Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
.

Με τα mac για μένα έχεις ποιότητα κατασκευαστικά και σίγουρα στην οθόνη που ειναι ασύγκριτες σε σχέση με τα mainstream μηχανήματα.

κάπου εδώ για τις οθόνες γελάμε.

πραγματικά πως να εμπιστευτείς μια εταιρεία που ενώ έχει issue στα panel απο τα 27άρια (με γκρίζα ghosts, επαναλλαμβανόμενα μάλιστα μετά απο replace, να μην αναγνωρίζει ώς επίσημα το πρόβλημα (κάτι θα παιζει με τις θερμοκρασίες) ενώ το έχει σαν documented πρόβλημα, οι Apple Genius λένε σε πελάτες ότι πρωκαλείτε απο βαριά χρήση, μετά ειναι να μην γελάς για 2000ευρώ μηχανήματα και μηχανικό δίσκο;

αγορίνα μου ίδιες οθόνες υπάροχυν και σε καλύτερα χρήματα, μιας και oi LED δεν βγήκαν τόσο επιτυχημένες με τόσα παράπονα και χαλασμένα Panel.

αν θυμάστε την ιστορία με τον τύπο και την μύνηση τις iSquare είχε αυτά τα Ghosts, που μετά πάλι απο replace ξαναεμφανίστηκαν.

η AppleDisplay μου έκαψε τροφοδοτικο και πλέον έχει και τα ghosts και τα δυο καλύφθηκαν απο AppleCare plan (έξτρα νταβατζιλίκι)

η εταιρία έχει πάρει σοβαρά την κατρακύλα.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τέτοια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έλεος πια!

Οδηγια υπαρχει,νομος που να το επιβαλει δεν υπαρχει!

Γι'αυτο δεν ειναι παρανομο ο ενας χρονος εγγυησης που δινουν apple,hp,lenovo κ.α!

Δημοσ.

κάπου εδώ για τις οθόνες γελάμε.

πραγματικά πως να εμπιστευτείς μια εταιρεία που ενώ έχει issue στα panel απο τα 27άρια (με γκρίζα ghosts, επαναλλαμβανόμενα μάλιστα μετά απο replace, να μην αναγνωρίζει ώς επίσημα το πρόβλημα (κάτι θα παιζει με τις θερμοκρασίες)

Από όσο γνωρίζω η APPLE αναγνωρίζει το πρόβλημα μετά την 3η αντικατάσταση του ελλατωματικού hardware. Τότε και μόνο μπορείς να αιτηθείς αντικατάσταση ολόκληρου μηχανήματος, χωρίς βέβαια να είναι σίγουρη η αποδοχή του αιτήματός σου.

Πάντως με τα 27αρια έχει βουίξει ο τόπος, οπότε λίγο μετράει το τι πιστέυει η APPLE. Ένα συγγενικό μου πρόσωπο θα αλλάξει πανελ για 2η φορά.

Δημοσ.

Στο iphone η apple πάντως έχει βάλει τα καλύτερα ηλεκτρονικά και το γνωρίζω καλά αυτό.

Όχι, δεν ισχύει αυτό. Αν έβαζε τα καλύτερα ηλεκτρονικά (Military) θα στοίχιζε ~2000 €. Τα ίδια με τις άλλες καλές εταιρίες χρησιμοποιεί.

• Super Moderators
Δημοσ.

Οδηγια υπαρχει,νομος που να το επιβαλει δεν υπαρχει!

Γι'αυτο δεν ειναι παρανομο ο ενας χρονος εγγυησης που δινουν apple,hp,lenovo κ.α!

Άστο, δεν το'χεις. Δεν υπάρχει οδηγία της ΕΕ για διετή εγγύηση.

Δημοσ.

Ε για να το λέει ο Πάρεδώσε κάτι θα ξέρει, δικηγόρος είναι άλλωστε.

Πάντως και εγώ πιστεύω ότι θα σου βγει καλύτερα να πας για μηχάνημα κομμάτι κομμάτι και να μια καλή dell IPS οθόνη και βάζεις και mac πάνω αν θες. (επεξεργαστής Intel είναι το βασικότερο)

Δημοσ.

Άστο, δεν το'χεις. Δεν υπάρχει οδηγία της ΕΕ για διετή εγγύηση.

Αν μου εξηγησεις το φαινομενο για τα ιδια προιοντα των ιδιων εταιριων(πχ Toshiba και οχι μονο),σ'ολο τον υπολοιπο κοσμο εκτος Ευρωπης,εχουν 1 χρονο εγγυηση,ενω στην Ευρωπη εχουν 2 χρονια!Τοτε μαλιστα δεν υπαρχει υποδειξη,ουτε νομος.Το οτι μας αγαπανε κ μας σεβονται περισσοτερο δε μετρα!

Τελος παντον,εγω δε το αναφερα για κακο,οτι δεν εχει 2χρονια εγγυηση,απλα οτι δε τιθεται θεμα εμπιστοσυνης της εταιριας προς τα προιοντα της,ο ενας χρονος που δινει!Εκτος αν εχεις διαφορετικη αποψη πανω σ'αυτο?

Δημοσ.

o paredwse εχει δικιο εχει γινει παρανοηση και με τη συγκεκριμενη οδηγια της ευρωπαικης ενωσης, η οποια διαχωριζει με διαφορετικους ορους τις εγγυησεις. Αυτο που υποχρεωνει για 2 χρονια δεν ειναι η εγγυηση που ξερουμε αλλα το δικαιωμα του αγοραστη να διεκδικησει τα διακιωματα του. Αυτο νομιζω το οναμαζει πραγματικη εγγυηση αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος για τον ορο και πρεπει να ανατρεξω στο thread που γινοταν η συζητηση. Εχουμε κανει πολλες συζητησεις σε πολλα thread για αυτο το λογο.

Επισης και τα HP που πουλιουνται εδω εχουν 1 χρονο εγγυηση

Δημοσ.

o paredwse εχει δικιο εχει γινει παρανοηση και με τη συγκεκριμενη οδηγια της ευρωπαικης ενωσης, η οποια διαχωριζει με διαφορετικους ορους τις εγγυησεις. Αυτο που υποχρεωνει για 2 χρονια δεν ειναι η εγγυηση που ξερουμε αλλα το δικαιωμα του αγοραστη να διεκδικησει τα διακιωματα του. Αυτο νομιζω το οναμαζει πραγματικη εγγυηση αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος για τον ορο και πρεπει να ανατρεξω στο thread που γινοταν η συζητηση. Εχουμε κανει πολλες συζητησεις σε πολλα thread για αυτο το λογο.

Οταν εχεις 1 χρονο εγγυηση,τι δικαιοματα μπορεις να διεκδικησεις στον 1,5 χρονο?

Καλυτερα να μην εμπαινα στην διαδικασια να αναφερθουν για τα 2 χρονια "υποστηριξης",γιατι περισσοτερο κακο και συγχυση προκαλεσαν,παρα υπερασπιση των δικαιοματων του καταναλωτη!

Εχουμε κανει πολλες συζητησεις σε πολλα thread για αυτο το λογο.

Τις εχω παρακολουθησει κ εγω,αλλα ακρη δε βρησκεις!

Αναφερα κ την HP και τη Lenovo,ακομη και η Toshiba σε μερικες χωρες της Ευρωπης δινει μονο 1 χρονο εγγυηση!

Τελος το offtopic,εξηγησα και γιατι αναφερθηκα στο θεμα με την οδηγια!

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν μου εξηγησεις το φαινομενο για τα ιδια προιοντα των ιδιων εταιριων(πχ Toshiba και οχι μονο),σ'ολο τον υπολοιπο κοσμο εκτος Ευρωπης,εχουν 1 χρονο εγγυηση,ενω στην Ευρωπη εχουν 2 χρονια!Τοτε μαλιστα δεν υπαρχει υποδειξη,ουτε νομος.Το οτι μας αγαπανε κ μας σεβονται περισσοτερο δε μετρα!

Τελος παντον,εγω δε το αναφερα για κακο,οτι δεν εχει 2χρονια εγγυηση,απλα οτι δε τιθεται θεμα εμπιστοσυνης της εταιριας προς τα προιοντα της,ο ενας χρονος που δινει!Εκτος αν εχεις διαφορετικη αποψη πανω σ'αυτο?

Καλώς, με συγχωρείς που σε αμφισβήτησα.

Μπορείς να μου υποδείξεις σε ποια οδηγία και σε ποιό σημείο της αναφέρεται η διετής εγγύηση; Για να μαθαίνουμε οι αδαείς, όχι τίποτε άλλο.

Δημοσ.

Μπορείς να μου υποδείξεις σε ποια οδηγία και σε ποιό σημείο της αναφέρεται η διετής εγγύηση; Για να μαθαίνουμε οι αδαείς, όχι τίποτε άλλο.

http://www.thisismoney.co.uk/money/bills/article-1677034/Two-year-warranty-EU-law.html

http://www.wak-tt.com/tt/2yearwarranty1.htm

http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/guarantees/index_el.htm

Απ'οτι βλεπεις δε τα βγαζω απο το λειψο μου μυαλουδακι!

Κατα συνεπεια,ή καποιοι δεν ειναι σωστα ενημερομενοι ή καποιοι αλλοι θελουν να μας παραπληροφορουν!

Προσωπικα εγω δε δινω μια για τα 1ή2 χρονια εγγυησης!

Φροντιζω με τις επιλογες μου να εξασφαλησω το προιον που θελω,με την εγγυηση που πιστευω οτι μου χρειαζεται κ με το τελικο κοστος που θεωρω στο τελος,οτι το ολο πακετο αξιζει!

Τελος απο μενα σ'αυτο το θεμα!

Καλώς, με συγχωρείς που σε αμφισβήτησα.

Συγχωρεμένος!

Δημοσ.

μπορώ να βάλω και mac σε κανονικό pc?τι απαιτίσεις έχουν? Ποίο πολύ με ενδιαφέρουν για να φτιάχνω καμμία εφαρμογή για iphone επειδή ξέρω σε windows δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

http://www.thisismoney.co.uk/money/bills/article-1677034/Two-year-warranty-EU-law.html

http://www.wak-tt.com/tt/2yearwarranty1.htm

http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/guarantees/index_el.htm

Απ'οτι βλεπεις δε τα βγαζω απο το λειψο μου μυαλουδακι!

Κατα συνεπεια,ή καποιοι δεν ειναι σωστα ενημερομενοι ή καποιοι αλλοι θελουν να μας παραπληροφορουν!

Προσωπικα εγω δε δινω μια για τα 1ή2 χρονια εγγυησης!

Φροντιζω με τις επιλογες μου να εξασφαλησω το προιον που θελω,με την εγγυηση που πιστευω οτι μου χρειαζεται κ με το τελικο κοστος που θεωρω στο τελος,οτι το ολο πακετο αξιζει!

Τελος απο μενα σ'αυτο το θεμα!

Συγχωρεμένος!

Ενδεχομένως να μην διαβάζουμε τα ίδια πράγματα: Η Οδηγία 1999/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Μαΐου 1999, σχετικά με ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών άλλα λέει στο άρθρο 6 που επιγράφεται μάλιστα "Εγγυήσεις". Αλλά δεν πειράζει, προφανώς όσοι αποτελούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι σωστά ενημερωμένοι ή θέλουν να μας παραπληροφορούν... Αυτοί οι ξένοι φταίνε!

Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο, ο νοών νοείτο... Αρκετά "ξεσκίστηκε" το θέμα.

μπορώ να βάλω και mac σε κανονικό pc?τι απαιτίσεις έχουν? Ποίο πολύ με ενδιαφέρουν για να φτιάχνω καμμία εφαρμογή για iphone επειδή ξέρω σε windows δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα.

Μπορείς να βάλεις Mac OS X σε μη Macintosh υπολογιστή αλλά πρέπει να προσέξεις τα υλικά. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα εδώ.

Δημοσ.

Από όσο γνωρίζω η APPLE αναγνωρίζει το πρόβλημα μετά την 3η αντικατάσταση του ελλατωματικού hardware. Τότε και μόνο μπορείς να αιτηθείς αντικατάσταση ολόκληρου μηχανήματος, χωρίς βέβαια να είναι σίγουρη η αποδοχή του αιτήματός σου.

Πάντως με τα 27αρια έχει βουίξει ο τόπος, οπότε λίγο μετράει το τι πιστέυει η APPLE. Ένα συγγενικό μου πρόσωπο θα αλλάξει πανελ για 2η φορά.

στην ελλάδα σου παρέχουν 90 μέρες έξτρα εγγύηση, αν μετά απο αυτό το χρονικό πλαίσιο το ξαναπάθει, τότε τεχνικός θα κρίνει αν αξίζει αντικατάσταση ξανά για αντικατάσταση, εκεί βεβαια αρχίζουν και τα παραμύθια τους για κάπνισμα στο χώρο.

δεν ειναι μόνο τα 27άρια, και στην 24άρα τη LED υπάρχει θέμα όπως φαντάζομαι και στα 21.5 λόγω LED.

εγώ που έχω την 24άρα 27/7 ανοιχτή, είναι φούρνος πάντως, δεν θέλω να ξερω τι γίνεται στα 27άρια μακ.

Δημοσ.
Σε γενικές γραμμές όμως είμαι εναντίον των All in One μηχανημάτων για home χρήση. Η γνώμη μου είναι να πάρεις μια πολύ καλή οθόνη IPS, να "χτίσεις" έναν πανίσχυρο πύργο στα μέτρα σου με αθόρυβες και αποτελεσματικές ψύχτρες και γενικότερα να προσάρμοσεις το σύστημα στις ανάγκες σου μέσα από άπειρους συνδυασμούς σε hardware που υπάρχουν. Αν επίσης "καίγεσαι" για MAC OSX με λίγη προσοχή στην επιλογή hardware και μικρή προσπάθεια θα καταφέρεις να χτίσεις ένα πανίχυρο "MAC PRO" με 75% λιγότερα χρήματα ;)

Εγώ πάλι είμαι της γνώμης ότι θα έπρεπε να υπάρχουν κι άλλες εταιρίες που να κάνουν αυτό που κάνει η Apple και να υπάρχει ανταγωνισμός. Είναι κρίμα να αλωνίζουν μόνοι τους. Πόσο μάλλον τώρα, που αυτή η ιστορία με την ένωση του OS X και του iOS, φαίνεται να ευνοεί αποκλειστικά και μόνο τα iPhone και iPad, οπότε οι υπολογιστές μένουν ξεκρέμαστοι.

Με ενδιαφέρει, όμως, πάρα πολύ αυτό που γράφεις, για την εγκατάσταση OS X σε ένα "αυτοσχέδιο" Mac PRO. Η ερώτησή μου, όμως, είναι η εξής:

Μπορώ πραγματικά να φτιάξω το ίδιο αθόρυβο και με χαμηλές θερμοκρασίες μηχάνημα, όπως έχω με τον iMac; Ή μιλάμε για φάση "ε, ΟΚ, καλά είναι κι έτσι". Η ησυχία είναι για μένα πολύτιμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...