Sadako Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Έχω ένα αρχείο excel, στο οποίο (μεταξύ άλλων) υπάρχει ένα κελί με μια τιμή που ανανεώνεται κάθε μέρα από τιμές σε άλλα κελιά που αλλάζω manually. Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να προσθέσω ένα line graph, στο οποίο να προστίθεται κάθε μέρα ένα νέο point, που να εξαρτάται από την εκάστοτε ημερομηνία (που θα την τραβάει με το TODAY() ) και την τιμή που θα υπάρχει εκείνη την στιγμή στο 'επίμαχο' κελί.. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αυτοματοποιήσω αυτό για να μην κάνω κάθε μέρα manually την όλη διαδικασία; Ίσως δηλαδή με ένα κουμπί να δημιουργεί μια νέα γραμμή στον πίνακα (με στήλες την σημερινή ημερομηνία και την τιμή στο κελί) και να ανανεώνει και το graph συμπεριλαμβάνοντας και την νέα γραμμή.. Σε έναν εναλλακτικό τρόπο που δοκιμάζω, δημιούργησα σε ένα ξεχωριστό worksheet έναν πίνακα με 2 στήλες, μια με την ημερομηνία και μια με την τιμή στο κελί και να παίρνει από κει τα στοιχεία που χρειάζεται για το graph, γιατί σκέφτηκα ότι ίσως δημιουργήσω και κάποια άλλα bar charts, στα οποία να φαίνονται οι αλλαγές στο συγκεκριμένο κελί ανά μέρα, ανά εβδομάδα ή ανά μήνα.. Αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του. Προς το παρόν, με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνεται αυτόματα (δηλαδή εντελώς αυτόματα το ξέρω πως μάλλον δεν γίνεται, αφού οι τιμή του μπορεί να αλλάζει 2-3 φορές μέσα στην μέρα κι εμένα με ενδιαφέρει μόνο η τιμή στο τέλος της μέρας), αλλά έστω να δημιουργήσω ένα macro ίσως (ή με κάποιον άλλο τρόπο, δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο excel), με το οποίο να πατάω ένα κουμπί και αυτόματα να δημιουργείται μια νέα γραμμή σε αυτόν τον πίνακα που αναφέρω παραπάνω, με την σημερινή ημερομηνία και την τιμή του κελιού την στιγμή που πατάω το κουμπί.. Αλλιώς θα πρέπει να κάνω αυτή την διαδικασία κάθε μέρα. Το ξέρω πως δεν είναι και τεράστιος κόπος, αλλά θα ήθελα να ξέρω κάποιον τρόπο να αυτοματοποιώ την διαδικασία, ίσως σε κάποια άλλη περίπτωση χρειαστεί για κάτι πιο πολύπλοκο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα