Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Tο παρόν νήμα υπάρχει για την εξυπηρέτηση των μελών που γράφουν σε αυτό και τα οποία σκοπεύουν να αγοράσουν νέα κονσόλα.

Δεν είναι για θεωρητική συζήτηση πάνω στο console gaming, ούτε για console wars, ούτε για consoles vs PC. 

Απλός κανόνας: Αν το μήνυμά σας δεν είναι για επικείμενη αγορά κονσόλας ή δεν απαντά σε μέλος που θέλει να αγοράσει κονσόλα, τότε δεν είναι για αυτό το topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως και να έχει, ο Tilemaxx 3DS θέλει, αυτό είναι σίγουρο.

Από κεί και πέρα, για να του αντέξει τις κακουχίες θα πρέπει να του φορέσει κάποιο hard/silicon case και screen protectors.

Για το 3DS vs 3DS XL όσον αφορά το στρατό, το μικρό 3DS είναι σίγουρα πιό πρακτικό λόγω μικρότερου μεγέθους.

Αν δεν πήγαινε στρατό το 3DS XL θα ήταν η καλύτερη επιλογη.

• Like 1
  • Απαντ. 458
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η διαφορά Tilemaxx είναι μεγάλη, όχι μικρή όπως λες

αλλά ναι στον στρατό το 3DS θα σε βολέψει όπου χωράει άνετα στην τσέπη της παραλλαγής...και οπωσδήποτε hard case και screen protectors όπως είπε ο panther

• Like 1
Δημοσ.

Υ.Γ. Λίγο off-topic αλλά μια έχω μια απορία για Κύπρο panther.Αν π.χ πάει κάποιος στα 18 και ολοκληρώσει τη προκαθορισμένη θητεία ως τα 28 θα ξαναπηγαίνει 2 φορές το χρόνο (έστω για 1-2 μέρες) ενώ κάποιος που λόγω αναβολής πάει στα 28 τ' αποφεύγει κι είναι αραχτός και light;

Tώρα το είδα και σόρρι προκαταβολικά για το off-topic.

Πρώτα από όλα στη Κύπρο δεν παίζει αναβολή για σπουδές (πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων με άτομα διπλής υπηκοότητας). Μόλις τελειώσεις το λύκειο πάς στρατό 2 χρόνια.

Αν τώρα κάνεις στρατό στη Κύπρο ως Κύπριος ( Εθνοφρουρά όχι ΕΛΔΥΚ), ανεξαρτήτως ηλικίας που θα κάνεις το στρατό, μετά, εφόσον θα διαμένεις Κύπρο, φορτώνεσαι σπίτι σου όπλο, σφαίρες, εξάρτηση και παρελκόμενα και πάς υποχρεωτικά στρατό τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο και βγάζεις κανονικά υπηρεσίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλίο psp με emulators και ένα basic smartphone για το ίντερνετ.

1) Πάμφθηνο πλέον και δεν θα το κλάψεις αν χαθεί,

2) Άπειρα games που φαίνονται υπέροχα στην οθόνη του psp

3) Ευκαιρία να μπεις στη διαδικασία να παίξεις όλη τη snes/md βιβλιοθήκη. Αν πιάσεις games τύπου secret of mana είσαι οκ για τη μισή σου θητεία.

4) Save states για impromptu καταστάσεις

5) Δυνατότητα και για σειρές αν θέλεις.

Αν είσαι όντως βυσματικός οι ώρες σου μέσα θα είναι μετρημένες και απο όσες θα είσαι αναγκαστικά μέσα για υπηρεσίες κτλ ο χρόνος για να παίξεις θα είναι σχετικά περιορισμένος.

Και με την ευκαιρία:

ZJsD4di.jpg

Don't judge τότε το Pro ήταν της μόδας :P

Επεξ/σία από klainmaingr
  • Like 1
Δημοσ.

χαχα, εδώ ακούω απο άλλους οτι υπάρχουν μονάδες με PS3 μέσα :P

Καλα αφησε το αυτο, σταγονα στον ωκεανο ειναι. Η βασικη λογικη ειναι οτι θα εχεις ελαχιστο χρονο στα χερια σου και οτι θα βρεις καθε καρυδιας καρυδι εκει μεσα. Κυριολεκτικα θα γνωρισεις ανθρωπους που θα αισθανεσαι οτι βγηκαν απο καποια παλια ταινια του 1950 με ιδια εμφανιση και νοοτροπια, θα βρεις κλεφτρονια, χαπακηδες, χασικληδες, γλυφτρακια, βυσματιες, πλουσιοπαιδια, φτωχοπαιδα, τα παντα ολα.

Ειδικα οσο φευγεις απο αστικα κεντρα και οσο βορειοτερα ή νησι πας τοσο το χειροτερο. Ως βυσματιας που εισαι θα πρεπει ή να μπορεις να φευγεις συχνα πυκνα μεσα απο το στρατοπαιδο ή να σου βρει καμια ακρη σε κανα φυλακιο και να τα παρεις σβαρνα. Ατελειωτος υπνος και gaming εκει περα. Εκει θα σου βγαλει το κονσολακι τα λεφτα του.

Η δικη μου αποψη παραμενει -για στρατο- το 3ds το μικρο με silicon case. Ειναι τοσο μικρο οσο χρειαζεται, το παιρνεις μαζι σου παντου μεσα στην στολη για ολες τις ωρες και ολες τις υπηρεσιες αμα λαχει και ειναι και φτιαγμενο για κακουχιες. Αν εισαι μερακλης βαλε του και μια μπαταρια πανω δικη σου και θα εχεις με ανεση λειτουργια πανω απο 15 ωρες συνεχομενα.  

Δημοσ.

Κατά 90% στην Αθήνα θα πάω. Εκεί θα υπερετήσει και ο αδερφός μου και έτσι κι αλλιώς λόγω νόμου νομίζω δικαιούμαστε και οι δύο να υπηρετήσουμε στον τόπο κατοικίας μας. Λέτε να πάρω μια και καλή ένα PS4 για το σπίτι να τελειώνω; :P

Δημοσ.

λοιπόν tilemax ακου και εδώ μια άποψη καθώς και εγώ κάπως έτσι ήμουν στο στρατό

1.κέντρο απαγόρεψε στον εαυτό σου να πάρεις οτιδήποτε μαζί, σκίζουν σάκους με μαχαίρια κλέβουν κτλπ,οπότε μακριά

2.στα τπεν ανάλογα την μονάδα και εκεί να αποφύγεις τα πολλά πολλά λόγο κλεψιάς κτλπ(εγώ ευτυχώς ήμουν κοκκινοσκούφης λίγο καλύτερα τα πράγματα)

3. είχα και 3ds και galaxy s1 στο στρατό, το 2ο το είχα για browsing και για κινητό κτλπ, αλλα το 3ds με έσωσε πραγματικά, έλιωσα ότι υπήρχε απο ds library, τερμάτησα πάνω απο 40-50 τίτλους,ότι αξιόλογο υπήρχε, για 3ds είχα μόνο το ocarina δεν είχε βγει κάτι καλό τότε ακόμα, πλέον όμως έχεις και pokemon x/y /fire emblem awakening etc.

μονόδρομος 3ds ,αν το κοιτάς μόνο για στρατό ,πάρε το μικρό και αγόρασε μια 10mah μπαταρία(τέτοια είχα και εγώ),αν το θες για μελλοντική χρήση πάρε το xl. δική σου επιλογή ,εγώ θα πήγαινα σε xl.

μακριά απο vita ,είναι dead console σαν το wii u :P(μπηχτή στον ikaruga) ,πάρε 3ds και δες αν την παλέυεις με τον browser του ,εγώ για κανένα λόγο χαχαχα.

• Like 1
Δημοσ.

Ps3 εεε???άμα έχεις desktop σπίτι παρτο πλάκα πλάκα καλά θα τη βγάλεις!!!πέρα από την πλάκα καλύτερα 3ds ή psp για πιο φθηνά ένα 100 με 4 παιχνίδια κάνει συν πόσα θα πάρεις

Αποστολή από το Xperia E με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

3ds με τα χιλια.Και μονο που εχει το zelda και τα νεα pokemon και κανα mario δεν θες τιποτα αλλο.Και ενα κινητακι στο 100αρικο για browsing και εισαι αρχηγος.

• Like 3
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αγορά Φορητής Κονσόλας...PSP vs PSPGo vs PS Vita vs Nintendo

Καλησπέρα στο forum,

Θέλω να αγοράσω μία φορητή κονσόλα αλλά είμαι σε δίλημμα...PSP,PSPGo,PS Vita ή Nintendo (DSi);;

Πριν κάτι μήνες είχα πάρει ένα PSP 3004 αλλά επειδή δεν είχα πολύ χρόνο τότε το έδωσα.Μου είχε αρέσει πάντως και ως μηχάνημα αλλά και τα παιχνίδια του ;) Από τα λίγα που διαβάζω εδώ στο forum έχω καταλάβει τα εξής για κάθε μηχάνημα:

PSP:Παλιό μεν,καλή και ποιοτική βιβλιοθήκη δε.

PSPGo:Τελειωμένη κονσόλα με λίγα παιχνίδια.(απορώ γιατί την σκέφτομαι για αγορά)

PSVita:Το νεότερο φορητό της Sony,έχει λίγα αλλά καλούτσικα παιχνίδια και φυσικά πολύ ανώτερα σε γραφικά από το PSP.Δυστυχώς όμως είναι νεκρό πλέον...

Nintendo DSi:Καλό μηχάνημα με αρκετές δυνατότητες αλλά τα παιχνίδια του δεν είναι για όλων των ειδών των gamers...

Κατά πάσα πιθανότητα θα κλείσω σε κάποιο PSP (ναι,πάλι) αλλά θα ήθελα να ακούσω και μία άποψη παραπάνω.

Υ.Γ.Κάτι που παρέλειψα να πω είναι,ότι παίζω κυρίως fps/racing και sports παιχνίδια...

Δημοσ.

Εγώ προτείνω μιας και σου άρεσε το PSP να πάρεις ξανά.Το βρίσκεις πολύ φθηνά και αυτό και τα παιχνίδια του. Και όπως είπες έχει πολλά ωραία παιχνίδια.

Δημοσ.

PSP: παμφθηνο (και με 50 ευρω το βρισκεις) και οπως ειπες και εσυ, τεραστια βιβλιοθηκη παιχνιδιων.

επισης χακαρεται πλεον πανευκολα (σε 2 λεπτα στην κυριολεξια) και εχει τεραστια κοινοτητα που ασχολειται μαζι του και βγαζει ακομα προγραμματα για αυτο (οχι τοσο συχνα πλεον βεβαια αλλα ακομα υποστηριζεται). 

θα ελεγα πως ειναι χρυσος για τα λεφτα του. οχι μονο τα μεταχειρισμενα παιχνιδια του δινονται πλεον τσαμπα (και παρα πολλα καινουργια), αλλα αν το χακαρεις μπορεις να παιζεις τα παιχνιδια πολλων αλλων κονσολων (ή να γεμισεις μια καρτα με παρα πολλα δικα του παιχνιδια για να μην κουβαλας cd μαζι σου)

επισης εχει απο μονο του psone emulator και παιζει τα παιχνιδια στην εντελεια (του psone εννοω. καταλαβαινεις για τι βιβλιοθηκη μιλαμε! πρεπει να το χακαρεις βεβαια για να μπορεις να περνας δικα σου psone παιχνιδια)

PSPGo: μεινε μακρυα. δεν παιρνει επεκταση μνημης (τα 16gb βεβαια δεν ειναι λιγα και το πιθανοτερο ειναι στο απλο psp να μην βαλεις μεγαλυτερη καρτα αλλα εγω πχ εβαλα 32αρα με 20 ευρω) και εχει μερικους περιορισμους αν θες να το χακαρεις. και δεν εχει κανενα πλεονεκτημα για να το προτιμησεις. είναι ιδιο με το PSP.

PS Vita: η πιο δυνατη φορητη που μπορεις να παρεις αλλα δυστυχως εχει περιορισμενη βιβλιοθηκη.

αν δεν αγοραζεις συχνα παιχνιδια πιθανον να σε ικανοποιησει. αλλα σκεψου οτι ολο το 2014 βγηκε ενα Final Fantasy X HD Remastered, ενα Little Big Planet και ένα Child of Light που να αξιζει και τιποτα αλλο. (βγηκαν και αλλοι τιτλοι αλλα δεν ειναι αξιοι λογου και μιλαμε για περιπου 30 νεους τιτλους τον χρονο ολους και ολους και αν. οι περισσοτεροι ειναι μινι παιχνιδια στο PSN)

Nintendo DSi: εχει εξαιρετικη βιβλιοθηκη παιχνιδιων αλλα ειναι λιγο πισω τεχνολογικα. θα προτεινα αν δεν σε πειραζει να δωσεις κατι παραπανω να πας σε 3DS που παιζει και τα παιχνιδια του DS/DSi.

αν τα υπολογισουμε σαν κοστος προς ποικιλια / ποιοτητα παιχνιδιων:

PSP > DSi > PS Vita > PSPGo

για FPS μην υπολογιζεις καμια φορητη κονσολα.

το PSP το καλυτερο fps που εχει ειναι η σειρα Coded Arms, το DSi δεν εχει καν καποιο αξιο λογου, το PS Vita εχει το τρομερο Killzone αλλα σε καμια κονσολα δεν παιζονται και τοσο ανετα χωρις ποντικι. την καλυτερη εμπειρια παντως την εχει το PS Vita με το Killzone.

απο αγωνιστικα, το Wipeout δεν εχει αντιπαλο (σε αυτες τις κονσολες που ανεφερες) και υπαρχουν 2 στο PSP (Wipeout Pure, Wipeout Pulse) και ενα στο PS Vita (Wipeout 2048) και ειδικα με το 3ο μαλλον θα σου πεταχτουν τα ματια απο τις γραφικαρες. Βεβαια ειναι Action / Racing και δεν ξερω αν ειναι του γουστου σου. Επισης εχει το Modnation Racers, Ridge Racer, Sonic & All Stars Racing Transformed και Need For Speed Most Wanted με εμπειρια PS3 και στους 4 τιτλους.

Θα ελεγα πως τα Racing ειναι ενα δυνατο σημειο του PS Vita.

Το Ridge Racer και το Modnation Racers υπαρχουν και στο PSP και ειναι επισης εξαιρετικα για τις δυνατοτητες της κονσολας παντα.

• Like 1
Δημοσ.

PSP: παμφθηνο (και με 50 ευρω το βρισκεις) και οπως ειπες και εσυ, τεραστια βιβλιοθηκη παιχνιδιων.

επισης χακαρεται πλεον πανευκολα (σε 2 λεπτα στην κυριολεξια) και εχει τεραστια κοινοτητα που ασχολειται μαζι του και βγαζει ακομα προγραμματα για αυτο (οχι τοσο συχνα πλεον βεβαια αλλα ακομα υποστηριζεται). 

θα ελεγα πως ειναι χρυσος για τα λεφτα του. οχι μονο τα μεταχειρισμενα παιχνιδια του δινονται πλεον τσαμπα (και παρα πολλα καινουργια), αλλα αν το χακαρεις μπορεις να παιζεις τα παιχνιδια πολλων αλλων κονσολων (ή να γεμισεις μια καρτα με παρα πολλα δικα του παιχνιδια για να μην κουβαλας cd μαζι σου)

επισης εχει απο μονο του psone emulator και παιζει τα παιχνιδια στην εντελεια (του psone εννοω. καταλαβαινεις για τι βιβλιοθηκη μιλαμε! πρεπει να το χακαρεις βεβαια για να μπορεις να περνας δικα σου psone παιχνιδια)

PSPGo: μεινε μακρυα. δεν παιρνει επεκταση μνημης (τα 16gb βεβαια δεν ειναι λιγα και το πιθανοτερο ειναι στο απλο psp να μην βαλεις μεγαλυτερη καρτα αλλα εγω πχ εβαλα 32αρα με 20 ευρω) και εχει μερικους περιορισμους αν θες να το χακαρεις. και δεν εχει κανενα πλεονεκτημα για να το προτιμησεις. είναι ιδιο με το PSP.

PS Vita: η πιο δυνατη φορητη που μπορεις να παρεις αλλα δυστυχως εχει περιορισμενη βιβλιοθηκη.

αν δεν αγοραζεις συχνα παιχνιδια πιθανον να σε ικανοποιησει. αλλα σκεψου οτι ολο το 2014 βγηκε ενα Final Fantasy X HD Remastered, ενα Little Big Planet και ένα Child of Light που να αξιζει και τιποτα αλλο. (βγηκαν και αλλοι τιτλοι αλλα δεν ειναι αξιοι λογου και μιλαμε για περιπου 30 νεους τιτλους τον χρονο ολους και ολους και αν. οι περισσοτεροι ειναι μινι παιχνιδια στο PSN)

Nintendo DSi: εχει εξαιρετικη βιβλιοθηκη παιχνιδιων αλλα ειναι λιγο πισω τεχνολογικα. θα προτεινα αν δεν σε πειραζει να δωσεις κατι παραπανω να πας σε 3DS που παιζει και τα παιχνιδια του DS/DSi.

αν τα υπολογισουμε σαν κοστος προς ποικιλια / ποιοτητα παιχνιδιων:

PSP > DSi > PS Vita > PSPGo

για FPS μην υπολογιζεις καμια φορητη κονσολα.

το PSP το καλυτερο fps που εχει ειναι η σειρα Coded Arms, το DSi δεν εχει καν καποιο αξιο λογου, το PS Vita εχει το τρομερο Killzone αλλα σε καμια κονσολα δεν παιζονται και τοσο ανετα χωρις ποντικι. την καλυτερη εμπειρια παντως την εχει το PS Vita με το Killzone.

απο αγωνιστικα, το Wipeout δεν εχει αντιπαλο (σε αυτες τις κονσολες που ανεφερες) και υπαρχουν 2 στο PSP (Wipeout Pure, Wipeout Pulse) και ενα στο PS Vita (Wipeout 2048) και ειδικα με το 3ο μαλλον θα σου πεταχτουν τα ματια απο τις γραφικαρες. Βεβαια ειναι Action / Racing και δεν ξερω αν ειναι του γουστου σου. Επισης εχει το Modnation Racers, Ridge Racer, Sonic & All Stars Racing Transformed και Need For Speed Most Wanted με εμπειρια PS3 και στους 4 τιτλους.

Θα ελεγα πως τα Racing ειναι ενα δυνατο σημειο του PS Vita.

Το Ridge Racer και το Modnation Racers υπαρχουν και στο PSP και ειναι επισης εξαιρετικα για τις δυνατοτητες της κονσολας παντα.

Καταρχάς σε ευχαριστώ για την πλήρη απάντηση!Το δικό μου PSP το είχα πάρει στα 50 ευρώ τότε (3004 πάντα) και ήταν στη πένα...το χακάρισμα όντως είναι πανεύκολο πλέον (κάνα 10λεπτο μου πήρε εμένα τη πρώτη φορά).Το PSPGo τι παιχνίδια έχει;;Του PSP ή άλλα δικά του;;

Για FPS όντως,χωρίς kb και mouse δεν γίνεται δουλειά...βασικά action/adventure ήθελα να γράψω :P Αυτό που δεν ξέρω για το PSP είναι αν μπορώ ακόμα να μπω στο PS Store (ή όπως αλλιώς λέγεται) και να αγοράσω/κατεβάσω τα παιχνίδια του PSOne σε ψηφιακή μορφή...

Να δώσω κάτι παραπάνω δεν με πειράζει αλλά προσωπικά τα παιχνίδια της Nintendo ακόμα και για το 3DS δεν είναι του γούστου μου.Το κάτι παραπάνω θα το έδινα χωρίς δεύτερη σκέψη για το PSVita μιας και δεν το είχα ποτέ αλλά (όπως έγραψα και πιο πάνω) είναι νεκρό πλέον και δεν νομίζω να βγουν άλλα παιχνίδια οπότε θα αναγκαστώ να αρκεστώ στα λίγα καλά παιχνίδια που έχει.

Ένας ακόμα λόγος να πάω στο PSP είναι ότι τα παιχνίδια είναι πλέον πάμφθηνα και μπορώ να φτιάξω εύκολα και με λίγα χρήματα μία αξιοπρεπέστατη συλλογή :D

Δημοσ.

Χωρις παρεξηγηση και επιβολη αποψης να σου πω οτι η μοναδικη φορητη πουαξιζει ειναι το 3ds.... δεν υπαρχει κατι αλλο...αν η σονυ εδινε ρεστα στο vita τοτε ναι μαζι σου κ γω....ετσι οπως ειναι τωρα δεν αξιζει καθολου....εχειπολυ ωραια jrpgτο βιτα αλλα τιμες εδω ελλαδα στον θεο...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...