Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Tο παρόν νήμα υπάρχει για την εξυπηρέτηση των μελών που γράφουν σε αυτό και τα οποία σκοπεύουν να αγοράσουν νέα κονσόλα.

Δεν είναι για θεωρητική συζήτηση πάνω στο console gaming, ούτε για console wars, ούτε για consoles vs PC. 

Απλός κανόνας: Αν το μήνυμά σας δεν είναι για επικείμενη αγορά κονσόλας ή δεν απαντά σε μέλος που θέλει να αγοράσει κονσόλα, τότε δεν είναι για αυτό το topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λιγο ωθηση με καλυτερα και περισσοτερα games, μια πτωση τιμης της ταξης των 50 ευρω και το Vita θα εχουμε καθαρη εικονα πως θα ειναι ο νικητης της γενιας απο νωρις.

Αν τυχον δεν παει καλα μεσα σε κανα μηνα η Sony τα παραπανω θα τα συλλογιστει και πιστευω πως θα πραξει αναλογα. Ο κοσμος πλεον θελει κατι φθηνο και τεχολογικα να συμβαδιζει με την εποχη του. Το 3ds σε τι κατασταση θα ειναι τα επομενα 2-3 χρονια δεν ξερω απο πλευρας γραφικων, εκτος κι αν η ninty αλλαξει εξ ολοκληρου την κονσολα μεχρι τοτε. Το 3d ειναι κουραστικο και τα γραφικα μετριοτατα αλλα τα games της μεχρι στιγμης καλυτερα, κατι που η sony σιγουρα εχει παρει χαμπαρι...

Ειδωμεν..

• Απαντ. 458
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eίμαι φαν της Ν, δε σημαίνει πως πάω με το brand.

Αυτο δεν θα κανεις ?Ονομα δεν εχει δημιουργησει η Ν με τα φορητα?Δεν σου λεω οτι ειναι κακο να το κανεις(και εγω αυτο κανω),αλλα μη μου λες οτι δεν σου αρεσει να το κανουν αλλοι γιατι και εσυ αυτο κανεις.

Το καλύτερα τεχνολογικά προιόν δε σημαίνει πως είναι και το καλύτερο από άποψης αγοράς.

Αν συνέβαινε αυτό, τότε όλα τα ακριβότερα προιόντα θα ήταν και τα πιο επιτυχημένα.

Σαφως και ισχυει αυτο που λες.Αλλα δεν γινεται να μη το κοιτας το hardware,ειδικα οταν μιλαμε για sony ,που ξερεις σιγουρα οτι στην χειροτερη θα σου δωσει ενα ΑΑΑ software.Πως γινεται να μη το κοιτας?

Δημοσ.

Αυτο δεν θα κανεις ?Ονομα δεν εχει δημιουργησει η Ν με τα φορητα.Δεν σου λεω οτι ειναι κακο να το κανεις(και εγω αυτο κανω),αλλα μη μου λες οτι δεν σου αρεσει να το κανουν αλλοι γιατι και εσυ αυτο κανεις.

Σαφως και ισχυει αυτο που λες.Αλλα δεν γινεται να μη το κοιτας το hardware,ειδικα οταν μιλαμε για sony ,που ξερεις σιγουρα οτι στην χειροτερη θα σου δωσει ενα ΑΑΑ software.Πως γινεται να μη το κοιτας?

Ναι αλλά έχω ειδικούς λόγους να το επιλέξω το 3DS και τους ανέφερα παραπάνω.

Σε έναν ανεξάρτητο, σε έναν τρίτο, αυτό που λέω είναι περίμενε! Μην αγοράσεις τίποτα ακόμα. Περίμενε τουλάχιστον 1 χρόνο να βγει το Lite. Να δούμε πως θα είναι τότε το Vita, και βλέπουμε..Απλά η τάση της αγοράς με κάνει να σκέφτομαι πως το Vita ήδη έχει μείνει πίσω, κατάλαβες? Διαφορά 16 εκατομμύρια κονσόλες στον 1 χρόνο, όταν το ps3 είχε να καλύψει μόνο 7.5 εκατομμύρια κονσόλες του 360. Άσχετα αν δεν τις έχει καλύψει ακόμα.

Ξέρεις τι σκέφτομαι δηλαδή? Εδώ δυσκολεύτηκε τόσο το ps3 για να γίνει μία καλή αγορά και να σταθεροποιηθεί ως μία πολύ καλή λύση (έστω και αν οικονομοτεχνικά πιστεύω πως το 360 ακόμα, έστω για πολύ λίγο συμφέρει. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγοράσει κάποιος ps3 right now, π.χ. όπως έκανε ο Naruto) και σκέφτομαι μετά αν το Vita ξεκίνησε με αποτυχημένα Launches, πόσο καλά μπορεί να τα πάει? Χρειάζεται μία αλλαγή πλεύσης, μία μείωση τιμής, κάτι να ξεσικώσει το αγοραστικό κοινό, αλλιώς θα πάει άπατο.

Το comment σου περί "sony, που ξέρεις σίγουρα ότι στην χειρότερη θα σου δώσει ένα ΑΑΑ software" είναι σωστό.

Από αυτή την πλευρά, ναι θα έχεις κάποιο AAA τίτλο. Αλλά και με Nintendo δε θα έχεις?

Ακόμα και με το Saturn είχες AAA τίτλους. H διαφορά για μένα εδώ και όλο το point είναι αν πάρεις το ρίσκο και δεν σου κάτσει (στην περίπτωσή μας το Vita), τότε τουλάχιστον να μην έχεις "μπει" μέσα τόσα χρήματα.

Ενώ το 3DS αποτελεί πιο safe επιλογή. Οικονομοτεχνικά. Και έχοντας ήδη τέτοιο user base, σίγουρα θα έχεις πολλούς τίτλους.

Δημοσ.

Απλά η τάση της αγοράς με κάνει να σκέφτομαι πως το Vita ήδη έχει μείνει πίσω, κατάλαβες?

Kαι τι εγινε αν εχει μεινει πισω.Δλδ μονο ο πρωτος ειναι ο καλος?Γιατι πρεπει να βγει πρωτο?Γιατι δεν αρκει απλα μια καλη πορεια?(Οχι τα 80εκ του psp,αλλα τα 50+ του 360,εκτος αν το 360 ειναι αποτυχια)

Το comment σου περί "sony, που ξέρεις σίγουρα ότι στην χειρότερη θα σου δώσει ένα ΑΑΑ software" είναι σωστό.

Από αυτή την πλευρά, ναι θα έχεις κάποιο AAA τίτλο. Αλλά και με Nintendo δε θα έχεις?

Σαφως και θα εχεις.Εκει μπαινει και το ''κοιταω και το hardware''.

Θεωρω οτι η sony εδωσε ενα εξαρετικο φορητο και ελπιζω να υποστηριχτει.Θα ειναι κριμα για το φορητο gaming να μην υποστηριχτει.

Και φυσικα δεν αποκλειεται να παρω ενα 3ds καποια στιγμη.

Δημοσ.

Kαι τι εγινε αν εχει μεινει πισω.Δλδ μονο ο πρωτος ειναι ο καλος?Γιατι πρεπει να βγει πρωτο?Γιατι δεν αρκει απλα μια καλη πορεια?(Οχι τα 80εκ του psp,αλλα τα 50+ του 360,εκτος αν το 360 ειναι αποτυχια)

Σαφως και θα εχεις.Εκει μπαινει και το ''κοιταω και το hardware''.

Θεωρω οτι η sony εδωσε ενα εξαρετικο φορητο και ελπιζω να υποστηριχτει.Θα ειναι κριμα για το φορητο gaming να μην υποστηριχτει.

Και φυσικα δεν αποκλειεται να παρω ενα 3ds καποια στιγμη.

Όχι μια χαρά είναι και η 2η θέση. Και η 3η. Όταν υπάρχουν 3.

Αρκεί αυτό που έχεις αγοράσει, να βγάλει τα χρήματά του.

Εγώ είχα αγοράσει το Gamecube που ήταν τρίτο σε πωλήσεις και σε υποστήριξη, αλλά μου προσέφερε πολλούς τίτλους που ήθελα και πολλές ευχάριστες ώρες.

Για το Vita εκφράζω τις αμφιβολίες μου για το αν θα πάει άπατο. Προσωπικά νομίζω δε θα πάει, αλλά το ξεκίνημα είναι ανησυχητικό.

Σε αυτό το ποστ σου, το μόνο που διαφωνώ είναι ρε παιδί μου γιατί κάποιος να αγοράσει ΤΩΡΑ το Vita?

Αφού είναι ακριβό, δεν έχει καιρό στην αγορά και δεν έχει πολλούς τίτλους, υπάρχει καλύτερη επιλογή από το να περιμένει?

Η Sony έδωσε τεχνολογικά ένα πολύ καλό προιόν, συμφωνώ, αλλά εδώ έρχονται και κολλάνε τα 3 λάθη που έγραψα πως επανέλαβε η Sony με το Vita. Γιατί να μην δώσει SD cards? Γιατί να μη δώσει full bc support? Και γιατί αφού αποφάσισε να καθυστερήσει τόσο, χειροτερεύει την κατάσταση με τέτοια ακριβή τιμή? Και αξιώνει παραπάνω χρήματα για memory cards?

Δηλαδή βλέπεις πως οι επιλογές της Sony της ίδιας, θα έχουν αντίκτυπο στην πορεία του Vita.

Για μένα λανθασμένες αποφάσεις...

Δημοσ.

Σε αυτό το ποστ σου, το μόνο που διαφωνώ είναι ρε παιδί μου γιατί κάποιος να αγοράσει ΤΩΡΑ το Vita?

Αφού είναι ακριβό, δεν έχει καιρό στην αγορά και δεν έχει πολλούς τίτλους, υπάρχει καλύτερη επιλογή από το να περιμένει?

Γιατι ειναι κολλημενος με το gaming ισως?:P

Αν ειχα την οικονoμικη δυνατοτητα θα επαιρνα ολες τις κονσολες που βγαινουν στο launch τους.Δεν εχω τετοια θεματα.Αλλα οπως και να χει δεν ειναι μονο τα λεφτα για τις κονσολες,αλλα και τα παιχνιδια.

Δημοσ.

Γιατι ειναι κολλημενος με το gaming ισως?:P

Αν ειχα την οικονoμικη δυνατοτητα θα επαιρνα ολες τις κονσολες που βγαινουν στο launch τους.Δεν εχω τετοια θεματα.Αλλα οπως και να χει δεν ειναι μονο τα λεφτα για τις κονσολες,αλλα και τα παιχνιδια.

E ναι, αλλά δεδομένου πως όλοι έχουμε (ή θα πρεπε να έχουμε κάποια όρια για το budget στα παιχνίδια, εγώ τουλάχιστον τα έχω θέσει εδώ και καιρό αυτά τα όρια), δεν αποτελεί το 3DS τώρα καλύτερη επιλογή με βάση τα παιχνίδια που έχει βγάλει, το γεγονός πως σίγουρα έχει μέλλον, αντίθετα με το ρίσκο του Vita και το γεγονός πως ταυτόχρονα είναι μία πιο οικονομική επιλογή?

Δημοσ.

E ναι, αλλά δεδομένου πως όλοι έχουμε (ή θα πρεπε να έχουμε κάποια όρια για το budget στα παιχνίδια, εγώ τουλάχιστον τα έχω θέσει εδώ και καιρό αυτά τα όρια), δεν αποτελεί το 3DS τώρα καλύτερη επιλογή με βάση τα παιχνίδια που έχει βγάλει, το γεγονός πως σίγουρα έχει μέλλον, αντίθετα με το ρίσκο του Vita και το γεγονός πως ταυτόχρονα είναι μία πιο οικονομική επιλογή?

Eιναι σιγουρα επιλογη χωρις ρισκο,αλλα το ιδιο θα σου πω και για το vita τελικα(χωρις να μπαινω στην διαδικασια συγκρισης).Εγω θεωρω οτι και τα 2 ειναι καλες επιλογες,σιγουρα εχω υποψη μου και το 3ds.

Δημοσ.

μολις πουλησα το 3δσ για να παρω νιτα . γιατι? επειδη δν υπηρχε παιχνιδι στο 3δσ που να μην ειχε απιστευτα ενοχλητικο aliasing . με εξαιρεση το μαριο καρτ και το σουπερ μαριο, ολα τα αλλα ηταν απαραδεκτα..

ακομα και το revelations που το χετε πολυ ψηλα, τετοια "σπασιματα" στα γραφικα δν εχω ξαναδει.Βεβαια οταν απενεργοποιουσες το 3d ηταν καλυτερα τα πραγματα,αλλα πιο το νοημα να απενεργοποιω το 3d ?? 3δσ αγορασα για να βλεπω το 3d. Η νιντεντο κακα τα ψεματα σου πουλαει ενα προιον πολυ χαμηλου κοστους κατασκευης ,και στο κοπαναει 200% επανω στη τιμη. Θα μπορουσε να βαλει ενα καπωως καλυτερο τσιπακι γραφικων,και μια υψηλοτερης αναλυσης οθονη ,αλλαα οχι,προτιμησε να βαλει πιο low budget πραματα για να της στοιχησει λιγοτερο η κατασκευη και βεβαια να κονομησει περισσοτερα απτις πωλησεις. Γιαυτο βεβαια και τη πατησε και χαμηλωσε τι τιμη υστερα

συμπερασμα,: με τα χρηματα σας καλο ειναι να προτιματε hardware αντοιστιχης αξιας. Και θαρθουν και τα παιχνιδια στο βιτα ενοια σας.Ακομα ειναι νωρις ;)

Δημοσ.

Εμένα όπως έχω δηλώσει και σε άλλο post μου αρέσει περισσότερο το Vita. Το 3D του 3DS μου φάνηκε κάπως αδιάφορο λόγω μεγέθους οθόνης. Από την άλλη από εκεί που χειρίζομαι συσκευή με 3.7" (Neo V) μου είναι δύσκολο να πάω στις 3.5" (3DS) ενώ θα ήταν πολύ καλύτερο αν πήγαινα στις 5" (Vita). Για μένα σε ένα φορητό παίζει τεράστιο ρόλο η οθόνη (αυτό κυρίως από τότε που έκανα το λάθος και αγόρασα x10 mini στις 2.55").

Κάτι άλλο. Έχω ακούσει πολλές φορές ότι το 3DS και το Vita δεν προσφέρουν κάτι επαναστατικό σε σχέση με τους πρόγονους τους. Από που οδηγείτε σε αυτό το συμπέρασμα? Ας τα πάρουμε ένα ένα:

1. Το 3DS προσφέρει καινοτόμο χειρισμό με την χρήση γυροσκοπίου και 1 αναλογικού μοχλού. Επίσης εμπλουτίζει την gameplay εμπειρία με απεικόνιση 3D χωρίς γυαλιά που συναντήσαμε για πρώτη φορά. Επίσης διατηρεί πολλά στοιχεία του DS που οδήγησαν αυτό το φορητό στην επανάσταση του gaming.

2. Το Vita από την άλλη μας παρέχει μια τελείως διαφορετική εμπειρία όσον αφορά τα γραφικά αφού χρησιμοποιεί οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης. Επίσης και η capacitive touch-screen αλλά και το πίσω touchpad είναι καινοτόμες τεχνολογίες. Τέλος η ύπαρξη 2 αναλογικών μοχλών καθιστά μία πολύ καλύτερη εμπειρία στα fps, μια κατηγορία παιχνιδιών που στα προηγούμενα χρόνια στα φορητά δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση.

Και τέλος: Γιατί καταδικάζετε όλη την μπαταρία του 3DS? Αφού τελικά αποδείχτηκε ότι ούτε το ps vita μπορεί να αντέξει παραπάνω ώρες. Άρα δεν υπάρχει διαφορά και σε αυτόν τον τομέα.

Εγώ πάντως αν θα αγόραζα φορητό θα έκανα αυτό που είπε ο cortan. Αν βγει 3DS Lite με μεγαλύτερη αυτονομία, 2 μοχλούς και οθόνη 4"+ τότε θα προτιμήσω σαφώς 3DS γιατί θα έχω όλα αυτά που χρειάζομαι στο vita + 3D (που με την μεγαλύτερη οθόνη θα είναι και καλύτερο) + χαμηλότερη τιμή. Αλλά δύσκολα θα "σπαταλήσω" λεφτά για φορητή παιχνιδομηχανή μιας και προτιμώ να κάθομαι στην tv μου και να απολαμβάνω τα games με παρέα. :)

Δημοσ.

Οπως τα λες ειναι naruto. Αν τυχον βγει 3ds με 4αρα οθονη και διπλους αναλογικους στα λεφτα που ειναι τωρα και χαμηλοτερα θα ειναι φοβερο.

Και στα 179 να έμενα πάλι καλά θα ταν!

Δημοσ.

Οταν κι αν βγει 3ds lite, προβλεπω οτι το vita θα ειναι στα 200 κοντα. Οποτε αν ειναι να δωσει καποιος πανω κατω τα ιδια (και τοτε θα εχει αξιοπρεπη αριθμο απο καλα ganes το vita), κατα 90% θα παει για vita. Δεν νομιζω η nintendo να ανεβασει την τιμη, στην τελικη ΑΝ λεμε αν μας πουλανε vita με τετραπυρηνο κλπ στα 200 ποσο παιζει να κοστιζει σε αυτους το 3ds; Κανα εκατοσταρι και πολυ λεω.

Δημοσ.

Οταν κι αν βγει 3ds lite, προβλεπω οτι το vita θα ειναι στα 200 κοντα. Οποτε αν ειναι να δωσει καποιος πανω κατω τα ιδια (και τοτε θα εχει αξιοπρεπη αριθμο απο καλα ganes το vita), κατα 90% θα παει για vita. Δεν νομιζω η nintendo να ανεβασει την τιμη, στην τελικη ΑΝ λεμε αν μας πουλανε vita με τετραπυρηνο κλπ στα 200 ποσο παιζει να κοστιζει σε αυτους το 3ds; Κανα εκατοσταρι και πολυ λεω.

Και πάλι αν βγει το 3DS lite έτσι όπως είπα η μόνη διαφορά θα είναι στα γραφικά. Οπότε θα διαλέξω 3DS λόγω του ότι για μένα 3D>Graphics. (για αυτό άλλωστε πήρα και 3D passive TV)

Δημοσ.

Στην passive σου, και λιγο πιο διπλα να πας θα βλεπεις ακομα κανονικο 3d.

Στο 3ds πρεπει να το κρατας εντελως ευθεια με οτι επακολουθο εχει αυτο στην κουραση τον χεριων αλλα και των ματιων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...