Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το βασικό λάθος που θεωρώ ότι κάνετε είναι ότι έχετε όσοι κατακρίνατε μια τελείως διαστρεβλωμένη αντίληψη για την έννοια ανάγκη. Κατά τα άλλα κανένας δεν απάντησε επί της ουσίας. Ότι εμποδίζει την φορητότητα σε μία φορητή συσκευή είναι ενάντια στην εξέλιξη. Τι δεν καταλαβαίνετε απ αυτό?

"Στη συγκεκριμένη περίπτωση το γένος ονομάζεται κινητό τηλέφωνο. Ο σκοπός λοιπόν είναι η δυνατότητα διεξαγωγής τηλεφωνικών κλήσεων χωρίς να υπάρχει σταθερή τηλεφωνική γραμμή. Επειδή ο σκοπός αυτός εκπληρούται αντικειμενικά από όλες τις συσκευές το βάρος πέφτει στη φορητότητα."

Αμα δεν καταλαβαίνεις ότι το παραπάνω ειναι εντελώς λάθος.. τι να σου απαντησει κανείς τοτε;

Αν ήταν έτσι, τοτε ένα κινητό των 30€ ειναι κλάσεις ανώτερό απο οποιοδήποτε smartphone των 600€ , γιατί και κλησεις κανει, και καλυτερη αυτονομια / μέγεθος / φορητοτητα έχει και email δέχεται (αν και φαίνεται να μη το γνωριζεις). Πολλά μάλιστα ελαφρώς ακριβότερα μπαίνουν και στο facebook. Η εμπειρια που σου δινουν βεβαία ειναι επιεικώς για τον φουτσο ώστε κανείς να μη χρησιμοποιεί τέτοιες λειτουργίες σε αυτά.

Οπότε όλα αυτά τα εκατομμύρια που τα αγοραζουνε προφανώς ειναι θυματα του μάρκετινγκ και εσι ο έξυπνος της υπόθεσής.. :)

Τώρα αν, δεν παίζεις παιχνιδια, δεν μπαίνεις στο ιντερνέτ, δε χρησιμοποιείς mobile office, δεν ακους μουσική (ούτε streaming radio), δεν σε ενδιαφέρει καμία εφαρμογή, δεν χρειάζεσαι να έχεις κωδικούς τραπεζών, mobile banking, πολλά πράγματά απο το pc σου να τα έχεις ανα πασα στιγμή μέσω cloud, κλπ κλπ κλπ, ενοειτε ότι δεν χρειάζεσαι smartphone. Και είσαι όντως θυμα του μάρκετινγκ να παίρνεις ένα τόσο ακριβο κινητό απλα για να παίρνεις τηλέφωνο. Και σίγουρα υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις.

Καποιο ή κάποια απο τα παραπάνω μπορεί να ειναι σημαντικό για κάποιον και λόγος αγορας. Και μπορεί να ειναι και οικοδόμος. Αυτό ότι smartphone έχουν τα στελέχη ειναι στερεότυπο. Τι δεν καταλαβαινεις απο αυτό; Επίσης και με 150€ παίρνεις smartphone. Εγω εχω την αντίστροφη απορια απο εσένα. Πως υπάρχουν καποιοι που δινουν 200€ για να πάρουν μια μπακατελα που παίρνει μονο τηλέφωνο, ενώ με λιγότερα παίρνεις καλύτερα πραγματα.

Το θεμα "αναγκη" πως το ορίζεις; Αμα μου πάρουν το smartphone δε θα πεθάνω κιόλας. Το ιδιο ισχύει αν μου πάρουν και το σταθερό τηλέφωνο ή το αυτοκινητο.

Αλλα θα χειροτερέψει τη ζωη μου σίγουρα.

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως χρησιμοποίησα τη λέξη φορητότητα λάθος, αλλά επειδή δε ζω/δεν ταξιδεύω συχνά σε μέρη μακριά από ηλεκτρικό ρεύμα, δε με απασχολεί η φόρτιση μια στο 24ώρο της συσκευής. Όταν όμως ταξιδεύω με διευκολύνει να έχω πάνω μου ένα σμαρτphone παρά ένα notebook. Αλλά κατά βάθος όσοι είμαστε εδώ γύρω δεν είμαστε ένα τυχαίο δείγμα πληθυσμού αλλά έχουμε ένα κάποιο ενδιαφέρον για την τεχνολογία οπότε πιο εύκολα θα βρεις άτομα που θα παίξουν με τα γκάτζετ παρά άτομα που θα τα έχουν στα χέρια τους μόνο για μοστρα.

Επεξ/σία από ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ
Δημοσ.

Και εγώ σιχαίνομαι την "μόδα" των smartphones. Μου την δίνει η συνεχής κούρσα για όλο και καλύτερα, όλο γρηγορότερα. Με εκνευρίζουν όλα αυτά.

Αλλά τί ωραία που είναι όταν...

-Περιμένω σε μία αίθουσα αναμονής και βλέπω βίντεο με τα πρώτα βήματα των παιδιών μου ή βίντεο από συναυλίες.

-Τρέχω και ακούω τα τραγουδάκια μου από την μεγάλη συλλογή που έχω περασμένη ή ραδιόφωνο.

-Είμαι σε ταξίδι και βλέπω φωτογραφίες της οικογένειάς μου.

-Στέλνω ή δέχομαι ένα mail που με γλιτώνει από πολύ χρόνο/κόπο/χρήμα.

Και τόσα, τόσα άλλα.

Αυτά τα μηχανάκια δεν είναι πλέον τηλέφωνα, είναι πλήρεις συσκευές που κάνουν παπάδες. Συμφωνώ ότι η κατάσταση έχει παραγίνει και πως όλη αυτή η τρέλα είναι υπερβολική, αλλά δεν χρειάζεται να τρέχουμε συνεχώς πίσω από την τεχνολογία. Προσωπικά δεν κυνηγάω τους πυρήνες, την απόλυτη ομαλότητα, την απόλυτη οθόνη, αρκούμαι και σε κάτι ταπεινότερο, το τηλέφωνο που έχω τώρα με καλύπτει απόλυτα και ας μην είναι η τελευταία λέξη. Σύνεση και κριτικό πνεύμα πάνω από όλα!

Δημοσ.

Sorry αλλα δεν ειναι υπερβολη απο την στιγμη που οι μνημες γεμίζουν και τα τηλέφωνα δεν ανταποκρινονται στιγμιαία παντα ειναι καλο να βελτιόνονται.

Δημοσ.

Το βασικό λάθος που θεωρώ ότι κάνετε είναι ότι έχετε όσοι κατακρίνατε μια τελείως διαστρεβλωμένη αντίληψη για την έννοια ανάγκη. Κατά τα άλλα κανένας δεν απάντησε επί της ουσίας. Ότι εμποδίζει την φορητότητα σε μία φορητή συσκευή είναι ενάντια στην εξέλιξη. Τι δεν καταλαβαίνετε απ αυτό?

Μην ξαναγοράσεις οτιδήποτε άλλο πλην της τροφής σου λοιπόν (άντε και του ρουχισμού σου), δεν το έχεις ανάγκη.Εντάξει μη γινόμαστε και κομπλεξικοί ε;Κι εγώ κράζω το σύγχρονο άνθρωπο για τις σύγχρονες "ανάγκες" του, αλλά νομίζω υπερβάλλεις λίγο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι περισσότεροι αυτό που προσπαθούν να σου πουν είναι ότι τα προτιμούν γιατί τους διευκολύνουν σε πολλά πράγματα στην καθημερινότητά τους.Ανάγκες υποχρεωτικά δεν τις λες όλες, πάντως σίγουρα διευκολύνουν.Καλώς ή κακώς ο σύγχρονος άνθρωπος τρέχει και καταπιέζεται στην καθημερινότητά του για πολλές τέτοιες "αναγκαιότητες".Εάν λοιπόν του γλιτώνει χρόνο ένα τέτοιο μηχάνημα/τηλέφωνο/εργαλείο/προϊόν μάρκετινγκ/όπως σε κάνει να νιώθεις καλύτερα ονομάτισέ το για ποιό λόγο να μην το προτιμήσει ο άλλος;Ειδικά αν δεν ξεπουλιέται για να το αποκτήσει.Εαν το παίρνει σε μια τιμή που έπαιρνε μέχρι τώρα το μη smartphone.Εαν εγώ διευκολύνομαι στη δουλειά μου από ένα τέτοιο τηλέφωνο γιατί να μην το πάρω;Εαν με βολεύει γιατί έχω κόλλημα με τους ινδικούς σταθμούς και ακούω ένα σωρό τέτοιους με δαύτο γιατί να μην το πάρω;Εαν γυρνώντας από τη δουλειά στο νεκρό χρόνο στο ΜΜΜ σερφάρω στο νετ και γλυτώνω το χρόνο που θα αφιέρωνα αργότερα στο σπίτι μου γιατί να μην το κάνω;Εαν χρησιμοποιήσω το gps του ενώ έχω χαθεί στις διακοπές μου για ποιό λόγο θα έπρεπε να έχω ξεχωριστό gps;Εαν...εαν...εαν...εκατομμύρια εαν συνδυαστούν δε βλέπω το λόγο που θα πρέπει να με θεωρώ θύμα του μάρκετινγκ.Βιοτική ανάγκη δε θα 'λεγα ότι μου καλύπτει, ευτυχώς δεν είναι εδώδιμο, αλλά αυτό το σκεπτικό είναι πολύ καταστροφικό.

Γνωρίζω τι είναι ανάγκη για εμένα και τι όχι και ρυθμίζω τις ανάγκες,τα γούστα και την τσέπη μου εξισορροπώντας τα μεταξύ τους.Αυτά στα λέω γιατί βλέπω βγάζεις μια κάποια επιθετικότητα και μάλιστα με απόλυτο τρόπο γενικότερα προς όσους έχουν πάρει τέτοια τηλέφωνα.Σίγουρα κάποιοι από αυτούς είναι θύματα, σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και με πιο φθηνό έξυπνο τηλέφωνο, σίγουρα οι εταιρείες έχουν επιδοθεί σε ανελέητο κυνηγητό γοήτρου, σίγουρα αυτές οι μαγκουφο hi end συσκευές που θα βγουν δεν είναι ο ορισμούς του κινητού τηλεφώνου που έχουμε τόσα χρόνια συνηθίσει, σίγουρα όμως, προσωπικά τουλάχιστον, δε μπορώ παρά να δεχτώ ότι εξυπηρετούν και κόσμο.Εγώ πάντως περίμενα πολλά χρόνια μέχρι να βγει μια συσκευή που θα κάνει ότι είχα στο μυαλό μου.Για χρόνια όλοι με κορόιδευαν για το κινητό μου γιατί στο μυαλό τους δεν ταίριαζε με το status quo μου.Πρώτη φορά αρκετά λεφτά για να πάρω τηλέφωνο τα έχωσα όταν βγήκε το desire, και δεν το μετάνιωσα στο ελάχιστο.Ίσα ίσα που είναι αρκετές οι φορές που με έχει σώσει από ταλαιπωρία και δε θέλω να γυρίσω στην προ desire εποχή όσο κι αν εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι δεν εξυπηρετεί κάποια ανάγκη μου.

Δημοσ.

Αυτή ακριβώς η νέα τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων είναι που σκοτώνει τη φορητότητα. Δε νομίζω να μπορεί το κινητό αυτού του θέματος (αφορμή γι'αυτό το νήμα) να χωρέσει στη τσεπούλα σου...

Οπότε η φορητότητα που σου πλασάρουν είναι στην ουσία πλασματική, άσε που είναι & τελείως εξαρτώμενη. Τι να τις κάνω τόσες γκατζετιές όταν δε μπορώ να τις χρησιμοποιήσω όταν πραγματικά τις θέλω επειδή πρέπει κάθε 12ωρο να τρέχω σπίτι για να το φορτίσω!

Προσωπικά ως πολυεργαλείο πιο χρήσιμος μου έχει φανεί ο σουγιάς στη τσέπη μου παρά ένα smartphone.

smile.gif

Ο καπνος που κουβαλω μαζι μου καθε μερα,πιανει περισσοτερο χωρο απ'το κινητο που αναφερεσε,συν ο αναπτηρας,συν το πορτοφολι συν το κινητο και τελικα περνεις ενα τσαντακι να τα χωραει ολα και ξεμπερδευεις! :devil:

Οι αναγκες ειναι 3. Μαμ, κακα και νανι. Απο εκει και περα όλα ειναι πλασματικα.

Μηπως ξεχασες κατι?Για ξανα σκεψου λιγο καλυτερα! :devil:

Δημοσ.

Αν όντως καπνίζεις λογικά θα ξέρεις ότι αυτή σου η ανάγκη είναι σχεδόν ισάξια με την τροφή. Δεν συγκρίνονται μερικά πράγματα.

Αυτο που θελω να σου πω,οτι το θεμα φορητοτα για μενα δεν υφησταται!

Ειτε εχω ενα κινητο με 1"οθονη ειτε ενα κινητο με 7"οθονη,το ιδιο μου κανει!Και τα δυο θα μπουν στο ιδιο τσαντακι που κρατω καθημερινα μαζι μου,μαζι με ολα τα υπολοιπα(κλειδια,καπνος,πορτοφολι,αναπτηρα,τσιχλες,χαρτομαντηλα κ.α.) που θελω να εχω οπου παω μαζι μου!

Δημοσ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει εξέλιξη. Για το αν είναι καλό ή όχι, θα το δείξει η ιστορία. Αυτό ισχύει για τα πάντα.

Έζησα και στιγμές που το να είχες κινητό, ήσουν ψώνιο.

Θυμάμαι συγκεκριμένα στη β΄γυμνασίου, που είχα ένα Ericsson PF768. Ήμουν με έναν φίλο στην πλατεία και γνωρίσαμε κάτι κορίτσια. Μας έδωσαν το τηλέφωνο του σπιτιού τους. Τότε δεν υπήρχαν τα κινητά τόσο. Εγώ ντράπηκα να βγάλω το κινητό και να το σημειώσω και το έγραψα σε χαρτάκι.

Αναπολώ και συγκινούμαι. Πολύ όμορφες στιγμές.

Το ίδιο πιστεύω θα κάνω και σε μερικά χρόνια από τώρα, όταν θα μιλάω με την κοπέλα μου/ γυναίκα μου και θα την βλέπω ολόγραμμα μπροστά μου. Θα σκέφτομαι πως παλιά μιλάγαμε με μία απλή ταπεινή Video κλήση.

Θα αναπολώ τις στιγμές που πηγαίναμε Super Market ίσως, αφού το ψυγείο που θα έχουμε θα κάνει παραγγελία τα πράγματα που λείπουν από το Super Market, ενώ εμείς καθόμαστε στο σαλόνι μας και αλλάζουμε χρώμα στους τοίχους με νανοτεχνολογία.

Όποιος δεν έχει Internet στις μέρες μας, κατά κάποιον τρόπο είναι αναλφάβητος.

Θεωρώ ότι σε μερικά χρόνια το ίδιο θα ισχύει και με τα Smartphones.

Προσωπικά χωρίς Smartphone, θα δυσκολευόμουν.

Είναι πάρα πολλές οι φορές που πρέπει να πάω σε κάποιο σημείο και χρειάζομαι πληροφορίες για το πως θα πάω σε αυτό. Ακόμα και όταν είμαι κοντά βγάζω το κινητό και με την πυξίδα κοιτάω που είμαι για να πάω.

Ίσως κάποτε να ρώταγα κάποιον περαστικό ή κάποια κοπέλα και να γινόταν και γνωριμία. Γίνεται και αυτό βέβαια, αλλά πιο σπάνια. Τώρα η γνωριμία γίνεται πολλές φορές και Online.

Η ιστορία θα δείξει.

Δημοσ.

Λοιπόν εγώ είμαι ένας που θεωρεί το τηλέφωνό του εργαλείο και με απλό τρόπο. Έχω το Galaxy S 2. Το επάγγελμά μου ειναι πολιτικός μηχανικός. Ας αναφέρω που με βοηθάει το τηλέφωνο .

Μουσική στο δρόμο από mp3 ή ράδιο. Επίσης σε ουρές στην εφορία ή πολεοδομία μαζί με τα παιχνίδια , η αναμονή , 2ωρη καμιά φορά είναι πολύ πιο ευκολοπάλευτη. Βάλε μέσα και τα mangareaders

Το φλας γίνεται φακός. Χρήσιμο όταν κατεβαίνεις σε υπόγεια και γενικότερα χρήσιμο στα πάντα.

Φωτογραφική μηχανή υψηλής ανάλυσης , ακόμα και έγγραφα που δεν μου επιτρέπουν να φωτοτυπήσω, τα βγάζω φωτο και τα έχω στο γραφείο μου.

GPS παντού και πάντα, από τις απαραίτητες εφαρμογές και άξιζε κάθε ευρώ που έδωσα.

Μεταφορά αρχείων με το Dropbox, εικόνων και εγγράφων από υπολογιστή σε κινητό και αντίστροφα.

Ξυπνητήρια, ημερολόγιο με υπενθυμίσεις .

Μέχρι και Autocad έχει το κινητό πλέον.

Και αυτά που ανέφερα δεν είναι μικρές ανάγκες αλλά τις συναντώ κάθε μέρα. Πριν από το samsung είχα το W810 της Sony-erricsson . Σκυλί τηλέφωνο οι περισσότεροι το έχουν δουλέψει . Το είχα 4 χρόνια. Δεν σκοπεύω να έχω το Galaxy λιγότερο. Είναι ένα εργαλείο για μένα και όσο με πάει γιατί δεν βλέπω λόγο να το εγκαταλείψω

Δημοσ.

Απαντώ στο θέμα με μια μικρή στρέβλωση: τα smartphones είναι επιβαλλόμενα εργαλεία ΚΑΙ απαραίτητη μόδα. Και το ένα δεν αποκλείει το άλλο ;)

Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Η ολη συζήτησή παντως, ειναι σαν να προσπαθεις να πισεις μια μαιμου ότι ειναι χρησιμο ένα βιβλίο. Μπορεί το βιβλίο να ειναι όντως σούπερ χρησιμο για σενα, η μαιμου όμως ποτε δε θα το καταλαβει. Ίσως γιατί της ειναι όντως άχρηστο γι αυτή, και δεν έχει τον εγκέφαλο να καταλαβει ότι οι υπόλοιποι δεν ειναι μαϊμούδες και έχουν και άλλες ανάγκες / ενδιαφέροντα.

Ισως έκανα λάθος στην παρομοίωση που χρησιμοποιησα μαιμου. Μάλλον δεινοσαυρο έπρεπε να βάλω.. :)

Και μεχρι εδω, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκιναει όταν η μαιμου μπαίνει σε φόρουμ βιβλιόφιλων για να τους πει ποσο μαλακές ειναι που διαβάζουν βιβλία απο τη στιγμή που ειναι εντελώς δεδομένο ότι τους ειναι παντελως άχρηστα. Τα αγοραζουνε μονο επειδή ειναι θυματα του μάρκετινγκ..

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Εκπροσωπείς και κάποιο ευρύτερο σύνολο πέραν του εαυτού σου; ;)

Δεν εκπροσωπώ κανέναν όταν λέω τη γνώμη μου. Απλά συμπεριλαμβάνω & τον εαυτό μου σε αυτούς που δεν εξαρτώνται φανατικά από οποιαδήποτε πλαστή ανάγκη. Δε νομίζω να είμαι μόνος μου & δε πιστεύω να έχει κανείς αυταπάτες γι'αυτό. Αλλιώς δε θα είχε ανοίξει αυτό το νήμα.

Πέραν αυτού, δε νομίζω η συζήτηση περί του θέματος να είναι "γκρίνια" & δεν υπάρχει λόγος για άμυνα. Ο καθένας μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του αν τα smartphones είναι απαραίτητα ή μόδα - αυτός είναι ο σκοπός. Να ανταλλάξουμε απόψεις. Σε καμία περίπτωση δε πρόκειται κάποιος να με πείσει ότι τα χρειάζομαι όταν ξέρω ότι δεν τα έχω ανάγκη ούτε θα προσπαθήσω εγώ να πείσω κάποιον να σταματήσει να αγοράζει κάθε 6μηνο κάθε καινούριο μοντέλο που κυκλοφορεί όταν αυτό τον ευχαριστεί (& δε το λέω απαξιωτικά smile.gif)

• Moderators
Δημοσ.

Δεινοσαυρε αν αλλάξουμε την ονομασία τους και αντί για τηλέφωνα τα πούμε "πολυμηχανηματα με δυνατότητες κλήσεως" αλλάζει κατι;

Η ένσταση μου είναι στο ότι προσπαθείς να κατηγοριοποιήσεις το αγοραστικό κοινό των smartphones. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες. Αν μου έλεγες πχ πως το sgs2 ή το nexus δεν έχουν κάμερα, θα σου έλεγα "δεν με νοιάζει, τύλιξε το να το πάρω". Αν μου έλεγες όμως πως δεν έχουν gps δεκτή, θα έλεγα "οκ τι άλλες επιλογές έχω;"

Το αντίστροφο για κάποιον που θέλει καμερα και όχι gps.

Ωστόσο δεν θα του πω πως η ανάγκη του για καμερα είναι ψευδής, αυτό θέλει, αυτό θα πάρει, αφού θα του διευκολύνει την καθημερινότητα του. Τις ανάγκες του τις ξέρει ο ίδιος.

Από κει και πέρα, θεωρώ ισοπέδωση να πω πως δεν υπάρχει ανάγκη για smartphones, κατά τον ίδιο τρόπο που θα ήταν ισοπεδωτικό να πω σε καποιον σινεφιλ πως το να βλέπει ταινίες είναι άχρηστο, αφού η ανάγκη του για ψυχαγωγία καλύπτεται με το να ξεφυλλίζει ένα περιοδικό. Δεν του αρεσει; Τοο bad, αυτό έχουμε μόνο. Οh wait, we don't.

To αυτό για καποιον που του αρέσει να τράβα φωτογραφίες και αγοράζει μια επαγγελματική φωτογραφική.

Παρεμπιπτόντως κάπου αναφέρθηκε το μέγεθος (ίσως στο πρώτο thread). Κάτι που επίσης είναι σχετικό. Για μένα το sgs2 είναι πολύ άνετο γιατί έχω κουπια για χέρια, για μια κοπέλα ίσως είναι tablet. Οπότε πολύ απλά θα επιλέξει μια μικρότερη συσκευή με τις ίδιες δυνατότητες. Υπάρχουν για όλα τα γούστα και τις ανάγκες.

Just my 2 cents.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...