Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σε lan το εχεις κουμπωσει το καλωδιο απο το pc?

Ναι σε λαν, και πλέον είναι access point. Δηλαδή δίνει ίντερνετ και στις υπόλοιπες λαν θύρες και σε wifi
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα θέλω πανω σε zte της hol να βαλω ενα απλό ρουτερ tp link για να έχει εξτρα ρυθμίσεις ώστε να ορίζω το Bandwidth στους πελάτες που θέλω εγώ.

Επίσης θελω συνδέομαι σε διαφορετικό ssid η διαφορετικό υπό-δίκτυο αλλα δεν ξερω τι πρέπει να κάνω,  προσπάθησα να κανω χρήση του Address Reservation αλλα δεν τα κατάφερα μπορεί να βοηθήσει κανείς? 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι σε διαδικασία να κάνω κι εγώ αυτό το "κόλπο".

Αυτή τη στιγμή έχω Linksys WAG200g ως modem/router και θέλω μέσω powerline

να συνδέσω πάνω ένα technicolor td5130 (από σύνδεση forthnet) ως access point wireless

για να καλύψω τα δωμάτια του σπιτιού που δεν εξυπηρετούνται καλά από το Linksys.

Από το linksys μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο αλλά εσείς ως πιο γνώστες ποιο θεωρείτε

καλύτερο για χρήση ως modem;

Ευχαριστώ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι σε διαδικασία να κάνω κι εγώ αυτό το "κόλπο".

Αυτή τη στιγμή έχω Linksys WAG200g ως modem/router και θέλω μέσω powerline

να συνδέσω πάνω ένα technicolor td5130 (από σύνδεση forthnet) ως access point wireless

για να καλύψω τα δωμάτια του σπιτιού που δεν εξυπηρετούνται καλά από το Linksys.

Από το linksys μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο αλλά εσείς ως πιο γνώστες ποιο θεωρείτε

καλύτερο για χρήση ως modem;

Ευχαριστώ

το Linksys μπορει να συγχρονιζει καλυτερα απο το 5130 αλλα σε χαλια γραμμες δεν τα παει καλα.εκει το technicolor παιζει καλυτερα.για το technicolor Κατεβασε και το τελευταιο Firmware απο την Forthnet.

καλησπέρα θέλω πανω σε zte της hol να βαλω ενα απλό ρουτερ tp link για να έχει εξτρα ρυθμίσεις ώστε να ορίζω το Bandwidth στους πελάτες που θέλω εγώ.

Επίσης θελω συνδέομαι σε διαφορετικό ssid η διαφορετικό υπό-δίκτυο αλλα δεν ξερω τι πρέπει να κάνω,  προσπάθησα να κανω χρήση του Address Reservation αλλα δεν τα κατάφερα μπορεί να βοηθήσει κανείς? 

αν ειναι roUter θα πρεπει να βαλεις το zte σαν bridge και απο πισω να βαλεις το tp link να κανει κληση pppoe αλλιως αν δεν το κανεις bridge θα εχεις 2 nat.μετα πρεπει να δεις αν μπορει να δωσει bandwidth ανα χρηστη ή ανα ssid ή δεν ξερω πως.

μπορεις να εχεις ειτε 2 ssid απο το ιδιο ρουτερ ειτε ενα απο το zte και ενα απο το tp link.to address reservation ειναι για να παιρνει καποιος παντα την ιδια ip.matcharei την mac address με την Ip.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γίνεται να συνδέσω σε modem-router με Ethernet ένα επίσης modem-router και να χρησιμοποιώ το δεύτερο για τα πάντα; Δλδ θέλω να κλείσω στο πρώτο το WiFi και απλά να κάνει μόνο την κλήση και μα δίνει το internet στο δεύτερο το οποίο μετά να τα κάνει όλα WiFi dhcp κλπ. Επίσης έχω ανοίξει κάποιες πόρτες στο δεύτερο πως μπορώ να τις κάνω να δουλέψουν με αυτήν την συνδεσμολογία; @poulinos

Επεξ/σία από m_zaxarias
Δημοσ.
On 30/03/2020 at 01:01, m_zaxarias said:

Γίνεται να συνδέσω σε modem-router με Ethernet ένα επίσης modem-router και να χρησιμοποιώ το δεύτερο για τα πάντα; Δλδ θέλω να κλείσω στο πρώτο το WiFi και απλά να κάνει μόνο την κλήση και μα δίνει το internet στο δεύτερο το οποίο μετά να τα κάνει όλα WiFi dhcp κλπ. Επίσης έχω ανοίξει κάποιες πόρτες στο δεύτερο πως μπορώ να τις κάνω να δουλέψουν με αυτήν την συνδεσμολογία; @poulinos

οχι εκτος αν εχει την δυνατοτητα αυτο που ειναι πισω απο απο το modem router που συγχρονιζει να παιξει ως router. και εκει υπαρχουν δυο τρεις διαφορετικοι τροποι να γινει.

ο ενας ειναι το ενα να παιζει modem router και το απο πισω ως router με pppoe για οποιον παροχο υποστηριζει(οτε).

το δευτερο να παιζει modem router και το δευτερο ως router με dynamic ip αλλα εχεις 2 nat αρα διπλα Port forward αλλιως θελει one to one nat.

το τριτο να κανεις bridge το το modem router για να παιζει ως modem και το δευτερο να παιζει ως router και να παιξει ως pppoe.

το καθενα εχει συν και πλην.το γ ειναι καλη λυση αλλα πρεπει να ξερεις πως να το γυρισεις bridge και να σε αφηνει.και αν υπαρχει τηλεφωνια μετα μπλεκεις παραπανω.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω ένα ασύρματο router ΖΤΕ στο σαλόνι και μέσω αυτού έχω internet στο σπίτι. Στο υπνοδωμάτιο δεν έχω καλό σήμα. Έχω επίσης ένα router Edimax (είναι μόνο router, όχι modem/router) που το είχα αγοράσει παλιότερα κατά λάθος νομίζοντας ότι είναι modem/router.

Ερώτηση: Μπορώ να συνδέσω αυτά τα δύο και να ενισχύσω (αναμεταδόσω) το σήμα του Wi-Fi και να έχω internet στο υπνοδωμάτιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...