Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα πρόβλημα με ένα rootkit, sirefef λέγεται. Ξεκίνησε όταν, ενώ ήμουν στο Internet, μου βγήκε ένα παραθυράκι που έλεγε να κάvω εγκατάσταση την καινούρια έκδοση του Adobe flash player. Βγήκα 2-3 φορές αλλά το ξανάβγαζε συνέχεια και τελικά έκανα τη βλακεία να πατήσω ναι. Τότε άρχισε να μου βγάζει your pc is infected και τέτοιες βλακείες ενώ εξαφανίστηκαν τα εικονίδια από την επιφάνεια εργασίας και στα προγράμματα ή οπουδήποτε πήγαινα έγραφε κενό όταν πατούσα. Που και που έβγαζε και πολλά παραθυράκια μαζεμένα που έλεγαν έναν περίεργο αριθμό, κάτι σαν ΑΧ000075500 δεν θυμάμαι ακριβώς. Έκανα scan με Eset και δεν βρήκε τίποτα. Έκανα και με Malwarebytes και βρήκε 11 μολυσμένα αρχεία τα οποία πάτησα να καθαριστούν. Αφού έκανα επανεκκίνηση τον υπολογιστή τα αρχεία που είχαν εξαφανιστεί δεν εμφανίστηκαν. Από ένα σημείο και μετά δεν έμπαινε καν στα Windows, δεν έβγαζε καν την οθόνη όπου βάζω τον κωδικό για να μπω. :confused:

Μιας και δεν ξέρω πολλά από υπολογιστή, έφερα ένα φίλο μου που έκανε boot τα Windows από cd. Έκανε repair, και μου έβαλε το security essentials. Έκανε scan και ξαναβρήκε ιούς, κάτι alureon και κάτι sirefef. Αφού πάτησε να τα καθαρίσει και έκανε επανεκκίνηση, το essentials ξανάβγαλε το sirefef. Ξαναέκανε το ίδιο αλλά μετά μετά πάλι δεν έμπαινε στα Windows. Έβγαζε μια μαύρη οθόνη με 2 επιλογές, κανονική εκκίνηση και τελευταίες ρυθμίσεις ή κάτι τέτοιο. Όποιο και να πατούσε, πάλι ξαναγυρνούσε σε αυτήν την οθόνη. Ο φίλος μου έτρεξε spyware doctor και combofix καθώς και ένα εργαλείο της Kaspersky για rootkit (δεν θυμάται ποιο ακριβώς). Είπε επίσης ότι στον φάκελο C:/Windows/Assembly έφτιαχνε αρχεία με επέκταση @ και $.

Έχω Windows 7 64 bit. Λύνεται το πρόβλημα χωρίς format? Θα χρειαστείτε logs να υποθέσω. Συγγνώμη αν σας ζάλισα. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Παιδιά δυστυχώς δεν έπιασε. Το έτρεξα αυτό που λέτε, μετά έκανα restart και κατόπιν scan με το eset όπως έλεγε, το eset βρήκε κάποια sirefef, πάτησα να τα καθαρίσει και ξαναέκανα restart. Μετά όμως το essentials ξαναβρήκε sirefef, πάτησα να τα καθαρίσει και αφού έκανα restart δεν έμπαινε πάλι στα windows αλλά έβγαζε τη μαύρη οθόνη που είπα πιο πάνω. :unsure: Καμιά άλλη ιδέα μήπως?

Δημοσ.

Παιδιά δυστυχώς δεν έπιασε. Το έτρεξα αυτό που λέτε, μετά έκανα restart και κατόπιν scan με το eset όπως έλεγε, το eset βρήκε κάποια sirefef, πάτησα να τα καθαρίσει και ξαναέκανα restart. Μετά όμως το essentials ξαναβρήκε sirefef, πάτησα να τα καθαρίσει και αφού έκανα restart δεν έμπαινε πάλι στα windows αλλά έβγαζε τη μαύρη οθόνη που είπα πιο πάνω. :unsure: Καμιά άλλη ιδέα μήπως?

Για φτιάξε αυτό

http://www.insomnia.gr/files/file/201-avira-anti-virus-bootable-rescue-cd/

και κάνε έναν έλεγχο στον υπολογιστή ( από καθαρό υπολογιστή εννοείτε ) !! :rolleyes:

Δημοσ.

Πηγα να το κανω boot αφου εβαλα αυτο που μου εδωσες σε φλασακι αλλα μου εβγαλε error, failed to load operating system η κατι τετοιο. Μετα εκανα boot παλι απο φλασακι που ειχε τα Windows 7 και πατησα system recovery. Απο το μολυσμενο υπολογιστη γραφω τωρα.

Δημοσ.

Πηγα να το κανω boot αφου εβαλα αυτο που μου εδωσες σε φλασακι αλλα μου εβγαλε error, failed to load operating system η κατι τετοιο. Μετα εκανα boot παλι απο φλασακι που ειχε τα Windows 7 και πατησα system recovery. Απο το μολυσμενο υπολογιστη γραφω τωρα.

Καλά γιατί δεν έφτιαξες cd και το τρέχεις από usb stick ; :eek:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...