση με την αρχη. Διαθετω και 3DS με μονο ενα παιχνιδι (Zelda) και ο λογος που το εχω ειναι γιατι το πηρα φθηνα μεταχειρισμενο. Σε καμια περιπτωση δεν θα τα εσκαγα τωρα για καινουργιο.

Οπως ειπα κανε τη χαρη στον εαυτο σου, μεχρι να τελειωσεις αυτα τα 30-40-50 παιχνιδια που -πρεπει- να παιξεις στο PSP θα εχει περασει πολυς καιρος. Δεν υπαρχει αλλη λυση για την περιπτωση σου.

Δημοσ.

Για το 3ds και γω το σκεφτομουν μετα την πτωση τιμης ΑΛΛΑ το νεο μοντελο που θα βγει θα χει κατα 99% 2ο αναλογικο μοχλο και οσοι εχουν το παλιο 3ds θα βαλουν ενα εξαρτημα που δινει 2ο μοχλο (εχει ηδη κυκλοφορησει στην Ιαπωνια).

Οποτε ποιος ο λογος?

Καντε λιγη υπομονη, σε αυτα τα πραγματα οσο περιμενεις κερδιζεις!

Δημοσ.

Για το 3ds και γω το σκεφτομουν μετα την πτωση τιμης ΑΛΛΑ το νεο μοντελο που θα βγει θα χει κατα 100% 2ο αναλογικο μοχλο

Fixed. :-)

Δημοσ.

Αυτό που δεν καταλάβατε από το πρώτο post μου και το ξαναεξηγώ είναι πως η επιλογή 3DS έχει το πλεονέκτημα πως συνδυάζει την επιλογή τεράστιας last gen "σπασμένης" βιβλιοθήκης (προφανώς μιλάω για αυτή του DS η οποία κατά τη ταπεινή μου γνώμη είναι ανώτερη του psp) αλλά και τη προοπτική για next gen όταν και αν φυσικά, σπάσει.

Last gen προφανώς εννοώ τη γενιά DS/PSP και next gen τη γενιά 3DS/Vita.

Φυσικά η αγορά PSP ή DSi/lite έχει νόημα μιας και τα δύο έχουν τεράστιες "σπασμένες" βιβλιοθήκες και είναι φθηνότερα (όχι και πάρα πολύ όμως μιας και το 3DS έχει πέσει πολύ). Επιπλέον όπως είπε και ο Malthador το καθαρό DSi/lite θα παίξει και πιο καθαρά τους τίτλους του DS (η διαφορά πάντως δεν είναι τόσο τεράστια όσο λες).

Απλώς, κατά τη γνώμη μου, η προοπτική της next gen για λίγα χρήματα παραπάνω και ειδικά από τη στιγμή που τα φράγκα δε περισσεύουν (και άρα δε μπορεί να ξανα-αγοράσει σύντομα άλλη κονσόλα) είναι μεγαλύτερο πλεονέκτημα.

Πάντως και εγώ είμαι σκεπτικός για τα "σπασίματα" και πιστεύω πως όλες οι μελλοντικές συσκευές θα σπάσουν πολύ δύσκολα...

Δημοσ.

Εγω προτεινα το PSP καθαρα ακριβως για τους λογους που θελει να αγορασει ο ιδιος μια φορητη. Αφενως καμια απο τις 2 νεες φορητες δεν προσφερει αυτο που ψαχνει αφετερου η μια ειναι ειναι ηδη στα νιατα της και η αλλη δεν εχει βγει καν ακομα. Το μελλον και για τις δυο φορητες ειναι ακομα σκοτεινο και το σκεπτικο "την παιρνω για να ειμαι future proof τη στιγμη που δεν εχω μια για να την υποστηριξω" ειναι εντελως λαθος στα δικα μου ματια.

Αν το κοστος δεν ηταν σοβαρος παραγοντας τοτε πολυ απλα αγοραζε εν καιρο και τις δυο. Απο τη στιγμη ομως που υπαρχει οικονομικο θεμα τοτε θα ηταν τεραστια χαζομαρα απο μερους του να αγνοησει ενα μηχανημα σαν το PSP που μπορει να το παρει τωρα πανφθηνα και να εχει μια συλογη στο ανετο απο 40-50 παιχνιδια τα οποια ειναι αψογα και θα τα παιξει σιγα σιγα ολα σιγουρα.

Συμφωνω επισης οτι το DS σαν συνολο εχει ανωτερη βιβλιοθηκη απο το PSP. Ειδικα στον τομεα RPG, S-RPG, Adventure και Action-adventure ειναι πολα σκαλια πανω χωρια τα καταραμενα Castlevania που απο μονα τους φτανουν για να αγορασεις το μηχανημα. Αυτο ομως που δεν εχει το DS (και ο λογος για τον οποιο προτεινω PSP) ειναι απλα οτι το PSP διαθετει κατι απο ολα τα ειδη. ΠΧ θες ξυλο? Εχεις παρα πολλα να διαλεξεις στο PSP ενω στο DS... Επισης προτεινω PSP καθαρα γιατι θα του βγει αρκετα φθηνοτερα σε σχεση με ενα 3DS + καρτα DS και ειναι κριμα να πληρωσει τοσα για να παιζει DS παιχνιδια σε ελαφρως χειροτερη απεικονιση.

Απλα ειναι η μονο σωστη λυση γι αυτα που ζηταει. Φθηνο? Ειναι. Κρακαρισμενο? Ειναι. Αντιγραφα παιζει? Ναι. Καταλογο με πολλα παιχνιδια εχει? Πλεον ναι, φτανει και περισευει. Τι αλλο θελει καποιος απο μια φορητη κονσολα?

Δημοσ.

Ikagura απλα ειμαι της νοοτροπιας γιατι να πάρω κατι για το οποιο και παλαιοτερα το ειχα(το 1004 βέβαια) αλλα και σημαντικότερο οτι το 3ds η το vita αν το παρω θα το εχω σιγουρα 4 χρονια+ενω για το Psp που αν επερνα τωρα θα διαλεγα το go αντε 1,2 χρονια το μέγιστο

Δημοσ.

Και τι εγινε που το ειχες και παλιοτερα? Τι παει να πει αυτο? Δηλαδη αν παρεις τωρα ΠΧ ενα 3DS και δεν ευχαριστηθεις και το πουλησεις αυτοματα θα το ξεγραψεις απο το μελλον σου αφου το ειχες και παλια? Το ιδιο και για το Vita ας πουμε? Μονος σου ειπες οτι το ξεφορτωθηκες γιατι εβγαιναν παιχνιδια με το σταγονομετρο. Με ποια δικαιολογια τωρα λοιπον θα παρεις ενα 3DS/ Vita που δεν εχουν και καταλογο παιχνιδιων?

Δεν εχω καταλαβει ακομα τον λογο και κυριως την νοοτροπια του να παρεις κατι νεο και να περιμενεις να βγουνε παιχνιδια που θα θελεις να εχεις απο το να παρεις κατι ετοιμο που εχει τα παντα στα ποδια σου σε εξευτελιστικη τιμη.

Δημοσ.

Δεν εινια μια καινούρια εμπειρια!ναι εχει αξιόλογους τίτλους δεν λέω αλλα οπως ειπα καθε μερα και καλύτερα παιχνιδια βγαίνουν απο τα παλιά!θα παρω ενα απο τα δυο με την δικαιολογια ναι μεν βγαίονουν λιγα παιχνίδια ΤΩΡΑ ομως γιατι στην συνέχεια θα βγαίνουν διπλά κάθε φορά ενω στο Psp δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει τίποτα άλλο απο εδω και πέρα!αυτη η κονσολα αν την παρω αντε να την παίζω ενα χρονο το μεγιστο 1.5 τις αλλες δυο ομως 3-4 χρόνια σίγουρα

Δημοσ.

Δικα σου τα λεφτα, δικια σου η τσεπη αλλα απο τα 2 νεα μηχανακια κανενα δεν καλυπτει τις αναγκες σου. Προχωρας λοιπον με αυτο το σκεπτικο στην αγορα οποιουδηποτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...