Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

εχω τον amd athlon ii x3 450 ξεκλειδωμένο σε 4πύρηνο.

το προβλημα που αντιμετωπίζω ειναι η πτωση απόδοσης αναλογικα με το πόσο τον ανεβαζω!

π.χ στο cinebench στα 3.52ghz εχω 3.82 points ενω στα 4.00 εχω 2.74 οπως θα δειτε και στο screenshot.

επισης επαιζα rage με τον cpu στα 4.00 ψιλοκολλουσε ενω στα 3.5 ετρεχε τελεια!

πως γινεται αυτο?

προβληματικο cpu γι'αυτο ηταν κλειδωμενο εξαρχης?

να το γυρισω τριπυρηνο και να το παω στα 4?

απο θερμοκρασιες ειμαι μια χαρα και ειναι απολυτα σταθερο το συστημα...

d7bd0b176352299.jpg

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το εαν ειναι προβληματικος ο πυρηνας ειναι μετα θεμα stability και οχι οτι εχει χαμηλοτερες επιδοσεις.Δοκιμασε μια με κλειδωμενο πυρηνα στα 3.70 και μετα στο καπακι απλα ξεκλειδωσε τον και ξαναδοκιμασε.

Δημοσ.

Το εαν ειναι προβληματικος ο πυρηνας ειναι μετα θεμα stability και οχι οτι εχει χαμηλοτερες επιδοσεις.Δοκιμασε μια με κλειδωμενο πυρηνα στα 3.70 και μετα στο καπακι απλα ξεκλειδωσε τον και ξαναδοκιμασε.

αυτο που μου ειπες σκεφτηκα και γω να κανω.

παντως θεμα σταθεροτητας δεν υπαρχει απλα θελει παραπανω ρευμα(1.55 για τα 4.0)

Δημοσ.

αυτο που μου ειπες σκεφτηκα και γω να κανω.

παντως θεμα σταθεροτητας δεν υπαρχει απλα θελει παραπανω ρευμα(1.55 για τα 4.0)

Ε αμα δεν υπαρχει θεμα σταθεροτητας τοτε εισαι οκ (αν και δινεις αρκετουτσικο ρευμα αλλα τεσπα).

Κλοκαρεις και cpu_nb?εαν οχι,κανε το.

Επισης χρησιμοποιησε και καποιο αλλο προγραμμα και παιχνιδι γιατι το rage ειναι πολυ προβληματικο ειδικα στο θεμα της διαχειρησης της μνημης και το cinebench εχει καποια θεματακια με το τι δειχνει στα ρολογια που τρεχει.δηλαδη μπορει να εχεις 4.0 εσυ και αυτο να δειχνει το στοκ.

Δημοσ.

Μονο μην το πάρει χαμπάρι το θέμα ο Δεινόσαυρος!!!

Πως δοκίμαζεις σταθερότητα συστήματος??

Δημοσ.

Μονο μην το πάρει χαμπάρι το θέμα ο Δεινόσαυρος!!!

Πως δοκίμαζεις σταθερότητα συστήματος??

δοκιμαζω linx 20 runs all memory

occt καμια ωρα και παραπάνω και μερικες φορες prime.

λοιπον το ετρεξα 3core και 4core με ολα τα υπολοιπα προγραμματα κλειστα και ολες τις ρυθμισεις ιδιες στο bios.

3core:3.06 points

4cοre:3.18 points

πως γενεν αυτο???

Επίσης ιδια πτωση υπαρχει και στο AIDA64 οταν ανεβαζω στα 4 εχω πτωση σε μερικα tests στο score σε σχεση με τα 3.7 πχ!

και κατι ασχετο πιανω με το χερι την ψυκτρουλα του north και ζεματαει δεν μπορεις να την πιασεις.ο cpu ειναι σε υδροψυξη custom με full load temp 35 κελσιου me 1.55 vcore.

56eeaa176359504.jpg

Δημοσ.

Prime σε blend κανενα 5ωρο έχεις τρέξει??

οχι.

πιστευεις οτι ειναι προβλημα ασταθειας?δεν εχω φαει ουτε ενα bsod

(αφου αλλαξα το fw του agility και μετα)

edit

μηπως throttlαρει λογω καυτου North?

Δημοσ.

οχι.

πιστευεις οτι ειναι προβλημα ασταθειας?δεν εχω φαει ουτε ενα bsod

(αφου αλλαξα το fw του agility και μετα)

edit

μηπως throttlαρει λογω καυτου North?

Δεν έχει σημασεία και εγώ νόμιζα ότι είμαι stable μιας και έβγαζα και linx και occt μεχρι που παρατήρησα παρομοια περιεργη με εσένα συμπεριφορά στο rage.

Αποφάσισα να τρέξω λοιπόν ένα πολύωρο blend prime και τελικα μου πετουσε error ...

Μετα απο λιγο ψαξιμο βρήκα ότι ήταν unstable οι μνήμες τους ανεβασα τάση και χαλάρωσα λίγο τα timming και ως διαμαγίας το rage τωρα τρέχει νεράκι...

Ακριβως λόγο της κακής διαχειρησης που κανει στην μνήμη το παιχνιδι τελικά αποτελει ένα καλό τεστ για την σταθερότητα των μνημών!!

Δημοσ.

Ξαναλεω οτι επισης ενα καλο τεστακι για την σταθεροτητα ειναι να παιξει καποιος καμια 3 πιστες στο bubble saga (παιχνιδι στο facebook).δοκιμαστε το.

Δημοσ.

Ξαναλεω οτι επισης ενα καλο τεστακι για την σταθεροτητα ειναι να παιξει καποιος καμια 3 πιστες στο bubble saga (παιχνιδι στο facebook).δοκιμαστε το.

υπαρχει τετοιο παιχνιδι?lol!

δοκιμαζω

Δημοσ.

υπαρχει τετοιο παιχνιδι?lol!

δοκιμαζω

Πως δεν υπαρχει?ξερεις τι crashαρισματα εχω φαει οταν δοκιμαζα τον επεξεργαστη?τετοια που ουτε 2 ωρο occt δνε τα εβρισκε αλλα τα εβρισκε μετα στο 4ωρο.

Δημοσ.

Πως δεν υπαρχει?ξερεις τι crashαρισματα εχω φαει οταν δοκιμαζα τον επεξεργαστη?τετοια που ουτε 2 ωρο occt δνε τα εβρισκε αλλα τα εβρισκε μετα στο 4ωρο.

καλο αμα τεσταρει αλλα επαιξα 7 πιστες και το βαρεθηκα :-D

ολα οκ σε μενα παντως...

παει το cpu sto 45% παντως.

βαρυ παιχνιδι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...