Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Tο παρόν νήμα υπάρχει για την εξυπηρέτηση των μελών που γράφουν σε αυτό και τα οποία σκοπεύουν να αγοράσουν νέα κονσόλα.

Δεν είναι για θεωρητική συζήτηση πάνω στο console gaming, ούτε για console wars, ούτε για consoles vs PC. 

Απλός κανόνας: Αν το μήνυμά σας δεν είναι για επικείμενη αγορά κονσόλας ή δεν απαντά σε μέλος που θέλει να αγοράσει κονσόλα, τότε δεν είναι για αυτό το topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν είχες πει από την αρχή ότι είσαι φαντάρος θα σου έλεγα πάρε psp διότι οι περισσότεροι στο στρατό έχουν psp και θα μπορείς να ανταλλάσσεις και παιχνίδια.

Επίσης θα μπορείς να ακούς mp3 και videakia....

Για μένα πάρε το pro 2011 και το god of war με αυτά τα δύο βγάζεις άνετα την θητεία σου....φορτωσέ την memory με ταινιούλες και τραγουδάκια και θα περάσεις ζάχαρη!

• 9 μήνες μετά...
  • Απαντ. 458
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ps Vita ή 3ds?

Kαλημέρα σε ολους σαν φανατικος gamer και εγω και σαν φοιτητης σκέφτομαι να πάρω μια απο τις δυο κονσόλες.Ο προβληματισμός μου ειναι ο εξής.Το 3ds ειναι μεν μια πολύ εντυπωσιακή και πρωτοπόρα κονσόλα σε πολύ καλή τιμη ομως απο τα games τι γίνεται?Υπάρχουν τίτλοι περα απο το Mario και το Zelda?το μέλλον επιφυλάσει κάτι?απο την αλλη απο την ώρα που θα πάρεις αυτη την κονσόλα με μια flashcard μπορείς μετά να παίζεις στν κυριολεξία τα πάντα δηλαδή ξοδεύεις 180 ευρώ και μετά τέλος!απο την άλλη το πολυαναμενόμενο ps vita θα κυκλοφορήσει σίγουρα καπου στα 250 ευρώ.Ναι μεν με τίτλους πασίγνωστους ώστοσο το να χακαριστεί δεν θα ειναι εύκολη δουλεια.Εννοω θα πρέπει να περάσει ενα σεβαστό διάστημα τον 3-4 μήνες λογικα?το psp οταν πρωτοβγηκε ποσο καιρό χρειάστηκε?ειμαι λοιπον σε αυτο τον προβληματισμο περιμένω το πρώτο η το δεύτερο?

• Moderators
Δημοσ.

Το 3DS δεν έχει σπάσει ακόμα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πάρει κάμποσο καιρό να σπάσει. Το ίδιο θα ισχύει φαντάζομαι και για το PSV.

Δημοσ.

Τα παιχνιδια που θα εμφανιστουν τοσο στο ενα οσο και στο αλλο σιγουρα θα αξιζουν τα λεφτα τους. Το 3ds ειναι ηδη γνωστο για τα παιχνιδια που θα εμφανιστουν σε συντομο χρονικο διαστημα ως το τελος του χρονου και συνεπως αξιζει η αγορα του και τωρα ακομα. Το PS vita ακομα δεν ξερουμε πολλα πολλα αλλα μια HD φορητη συσκευη με περιπου PS3 δυναμη σιγουρα θα εχει και αυτη να προσφερει. Το 3ds τωρα ειναι σε εξευτελιστικα χαμηλη τιμη και το παιρνεις ανετα. Αργοτερα παιρνεις και το PS vita οταν η τιμη θα ειναι ποιο νορμαλ και θα εχει και 2-3 παιχνιδια που θα σκιζουν.

Δημοσ.

κοιτα αν ειναι να δωσεις τοσο χρημα παρε ps3 η xbox360 απο κει και περα αν τα εχεις η θες κατι φορητο παρε ps vita σαν κατοχος psp και Dsi θα σου προτεινα next gen PS VITA δεν εχω κατι με τα DS αλλα σε γενικες γραμμες οτι παιξεις σε ds θα ειναι platform ενω με το PSP παιζεις και κανα shooter ρε αδερφε

Δημοσ.

Εγώ το Vita θα το διάλεγα όχι για τα παιχνίδια του αλλά γιατί έχει πολύ μεγαλύτερη οθόνη από το 3DS και είναι και multitouch. Και οπό όσο έχω δει σε πολλά μαγαζιά το 3D του 3DS δεν με εντυπωσίασε καθόλου. Μπορεί να φταίει και η οθόνη που είναι η μικρή και όχι η τεχνολογία. Πάντως το Vita αξίζει πιο πολύ απλά είναι λίγο ακριβότερο. Αυτά κατά την γνώμη μου πάντα.

Δημοσ.

To ps vita θεωρώ οτι θα έχει την ιδια πτώση της τιμής με το 3ds αν οχι τοσο πολυ στα 200 σίγουρα αλλα να γινει κατι τέτοιο θα πρέπει να περάσει καιρός....τιτλους που αναμένονται για το vita ξέρει κανεις?παντως σε γραφικά το vita θα ειναι κλάσης ανώτερο σίγουρα.οσο για το 3ds σαν πολυ δεν αργη να σπάσει?:)

Δημοσ.

Το ζητημα σε τετοια μηχανακια ειναι τα παιχνιδια. Το 3DS αξιζει τα λεφτα του χαλαρα στον τομεα αυτο. Επισης, οπως εχω πει και στο αναλογο thread, το 3D του ειναι μια χαρα χαρουλα αν το εχεις σπιτι σου. Εξω δεν προκειται να δεις το παραμικρο και μαλλον θα ζαλιστεις κιολας καθως δεν θα εχεις κανει καμια ρυθμιση πανω του.

Το PS vita σαφως και θα αξιζει και αυτο τα λεφτα του ΜΕΤΑ την πτωση τιμης του. Περιμενετε μερικους μηνες ΜΕΤΑ την κυκλοφορια του για να εμφανιστει και κανενα παιχνιδακι και τοτε αποκτηστε το και αυτο. ΤΩΡΑ παντως χαλαρα αγοραζεις το 3DS με Zelda, Starfox, Dead or Alive και εχεις να παιρνεις ως το τελος του χρονου πολλα περισσοτερα. Βοηθαει που μπορεις να βρεις το 3DS ακομα και μεταχειρισμενο στα 100-110 ευρω.

Δημοσ.

ξέρεις τι θελω να αγοράσω μια παιχνιδομχανη και μετα απο εκει τέλος να μην ξοδεψω εξτρα χρηματα με λιγα λογια να ειναι σπασμένες.ξερω οτι δεν ακούγεται ωραιο αλλα Νο money .για το 3ds λογικά μέσα σε 3 μηνες θα έχει σπάσει ολοκληρωτικά λέω εγω.το vita Ομως μέχρι να πέσει η τιμή του και μεχρι να το σπάσουν δεν θα πρέπει τουλάχιστον να πάει Αύγουστος?το minimum σου λεω εγω τώρα

Δημοσ.

Και τωρα ρωταω λοιπον εγω. Γιατι οχι ενα PSP σλιμ 3004? Το βρισκεις φθηνα, τα καλυτερα παιχνιδια του κυκλοφορησαν προσφατα και το μηχανημα ειναι ηδη σπασμενο για οτι αλλο το χρειαστεις. Επισης τα original παιχνιδια του αν θελησεις τα βρισκεις σε τιμες κλεψιας πλεον.

Γιατι 3DS και κυριως PS vita που εχουμε ακομα ΠΟΛΥ καιρο μπροστα μας μεχρι να δουμε κατι?

Δημοσ.

Βασικά αφού νο1 παράγοντας είναι το "σπάσιμο" δε μπορούμε στην ουσία να σε συμβουλέψουμε. Λόγος ότι καμιά δεν έχει σπάσει ακόμα άρα δε ξέρουμε πια θα σπάσει και πότε.

Το 3DS σαν πιο παλιό έχει πιο πολλές πιθανότητες παρόλα αυτά κανείς δε σε εξασφαλίζει πως πράγματι αυτό θα σπάσει πρώτο. Πάντως πλεονέκτημα για το 3DS είναι πως έχει σπάσει ως προς τη DS συμβατότητα και έτσι θα μπορείς να το εκμεταλλευτείς το πρώτο καιρό. Γνώμη μου, αν το βλέπεις έτσι (διαφωνώ βέβαια, αλλά δεν είναι της παρούσης) πάρε ένα 3DS και για αρχή χτύπα τη τεράστια και πολύ αξιόλογη βιβλιοθήκη του DS.

Η αγορά PSP είναι επίσης ενδιαφέρουσα ιδέα αλλά έχει το κακό πως σε περιορίζει σε βιβλιοθήκη παλιότερης γενιάς. Αν δε σε ενοχλεί αυτό σκέψου το και αυτό. Το Vita από τη στιγμή που δεν έχει βγει ακόμα είναι πιο μπέρδεμα και πιο μπλεγμένη ιστορία για τη περίπτωσή σου...

Δημοσ.

Η αγορά PSP είναι επίσης ενδιαφέρουσα ιδέα αλλά έχει το κακό πως σε περιορίζει σε βιβλιοθήκη παλιότερης γενιάς. Αν δε σε ενοχλεί αυτό σκέψου το και αυτό.

Αυτο δεν το καταλαβα, τι εννοεις?

Δημοσ.

Αυτο δεν το καταλαβα, τι εννοεις?

Εννοεί πως θα ασχοληθεί με παλιά παιχνίδια του PSP μιας και τώρα δεν βγαίνουν τόσα πολλά... αυτό κατάλαβα εγώ πάντως...

Δημοσ.

ξέρεις τι θελω να αγοράσω μια παιχνιδομχανη και μετα απο εκει τέλος να μην ξοδεψω εξτρα χρηματα με λιγα λογια να ειναι σπασμένες.ξερω οτι δεν ακούγεται ωραιο αλλα Νο money .για το 3ds λογικά μέσα σε 3 μηνες θα έχει σπάσει ολοκληρωτικά λέω εγω.το vita Ομως μέχρι να πέσει η τιμή του και μεχρι να το σπάσουν δεν θα πρέπει τουλάχιστον να πάει Αύγουστος?το minimum σου λεω εγω τώρα

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία περίπτωση το 3DS να έχει 'σπάσει' σε διάστημα εντός 3 μηνών, για τον πολύ απλό λόγο οτί η Nintendo έχει κάνει μία σειρά κινήσεων που αποτρέπει την πειρατεία, και οι οποίες προς το παρόν δείχνουν αποφασιστικές:

- Οι νέες κάρτες που χρησιμοποιεί έχουν εντελώς διαφορετική τεχνολογία και χρησιμοποιούν συνδασμό Master Key και Software Key για να τρέξουν. Η κονσόλα δίνει το Master Key και η κάρτα το Software Key. Αλλά μόνο το Software Key παραμένει σταθερό (και κρυπτογραφημένο), ενώ το Master Key δεν έχει καν καταφέρει να βρεθεί (και είναι σίγουρα κρυπτογραφημένο), γιατί η κονσόλα δίνει μόνο συγκεκριμένες αλληλουχίες του, και όχι ολοκληρο. Και μάλιστα τυχαίες αλληλουχίες.

- Με κάθε νέο update η Nintendo αλλάζει (πιθανολογείται) τους αλγόριθμους με τους οποίους επιλέγεται το Master Key. Επίσης μπορεί ίσως να το αλλάξει, με βάση κάποιο δικό της νέο κλειδί (XOR).

- Το σύστημα δεν παρέχει πρόσβαση στην κάρτα SD. Ούτε καν για save files.

Το μόνο σενάριο είναι να βρει κάποιος τρόπο να κάνει buffer overflow χρησιμοποιώντας 'πειραγμένο' StreetPass ή patch data που ίσως αποθηκέυεται στην κάρτα SD. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάτι!

Προσωπικά πιστεύω το 3DS θα σπάσει, αλλά απο πλευράς τεχνολογίας είναι πολύ πιο κοντά στο PS3 (σε security) από ότι είναι στο Wii ή στο DS.

Mε λίγα λόγια, θα μου φανεί πολύ παράξενο αν σπάσει πριν το καλοκαίρι, και ίσως βάζω λίγο.

PS: Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή οτί το Crown3DS (http://www.oz3ds.com/product.php?id_product=52) μπορεί ή μπορεί να μήν είναι αληθινό. Κάποιοι ισχυρίζονται οτί υπάρχει, ενώ άλλοι μιλούν για fraud. Αν πάντως ισχύει, δεν ξέρουμε ούτε πότε θα κυκλοφορήσει, ούτε πόσο εύχρηστο θα είναι (αν χρειάζεται μία εξωτερική board από την οποία θα τροφοδοτείται το ROΜ data, τότε μάλλον δύσχρηστο θα το χαρακτήριζα).

Δημοσ.

Κανένα από τα δύο! :)

Κάνε υπομονή μέχρι να βγει η νέα έκδοση του 3DS, που λογικά θα σκάσει μύτη κοντά στην κυκλοφορία του Vita. ;)

Αν και το 3D στο 3DS (και όχι μόνο...) το θεωρώ μια βλακεία και μισή, τα games του DS πάντα μου έδιναν την αίσθηση παιχνιδιού σχεδιασμένο για φορητή κονσόλα, σε αντίθεση με τα games του PSP, όπου ένιωθα ότι παίζω παιχνίδι σχεδιασμένο για PlayStation 2 σε φορητή συσκευή...

Και πάρε και μια λίστα με AAA exclusive τίτλους που κυκλοφορούν για το 3DS:

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (Must για κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του)

Super Mario 3D Land

Mario Kart 7

Star Fox 64 3D

Resident Evil: Revelations (Φεβρουάριος 2012)

Kid Icarus: Uprising (1ο Τρίμηνο 2012)

Luigi's Mansion 2 (1ο Τρίμηνο 2012)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...