akisk Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, καμία σχέση το Prometheus με το ID4 . Δεν είναι η ταινία με τη συνεχή δράση, όπως άλλωστε δεν ήταν και το Alien. Έργο του Scott είναι, όχι του Cameron. Υπό αυτή την έννοια, θύμιζε πολύ περισσότερο το Alien παρά το Aliens. Οπτικά ήταν χάρμα οφθαλμών. Βρίσκω ατυχέστατη τη σύγκριση με το Avatar που είχε πολύ διαφορετική αισθητική. Επίσης μου άρεσε πολύ η κατεύθυνση προς την οποία επεκτάθηκε το Alien-σύμπαν, όπως και το ότι η ταινία επικεντρώθηκε σε ερωτήματα φιλοσοφικού χαρακτήρα. Να μην ξεχάσω και τη σκηνή που σίγουρα συνέβαλε στο R-rating του Prometheus. Προσπαθώ να θυμηθώ πρόσφατη ταινία που να είχε τόσο έντονη σκηνή.. Άξιος διάδοχος του Alien!
kirileman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Βρίσκω ατυχέστατη τη σύγκριση με το Avatar που είχε πολύ διαφορετική αισθητική. Το μόνο ατυχές είναι το γεγονός ότι εξέλαβες αυτό που έγραψα ως σύγκριση. Ήθελα απλά να θυμίσω πόσο αυστηρό ήταν το φόρουμ με μια άλλη πολυαναμενόμενη ταινία του πρόσφατου παρελθόντος. Με τα ίδια κριτήρια, λοιπόν, το Prometheus είναι μια απογοήτευση.
akisk Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Το μόνο ατυχές είναι το γεγονός ότι εξέλαβες αυτό που έγραψα ως σύγκριση. Ήθελα απλά να θυμίσω πόσο αυστηρό ήταν το φόρουμ με μια άλλη πολυαναμενόμενη ταινία του πρόσφατου παρελθόντος. Με τα ίδια κριτήρια, λοιπόν, το Prometheus είναι μια απογοήτευση. Λανθασμένη η τόσο μεγάλη αυστηρότητα για το avaturd κατά τη γνώμη μου, όπως λανθασμένη και για το Prometheus. Επειδή κάποιοι βγάλανε μάπα το ένα, πρέπει να βγάλουν κάποιοι άλλοι άθλιο το άλλο για λόγους ισορροπίας; Μου έκανε εντύπωση το ότι σου φάνηκε τόσο αδιάφορη οπτικά και σεναριακά πάντως. Μήπως δεν σου αρέσει αυτό το είδος ταινιών;
kirileman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Επειδή κάποιοι βγάλανε μάπα το ένα, πρέπει να βγάλουν κάποιοι άλλοι άθλιο το άλλο για λόγους ισορροπίας; Μου έκανε εντύπωση το ότι σου φάνηκε τόσο αδιάφορη οπτικά και σεναριακά πάντως. Μήπως δεν σου αρέσει αυτό το είδος ταινιών; Τις λατρεύω, δεν θα έτρεχα την 1η μέρα προβολής να τη δω αν δε μου άρεσαν. Απλά η συγκεκριμένη είναι μια μέτρια ταινία, "φτωχή", θα τη χαρακτήριζα, από όλες τις απόψεις. Ειλικρινά, πιστεύω ότι θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.
antreas18 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Kαι εγω σε 3D την ειδα.... Λοιπον...φευγωντας απο την αιθουσα,ειχα το ιδιο feeling με την τελευταια φορα που κρατησα ενα βιβλιο στα χερια μου, που ηταν χαρμα να το κοιτας.Δερματόδετο,αριστα τυπωμενο πανω στο καλυτερης ποιοτητας χαρτι,γενικα το δημιουργικο τμημα να εχει προσεξει πολυ τις λεπτομεριες.....αλλα με το που το διαβαζεις...η πικρα της απογοητευσης να σε κυριευει!! Γιατι πανω και περα απο ολα....αυτο που μετραει σε ενα δημιουργημα ειναι η ψυχη και η ικανοτητα που εχει να σε βαζει στον κοσμο του και να σου γενναει στο μυαλο εικονες και συναισθηματα!! Δυστυχως εδω απουσιαζε ο πυρηνας της δημιουργιας..........ανευρο....ουδετερο....ανεμπνευστο.....θα τολμουσα να ελεγα αδιαφορο. Αν και τεχνικα αρτιο...αν και γενικα 'κραυγαζει' οτι χυθηκαν ποταμοι δολλαριων στα ποδια του δημιουργου .....τα θετικα σημεια της ταινιας σταματανε εδω. Ερμηνειες δεν υπαρχουν {ακομα και ο Fassbender(το Νew Kid On Thw Block του Holywood-και δικαιως θα συμπληρωνα-)τραγικα μονοδιαστατος)......σεναριο πραγματικα για γελια (ασυνδετο και τραβηγμενο)........διαλογοι και αντιδρασεις 5χρονων......απουσια υποτυπωδους αισθηματος σασπενς και αγωνιας.... Κριμα....ειχα μεγαλες προσδοκιες!! (ΚΑΙ λογω trailer) 3/10 (Το 3D φυσικα και δεν συνισταται..οχι γιατι δεν 'βοηθαει' την οπτικη απολαυση...ισα ισα...απλα δεν αξιζουν,το x-tra κοστος, τα 15 πρωτα λεπτα της ταινιας) Συνυπογραφω!!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Μολις αραξα στην Vmax7. Θέση Κ22 παντα! (εντάξει το ειπαμε πως ειμαι περίεργος...) Sent from my iPhone using Insomnia
KilliK Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Το μόνο ατυχές είναι το γεγονός ότι εξέλαβες αυτό που έγραψα ως σύγκριση. Ήθελα απλά να θυμίσω πόσο αυστηρό ήταν το φόρουμ με μια άλλη πολυαναμενόμενη ταινία του πρόσφατου παρελθόντος. Με τα ίδια κριτήρια, λοιπόν, το Prometheus είναι μια απογοήτευση. Welcome to Double Standards. απο κει φαινεται καποιος ποσο προκατελλειμενος,ασχετος η κομπλεξικος ειναι απεναντι σε μια ταινια που κριτικαρει και ποσο αυτη η κριτικη ειναι τελικα ειναι δικαιη και αντικειμενικη. Στην περιπτωση του Προμηθεα,για εμενα το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα Double Standards ειναι οταν το συκρινει κανεις με το District 9 και συγκεκριμενα: Το "μαγικο" μαυρο υγρο που λυνει τα χερια τεμπεληδων και αταλαντων σεναριογραφων οταν η πλοκη των ιστοριων τους φτανει σε καποιο αδιεξοδο. Αυτο το υγρο/macguffin device υπαρχει και στις δυο ταινιες και δυστυχως αξιοποιειται με τον ιδιο τεμπελικο τροπο. Στον Προμηθεα διαλυει το DNA,μεταλλασει το DNA,σε αφηνει εγκυο,μετατρεπει ανθρωπους σε ζομπι,δημιουργει χταποδια-γιγαντες,οτι βολευει τον σεναριογραφο για να εξελιξει την ιστορια του. Τα παραπονα για αυτο το σεναριακο προβλημα της τανιας ειναι απολυτως δικαιολογημενα. Ομως δεν ειδα τα ιδια παραπονα και με το District 9,οπου εκει παλι εχουμε το ιδιο σεναριακο προβλημα,με ενα "μαγικο" μαυρο υγρο το οποιο κανει οτι γουσταρει ο σεναριογραφος. 1.ειναι καυσιμο για διαστημοπλοιο. 2.ειναι Mutagen βιολογικος παραγοντας που μετατρεπει το ανθρωπινο DNA σε alien αλλα ευτυχως μπορεις να θεραπευτεις απο αυτο. 3.το υγρο ευτυχως (παλι) υπαρχει διασπαρτο σε οτιδηποτε προερχεται απο το αιωρουμενο διαστημοπλοιο.η αποκτηση του ομως γινεται μεσω χρονοβορας διαδικασιας αποσταξης που κρατησε 20 χρονια. (κριμα) 4.το πιο θεικο: του πηρε του εξωγηινου 20 χρονια για να γεμισει,σταγονα σταγονα, το δοχειο με το πολυτιμο καυσιμο,το οποιο χρειαζοταν για να πεταξει το module καμια 200m απο το εδαφος στο αιωρουμενο διαστημοπλοιο. απο το δοχειο ομως ξοδευτηκε μια σεβαστη ποσοτητα απο αυτο το καυσιμο: το ψεκασμα πανω στο προσωπο του πρωταγωνιστη και την πρωτη αποτυχημενη προσπαθεια πτησης του module που επιχειρησε. ομως παρολο που χαθηκε ασκοπα τοσο πολυ καυσιμο,το δοχειο συνεχισε να εχει αρκετη ποσοτητα ωστε να επιτευχθει και μια δευτερη πτηση του module πισω στο διαστημοπλοιο. που σημαινει οτι ο εξωγηινος θα μπορουσε να ειχε φυγει απο την Γη,μεσα σε 10 χρονια,οχι σε 20 αφου την απαιτουμενη ποσοτητα καυσιμου για μια πετυχημενη πτηση την ειχε ηδη συγκεντρωσει προ πολλου. αλλα αυτα ηταν ψιλα γραμματα για πολλους που εκθειαζαν την ταινια οταν ειχε πρωτοβγει.και καποιοι απο μας τα ειχανε επισημανει αυτα τα προβληματα,ειχαμε πει πως το D9,αν και καλο, ηταν υπερτιμημενο. τωρα βρισκομαστε στο 2012 και ο Προμηθεας τρωει θαψιμο,δικαιολογημενα βεβαια, για τα ιδια ελατωματα που ειχε το District 9.
kirileman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 αλλα αυτα ηταν ψιλα γραμματα για πολλους που εκθειαζαν την ταινια οταν ειχε πρωτοβγει.και καποιοι απο μας τα ειχανε επισημανει αυτα τα προβληματα,ειχαμε πει πως το D9,αν και καλο, ηταν υπερτιμημενο. τωρα βρισκομαστε στο 2012 και ο Προμηθεας τρωει θαψιμο,δικαιολογημενα βεβαια, για τα ιδια ελατωματα που ειχε το District 9. Το D9 είχε αρετές που δεν έχει ο Προμηθέας και η γεύση που μας άφησε ήταν "ουάου, δεν το περίμενα αλλά τελικά ήταν γαμάτη ταινία". Ο Προμηθέας "σκοτώθηκε" (και) από το hype του. Αποτέλεσμα; Πίτσα, μπύρα και Euro.
KilliK Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 σε αυτο συμφωνω. δυστυχως ο Προμηθεας εμπιπτει στην κατγορια εκεινων των ταινιων,που ενω εχουν μεγαλες ιδεες, αποτυγχανουν στην υλοποιηση τους και καταφερνουν τελικα να απογοητευσουν τους παντες με την μετριοτητα τους. κριμα. Ο Μάικλ Φασμπέντερ έπαιξε έναν απίστευτα δύσκολο ρόλο και τα κατάφερε εξαιρετικά. Ούτε ειναι εύκολο να κάνεις το ανδροειδές ούτε να παίζεις και διπλό ρόλο. ε καλα ενταξει,οχι και απιστευτα δυσκολος ρολος.τι να πουμε δηλαδη και για τον Terminator του Arnold.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Μολις αραξα στην Vmax7. Θέση Κ22 παντα! (εντάξει το ειπαμε πως ειμαι περίεργος...) Sent from my iPhone using Insomnia Πριν λίγο βγήκα από την ίδια αίθουσα, καθόμουν στην L22. Αν ήξερα ότι αμέσως μετά θα καθόσουν στην ακριβώς μπροστινή θέση κάτι θα είχα σκαρφιστεί να σου ετοιμάσω Η άποψη μου για τη ταινία. Καταρχάς το hype ήταν όντως τεράστιο, ειδικά για μένα που λατρεύω sci fi ταινίες, λατρεύω Alien & Aliens και λατρεύω και Ridley Scott. Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη η ταινία δεν ανταπεξήλθε πλήρως. Είναι πολλά πράγματα ακόμα στο μυαλό μου που δεν έχουν κατασταλάξει αλλά σίγουρα δεν έφυγα λέγοντας wow! Αναλυτικότερα. Οπτικά η ταινία είναι χάρμα οφθαλμών. Πραγματικά απίστευτη. Είχα καιρό να δω μια ταινία τόσο όμορφη, με τέτοια σκηνικά που καταλαβαίνεις ότι έχουν χτιστεί και δεν είναι cgi, με προσεγμένα εφέ χωρίς υπερβολή στη χρήση και γενικώς μια ταινία που τη βλέπεις και ξέρεις ότι δεν είναι τα πάντα "ψεύτικα". Σε αυτό το τομέα δε χωράει καν συζήτηση, παίρνει άριστα. Ειδικά τα ολογράμματα και η σκηνή της καταιγίδας ήταν όλα τα λεφτά. Σημείωση, είδα την 2D έκδοση. Οι ερμηνείες για το είδος της ταινίας (sci fi δηλαδή και όχι δράμα) ήταν παραπάνω από ικανοποιητικές. O Fassbender ως ανδροειδές ήταν απίστευτος και η Rapace πολύ πειστική. Οι υπόλοιποι όχι κάτι το σπουδαίο ειδικά τη Theron τη βρήκα υπερβολική. Η μουσική ούτε κρύο ούτε ζέστη, απλά συνόδευε χωρίς να ενοχλεί. Πάμε τώρα στα αρνητικά. Εκεί που κατα τη γνώμη χάνει η ταινία είναι η ιστορία, όχι τόσο σαν γενική ιδέα σεναρίου (την οποία τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ φιλόδοξη) αλλά σαν εκτέλεση. Ενώ μέχρι τη μέση "έχτιζε" όμορφα, από ένα σημείο και μετά νομίζω ότι άρχισε να χάνει το focus και να προσπαθεί να πεί πολλά βεβιασμένα χάνοντας κάπως τη συνοχή της. Το ότι κάποια πράγματα δε εξηγήθηκαν προσωπικά δε με πείραξε καθόλου (χεστήκα δλδ τι ήταν εκείνος ο πράσινος κρύσταλος ή γιατί οι engineers είχαν σκοπό να μας καταστρέψουν) αλλά ο τρόπος που εκτιλήχθηκαν τα τελευταία 30 λεπτά θα μπορούσε να είναι πολύ πιο απλός και πολύ πιο μεστός. Και τα τελευταία 30 λεπτά είναι και αυτά που καθορίζουν τη τελική γεύση ευτυχώς ή δυστυχώς. Κι εμένα μου άφησε την εντύπωση του "τελειώνει ο χρόνος πάμε να τα βάλουμε όλα μαζί και όποιον πάρει ο χάρος". Επίσης, η ταινία δεν ήταν καθόλου τρομαχτική. Υπήρχε αρκετή ένταση σε πολλά σημεία αλλά καθόλου scary. Είναι γεγονός ότι πλέον τα έχουμε δει σχεδόν όλα και δύσκολα τρομάζουμε αλλά όπως και να χει οι απαιτήσεις σε αυτό το τομέα ήταν μεγαλύτερες. Συνοψίζοντας, οι εντυπώσεις είναι ανάμεικτες. Χάρηκα που μετά από τόσο καιρό είδα ένα τόσο φιλόδοξο και απίστευτο οπτικά scifi αλλά και απογοητεύτηκα λίγο καθώς θεωρώ ότι χάθηκε μια ευκαιρία για μια ταινία που θα συζητείται για χρόνια. Σίγουρα θα τη ξαναδώ πάντως καθώς έχει πολλά σημεία για δεύτερη ανάγνωση. 7,5/10 Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2012 από DeadOrganPlayer
gbras Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2012 Εγω πηγα στην golden class γιατι την περιμενα πως και πως την ταινια. Πληρης απογοητευση απο την αιθουσα. Χαλια εικονα που ηταν εκτος focus και ηχος πολυ μετριος. Εχω ενα οχι κορυφαιο home cinema σπιτι και μπορω να πω με σιγουρια οτι εχω πολυ καλυτερη εικονα και ηχο. Ενταξει τα καθησματα ηταν ωραια αλλα για 22 ευρω ευχαριστω δε θα ξαναπαρω.Τωρα οσο για την ταινια καλη με καποια κενα και σε καποια σημεια ηταν χαζο το σεναριο. Ειδικα οι επιστημονες θα μπορουσαν να ειναι και και σχολικη ομαδα και σοβαρη επιστημονικη ομαδα.. Επισκεψη σε ξενο πλανητη λες και πηγαιναν εκδρομη στην Παρνιθα. Ναι δεν ηταν αυτο που περιμενα αλλα ηταν αρκετα κοντα... Για να δουμε το prometheus 2 ... Και μια απορια. Η γκομενα πηρε το διαστημοπλοιο και πηγε να ψαξει τους μηχανικους να ζητησει τα ρεστα. Ηθελα να ξερα σε ολο το ταξιδι η γκομενα τι θα τρωει που θα χεζει ?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Τελικα όντως μερικοί είσασταν υπερβολικοί με την πολυ αρνητική κριτική. Μια χαρα ταινία ηταν και βασικα ειδα αυτο που περιμενα να δω. Ωραίες εικόνες, ωραίος ήχος κλπ κλπ. Δεν πηγα να δω ταινία με οσκαρικές ερμηνίες αλλα μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Σαφώς και δεν έμεινα με το στόμα ανοιχτό αλλα περασα μια χαρα 2 ωρες χωρίς βαρεμαρα ή ...κοιλιές στην υπόθεση. Επισης μου λείπει η Σιγκούρνι! Άσχετο/σχετικό: τα αρχικα πλάνα δεν ειναι cgi αλλα πραγματικά γυρίσματα 2 εβδομάδων στην Ισλανδια! Sent from my iPhone using Insomnia
kirileman Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Τώρα, αυτό το "πέρασα μια χαρά 2 ώρες χωρίς βαρεμάρα ή κοιλιές στην υπόθεση" νομίζεις ότι θετικότερο σχόλιο από τα δικά μου, πχ;
oneofthem Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 για όσους το είδατε δώστε μας μια ιδέα σε σχέση με star trek, pandorum κτλ, ποιο θα προτιμούσατε για να καταλάβουμε κι εμείς τι παίζει κι αξίζει να πάμε
Cossutius. Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2012 Ε ρε συ άμα διαβάσει κανείς τα σχόλια τα δικά σου αλλά και άλλων από εδώ θα νομίζει οτι πρόκειται για τη χειρότερη ταινία έβα Ε δεν είναι έτσι . Προφανώς έχεις και εσύ και οι άλλοι μεγαλύτερες απαιτήσεις απο εμένα σε τέτοιου είδους ταινία αλλά για να τη χαρακτηρίσει κανείς και χάσιμο χρόνου είναι λίγο υπερβολή. Αν μη τι άλλο ήταν ταινία που προκάλεσε ενδιαφέρον , έδωσε απαντήσεις και προκάλεσε νέα ερωτήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα