anthoulaki Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 καλησπερα σε ολους.. απ τη σχολη μου (ιεκ πληροφορικης) μας ζητησαν να κατεβασουμε στον υπολογιστη μας 1.visual studio 10 (καλυτερα την express) 2.SQL Server 2008 R2 Express τα κατεβασα.. αλλα το προβλημα ειναι στην εγκατασταση.. αρχικα στο 1, οταν παει να το ανοιξει και επιλεγω να εγκαταστησω το μερος για web development μου λεει οτι δε μπορει να βρει το αρχειο.. δε ξερω μηπως χρειαζεται και κατι παραπανω για να εγκατασταθει? πχ κανα servicepack συγκεκριμενο? γιατι, για το 2 ας πουμε, μας ειπε να κατεβασουμε αρχικα και 3 επιπλεον πραγματακια.. (Microsoft .Net Framework 3.5 SP1, Windows Installer 4.5, Windows PowerShell 1.0.) τα οποια νομιζω οτι τα εγκαταστησα..γιατι μετα που δοκιμασα να τρεξω την sqlserver κατι παει να κανει, ανοιγει ενα παραθυρο αλλα δεν.. :// και επιπλεον απο μονο του διαλεγει και παει να εγκαταστησει το προγραμμα σε αλλο δισκο απο αυτον που θελω, ουτε καν με ρωταει..και οταν παω να το βαλω στο C (εκει εχω ολα μου τα προγραμματα) δεν το δεχεται. ουφ!!!..αυτα νομιζω, προς το παρον... εχετε καμια ιδεα?? το συστημα μου ειναι με win7 ultimate στα 32bit, RAM 2.00GB, intel core 2 quad CPU Q8200 @ 2.33GHz ... πιστευετε οτι θα αντεξει αυτα τα 2 προγραμματα? δε θα τα τρεχω ταυτοχρονα, κι ουτε καθε μερα (ελπιζω..). ευχαριστω για τον χρονο σας..και περιμενω να μου δωσετε τα φωτα σας για μια ακομα φορα ^^
Moderators Gi0 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) τα κατεβασα.. αλλα το προβλημα ειναι στην εγκατασταση.. αρχικα στο 1, οταν παει να το ανοιξει και επιλεγω να εγκαταστησω το μερος για web development μου λεει οτι δε μπορει να βρει το αρχειο.. δε ξερω μηπως χρειαζεται και κατι παραπανω για να εγκατασταθει? πχ κανα servicepack συγκεκριμενο? Ποιο αρχειο δεν μπορει να βρει? Αναφερει κατι? (Το service pack του vs2010 θα το κανεις εγκατασταση αφου τελειωσεις με την αρχικη του εγκατασταση) γιατι, για το 2 ας πουμε, μας ειπε να κατεβασουμε αρχικα και 3 επιπλεον πραγματακια..(Microsoft .Net Framework 3.5 SP1, Windows Installer 4.5, Windows PowerShell 1.0.) τα οποια νομιζω οτι τα εγκαταστησα.. Για σιγουρια δες εαν ειναι μεσα στη λιστα με τα εγκατεστημενα προγραμματα, στο Control Panel. γιατι μετα που δοκιμασα να τρεξω την sqlserver κατι παει να κανει, ανοιγει ενα παραθυρο αλλα δεν.. Δεν τι? Καποιο στοιχειο? το συστημα μου ειναι με win7 ultimate στα 32bit, RAM 2.00GB, intel core 2 quad CPU Q8200 @ 2.33GHz ... πιστευετε οτι θα αντεξει αυτα τα 2 προγραμματα? δε θα τα τρεχω ταυτοχρονα, κι ουτε καθε μερα (ελπιζω..). Λιγη ram παραπανω θα βοηθησει το συστημα σου να ανασανει. Ηδη με μονο ενα εκ των δυο να τρεχει, εισαι στα ορια σου. Εαν τα τρεχεις και τα δυο και κανεις ενα 'γεματο' SELECT απο καποια βαση φορτωμενη στον SQL ή πας για καποιο compile στο VS, θα αρχισει να ζοριζεται. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2012 από Gi0
anthoulaki Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 χμμ βασικα θα το ξαναπροσπαθησω και σημερα και θα σου πω αναλυτικα για το καθενα.. ή μαλλον καποιο printscreen μηπως θα βοηθουσε καλυτερα? τωρα οσο για την ραμ, δηλαδη να βαλω αλλα 2 gb για να μαι καλυμμενη.. ομως μετα δε θα χρειαζεται και καποια αλλη αναβαθμιση πχ στον επεξεργαστη για να υποστηριξει μεγαλυτερη ραμ? ή βλακεια ειπα??...
Moderators Gi0 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 ή μαλλον καποιο printscreen μηπως θα βοηθουσε καλυτερα? Υep, ενα printscreen θα ειναι οκ τωρα οσο για την ραμ, δηλαδη να βαλω αλλα 2 gb για να μαι καλυμμενη.. Θα εισαι πολυ πιο ανετη. Απο κει και περα εξαρταται απο τη βαρυτητα των project που θα κανεις στον SQL ή στο VS και αν θα τα κανεις ταυτοχρονα. ομως μετα δε θα χρειαζεται και καποια αλλη αναβαθμιση πχ στον επεξεργαστη για να υποστηριξει μεγαλυτερη ραμ? ή βλακεια ειπα??... Οχι, δεν υπαρχει τετοιο προβλημα
anthoulaki Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 τελικα ως δια μαγειας εγκατασταθηκε επιτυχως το VS για web..το αρχειο που λεγε οτι δε βρισκει ηταν μεσα στο ζιπαρισμενο φακελο, κι επειδη εγω πηγα να το τρεξω απευθειας απο κει, ισως γι αυτο... και μαζι πακετο μου εγκατεστησε και την sql, ακομα δε πιστευω στα ματια μου. αν και για την sql βεβαια εχω ακομα αμφιβολιες για το αν οντως εγκατασταθηκε.. επισυναπτω και printscreen να δεις ποιο παραθυρο μου εμφανιζει.. απ τις επιλογες αριστερα δεν εβγαλα και ιδιαιτερη ακρη... επισης για ραμ, να κοιταξω καποια συγκεκριμενη μαρκα και χαρακτηριστικα ή δε παιζει τοσο ρολο?
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 H συγκεκριμενη photo δεν δειχνει και πολλα, καλυτερα να πας στο tab Maintenance και Installation για να δεις τι παιζει. Επισης μπορεις ανετα να το επιβεβαιωσεις και απο το Control Panel και το Add/Remove Programs. Σχετικα με τις μνημες, δεν εχω καποιες συγκεκριμενες να σου προτεινω, απλα παρε εαν ειναι δυνατον ενα ακομα σετ απο αυτες που εχεις ηδη εγκατεστημενες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα