thanosgen Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Σκέφτομαι για την αγορά ενός imac και έχω μερικές απορίες: 1. Μπορώ να βάλω σπασμένα mac os x lion??(θα το παρω απο έναν φίλο μου και θέλω να το κάνω φορμάτ) 2. Προγράμμα σπασμένα υπάρχουν για mac?(για pc βρίσκω πολύ εύκολα) 3. Μπορώ να κάνω κατευθείαν boot σε windows?(αν μπορώ βέβαια να βάλω windows se mac) 4. Επίσης άκουσα οτι είναι πιο ανθεκτικά απο τα απλά pc αληθεύει αυτό?
isay Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 4)Αν εννοεις σαν hardware ειναι τα ίδια με τα pc. Αν εννοείς απο θέμα software, το os ειναι πολύ πιο σταθερό απο win.
thanosgen Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 απο θέμα hardware εννοώ.Στο iphone η apple πάντως έχει βάλει τα καλύτερα ηλεκτρονικά και το γνωρίζω καλά αυτό. Ήθελα απλά να ξέρω αν ισχύει και στα mac αυτο. Οκ ευχαριστώ. Με καλύψατε πλήρως.
kebinB Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 ότι χαλάει αγόρι μου στα PC χαλάει και στο μακ. όλα τα ίδια σκατά είναι. τα ίδια Disk failure κλπ κλπ. τώρα απο θέμα ποιότητα μην το θήξουμε, θυμηθήτε τα ένδοξα superdrive.. ωραίο και αυτο με το μύθο τπτ δεν χαλάει στα μακ.
ozelot Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Σκέφτομαι για την αγορά ενός imac και έχω μερικές απορίες: 1. Μπορώ να βάλω σπασμένα mac os x lion??(θα το παρω απο έναν φίλο μου και θέλω να το κάνω φορμάτ) 2. Προγράμμα σπασμένα υπάρχουν για mac?(για pc βρίσκω πολύ εύκολα) 3. Μπορώ να κάνω κατευθείαν boot σε windows?(αν μπορώ βέβαια να βάλω windows se mac) 4. Επίσης άκουσα οτι είναι πιο ανθεκτικά απο τα απλά pc αληθεύει αυτό? 1. Αν καταλαβαίνω σωστά, θα αγοράσεις μεταχειρισμένο μηχάνημα, συνεπώς δεν έχεις κανένα λόγο να μπεις σε περιπέτειες λόγω σπασμένου OS X. Απλά ο πωλητής πρέπει να προετοιμάσει το μηχάνημα πριν στο παραδώσει σύμφωνα με τον οδηγό. Από πλευράς σου θα πρέπει να κάνεις setup το μηχάνημα σύμφωνα με τον οδηγό και θα έχεις πλέον ένα λειτουργικά άψογο Mac. 2. Υπάρχουν ουκ ολίγα, κατά την προσωπική μου άποψη καλύτερα να τα αποφεύγει κανείς. 3. Ναι μπορείς. 4. Τα επιμέρους στοιχεία και των δύο τύπων μηχανημάτων προέρχονται λίγο-πολύ από τους ίδιους κατασκευαστές. Όμως την διαφορά κάνει το σαφώς προηγμένο engineering των Mac computers. Βέβαια και τα Mac παρουσιάζουν προβλήματα-κλάσματα των PC, κατά την γνώμη μου.
kebinB Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 4. Τα επιμέρους στοιχεία και των δύο τύπων μηχανημάτων προέρχονται λίγο-πολύ από τους ίδιους κατασκευαστές. Όμως την διαφορά κάνει το σαφώς προηγμένο engineering των Mac computers. Βέβαια και τα Mac παρουσιάζουν προβλήματα-κλάσματα των PC, κατά την γνώμη μου. συγνώμη αλλά τι εννωείς προηγμένο engineering?
haHa Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 1)Ναι 2)Ναι 3)Ναι 4)Οχι. Ισως το γεγονος οτι η apple εμπιστευεται με μονο 1 χρονο εγγυηση τα μηχανηματα της να απανταει απο μονο του την ερωτηση σου. Τελος, μην ξεχνας το πολυ πιο ακριβο service και ανταλλακτικα(πχ μια χαλασμενη motherboard ή καρτα γραφικων στον iMac κοστιζει γυρω στα 500€ , ενω διαφορετικα θα σου κοστιζε κανα 100€), οπως και οτι αν χαλασει ή ολο το hardware/υπολογιστικο κομματι(πχ motherboard κλπ) ή η οθονη αχρηστευεται ολο το πακετο, ενω σε ενα μηχανημα οχι all-in-one (mac mini, mac pro, pc) αν σου χαλασει η οθονη ή η motherboard δεν αχρηστευεται ολο το πακετο, μπορεις καλλιστα να παρεις αλλη οθονη 23-24" με 150-300€ ή αλλο μηχανημα απο 500€.
ektor7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 1)Ναι 2)Ναι 3)Ναι 4)Οχι. Ισως το γεγονος οτι η apple εμπιστευεται με μονο 1 χρονο εγγυηση τα μηχανηματα της να απανταει απο μονο του την ερωτηση σου. Τελος, μην ξεχνας το πολυ πιο ακριβο service και ανταλλακτικα(πχ μια χαλασμενη motherboard ή καρτα γραφικων στον iMac κοστιζει γυρω στα 500€ , ενω διαφορετικα θα σου κοστιζε κανα 100€), οπως και οτι αν χαλασει ή ολο το hardware/υπολογιστικο κομματι(πχ motherboard κλπ) ή η οθονη αχρηστευεται ολο το πακετο, ενω σε ενα μηχανημα οχι all-in-one (mac mini, mac pro, pc) αν σου χαλασει η οθονη ή η motherboard δεν αχρηστευεται ολο το πακετο, μπορεις καλλιστα να παρεις αλλη οθονη 23-24" με 150-300€ ή αλλο μηχανημα απο 500€. Στο τελευταιο ο ενας χρονος που δινει δεν ειναι γιατι δεν εμπιστευεται τα μηχανηματα της,αλλα επειδη δε θελει να ακολουθησει τις οδηγιες της ευρωπαϊκής ενωσης!Ακολουθει τη τακτικη που εχουν σχεδων ολες οι εταιριες στην Αμερικη,του ενος μονο ετους εγγυησης!!
Palp Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δεν έχει σημασία για πιο λόγο δίνει ένα χρόνο εγγύηση, αλλά ότι δίνει ένα χρόνο εγγύηση. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτέ all-in-one από καμία εταιρία. Πληρώνεις τόσα λεφτά για μία μεγάλη και καλή οθόνη που θα την πετάξεις ουσιαστικά όταν κάνεις αναβάθμιση μετά από κάποια χρόνια. Επίσης στο μοντέλο των 27" έχω ακούσει ουκ ολίγα προβλήματα στην οθόνη. Τέλος, όποιος ακόμα υποστηρίζει ότι το Lion είναι πιο σταθερό από τα Windows 7 νομίζω ότι κοιτάει τα πράγματα με παρωπίδες. Το μόνο που διαβάζω στα fora για το Lion τους τελευταίους μήνες είναι "κανε clean install για να δεις αν λυθούν τα προβλήματα" (δηλαδή format).
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Για το Lion και εγώ δεν ακούω καλά λόγια. Κατά τη γνώμη μου πήγαινε στο Snow Leopard, αν έχεις τη δυνατότητα. Εγώ πάντως δεν κάνω αναβάθμιση. Όσον αφορά το Hardware, ίσως υπάρχει κάτι που παίζει ρόλο στο iMac. Είναι αθόρυβος και δε ζεσταίνεται πολύ (το τελευταίο λογικά βοηθάει και τις αντοχές του μηχανήματος). Αυτό έχει ένα κόστος απόδοσης από ότι έχω καταλάβει, αλλά να ξέρεις πως όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, αφορά βαριές εργασίες (μετατροπές ταινιών κ.α.), όχι την απλή καθημερινή χρήση που κάνουν οι περισσότεροι στους υπολογιστές, που θα είναι βέβαια τέλεια. Το γράφω γιατί μερικοί όταν τους λες μειωμένη απόδοση, καταλαβαίνουν ότι στο PC θα ανοίγει ο browser σε 2" και στον Mac σε 10", κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Για τους 27", όμως, έχω ακούσει κι εγώ ότι βγήκαν αρκετά προβληματικά κομμάτια και τα service ασχολούνται συνέχεια. Όσον αφορά την εγγύηση, να ξέρεις ότι με ένα υπολογίσιμο κόστος (150€+) μπορείς να την επεκτείνεις από 1 χρόνο σε 3 χρόνια. Πάνω κάτω ισχύουν όσα αναφέρθηκαν για τις αντοχές. Τα ίδια υλικά είναι, το ίδιο εύκολα χαλάνε. Βέβαια, ομολογώ ότι τα τελευταία 4 χρόνια κυκλοφορούν γύρω μου (συγγενείς και φίλοι) 7 Mac και οι μόνες επισκευές που χρειάστηκαν ήταν για ένα πληκτρολόγιο που κάτι έπεσε πάνω και ένα φορτιστή που ξεχαρβαλώθηκε. Δεν μπορώ να πω ότι ισχύει το ίδιο για τα Laptops (κυρίως) που βλέπω να έχουν άλλοι φίλοι μου. Αυτό φυσικά μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο.
Prof_Chaos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 επειδή τώρα ξανάπιασα mac σαφώς κ είναι σταθερά ΑΛΛΑ τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιώ Win7 είναι εξίσου σταθερά και με έχουν βολέψει αφάνταστα. Οσο για τα lion εαν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο δεν τα εγκαθιστώ. Με τα mac για μένα έχεις ποιότητα κατασκευαστικά και σίγουρα στην οθόνη που ειναι ασύγκριτες σε σχέση με τα mainstream μηχανήματα.
cortaN@ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 επειδή τώρα ξανάπιασα mac σαφώς κ είναι σταθερά ΑΛΛΑ τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιώ Win7 είναι εξίσου σταθερά και με έχουν βολέψει αφάνταστα. Οσο για τα lion εαν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο δεν τα εγκαθιστώ. Με τα mac για μένα έχεις ποιότητα κατασκευαστικά και σίγουρα στην οθόνη που ειναι ασύγκριτες σε σχέση με τα mainstream μηχανήματα. Πήγαινε σε Snow Leopard, γιατί αυτή τη στιγμή τα mac έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τη μακακία που ακούει στο όνομα Lion... Και δεν είναι τυχαίο πως το καλοκαίρι βγαίνει καινούριο λειτουργικό. Αυτή η προσπάθεια ενοποίησης του Mac OS με το iOs δεν μου έχει καθίσει καθόλου καλά, και προσωπικά δεν τρέφω μεγάλες ελπίδες ούτε για το 10.8 (το Mountain Lion). Π.χ. η αφαίρεση του expose από το Lion. ΔΕΝ έχω καταλάβει ακόμα γιατί το αφαίρεσαν εκεί στην Apple!
panos2000gr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Σκέφτομαι για την αγορά ενός imac και έχω μερικές απορίες: 1. Μπορώ να βάλω σπασμένα mac os x lion??(θα το παρω απο έναν φίλο μου και θέλω να το κάνω φορμάτ) 2. Προγράμμα σπασμένα υπάρχουν για mac?(για pc βρίσκω πολύ εύκολα) 3. Μπορώ να κάνω κατευθείαν boot σε windows?(αν μπορώ βέβαια να βάλω windows se mac) 4. Επίσης άκουσα οτι είναι πιο ανθεκτικά απο τα απλά pc αληθεύει αυτό? 1. ΝΑΙ 2. ΝΑΙ απλά υπάρχει μικρότερη ποικιλία 3. ΝΑΙ αλλά γιατί να πάρεις iMAC τότε? Υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές αν θες να περιοριστείς σε Windows. 4. Θα εστιάσω την απάντηση μου στο imac (όχι σε όλα τα προϊόντα APPLE) και θα πω με σιγουριά ΟΧΙ. Τα imac έχουν θέματάκια με θερμοκρασίες και είναι "δυσκοίλια" σε αναβαθμίσεις λόγω του περιορισμένου χώρου. Επίσης έχουν παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα και οι οθόνες τους (ειδικά τα 27αρια μοντέλα πηγαινοέρχονται στα service). Καλώς ή κακώς η Apple (με σωστό marketing) κατάφερε να περάσει στον κόσμο το imac ως elegance στοιχείο μιας επιχείρησης και γι'αυτό τα συναντάμε σε αρκετούς επαγγελματικούς χώρους ακόμη και ως "διακοσμητικο" στοιχείο. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι εναντίον των All in One μηχανημάτων για home χρήση. Η γνώμη μου είναι να πάρεις μια πολύ καλή οθόνη IPS, να "χτίσεις" έναν πανίσχυρο πύργο στα μέτρα σου με αθόρυβες και αποτελεσματικές ψύχτρες και γενικότερα να προσάρμοσεις το σύστημα στις ανάγκες σου μέσα από άπειρους συνδυασμούς σε hardware που υπάρχουν. Αν επίσης "καίγεσαι" για MAC OSX με λίγη προσοχή στην επιλογή hardware και μικρή προσπάθεια θα καταφέρεις να χτίσεις ένα πανίχυρο "MAC PRO" με 75% λιγότερα χρήματα
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Στο τελευταιο ο ενας χρονος που δινει δεν ειναι γιατι δεν εμπιστευεται τα μηχανηματα της,αλλα επειδη δε θελει να ακολουθησει τις οδηγιες της ευρωπαϊκής ενωσης!Ακολουθει τη τακτικη που εχουν σχεδων ολες οι εταιριες στην Αμερικη,του ενος μονο ετους εγγυησης!! Δεν υπάρχει τέτοια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έλεος πια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα