sarantatessera Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα σας. Είμαι κάτοχος ενός Blackberry 9780 και έχω κάποια προβλήματα. Όποιος γνωρίζει, ας βοηθήσει παρακαλώ. Έχω κάποια προβλήματα κυρίως με τη σύνδεση wifi που έχω σπίτι. (Έχω ενεργοποιήσει BIS). Το θέμα, λοιπόν, είναι το εξής. Στην αρχή έμπαινα μια χαρά, εύκολα και παντού με τη σύνδεση wifi που έχω σπίτι μου. Από κάποια στιγμή και μετά, χωρίς να αλλάξω κάποια ρύθμιση είτε στο modemείτε στο κινητό, αντιμετωπίζω τα εξής συγκεκριμένα προβλήματα με σύνδεση wifi: 1. Στο twitter ενώ μπορώ να ανοίξω όλα τα links που βγάζουν όσοι ακολουθώ, όταν έχει ένα link από τη lifo, το πατάω να ανοίξει, δείχνει ότι ανοίγει ως ένα σημείο (βγάζει τον τίτλο της σελίδας), αλλά κολλάει και δεν μπορεί να συνεχίσει. (Αυτό δούλευε κανονικά μέχρι κάποιο διάστημα, μπορούσα να περιηγηθώ παντού, άνετα). 2. Ανοίγω τη σελίδα της google και ενώ ανοίγει κανονικά και γρήγορα, βάζω κάτι να ψάξω και κολλάει... (Κι αυτό λειτουργούσε μια χαρά μέχρι κάποιο διάστημα). 3. Στο msn, ενώ μπορώ να στείλω μηνύματα στις επαφές μου και να τα λάβουν, δεν λαμβάνω αυτά που μου στέλνουν. (Αυτό δεν δούλεψε ποτέ και δεν το έκανε ούτε με 3g. Τα δύο παραπάνω, τουλάχιστον, με το 3g καταφέρνουν να ανοίξουν, έστω και αργά αργά). Η πλάκα είναι ότι όταν πάω σε μια καφετέρια που έχει wifi, μπορώ να μπω παντού και κανονικά (μόνο στο msn δεν έχω δοκιμάσει τι γίνεται). Εκεί, βέβαια, έχει 24άρα σύνδεση ενώ εγώ 2, αν έχει αυτό κάποια σημασία. Έχω δοκιμάσει να αναβαθμίσω το msn και το twitter, έχω δοκιμάσει battery pull καθώς και βγάλσιμο της κάρτας - πάλι τίποτα. Έβαλα και software version άλλη απ' αυτή που φορούσε (πιο παλιά, αναγκαστικά) και πάλι αντιμετώπιζα αυτά τα προβλήματα. Έχετε καμιά ιδέα του τι μπορεί να φταίει, έστω και για ένα από τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζω; Δεν μπορώ να βρώ τίποτα άλλο για να ελέγξω μπας και φταίει και έχω ψιλοαπογοητευτεί. Όποιαδήποτε βοήθεια, ευπρόσδεκτη.
sarantatessera Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Μπορει να με βοηθησει καποιος, παιδια; Δεν ξερω τι αλλο να κανω πια.
nikoskon Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δεν έχει να κάνει με service books πιστεύω. Αρχικά θα έκανα wipe την συσκευή και μετά θα φλάσαρα το τελευταίο BBOS που υπάρχει για την συσκευή αυτή. Software ζήτημα φαίνεται να είναι, όχι δικτύου.
sarantatessera Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δεν έχει να κάνει με service books πιστεύω. Αρχικά θα έκανα wipe την συσκευή και μετά θα φλάσαρα το τελευταίο BBOS που υπάρχει για την συσκευή αυτή. Software ζήτημα φαίνεται να είναι, όχι δικτύου. "Φοράει" το τελευταίο λογισμικό, πάντως. Έχω δοκιμάσει να του περάσω κάποιο παλιότερο, αλλά το πρόβλημα έχει παραμείνει. Το wipe, απ' ό,τι καταλαβαίνω, είναι κάτι σαν reset των ρυθμίσεων; Ή και των δεδομένων;
sarantatessera Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Και πώς την κάνεις wipe; Γνωρίζει κανείς;
nikoskon Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Settings->Device Settngs->Security->Security wipe Στο περίπου...
sarantatessera Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Settings->Device Settngs->Security->Security wipe Στο περίπου... Αυτό σημαίνει ότι θα χάσω και μηνύματα και επαφές; Πώς θα τα γλιτώσω αυτά; Με ένα backup είμαι εντάξει;
nikoskon Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Κατέβασε στο PC σου το Desktop manager και κράτησε backup.
sarantatessera Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Πάω εκεί που λέει Διαγραφή ασφαλείας και μπορείς να επιλέξεις: 1. Email, Επαφές 2. Εγκατεστημένες εφαρμογές χρήστη - Όλες οι εφαρμογές που έχετε φορτώσει θα καταργηθούν από τη συσκευή σας 3. Κάρτα πολυμέσων Κατ' αρχάς, είμαι στο σωστό πεδίο; Και, δεύτερον, τα επιλέγω όλα; Κατέβασε στο PC σου το Desktop manager και κράτησε backup. Το έχω το Desktop Manager, αλλά από τη στιγμή που θα κρατήσω backup, δεν θα φορτώσει μετά και τις ρυθμίσεις; Γίνεται π.χ. να επιλέξω να κάνει restore τις επαφές, τα μηνύματα και mails μου και όχι τις ρυθμίσεις;
sarantatessera Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 ***SOS*** Λοιπόν, έκανα wipe τη συσκευή (9780) μέσω BBSAK, έπειτα έβαλα το τελευταίο OS χωρίς να κάνω τίποτα restore και προσπαθώ να συνδεθώ στο Blackberry App World μέσω 3G για κατεβάσω την τελευταία έκδοση msn, twitter κλπ για να δω αν θα δουλέψουν έτσι και δεν συνδέεται μέσω 3G καθόλου. Γράφει: Blackberry App World is having trouble connecting to the Blackberry App World Server. Verify your network connections and ry again. Στο Service Status που πάω, στο Βlackberry Internet Service, γράφει Not Connected. Αυτό, τι σημαίνει; Ότι δεν δρομολογούνται τα δεδομένα μέσω BIS; Πρέπει να κάνω κάτι που δεν έχω κάνει; Ύστερα από λίγο πραγματοποίησα όλο το restore, αλλά και πάλι Not Connected μου βγάζει στη BIS(και στο wifi και στο 3G). Επίσης δεν μπορώ να γράψω ελληνικά, έχει μόνο αγγλικά. Τι στο καλό έχω κάνει ρε γ@μώτο; Όποιος μπορεί, ας με βοηθησει, σας παρακαλώ.
nikoskon Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Για τα ελληνικά πρέπει να κατεβάσεις το τελευταίο BB OS από το site του παρόχου σου το οποίο είναι Multilingual. Δηλαδή κατά την εγκατάσταση του μπορείς να επιλέξεις την ελληνική γλώσσα. Για την ενεργοποίηση του BIS, πάρε τηλέφωνο τον πάροχό σου και έλεγξε το Ρυθμίσεις Λογαριασμοί email BB button Δημιουργία ονόματος χρήστη (BIS) & Βιβλία υπηρεσιών (Service books). Από όσο γνωρίζω όταν ξαναπεράσεις το multilingual firmware σου ζητά το username σου που αφορά την υπηρεσία BIS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα