Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το pc μου είναι 4 ετών:

CPU: Quad Core Q6600 2.40

RAM: 2 GB DDR2 (800 mhz)

VGA: 8800 GT http://www.nvidia.com/object/product_geforce_8800_gt_us.html

Hard Drive: WDC WD5000AAKS-00YGA0 (465 GB) (μόλις έμαθα ότι έχει 7200 rpm και ενθουσιάστηκα)

Motherboard: GA-P35-DS3L http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2629#sp

Παίζω παιχνίδια αλλά σχετικά ελαφριά (pro, manager κλπ.). Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται είναι αναβάθμιση είναι η RAM μου. Το θέμα είναι ότι στο site της motherboard λέει ότι δεν είναι compatible με DDR3, είναι όντως έτσι; Πάω για αλλαγή Motherboard; Αν ναι, τι προτείνετε;

Δημοσ.

Παίρνεις μια μνήμη των 2gb (αν τώρα έχεις 1Χ2gb) ή ένα σετ 2Χ2gb για να πας στα 4 (dual channel)

Αν τρώγεσαι να πάρεις ddr3 να ξέρεις ότι δεν θα δεις διαφορές ...

Κάρτα γραφικών σκέφτεσαι να αλλάξεις ;

Αν ναι .. ποια οθόνη έχεις και ποιο τροφοδοτικό ;

Δημοσ.

DDR2 μνήμες εννοείται οτι υπάρχουν ακόμη στην αγορα και μαλιστα σε καλές τιμές... οπότε για πιο λόγο να αλλάξει μητρική?

Αν έχεις ένα στικ 2GB περνεις άλλο ένα και είσαι άρχοντας

Αν έχεις 2X1 στικ είε τα πουλάς και πέρνεις 2Χ2GB (προτεινόμενη λύση) είτε πέρνεις αλλα 2Χ1 και τα προσθέτεις στα ήδη ελεύθερα σλοτ της μητρικής σου.

Δημοσ.

Όντως δε θα δω με την ddr3; Όχι δε καίγομαι, γιατί δε ξέρω να ξεκουμπώνω και μητρικές, αλλά και να μάθω, έναν φόβο θα τον έχω.

Έχω 2x1gb, με 2 slots κενά, πρέπει να βρω το ίδιο μοντέλο για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω και τις τωρινές μου; Πρότεινε μου από e-shop μερικές.

VGA λέω να αλλάξω αν δεν με ευχαριστήσει η αλλαγή της RAM. Η οθόνη μου είναι αυτή LG L222W. Και το τροφοδοτικό είναι ένα premier στα 450 W.

Μα τι άμεση ανταπόκριση είναι αυτή; Ευχαριστώ παιδιά, οπότε μένω με την μητρική μου.

stm00192 αν πάρω 2 με 2 GB δε θα μπορούν να μπουν μαζί με τις παλιές μου; Επίσης τι γίνεται με την συχνότητα αν πάρω με 1066 ενώ οι παλιές μου είναι 800;

Δημοσ.

Όντως δε θα δω με την ddr3; Όχι δε καίγομαι, γιατί δε ξέρω να ξεκουμπώνω και μητρικές, αλλά και να μάθω, έναν φόβο θα τον έχω.

Έχω 2x1gb, με 2 slots κενά, πρέπει να βρω το ίδιο μοντέλο για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω και τις τωρινές μου; Πρότεινε μου από e-shop μερικές.

VGA λέω να αλλάξω αν δεν με ευχαριστήσει η αλλαγή της RAM. Η οθόνη μου είναι αυτή LG L222W. Και το τροφοδοτικό είναι ένα premier στα 450 W.

Μα τι άμεση ανταπόκριση είναι αυτή; Ευχαριστώ παιδιά, οπότε μένω με την μητρική μου.

stm00192 αν πάρω 2 με 2 GB δε θα μπορούν να μπουν μαζί με τις παλιές μου; Επίσης τι γίνεται με την συχνότητα αν πάρω με 1066 ενώ οι παλιές μου είναι 800;

Με το τροφοδοτικό που έχεις καλό θα ήταν να μην αλλάξεις κάρτα γραφικών...

Οσο για της μνήμες μια χαρά θα λειτουργούν απλα νομίζω πως τα συνόλικα 6GB δεν έχουν κάτι ιδιέτερο να σου προσφέρουν.

Τελος αν παρεις 1066 (που δεν υπάρχει λόγος μιας και οι διαφορες είναι απειροελάχιστες απο τις 800αρες) και τις βάλεις μαζι με της 800αρες τότε οι 1066 θα παίσουν αυτόματα στην συχνότητα των 800.

Δημοσ.

DDR2 μνήμες εννοείται οτι υπάρχουν ακόμη στην αγορα και μαλιστα σε καλές τιμές... οπότε για πιο λόγο να αλλάξει μητρική?

Νομίζω δε πρότεινα αλλαγή μητρικής (αν απευθύνεσαι σε εμένα)

εκτός και αν ήθελες να γράψεις "αλλάξεις" και η ερώτηση ήταν προς τον topic starter.

Οπότε παίρνω 2 οποιεσδήποτε DDR2, τις κουμπώνω και τέλος; Να προσέξω κάτι άλλο;

Αν έχεις 64bit λειτουργικό οκ , αν έχεις 32bit τότε θα πάνε τζάμπα τα έξτρα 2+ gb (της αγοράς εννοώ)

Δημοσ.

ανεβασε ενα screen shot από την καρτέλα spd του cpu-z για να σου προτείνουμε τις πιο κατάλληλες για να αποφευχθούν σπανια αλλά πιθανα προβλήματα συμβατότητας!!

Νομίζω δε πρότεινα αλλαγή μητρικής (αν απευθύνεσαι σε εμένα)

εκτός και αν ήθελες να γράψεις "αλλάξεις" και η ερώτηση ήταν προς τον topic starter.

Αν έχεις 64bit λειτουργικό οκ , αν έχεις 32bit τότε θα πάνε τζάμπα τα έξτρα 2+ gb (της αγοράς εννοώ)

Ναι βρε typo ηταν!!

Σωστό και αυτο για τα 64bit αλλά δεν είναι και τπτ το ιδιέτερο η αλλάγη σε win7 64bit.

Δημοσ.

9jkf1z.jpg

Οπότε πάμε για 4 GB συνολικά. Η αλλαγή σε win7 έχει δρομολογηθεί για το επόμενο format btw. Θα υπάρξει πρόβλημα;

Οικονομικά με συμφέρουν αυτές οι δύο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552648 ή

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.549207

Ταιριάζουν;

Δημοσ.

Αν προλάβω θα σου απαντήσω γι αυτόν :P

1ον για dual channel (~5% γρηγοράδα)

2ον για να μην καταπονείτε ο memory controller

και 3ον σε περίπτωση που σου καρφωθεί να βάλεις άλλα 4gb στο μέλλον ....

Δημοσ.

stm γιατί προτείνεις 2χ2gb αντί για 4χ1;

1) Οσο περισσότερα στικ έχεις τόσο περισσότερο ζορίζεται ο memory controller και υπάρχουν πολύ μικρες πιθανότητες να έχεις αστάθειες!

2)Κόβεις εντελώς οποιαδηποτε δυνατότητα και περαιτέρο αυξηση της μνήμης!

Αν τέλικα κρατήσεις τις παλίες σου πάνε στις kingston για να διατηρηθεί και το dual channel!

Αν προλάβω θα σου απαντήσω γι αυτόν :P

1ον για dual channel (~5% γρηγοράδα)

2ον για να μην καταπονείτε ο memory controller

και 3ον σε περίπτωση που σου καρφωθεί να βάλεις άλλα 4gb στο μέλλον ....

Με πρόλαβες!! :lol: :P

Δημοσ.

Είναι συμβατές αυτές που έδειξα;

Αν πάρω 2 από αυτές που λέει το παιδί εδώ;

Αυτές τις αγγελίας είναι ECC .... για server δηλαδή ... εσύ θέλεις NON-ECC

σαν κι αυτές που παρέθεσες πρίν ...

Το ποιες θα πάρεις εξαρτάται από το τι θέλεις τελικά και πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...