Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

μου ήρθε προσφατα εκκαθαριστικός λογαριασμός ΔΕΗ 420 ευρω (+230 το χαράτσι, οπότε μου ηρθε 650 σύνολο). Σε καμία περίπτωση καποιος εκκαθαριστικος λογαριασμός δεν μου εχει ερθει πανω απο 120 ευρω.

Δεν κανω υπερκατανάλωση, εχω περιοριστεί σε 1 δωματιο για να κανω οικονομία (δυσκολοι καιροι). Ο τελευταιος εναντι μου ηρθε 98 ευρω, και ο προηγουμενος εκκαθαριστικος μου ηρθε 105.

Πως γινετε να εχω καψει 4 φορες παραπανω ρευμα;

Κοιταξα το μετρητη μηπως εγινε καποιο λαθος και ηταν σωστός οπως ηταν γραμμενο πανω στο λογαριασμό, με τη μονη διαφορα οτι απο την ημερομηνια της τελευταιας μετρησεως του λογαριασμου μεχρι την μερα που το κοιταξα (μεσα σε 1 εβδομαδα δλδ) ειχε αυξηθει το νουμερο κατα 1500, οσο δηλαδει καταναλωνα σε 2 μηνες!! Κοιταξα αν υπαρχει κατι περιεργο αν μου κλεβει ρευμα καποιος αλλα δεν διαπιστωσα τιποτα. Ο μετρητης ειναι ο ιδιος εδω και 40 χρονια που χτιστικε το σπιτι.

Μπορω να το αναφερω στη ΔΕΗ, αλλα αν δεν βρουνε βλαβη στον μετρητη θα πληρωσω ακομα 50 ευρω.

Τι προτεινετε;

Προσφατα αυτος που μενει απο πανω μου, του κοψανε το ρευμα γιατι δεν πληρωσε το λογαριασμο, πηγε στον δικο του μετρητη και ανοιξε την ασφαλεια και επερνε ρευμα παρανομα. Υπαρχει περιπτωση αυτη η ενεργεια να εχει ως αποτελεσμα το ρευμα που επερνε να το επερνε απο μενα;

Δημοσ.

ειναι σιγουρο οτι το ενωσε στο δικο του; κατι βρωμαει οτι το ενωσε στο δικο σου!!

δεν λέει ότι έκανε καμιά ένωση.

Φίλε μου δεν νομίζω να φταίει αυτό, αλλά για καλό και για κακό γιατί δεν φωνάζεις κάποιον ηλεκτρολόγο (είτε από την ΔΕΗ είτε ελεύθερο επαγγελαμτία); Καλύτερα να δώσεις άλλα 50 ευρώ και να βρεις το πρόβλημα παρά ο επόμενος λογαριασμός να σου έρθει άλλα 400 ευρώ. Εγώ στο σπίτι που νοίκιαζα όταν είμουν φοιτητής σε κάποια φάση, δεν ξέρω πως, κάτι χάλασε και υπήρχε διαροή ρεύματος με αποτέλεσμα το ρολόι να μετράει παραπάνω. Με λίγα λόγια μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα.

Δημοσ.

Κλασσικες ενεργειες:

Αφαιρεις οποιαδηποτε συσκευη απο την πριζα, ολες, ψυγεια τηλεορασεις κομπουτερια ολες, και κοιτας αν συνεχιζει να γυρναει το ρολοι. Αν ναι, τοτε κλεινεις και το γενικο και κοιτας παλι. Αν εχει σταματησει, καποια συσκευη σου ειναι ακομη στην πριζα. Αν κλεινοντας το γενικο συνεχιζει να γυρναει, τοτε καποιος σε κλεβει.

Αν κλεινοντας τις συσκευες, σταματα και το ρολοι, τοτε ανοιξε μια συσκευη αρκετα ενεργοβορα που να ξερεις ποσο καιει (ας πουμε ενα αεροθερμο, και θα κανεις μετρηση. Η μετρηση γινεται ως εξης: στο ρολοι πανω γραφει ποσες στροφες κανουν ενα kwatt (ας πουμε 275). Ανοιγεις τη συσκευη, κατεβαινεις, μετρας για ενα λεπτο ας πουμε ποσες στροφες κανει, πολ/σιαζεις επι 60 και διαιρεις με τις στροφες ανα κιλοβατ που γραφει το ρολοι.

Δημοσ.

θα δοκιμασω αυτο που λες pournaras, το μονο που δοκιμασα ειναι να κατεβασω ο γενικο και να δω αν γυρναει ο μετρητης, ηταν σταματημενος, οποτε "εκεινη" τη στιγμη δεν εκλεβε κανεις..δεν ξερω αν κλεβανε μεσα στο διμηνο γιατι ο τυπος πολυ πειραζε το δικο του ρολοι, και μου χε πει και μια πατεντα πως να σταματησω το δικο μου ρολοι και ακομα να χω ρευμα. Λιγο ψιλοκαρφωθηκε αποτι καταλαβα, αλλα ας μην κατηγορησω καποιον ακομα. θα δοκιμασω και αυτο που μου λες με τις μπριζες. αλλα δε καταλαβα πως βγαζεις ακρη με το τελευταιο που μου λες να πολλαπλασιασω επι 60 κτλ, τι θα καταλαβω απο αυτο απο τη στιγμη που θα ελενγξω μια συσκευη;

επισης, αν υπαρχει καποια διαρροη ρευματος λογο της εγκαταστασης, γλιτωνω τιποτα χρηματα απο τη ΔΕΗ;

Δημοσ.

Για διαρροη, οχι, δε γλυτωνεις τιποτε.

Για κατεβασμα του γενικου, να το κανεις αρκετες φορες, και ασχετες ωρες να σιγουρευτεις οτι καποιος δεν κλεβει.

Η περιπτωση τωρα της μετρησης ειναι η εξης.

Εστω ενα αεροθερμο καιει 1 κιλοβατ την ωρα. Εστω επισης οτι το ρολοι πανω γραφει "1 κιλοβατ = 275 στροφες". Αρα, αν βαλεις μονο το αεροθερμο να λειτουργει, και μετρησεις για ενα λεπτο, θα πρεπει να μετρησεις 275 στροφες δια 60 λεπτα = 4,5 περιπου στροφες.

Τη θερμανση ειχες, ειδικα αυτες τις πολυ ασχημες μερες;

• Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης να ξέρετε πως ακόμη και αν κλείσετε το γενικό, ο δίσκος στο μετρητή εξακολουθεί να γυρίζει για μερικά λεπτά (πολύ αργά προφανώς)

cool.png

Δημοσ.

Το να κλεψεις ρευμα ειναι ποιο ευκολο απο οτι φανταζεσαι και δεν χρειαζεται να πειραχτουν και τα ρολογια. πχ

Το καλοκαιρι που μας περασε ηθελα για 1 μηνα να μεινω στο διαμερισμα που ειναι διπλα απο την γιαγια μου και ανηκει σε εμας αλλα ηταν κομμενο το ρευμα και δεν ηθελα να κανω συνδεση.

Ηρθε ηλεκτρολογος, εβγαλε ενα καπακι απο τον τοιχο και ενωσε 2 καλωδια και αμεσως ειχα ρευμα στο διαμερισμα, αν και τελικα "εκλεβα" απο τον πανω οροφο που ειναι του θειου μου.....Ουτε ρολογια πειραχτηκαν ουτε τιποτα.

Οποτε δοκιμασε αυτο που σου ειπαν τα παιδια, κλεισε τα παντα και δες αμα ακομα καις ρευμα. Αλλα καντο διακριτικα γιατι και ο αλλος θα ειναι προσεκτικος.

Δημοσ.

Κλείσε τον γενικό όταν δεν είσαι σπίτι. Κράτα πόσο γράφει το ρολόι. Κοίτα ξανά όταν γυρίσεις.

Το ψυγείο βγάλ΄το στο μπαλκόνι.

Δημοσ.

Το να κλεψεις ρευμα ειναι ποιο ευκολο απο οτι φανταζεσαι και δεν χρειαζεται να πειραχτουν και τα ρολογια. πχ

Το καλοκαιρι που μας περασε ηθελα για 1 μηνα να μεινω στο διαμερισμα που ειναι διπλα απο την γιαγια μου και ανηκει σε εμας αλλα ηταν κομμενο το ρευμα και δεν ηθελα να κανω συνδεση.

Ηρθε ηλεκτρολογος, εβγαλε ενα καπακι απο τον τοιχο και ενωσε 2 καλωδια και αμεσως ειχα ρευμα στο διαμερισμα, αν και τελικα "εκλεβα" απο τον πανω οροφο που ειναι του θειου μου.....Ουτε ρολογια πειραχτηκαν ουτε τιποτα.

Οποτε δοκιμασε αυτο που σου ειπαν τα παιδια, κλεισε τα παντα και δες αμα ακομα καις ρευμα. Αλλα καντο διακριτικα γιατι και ο αλλος θα ειναι προσεκτικος.

Με αυτό είχες ρευμα σε όλο το σπίτι (στον πίνακα) ή πχ μόνο σε μια γραμμή ?

Επίσης κλείσε τον γενικό το βράδυ για να δεις αν κλείσουν τα φώτα του από πάνω...

Αν είναι όπως τα λέει θα πέρνει πριν τον γενικό οπότε δεν έχει σχέση

Δημοσ.

Ο εκκαθαριστικός έχει συνήθως 4 μήνες μέσα.Στον προηγούμενο λογαριασμό συνήθως δεν υπάρχει καν μέτρηση και πληρώνεις κανένα 70άρι μόνο.Για αυτό αν θέλεις πάρε και τον προηγούμενο λογαριασμό και ανέφερε στο forum όλες τις ενδείξεις μετρητή που αναγράφονται στον λογαριασμό και όλες τις ημερομηνίες.

Δημοσ.

αν φερω ενα φιλο ηλεκτρολογο με αμπερομετρο λετε να βρει αν κλεβει καποιος ρευμα;

στη ΔΕΗ μπορουν να δουν ποιες μερες ειχα τη μεγαλυτερη καταναλωση ωστε να μπορεσω να διασταυρωσω και τις ενεργειες του απο πανω; (για ενα διαστημα ειχα φυγει διακοπες)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...