Προς το περιεχόμενο

Prometheus (2012)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά εγω την είδα (έχοντας δεί ο allien το πρώτο) και περίμενα πατάτα (Ο μόνος λόγος που με παρακίνησε ήταν το Michael Fassbender).

Τελικά καμία σχέση με το allien. Και σενάριο είχε και ωραία φαντασία είχε και καλές ερμηνείες είχε και δεν βαρέθηκα λεπτό. Το μόνο αρνητικό είναι μερικές ανεξήγητες συμπεριφορές (που είμαι σίγουρος οτι ήταν σεναριακά κενά που δεν μπορούσαν να καλύψουν μέχρι το τελευταίο λεπτό και απλά γράψανε μία μαλακία για να συνδέσουν κάποια γεγονότα)

Για παράδειγμα:

Στην αρχή που χάθηκα οι δύο τύποι. Είμαστε σοβαροί;;;;;; Πως χάθηκαν με τέτοια τεχνολογία που κουβάλαγαν πάνω τους.

Επίσης η φάση που πηδήχτηκε η ξανθιά με τον μάυρο για να αφήσουν την αίθουσα ελέγχου άδεια, ήταν πολυ άκυρη

Και διάφορες άλλες...

• Απαντ. 669
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

(συγγνώμη αλλα είναι) σε ενδιαφέρει το σύμπαν των alien και δεν ξέρεις τι πας να δεις? ίσως γί'αυτό και μ'άρεσε όσο μ'άρεσε, γιατί ήξερα ακριβώς τι θα δω..

Για να είμαστε δίκαιοι, αν σε ενδιαφέρει το σύμπαν των alien είσαι πλέον προετοιμασμένος για το χειρότερο κάθε φορά που σκαρφίζονται ένα τρόπο να συνεχίσουν την ιστορία.

Αλλά κι εγώ δεν έχω καταλάβει απο πού προέκυψε το "remake". Το ανέφεραν και άλλοι πέρα από τον DKNI?

Δημοσ.

Oυτε απο 1ο χρειαζεσαι κατι

Ε πως δεν χρειάζεται. Καλό είναι να το έχεις δει γιατί υπάρχουν πολλά όμοια σκηνικά που είναι ωραίο να τα ξαναβλέπεις σε άλλη ταινία

εάν έχεις δει το πρώτο θα γουστάρεις, γιατί δείχνει τι ήταν αυτά που έβλεπες και ποτε δεν έμαθες τι ήταν από το πρώτο alien.

Έτσι
Δημοσ.

Αλλά κι εγώ δεν έχω καταλάβει απο πού προέκυψε το "remake". Το ανέφεραν και άλλοι πέρα από τον DKNI?

Ρε!

Την παλευετε!!?

Ποιο remake του Alien? Αυτο που ανεφερα ηταν σχημα λογου "μην περιμενεις remake του Alien"=μην περιμενεις να δεις το Alien 2012, δεν ξερω πως αλλιως να το θεσω, μην περιμενεις αντιγραφο του Alien

Μετα απο αυτο διαβαζω τα ποστ και δεν ξερω αν πρεπει να απορω που δεν το καταλαβατε ή να χαιρομαι που δεν εγινα συγγραφεας

Ε πως δεν χρειάζεται. Καλό είναι να το έχεις δει γιατί υπάρχουν πολλά όμοια σκηνικά που είναι ωραίο να τα ξαναβλέπεις σε άλλη ταινία

Ρωτησε αν χρειαζεται, οχι αν ειναι ωραιο να βλεπει αναφορες και να τις συνδεει στο μυαλο του

Ειναι σαν να ειμαι εγω fanboy πχ Μπατμαν και σε μια ταινια Σουπερμαν να υπαρχει το BatSignal καπου. Καλο ειναι και γουσταρω αλλα δεν ειναι αναγκη

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο που ανεφερα ηταν σχημα λογου "μην περιμενεις remake του Alien"=μην περιμενεις να δεις το Alien 2012, δεν ξερω πως αλλιως να το θεσω, μην περιμενεις αντιγραφο του Alien

Ναι το "μην περιμένεις αντίγραφο του Alien" είναι πιο σαφές.

