SR20DET Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Χαιρετω! δεν ξερω αν βρισκομαι στο καταλληλο section του forum αλλα το προβλημα μου ειναι το εξης. Εχω μια καπως παλια 8600GT της οποιας ειχε ψιλοχαλασει το ανεμιστηρακι της. Παιρνοντας νεα ψυχτρα για το cpu αποφασισα να αξιοποιησω τον ανεμιστηρα της παλιας, αντικαθιστωντας το χαλασμενο ανεμιστηρακι της gpu. Ειχαν την ιδια διαμετρο οποτε ξηλωσα τον ανεμιστηρα του πρωην cpu cooler απο τον κλοβο του και τον κολλησα με ισχυρη κολλα στη θεση του fan της καρτας γραφικων που παταει στη ψυχτρα της gpu.(εβγαλα εννοειται το παλιο). Ολα πηγαν καλα με την μοντα ωστοσο εχω ενα προβληματακι. Το fan της καρτας γραφικων επερνε ρευμα απο την ιδια τη καρτα μεσω καλωδιου που συνδεοταν σε 2pin εισοδο πανω της. Ο ανεμιστηρας που εβαλα εχει 4pin αποληξη και δεν γινοταν να συνδεθει στην ιδια τη gpu γιατι δεν επιτρεποταν απο τα κλιπακια (Εψαξα λιγο στο νετ για ανταπτορες 4pin-2pin αλλα δεν φαινεται να υπαρχουν). Οποτε συνδεσα τον ανεμιστηρα σε υποδοχη του mobo. Μ αυτο το προβλημα ομως η motherboard ειναι αυτη ,βάση της θερμοκρασιας της, που καθοριζει τις στροφες του ανεμιστηρα της gpu, με αποτελεσμα τα πρωτα λεπτα που το PC ειναι κρυο η gpu να ανεβαζει θερμοκρασια (~60) και αφοτου περασει ωρα ο ανεμιστηρας να ανεβαζει αρκετες στροφες (σπαζοντας μου τα νευρα) δουλευοντας στις 2000rpm και ριχνοντας πολυ τη θερμοκρασια της gpu ενω δεν χρειαζεται (~48). Επειδη το κουρασα πιστευω, γινεται να δημιουργηθει ελεγκτης που να λαμβανει υποψη τη θερμοκρασια του σενσορα της gpu για δινει εντολη στον ανεμιστηρα της να δουλευει σε αντιστοιχες στροφες? Απ οτι εχω καταλαβει το speedfan κανει κατι τετοιο αλλα δεν βγαζω ακρη μαζι του και ισως να φταιει οτι δεν ειναι συμβατη η mobo μου με αυτο. Ευχαριστω εκ των προτερων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
άδικος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Αν κατάλαβα καλά τα λεγόμενά σου, τότε μπορείς να κόψεις το 4pin βίσμα στην άκρη, να συνδέσεις (ματίσεις) στο καλώδιο το παλιό 2pin καλώδιο του ανεμιστήρα που χάλασε & να το κουμπώσεις στην κάρτα σου. Από εκεί & ύστερα δεν έχεις έλεγχο στροφών... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Boltaz Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δες την συνδεσμολογια του βυσματος 4 Pin και του 2 pin (χρωματα καλωδιου) ... Κοψε το καλωδιο (παλιο φαν) 2 εκατοστα απο το βυσμα και συνεδεσε το στο καλωδιο (καινουργιου φαν)χωρις να το κοψεις (με ενα κοφτακι κοψε το πλαστικο του καλωδιου οχι το συρμα) , βαλε μονωτικη ταινια και δοκιμασε το ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα