pasxa_axsap Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, καλα κανεις και μου λες και τι συμβουλη σου και την δεχομαι. Δεν ειπα οτι ηθελες να μου την πεις απλα μου εκατσε καπως ασχημα. Εγω ειπα για το στοιχημα σαν παραδειγμα και φυσικα θα ξερεις τι ειναι η καθε ομαδα κλπ, αλλα μπορει να μην ξερεις τι ειναι το over, under, g/g αλλα να παιζεις ασσο, χ, διπλο. Δεν στο απαγορευει κανεις, ουτε ειναι σιγουρο οτι εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να χασεις. Ισως ο ''Παπας'' ειναι αλλο ομως... Μια ερωτηση. Εγω δεν ξερω οπως ειδατε καλα ολα αυτα που συζηταμε. Ποκερ εμαθα μεσω του governor 2 (γελαστε, γελαω και εγω) και ειναι πολλα αυτα που δεν ξερω. Κιομως, Πρωτοχρονια ετυχε παιξαμε (και με ατομα που παιζουν πολυ και κοιτανε πιθανοτητες, βλεπουν τις εκπομπες ποκερ, διαβαζουν στο ιντερνετ κλπ) και τα πηρα ολα τα χρηματα εγω. Αυτο τι παει να πει? Τυχη δεν ειναι αυτα?
DrLo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, εγω απλα ρωτησα γιατι κατι τετοιο ελεγε στο εργο 21 με τον kevin spacey και δεν ξερω αν το εχω καταλαβει σωστα, αν ισχυει κλπ, για αυτο και ρωτησα... Το monty hall που αναφέρθηκε παραπάνω είναι με λίγα λόγια αυτό που κάνανε στο μεγάλο παζάρι. πχ στις 3 κουρτίνες σου άνοιγε μια που δεν είχε μέσα το δώρο και σε ρώταγε αν θες να αλλάξεις. Σε αυτή τη περίπτωση ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξεις και οι πιθανότητες είναι πλέον 50-50 αντί 33% κάπου στο net υπάρχει και ένα simulation φαίνεται παράδοξο το ξέρω. αρα στον παπα αν σου ανοίξει ένα φύλλο (και το παιχνίδι δεν έχει τρικ/κόλπα) σε συμφέρει να αλλάξεις φύλλο (αν αρχικά μάντεψες στη τύχη μεταξύ των δύο)
Pantelwolf Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Το monty hall που αναφέρθηκε παραπάνω είναι με λίγα λόγια αυτό που κάνανε στο μεγάλο παζάρι. πχ στις 3 κουρτίνες σου άνοιγε μια που δεν είχε μέσα το δώρο και σε ρώταγε αν θες να αλλάξεις. Σε αυτή τη περίπτωση ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξεις και οι πιθανότητες είναι πλέον 50-50 αντί 33% φαίνεται παράδοξο το ξέρω. αρα στον παπα αν σου ανοίξει ένα φύλλο (και το παιχνίδι δεν έχει τρικ/κόλπα) σε συμφέρει να αλλάξεις φύλλο (αν αρχικά μάντεψες στη τύχη μεταξύ των δύο) χαχ, οι πιθανότητες γίνονται 66%, όχι 50. δοκίμασέ το με χαρτί και μολύβι, κάνε 20 φορές τυχαία επιλογή και θα το δεις. Στο μεγάλο παζάρι άλλαζαν τα ποσοστά γιατί δεν ήταν μονο ενα το βραβείο ούτε μονο ενα το ζονγκ. 1
DrLo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 χαχ, οι πιθανότητες γίνονται 66%, όχι 50. δοκίμασέ το με χαρτί και μολύβι, κάνε 20 φορές τυχαία επιλογή και θα το δεις. Στο μεγάλο παζάρι άλλαζαν τα ποσοστά γιατί δεν ήταν μονο ενα το βραβείο ούτε μονο ενα το ζονγκ. Είσαι σίγουρος? Αλλιώς το θυμάμαι από το Decision theory. Θα το τρέξω σε excel Το Decision Tree στη wikipedia είναι νομίζω λάθος (η τουλάχιστον δεν περιγράφει το παιχνίδι όπως το ξέρω)
pasxa_axsap Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Αντε βγαλτε μια ακρη γιατι θα ξεχασω και αυτα που δεν ξερω...
nikospot Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Οσο καθεσαι και κοιτας ριχνουν κανονικα τα φυλλα και οι δικοι του τριγυρω πονταρουν λαθος για να σε δελεασουν να μπεις στο παιχνιδι μιας κι εσυ το βρισκεις παντα. Μολις μπεις στο παιχνιδι, ο τροπος που πεταει τα φυλλα αλλαζει κι ετσι σε ξεγελαει. Στην ουσια μολις πιανει δυο φυλλα, πεταει το πανω και οχι το κατω που σου δειχνει. (το δειχνει και στο πρωτο βιντεο που δινει καποιος στη πρωτη σελιδα.) Θα ηθελα πολυ παντως να ξετιναξω εναν παππα και να φυγω, μιας που πλεον εχω μαθει το κολπο. Edit: Βλέπω έχετε πιάσει θέμα με πιθανότητες, δεν το είχα δει πριν ποστάρω. :P
Pantelwolf Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 διαλεγω απο Α Β Γ το Α Αρχικά >Α Β+Γ 33 66 Ο Host ανοίγει ενα ζονγκ στο Γ Α Β+Γ => Β 33 66 Δες και το λινκ
DrLo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 χμ ναι τώρα που το ξαναδιαβάζω πρέπει να έχεις δίκιο , 66% είναι
pasxa_axsap Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 διαλεγω απο Α Β Γ το Α Αρχικά >Α Β+Γ 33 66 Ο Host ανοίγει ενα ζονγκ στο Γ Α Β+Γ => Β 33 66 Δες και το λινκ Και τωρα εσενα σε συμφερει πιο πολυ να επιλεξεις το Β αν θα μπορουσες να αλλαξεις φυλλο οταν ''καηκε'' το Γ?
Pantelwolf Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Οι αρχικές πιθανότητες δεν αλλάζουν, εκεί μπερδεύεσαι, είναι το ίδιο παιχνίδι, (αντίθετα με τη ρουλέτα ) άρα έχει μνήμη. Αν λοιπόν P(B ) + P(Γ) = 0.66 και P(Γ) = 0 τότε αναγκαστικά P(B ) = 0.66 Pasxa ακριβως αλλα δεν εχεις παπατζη απεναντι σου αλλα το μικρουτσικο.
DrLo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Οι αρχικές πιθανότητες δεν αλλάζουν, εκεί μπερδεύεσαι, είναι το ίδιο παιχνίδι, (αντίθετα με τη ρουλέτα ) άρα έχει μνήμη. Αν λοιπόν P(B ) + P(Γ) = 0.66 και P(Γ) = 0 τότε αναγκαστικά P(B ) = 0.66 Pasxa ακριβως αλλα δεν εχεις παπατζη απεναντι σου αλλα το μικρουτσικο. Ναι έχεις δίκιο, δε το θυμόμουν σωστά και βιάστηκα να μιλήσω/postάρω
pasxa_axsap Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Pasxa ακριβως αλλα δεν εχεις παπατζη απεναντι σου αλλα το μικρουτσικο. Χαχαχα! Ναι!
greeneye Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 εγω παντως παιδια ειχα την υποψια οτι με ενα κουμπι απο μικρο-τηλεκοντρολ που θα εχει καποιος απο τους 2-3 τσιλιαδορους ενα φυλλο που ειναι ο παπας το κανει ασπρο. Δηλαδη οτι ειναι ειδικη η τραπουλα και ετσι και δεν εχει τοση σημασια πως τα ριχνει για να κανει εφε ο παπατζης. Αλλωστε απο οσο θυμαμαι δεν σου ανοιγει ταυτοχρονα τα φυλλα τα υπολοιπα, δε στα ανοιγει καθολου οποτε δεν ξερεις τι παιχτηκε. Αλλα ακομα και να τα ανοιξει το κανει αργα ωστε ο τσιλιαδορος με το κουμπι να κανει παπα το αλλο φυλλο! Μπορει να λεω και μαλακιες δεν χερω για αυτο ανοιξα το thread μηπως μαθω πραγματικα αν παιζουν με 100% ασφαλεια-κλεψια η απλα στηριζονται σε ενα απλο τρικ με 2 φυλλα πανω και κατω.
Pantelwolf Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 greeneye ουτε τηλεκοντρολ (λολ) ουτε παραπάνω χαρτιά. Είναι απλά ταχυδακτυλουργικά με τα 3 φύλλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα