Heatspreader Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο? Απολύτως καμία. ΥΓ. Μη δω κανέναν από σας που έχετε ποστάρει εδώ να ψάχνει μικρό και ελαφρύ λαπτοπ. Έμαθα ότι κυκλοφορούν κάτι δεκάκιλα αλλά με σουπερ προηγμένες δυνατότητες και 27αρα οθόνη! (αυτή είναι η αναλογία με τα κινητά σας) Κι όσο για το "εμένα μου χρειάζεται, για τους άλλους δεν ξέρω" Είναι δυνατόν δλδ να βγει κάποιος και να πει "δεν μου χρειάζεται αλλά έκανα το σκατό μου παξιμάδι και το πήρα γιατί είμαι ποζεράς και θύμα"? Όχι βέβαια. Όποιος το παίρνει πείθει και τον ευατό του ότι το χρειάζεται. Όλο και κάποιο μπιχλιμπίδι εφαρμογή βρίσκει να τον εντυπωσιάζει όπως τα καθρεφτάκια τους ιθαγενείς. Πως δεν έχει; Έχει. Ένα απλό PC κοστίζει 800€. Σε λίγο καιρό που δεν θα έχουμε να φάμε όπως υποστηρίζεις, θα είναι απαραίτητο; Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τόσο εσύ όσο και ο φίλος είστε offtopic. Και δεν σε βλέπω με κανένα Pentium 4, αϊφαϊβιές έχεις... Το αν είναι προσιτά ή όχι είναι ένα άλλο θέμα που λίγοι μπορούν να το προσεγγίσουν σωστά. Οι περισσότεροι θα πουν για το πόσο κοστίζει στην εταιρία, κλπ. Εγώ ξέρω ότι ακριβό είναι το κρύο τοστ που πήρα χθες στα 2€ aka 700δρχ. Μπορώ και εγώ να λαϊκίζω. Όταν έσκαγαν 550€ για iPhone 2G και το αγόραζαν από ιδιώτη κατόπιν συνεννόησης σε κάποια πλατεία, δεν ήταν θέμα μόδας. Ήταν θέμα ότι υπήρχε κινητό χωρίς κουμπιά με Gestures το 2007. Τώρα αλλάξαν οι καιροί το εμπορεύονται πολλοί. Όπως και να έχει άνοιξες το Topic για να καταλήξεις και να μας πείσεις ότι τα Smarphones είναι για θύματα ή για να δεις διάφορες γνώμες;
antbyron Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Μετά κι απ αυτό δεν έχω να πω κάτι άλλο. Απλά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δεν πειράζει. Φίλε δεινόσαυρε, η τάση σου να απορρίπτεις κάθε τι καινούριο φαίνεται από το Avatar με τον amstrad και το username σου. Όπως είπαν και άλλα παιδιά η τεχνολογία(smartphones) βοηθάει αναλόγως με την χρήση που κάνει κανείς, με τις ανάγκες που έχει και σίγουρα ο καθένας μας έχει διαφορετικές ανάγκες.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Φίλε δεινόσαυρε, η τάση σου να απορρίπτεις κάθε τι καινούριο φαίνεται από το Avatar με τον amstrad και το username σου. Και από την υπογραφή μου θα συμπλήρωνα εγώ. Κατά τα άλλα όλα έχουν να κάνουν με το τι θεωρεί ο καθένας ανάγκη. Οι περισσότεροι από σας δεν αναγνωρίζετε αντικειμενικά κριτήρια στον καθορισμό των αναγκών οπότε δεν έχουμε βάση και άκρη δεν βγαίνει.
haHa Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 ΥΓ. Μη δω κανέναν από σας που έχετε ποστάρει εδώ να ψάχνει μικρό και ελαφρύ λαπτοπ. Έμαθα ότι κυκλοφορούν κάτι δεκάκιλα αλλά με σουπερ προηγμένες δυνατότητες και 27αρα οθόνη! (αυτή είναι η αναλογία με τα κινητά σας) Μονο και μονο απο αυτην την δηλωση, καταλαβαινουμε οτι δεν μπορεις να κρινεις αντικειμενικα.. Αν νομιζεις οτι ειναι ιδια η αναλογια ενος μικρου φορητου/δεκακιλο υπολογιστη με 27αρα οθονη με ενα απλο κινητο/ smartphone 4" , τοτε υπαρχει καποιο θεμα στην αντιληψη της αναλογιας.. Στο παραδειγμα των υπολογιστων το ενα ειναι 5+ φορες βαρυτερο/μεγαλυτερο και αδυνατο στην πραξη να μεταφερθει, ενω στα κινητα με το ζορι καποιο smartphone να ειναι βαρυτερο 2 φορες απο τα dumb phones και επισης ειναι πολυ πιθανο να ειναι λεπτοτερο απο τo dumbphone(κατι που καθιστα το smartphone πολυ πιο ευκολο στην μεταφορα του σε τσεπη).
nikoskon Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Μετά κι απ αυτό δεν έχω να πω κάτι άλλο. Απλά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δεν πειράζει. Περίμενα να καταλάβεις μιας και συμφωνούμε. Θα σε παραπέμψω στον ορισμό της ανάγκης γενικά, όχι μόνο των θεμελιωδών αναγκών. Ουσιαστικά οι ανάγκες που μας έχουν δημιουργήσει είναι ανάγκες κοινωνικού status και φυσικά πατάνε επάνω σε άλλες ανάγκες(βλ. φράγκα)..
orlox Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δεν έχω καταλάβει αν o δεινόσαυρος είναι τρολ και γελάει με κάθε απάντηση η απλά φοράει παρωπίδες και τα γρανάζια τύπου μυαλού του θέλουν λίγο λάδωμα.ψηφίζω ως κορυφαίο ποστ αυτό με τα μαϊμουδακια...
Ledis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2012 Και από την υπογραφή μου θα συμπλήρωνα εγώ. Κατά τα άλλα όλα έχουν να κάνουν με το τι θεωρεί ο καθένας ανάγκη. Οι περισσότεροι από σας δεν αναγνωρίζετε αντικειμενικά κριτήρια στον καθορισμό των αναγκών οπότε δεν έχουμε βάση και άκρη δεν βγαίνει. Δηλαδή όσοι διαφωνούνε μαζί σου είναι ανίκανοι να κατανοήσουν τις ανάγκες τους αντικειμενικά. Όταν εσύ ξεκινάς ένα διάλογο με αυτοσκοπό ΜΟΝΟ να πείσεις χωρίς καμία διάθεση να πειστείς, έχεις πρόβλημα επικοινωνίας. Από εκεί και πέρα θέλω να σταθώ μόνο στο θέμα του Topic χωρίς να επεκταθώ στο αν κάποιος έχει Smartphone και δεν έχει λεφτά να φαει κτλ. Δεν πιστεύω ότι θυσιάζω την φορητότητα με ένα κινητό 4.3" από την στιγμή που έχει τον ίδιο όγκο με το με το Nokia 6110 που είχα το 1998. Όσον αφορά την μπαταρία, οι 24 ώρες που κρατάει για μένα είναι ικανοποιητικό. Αν χρειαζόμουνα κάτι παραπάνω, θα έκανα μια διαφορετική επιλογή. Τώρα αν με λες θύμα του Marketing επειδή έχω Smartphone και Α) Εχώ τα E-mail μου ανά πάσα στιγμή μαζί μου και μπορώ να απαντήσω σε αυτά αξιοπρεπώς (με το κινητό των 30 € δεν απαντάς αξιοπρεπώς) Β) Ενημερώνομε ειδήσεις ανά πάσα στιγμή Γ) Δεν χρειάστηκε να αγοράσω συσκευή GPS Δ) Δεν χρειάζεται πια να κουβαλάω Laptop ή Netbook (Κύριος για επαγγελματίες) και πολλά άλλα, επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Εγώ αυτό το ονομάζω εξέλιξη όπως ήταν κάποτε και η Τηλεόραση
Solar_Fields Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Ο λογος που τσακωνεστε ειναι οτι ειστε 2 πλευρες εκ των οποιων η καθεμια υποστηριζει το ενα ακρο (ειναι αναγκη/δεν ειναι αναγκη) σε ενα θεμα με την απαντηση να βρισκεται περιπου στη μεση. Κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει οτι το smartphone και οι υπηρεσιες του αποτελουν ΑΝΑΓΚΗ μονο για συγκεκριμενους επαγγελματιες. Με την ενοια οτι χωρις σμαρτφον χανουν χρονο/χρημα/εσοδα/πελατες κλπ. Κανεις επισης δεν μπορει να αμφισβητησει οτι οι ρυθμοι της τεχνολογιας επιβαλλουν με τροπο επιτακτικο και σε εμας να αναβαθμιζομαστε τακτικα. Δηλαδη, οταν οι μισες υπηρεσιες χρησιμοποιουν το ιντερνετ, τοτε σε καποια φαση, καποια στιγμη θα βρισεις που δεν εχεις ενα σμαρτφον να κανεις τη δουλεια σου ΕΓΚΑΙΡΑ χωρις να αναζητησεις αμεσα ενα pc με προσβαση στο Διαδικτυο. Ε οι περιπτωσεις αυτες θα αυξανονται για ολους μας με το περασμα των χρονων και τελικως τα smartphone/tablets διδουν τη λυση. Ειναι κατι αντιστοιχο με το ερωτημα: Ειναι το ιντερνετ αναγκη? Αφου με τον τηλεγραφο η το ταχυδρομειο οι επικοινωνιες ηταν μια χαρα. Ε το θεμα ειναι οτι απτη στιγμη που ολα γυρω σου εξελισονται σε καποια φαση γινεται αναγκαιο να εξελιχθεις κι εσυ και για να γινεσαι συνεργασιμος με την υπολοιπη κοινωνια και για να εξυπηρετεις τον εαυτο σου. Ως μεση απαντηση στο ερωτημα, θεωρω οτι η ωρα που το σμαρτφον θεωρειται αναγκαιο/απαραιτητο δεν εχει ερθει ακομα για τον περισσοτερο κοσμο. Ακομα βρισκομαστε στη φαση του "διευκολυνει", αλλα οχι του "αναγκαιο". Δεν αρνουμαι ομως οτι αποτελει απαραιτητο εργαλειο για πολλους, ακομα και φοιτητες η τυπους τοσο φτωχους που κανουν το σκατο τους παξιμαδι για να μην πεινασουν. Καποιοι συνηθισαν μεγαλωσαν και διαμορφωσαν τις αναγκες τους και τη ζωη τους γυρω απο την τεχνολογια και το ιντερνετ. Δεν θα πω οτι επειδη δεν ειναι ευκαταστατοι οικονομικα, μου μοιαζει παραλογο να αναζητησουν ενα σμαρτφον. Γενικα, ξεχωριστε τους καγκουρες με τους τυπους που ειναι nerds/γουσταρουν τη τεχνολογια/την ψαχνουν κλπ. Αποτι βλεπω τους συχγεετε ολους μαζι σε κατηγορια "καγκουρες". Αντιστοιχα ξεχωριστε την ενοια της αναγκης. Διοτι μερικοι εχετε την ταση να υποστηριξετε οτι και μια βολτα στη πλατεια με porsche ειναι αναγκη για τον ταδε και τον δεινα σοβαρο λογο.
oldnew Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Ποιος τσακώνεται, βλέπεις κανέναν να τσακώνεται; Εγω βλέπω εναν να ξεκινάει ένα θεμα υποστηρίζοντας 150% ακραίες απόψεις, και ολοι οι υπόλοιποι να γραφουμε τις απόψεις μας. Το θεμα που ξεκίνησε όμως, έχει ένα ενδιαφέρον. Αναπόφευκτα καταλήγουν ολοι να δινει ο καθένας και απο εναν ορισμό της ανάγκης. Πολυ σωστά κάποιος εγραψε παραπάνω ότι οι ανάγκες ειναι 3. Αν μείνουμε σε τέτοιο ορισμό της ανάγκης τοτε και τα smartphone δεν αποτελούν ανάγκη. Επειδή όμως αυτές τις 3 ανάγκες τις έχουν μονο τα ζωα, ενώ ο άνθρωπος έχει και άλλες ανάγκες, τελικά τα smartphone έχουν γίνει ανάγκη για πολυ κόσμο. Σίγουρα όχι για ολους. Και τα αυτοκινητα δεν ειναι ανάγκη για ολους. Πολοι ούτε έχουν, ούτε τα χρειάζονται. Αυτό δε σημαίνει ότι οποίοι έχουν ειναι θυματα. Παν μέτρον άριστον. Αμα βγάζεις 1000 ευρω το μηνα και αγοράζεις porche (υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις) προφανώς και είσαι θυμα του μάρκετινγκ και δεν έχεις ανάγκη απο ένα τέτοιο αυτοκινητο. Αμα είσαι φοιτητής ή άνεργος ΚΑΙ δυσκολεύεσαι να βγάλεις το μηνά και αγοραζεις smartphone των 600€ πάλι είσαι θυμα. Δε βλέπω γιατί είσαι θυμα, όταν έβγαζες 2000 € το μήνα και έδωσες 600€ καποιο μηνα, και το χρησιμοποιείς ως smartphone, ακόμα και αν δε σου χρειάζεται για δουλεία. Ποσο μάλλον αν σκοπεύεις να το κρατήσεις 2 χρονια ή το πηρες σχεδόν τσάμπα λόγω επιδοτήσεων. Έχει γίνει ερεύνα που λεει ότι παρα πολλοί επιστρέφουν σπιτι να πάρουν το smartphone αμα το ξεχάσουν. Περισσότεροι απο όσους επιστρέφουν αν ξεχάσουν το πορτοφόλι. Αυτό τι δείχνει; Ειναι θυματα του μάρκετινγκ ή το χρειάζονται πραγματικά ώστε αισθάνονται ότι τους λείπει κάτι σημαντικό; Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
Solar_Fields Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 oldnew, ναι βλεπω ενταση αναμεσα και στις 2 πλευρες...Το οτι ενας γραφει ακραια πραγματα κατα την κριση αλλων, δεν σημαινει οτι και οι αλλοι του απαντησαν σε ηρεμους τονους, ωστε να θεωρειται ακυρο το "τσακωνεστε". Το αντιθετο βλεπω, flame και αποψεις και για την μια και για την αλλη πλευρα που προσπαθουν να ταυτιστουν με το "ΝΑΙ" η με το "ΟΧΙ" επι του ερωτηματος, ενω η απαντηση δεν ειναι τοσο ευκολη οπως προανεφερα και ειναι αρκετα πιο πολυσυνθετη. Συνεπως και οι 2 (ακραιες) πλευρες εχουν αδικο κατα τη γνωμη μου και αναλωνονται απλως στο να ακυρωσουν την αλλη πλευρα, μη μπορωντας να διακρινουν ορισμενα δικα τους επιχειρηματα που μοιαζουν παραπανω απολυτα και υπερβολικα αποσο χρειαζεται. Παντως για να επανελθουμε στο θεμα, διαφωνω οριζοντιως και καθετως σχετικα με το πως οριζεις το θυμα του μαρκετινγκ. Το θυμα του μαρκετινγκ δεν καθοριζεται απο το εισοδημα του. Ειτε παιρνεις 1000 ευρω μισθο, ειτε 50000 μισθο, τις ιδιες "αναγκες" καλυπτεις αγοραζοντας ενα αι φον, η μια φεραρι. Τις αναγκες που οντως εχεις (και που δεν εξαρτωνται απτο μισθο σου) ή τις αναγκες που ΝΟΜΙΖΕΙΣ/σε κανανε να εχεις (που και παλι δεν εξαρτωνται απτο εισοδημα σου).
oldnew Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Solar: Η ανάγκη έχει αμεση σχεση με την οικονομική κατάσταση. Επειδή εχω τελειώσει οικονομικά στο πανεπ, αν και περάσαν 15 χρονια + απο τοτε, ακόμα θυμάμαι μαθημα που έλεγε "η ανάγκη ειναι συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης". Άλλαζουν οι ανάγκες του φτωχού και του πλούσιου. Όταν λεμε κάποιον θυμα ουσιαστικά εννοούμε ότι δινει υπερβολικά χρηματα σε σχεση με την ανάγκη που καλύπτει. Το πολυ και το λίγο δεν ειναι σταθερές αλλα συνάρτηση του πλούτου. Ας μη διαφωνούμε για πραγματα που έχουν αποδειχθεί. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
Solar_Fields Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Solar: Η ανάγκη έχει αμεση σχεση με την οικονομική κατάσταση. Επειδή εχω τελειώσει οικονομικά στο πανεπ, αν και περάσαν 15 χρονια + απο τοτε, ακόμα θυμάμαι μαθημα που έλεγε "η ανάγκη ειναι συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης". Άλλαζουν οι ανάγκες του φτωχού και του πλούσιου. Όταν λεμε κάποιον θυμα ουσιαστικά εννοούμε ότι δινει υπερβολικά χρηματα σε σχεση με την ανάγκη που καλύπτει. Το πολυ και το λίγο δεν ειναι σταθερές αλλα συνάρτηση του πλούτου. Ας μη διαφωνούμε για πραγματα που έχουν αποδειχθεί. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Εχει αποδειχθει οτι ενας πλουσιος χρειαζεται πιο πολυ ενα prada ζευγαρι παπουτσια απο εναν φτωχο? Κατ'αντιστοιχια ενα iphone, μια ferrari, ενα ιδιωτικο τζετ κλπ ειδη πολυτελειας? Πραγματι εχει αποδειχθει κατι τετοιο? Με ενδιαφερει ιδιαιτερα αν ισχυει, θα ηθελα καποιο proof-link. Οταν λεμε καποιον θυμα του μαρκετινγκ, εννοουμε αυτον που τρωει το σανο απτις διαφημισεις, απο το fashion system και που γενικα θελει να αγορασει κατι επειδη το ειδε καπου. Δεν νομιζω οτι το εισοδημα καθοριζει την κριτικη ικανοτητα του καθενος απεναντι στο βομβαρδισμο του μαρκετινγκ. Επιπροσθετα ο πλουσιος ειναι πολυ πιο επηρεπης στο να αγοραζει αχρηστα πραγματα απλα επειδη τα ειδε σε μια διαφημιση/επειδη τα φορεσε η ταδε σελεμπριτι κλπ. ΥΓ. Η φραση που παραθετεις ως αποφθευγμα οσων κανατε μπορει να ειναι ολοσωστη, μπορει να ειναι και αστεια, αναλογως την ερμηνεια που της διδεται. Εγω λοιπον θεωρω οτι την ερμηνευεις με λαθος τροπο και σου λεω τα επιχειρηματα μου, ωστοσο ειμαι ανοικτος σε αντεπιχειρηματα η proofs, αρκει να μην γινονται με αοριστες επικλησεις στην αυθεντια (σπουδασα το ταδε και στη σχολη μας μαθαιναν το ταδε).
antonl Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Μάλλον θα πρέπει να καθοριστεί η έννοια της «ανάγκης». Για άλλον μπορεί να σημαίνει άνεση και γι άλλον νερό & ψωμί. edit: Κατά τ άλλα μάλλον συμφωνώ με τον oldnew. Και τις τσίχλες δεν τις χρειάζομαι αλλά δε θ ασχοληθεί κανείς για τα 50 λεπτά που δωσα για να τις πάρω ούτε θα με θεωρήσει κορόιδο του marketing. Το ίδιο αν πάρει ο υπάλληλος των 50k euro ένα i-phone.
Solar_Fields Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Εγω συνεχιζω να μην παιρνω συγκεκριμενη απαντηση ομως. Πως καθοριζεται οτι ο υπαλληλος των 50κ ευρω εχει μεγαλυτερη αναγκη το iphone απο τον υπαλληλο των 1000? Δηλαδη στον οποιο συλλογισμο κανετε πανω σε αυτο το ερωτημα καταληγετε στο οτι το εισοδημα ειναι που του κανει αναγκαιο/μη αναγκαιο το iphone για τον καθενα? hint. Αλλο το "αγοραζω κατι για το οποιο εχω αγοραστικη δυναμη" και αλλο το "επειδη εχω αγοραστικη δυναμη, μου χρειαζεται οτι αγοραζω". Ομοιως για τον φτωχο, αλλο το "αγοραζω κατι πανακριβο με δανειο για να κανω τον πλουσιο", αλλο το "αγοραζω κατι ακριβο που οντως το χρειαζομαι για Χ,Υ λογους πχ επαγγελματικους" και αλλο το "επειδη ειμαι φτωχος, οτι ακριβο ψωνισω με μετατρεπει σε fashion victim". Προς το παρον, βλεπω να στηριζονται οι underlined προτασεις και μου κανει εντυπωση...Επιμενω οτι το εισοδημα δεν καθοριζει το fashion victim.