Το remake εννοεί κάτι εντελώς άλλο από αυτό που ήθελες να πεις. * Πέρα από αυτό, από το post σου εγώ κατάλαβα ότι κάποιοι είπαν ότι περίμεναν remake...

Ρωτησε αν χρειαζεται, οχι αν ειναι ωραιο να βλεπει αναφορες και να τις συνδεει στο μυαλο του

Το ένα από το άλλο έχουν επίσης απόσταση. Τo Prometheus δεν κάνει απλά ασήμαντες αναφορές στο Alien. Χρησιμοποιεί ή επαναλαμβάνει καταστάσεις και στοιχεία από τη μυθολογία της ταινίας.

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις δει το Alien, αλλά σίγουρα θα το δεις με διαφορετικό μάτι ΑΝ έχεις δει το/α Alien.

Δημοσ.

...δείχνει τι ήταν αυτά που έβλεπες και ποτε δεν έμαθες τι ήταν από το πρώτο alien.

Κακώς κατά τη γνώμη μου. Κάποια πράγματα είναι προτιμότερο να κεντρίζουν τη φαντασία του θεατή, παρά να εξηγούνται θυσιάζοντας τα στο βωμό του χρήματος.

Αυτό ήταν & ένα σημαντικό στοιχείο που έδινε μαγεία στο Alien τόσα χρόνια. Well, no more...

• Like 1
Δημοσ.

Σαν Alien prequel ξεκίνησε μην ξεχνιόμαστε :-). Πιστεύω ότι το ξανασκέφτηκαν επειδή είναι αρκετά "φθαρμένο" franchise και απλά ξήλωσαν τα πάντα και έκαναν ένα νέο φιλμ - reboot.

http://screenrant.com/ridley-scott-alien-prequel-details-sandy-64396/

http://www.sfx.co.uk/2011/01/15/alien-prequel-no-longer-an-alien-prequel/

Δημοσ.

Ποιος ακριβώς ρώτησε; :huh:

Για ενα ς κανεις ετσι? :-D

Οκ, πασο, χρειαζεται να εχεις δει ολα τα Alien και ολα τα Aliens VS Predators και ολα τα Predators.

Μην πας πριν τα δεις ΟΛΑ :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου ειδαμε την ταινια με κατι φιλους,μετα καθησαμε και συζητησαμε για πιθανα σεναρια στις αποριες που αφηνει.Οποτε μετα απο ψαξιμο στο ιντερνετ και συζητησεις κατασταλαξαμε σε ενα πιθανο σεναριο.Μπορει να σας φανει ηλιθιο,αλλα εγω τουλαχιστον αυτην την στιγμη το μυαλο μου εχω αυτην την υποθεση σε ολο το συμπαν alien,prometheus,predator.Επισης δεν ξερω αν εχει αναφερθει ξανα στις πισω σελιδες.

Σε spoiler για προφανεις λογους.

Πρωτα απο ολα να ξεκαθαρισουμε οτι το αλιεν δεν δημιουργηθηκε "τυχαια" εκεινη την στιγμη στο τελος της ταινιας και βγηκε μεσα απο τον engineer.Αυτο το καταλαβαινουμε πρωτα απο ολα απο την ζωγραφια ενος αλιεν πανω σε μια πορτα του σκαφους στην ταινια.Επισης δεν στεκει χρονικα με το alien vs predator,διοτι στον προμηθεα τα γεγονοτα διαδραματιζονται στο μελλον ενω στο alien vs predator διαδραματιζονται το 2004.Απο ολα αυτα ξεκαθαριζουμε οτι τα αλιεν ειχαν "δημιουργηθει" απο τους engineer πολλα χρονια πριν.

Ενα το κρατουμενο.

Τωρα γιατι οι engineer δημιουργησαν τα αλιεν και μας τους ανθρωπους;

Το "δικο μας" σεναριο λεει οτι οι engineers ειχαν και εξακολουθουν να εχουν πολεμο με τους predators.Αυτο το συμπεραναμε απο το alien vs predator στην σκηνη που μπαινουν για πρωτη φορα στον θαλαμο για τις θυσιες και ανοιγουν ενα διπλανο δωματιο.Σε αυτο το δωματιο εχει τα trophies που μαζευουν οι predator(γνωστο απο τις δικες τους ταινιες οτι μαζευουν τροπαια των θυματων τους).Σε αυτα τα trophies λοιπον,αν παρατηρησετε,αναμεσα στις νεκροκεφαλες και στις σπονδυλικες στηλες των ανθρωπων,υπαρχει και ενα αρκετα μεγαλυτερο κρανιο με μια μεγαλυτερη σπονδυλικη στηλη.Αυτο λοιπον πιστευουμε οτι ειναι απο καποιον engineer.

Οποτε ας πουμε οτι οι engineers εχουν πολεμο με τους predators.Οι predators δεν ειναι κανενας ευκολος αντιπαλος,οποτε οι engineers εχοντας αυτο το μαυρο υγρο,αποφασισαν να φτιαξουν εναν βιολογικο οπλο για να αντιμετωπισουν τους predators.Αυτο το οπλο ητανε τα αλιεν.Ομως ως γνωστον τα αλιεν για να "δημιουργηθουν" θελουν καποιον host για να μεγαλωσει τον εμβρυο και να βγει το αλιεν.Ετσι για να μην γινουν οι ιδιοι host(ειπαμε να φτιαξουν εναν οπλο εναντιον των predators,αλλα οχι και να καταστρεψουν ολοκληρη την φυλη τους),αποφασισαν να φτιαξουν τους ανθρωπους,ωστε οταν με τον καιρο αυτοι πολαπλασιαστουν και γινουν πολλοι,να αμολυσουν τον ιο(υγρο) ή και τα αυγα των αλιεν και ουσιαστικα να κανουν την γη μια "φωλια" απο αλιεν για να τα μαζευουν οποτε θελουν και να τα στελνουν εναντια στους predators.

Οποτε στην πρωτη σκηνη ουσιαστικα βλεπουμε εναν engineer να παιρνει το υγρο και να δημιουργει τους ανθρωπους και με τον καιρο να γινουν αυτα που ειπα απο πανω.

Ομως τα αλιεν δεν ειναι καποιο "οπλο" που ελεγχεται ευκολα και επισης ειναι πολυ δυνατο.Οποτε κατι εγινε και το οπλο που προοριζοταν για τους predators γυρισε εναντιον των engineer και για αυτο ητανε ολοι νεκροι στον πλανητη του προμηθεα.

Επισης οι engineers δεν θελουν ουσιαστικα να σκοτωσουν το ανθρωπινο γενος,αλλα ουσιαστικα το θελουν για να αμολυσουν τα αλιεν.

Οποτε γενικα μια σουμα:

Οι engineers εχουνε πολεμο με τους predators.Οι engineers για να νικησουν αυτον τον πολεμο θελουν να φτιαξουν ενα βιολογικο οπλο(τα αλιεν) για να σκοτωσουν τους predators.Το οπλο αυτο ομως χρειαζεται καποιον host για να αναπτυχθει,οποτε οι engineers δημιουργουν τους ανθρωπους ωστε να τους χρησημοποιησουν για host για τα αλιεν.

Οι predators ως γνωστοι καφροι,βλεπουν τα αλιεν ως ενα ακομα challenge και μαζευουν τα αλιεν για την κ@υλα τους(alien vs predator 1 που εχουν φυλακισει την μαμα αλιεν και καθε τοσο πηγαινουν και κανουν διαγωνισμους σφαγης των αλιεν).

Επεξ/σία από nemesiskp
  • Like 3
Δημοσ.

Για ενα ς κανεις ετσι? :-D

Οκ, πασο, χρειαζεται να εχεις δει ολα τα Alien και ολα τα Aliens VS Predators και ολα τα Predators.

Μην πας πριν τα δεις ΟΛΑ :-D

Δεν αρκεί. Αν δεν έχει παίξει και όλα τα παιχνίδια (στα οποία να έχει φτάσει σε max level για να ξεκλειδώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες), καλύτερα να μην μπει στον κόπο να δει το Prometheus.

@nemesiskp, καλό!

Δημοσ.

Αφου ειδαμε την ταινια με κατι φιλους,μετα καθησαμε και συζητησαμε για πιθανα σεναρια στις αποριες που αφηνει.Οποτε μετα απο ψαξιμο στο ιντερνετ και συζητησεις κατασταλαξαμε σε ενα πιθανο σεναριο.Μπορει να σας φανει ηλιθιο,αλλα εγω τουλαχιστον αυτην την στιγμη το μυαλο μου εχω αυτην την υποθεση σε ολο το συμπαν alien,prometheus,predator.Επισης δεν ξερω αν εχει αναφερθει ξανα στις πισω σελιδες.

Σε spoiler για προφανεις λογους.

Πρωτα απο ολα να ξεκαθαρισουμε οτι το αλιεν δεν δημιουργηθηκε "τυχαια" εκεινη την στιγμη στο τελος της ταινιας και βγηκε μεσα απο τον engineer.Αυτο το καταλαβαινουμε πρωτα απο ολα απο την ζωγραφια ενος αλιεν πανω σε μια πορτα του σκαφους στην ταινια.Επισης δεν στεκει χρονικα με το alien vs predator,διοτι στον προμηθεα τα γεγονοτα διαδραματιζονται στο μελλον ενω στο alien vs predator διαδραματιζονται το 2004.Απο ολα αυτα ξεκαθαριζουμε οτι τα αλιεν ειχαν "δημιουργηθει" απο τους engineer πολλα χρονια πριν.

Ενα το κρατουμενο.

Τωρα γιατι οι engineer δημιουργησαν τα αλιεν και μας τους ανθρωπους;

Το "δικο μας" σεναριο λεει οτι οι engineers ειχαν και εξακολουθουν να εχουν πολεμο με τους predators.Αυτο το συμπεραναμε απο το alien vs predator στην σκηνη που μπαινουν για πρωτη φορα στον θαλαμο για τις θυσιες και ανοιγουν ενα διπλανο δωματιο.Σε αυτο το δωματιο εχει τα trophies που μαζευουν οι predator(γνωστο απο τις δικες τους ταινιες οτι μαζευουν τροπαια των θυματων τους).Σε αυτα τα trophies λοιπον,αν παρατηρησετε,αναμεσα στις νεκροκεφαλες και στις σπονδυλικες στηλες των ανθρωπων,υπαρχει και ενα αρκετα μεγαλυτερο κρανιο με μια μεγαλυτερη σπονδυλικη στηλη.Αυτο λοιπον πιστευουμε οτι ειναι απο καποιον engineer.

Οποτε ας πουμε οτι οι engineers εχουν πολεμο με τους predators.Οι predators δεν ειναι κανενας ευκολος αντιπαλος,οποτε οι engineers εχοντας αυτο το μαυρο υγρο,αποφασισαν να φτιαξουν εναν βιολογικο οπλο για να αντιμετωπισουν τους predators.Αυτο το οπλο ητανε τα αλιεν.Ομως ως γνωστον τα αλιεν για να "δημιουργηθουν" θελουν καποιον host για να μεγαλωσει τον εμβρυο και να βγει το αλιεν.Ετσι για να μην γινουν οι ιδιοι host(ειπαμε να φτιαξουν εναν οπλο εναντιον των predators,αλλα οχι και να καταστρεψουν ολοκληρη την φυλη τους),αποφασισαν να φτιαξουν τους ανθρωπους,ωστε οταν με τον καιρο αυτοι πολαπλασιαστουν και γινουν πολλοι,να αμολυσουν τον ιο(υγρο) ή και τα αυγα των αλιεν και ουσιαστικα να κανουν την γη μια "φωλια" απο αλιεν για να τα μαζευουν οποτε θελουν και να τα στελνουν εναντια στους predators.

Οποτε στην πρωτη σκηνη ουσιαστικα βλεπουμε εναν engineer να παιρνει το υγρο και να δημιουργει τους ανθρωπους και με τον καιρο να γινουν αυτα που ειπα απο πανω.

Ομως τα αλιεν δεν ειναι καποιο "οπλο" που ελεγχεται ευκολα και επισης ειναι πολυ δυνατο.Οποτε κατι εγινε και το οπλο που προοριζοταν για τους predators γυρισε εναντιον των engineer και για αυτο ητανε ολοι νεκροι στον πλανητη του προμηθεα.

Επισης οι engineers δεν θελουν ουσιαστικα να σκοτωσουν το ανθρωπινο γενος,αλλα ουσιαστικα το θελουν για να αμολυσουν τα αλιεν.

Οποτε γενικα μια σουμα:

Οι engineers εχουνε πολεμο με τους predators.Οι engineers για να νικησουν αυτον τον πολεμο θελουν να φτιαξουν ενα βιολογικο οπλο(τα αλιεν) για να σκοτωσουν τους predators.Το οπλο αυτο ομως χρειαζεται καποιον host για να αναπτυχθει,οποτε οι engineers δημιουργουν τους ανθρωπους ωστε να τους χρησημοποιησουν για host για τα αλιεν.

Οι predators ως γνωστοι καφροι,βλεπουν τα αλιεν ως ενα ακομα challenge και μαζευουν τα αλιεν για την κ@υλα τους(alien vs predator 1 που εχουν φυλακισει την μαμα αλιεν και καθε τοσο πηγαινουν και κανουν διαγωνισμους σφαγης των αλιεν).

Επειδή το like δεν είναι αρκετό, μου αρέσει η εξήγησή σου!

Δημοσ.

Ναι γενικα απανταει αρκετα ερωτηματα της ταινιας,οπως το γιατι οι engineers θελανε να μας σκοτωσουν.

Δειτε και τις εικονες που σας ελεγα απο το alien vs predators.

Στην πρωτη η σπονδυλικη στηλη νομιζω οτι ειναι αρκετα μεγαλη για να πουμε οτι ανηκει σε ανθρωπο.

Στην δευτερη το κρανιο ειναι πολυ μεγαλυτερο σε σχεση με τα αλλα.Βεβαια οι engineers δεν εχουνε τοσο μεγαλη κεφαλα απο οτι ειδαμε στον προμηθεα,αλλα οταν γυριστικε το alien vs predators τον engineer(δεν γνωριζαμε τοτε οτι ητανε engineer) τον ξεραμε σαν εναν τεραστιο εξωγηινο απο την σκηνη που μπαινουν για πρωτη φορα στο διαστημοπλοιο,στο πρωτο αλιεν.Στο προμηθεα μαθαμε οτι αυτο το πραμα ητανε τελικα ολοκληρη στολη που μεσα της ητανε ο engineer.

Οποτε ας πουμε οτι οταν γυρναγανε το alien vs predator ειχαν στον μυαλο τους τον μεγαλο εξωγηινο απο το πρωτο αλιεν ή αν παρουμε τα δεδομενα του προμηθεα,αυτο που βλεπουμε ειναι ενα κρανος των engineer.

New Bitmap Image.bmp

New Bitmap Image (2).bmp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...