oldnew Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Solar: να κατσω να σου γραφω ολη τη θεωρια σχετικά με αυτό που εγραψα, δεν μπορω. Ο antonl έπιασε το νόημα. Έχεις ολο το δικαίωμά να διαφωνεις. Και 40 σελίδες να σου εγραφα πιθανότατα δε θα σε επειθα. Και δεν ειμαι ουτε το παιζω καμία αυθεντία. Απλα αναφέρθηκα σε μαθημα που εχω κανει παλαια. Το θεμα ανάγκη ειναι τόσο αμφιλεγόμενο, που αμα θες, θα διαφωνεις αιωνίως χωρις κανείς να μπορεί να σε πισει. Ένα τελευταίο θα γραψω, και οποίος θέλει ας διαφωνει. Αν μετρήσεις την ανάγκη σε οφελιμοτητα, αποκτωντας πχ το 1ο μπουφάν έχεις πχ +80 , το 2ο + 10 ακόμη (συνολικά +90) το 3ο + 5 .... κάποια στιγμή φτάνεις το 100. Απο εκεί και περα οσα και να αποκτήσεις είσαι παντα στο +0. Όλα τα προϊόντα ειναι ιδία ,ιδίας αξίας/κόστους, η οφελειμοτητα βαίνει συνεχώς μειούμενη. Το εισόδημά που σπαταλά καθένας έχει διαφορετική σημασία σε αυτή τη διαδικασία. Μπορεί μαθηματικά να βγαινει ότι σωστά ένας πλούσιος σπαταλά χρημα για ένα 4ο μπουφάν και λάθος ένας φτωχός που επρεπε να περιοριστεί στο 2ο . Η ανάγκη συνδέεται εμεσα σε αυτή τη διαδικασία με τον πλούτο που έχεις. Ξέρω δε στο εξηγω καλα. Περίπου κατά τον ιδιο τρόπο, προκύπτει ότι ένας πλούσιος σωστά σπαταλά 600€ για την αγορα ενος ακριβου smartphone. Το ακριβό γι αυτον ,ειναι φθηνο. Αντίθετα ένας φτωχός έχει σημαντικότερες ανάγκες να καλύψει. Η οφελειμοτητα απο την απόκτησή ενος ακριβου smartphone, μπορεί να ειναι 0 ακόμα και αν το χρησιμοποιει, καθώς προηγούνται άλλες ανάγκες σημαντικότερης οφελειμοτητας. Σε αυτή την περίπτωσή, για να προτιμα να αυξήσει την συνολική του οφελειμοτητα ελάχιστα ,(αγοράζοντας ένα ακριβό smartphone), ενώ θα μπορούσε να την αυξήσει πολυ παραπάνω αγοράζοντας προϊόντα μεγαλύτερης οφελειμοτητας με το ιδιο κοστος, προφανώς και συμβαίνει λογο μόδας/μάρκετινγκ που διεστραβλωνει την ορθη αντίληψη της ανάγκης. Όταν κάποιος πλουσιος δινει 1.000.000 € για ένα πινάκα ειναι θυμα του μάρκετινγκ; Όχι. Καλύπτει μια δευτερεύουσα (περα των 3) ανάγκη του. Αμα δώσω εγω το ιδιο ποσο για εναν πινάκα, ειμαι ή δεν ειμαι μαλάκας με περικεφαλαία; Η διαφορα μας σε σχεση με τον πλούσιο ποια ειναι; Το μέγεθος του εισοδήματος. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα