michalinos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρει κανένας να μου πει πως μπορω να βρω την μέση τιμή στο matlab που παρακάτω προβλήματος που έχω (αν υπάρχει λύση ετσι όπως το διατυπώνω ή αλλιώς τι να κάνω). ενας πίνακας ψ διαστάσεων 16χ1 δευτερος Πινακας ψ' διαστάσεων 1χ16 θέλω να βρω την ε{ψ ψ'} την μέση τιμή τους και ο πίνακας που θα προκύψει να είναι τετραγωνικός δλδ 16χ16. εγω πολλαπλασιάζω τους δυο πίνακες και προκύπτει ενας πίνακας 16χ16 και όταν πέρνω την mean μου βγάζει πίνακα 1χ16 ενω θέλω να έχω πίνακα 16χ16. Πως μπορει να γίνει αυτο αν γίνετε κάτι τέτοιο? μήπως υπάρχει καμια συνάρτηση που αντι να πολλαπλασιαζει τα στοιχεια του κάθε πίνακα να τα συγκρίνει και να περνει την μεση τιμή τους και έτσι να σχηματιστεί ο πίνακας 16χ16 σας ευχαριστώ
marios_geo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Η εντολή mean (όπως και max, min κτλ) όταν πρόκειται για πίνακες σου γυρνάει την την γραμμή που βρήκε την μέση τιμή. Αν θες την μέση τιμή του πίνακα, θέλεις κάτι τέτοιο >mean(mean(A)) Τώρα για το άλλο δεν κατάλαβα τι θέλεις. Επαναδιατύπωσε ή δώσε ένα παράδειγμα.
michalinos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 οχι φιλε Μαριε δεν ενοουσα κατι τέτοιο ίσως να μην το εχω διατυπώση σωστά. εχω εναν πίνακας ψ διαστάσεων 16χ1 και εναν δευτερος Πινακας ψ' διαστάσεων 1χ16 θέλω να βρω την ε{ψ ψ'} την μέση τιμή τους και ο πίνακας που θα προκύψει να είναι διαστάσεων 16χ16. αυτο πώς μπορει να γίνει? μήπως υπάρχει καμια συνάρτηση που αντι να πολλαπλασιαζει τα στοιχεια του κάθε πίνακα να τα συγκρίνει και να περνει την μεση τιμή τους όπως δλδ κάνει ο πολλαπλασιασμός που πολλαπλασιαζει κάθε στοιχείο γραμμη επι στηλη εγω να συγκρίνω κάθε στοιχειο γραμμη επι στήλη έτσι να σχηματιστεί πίνακας 16χ16. αμα υπάρχει κάτι τέτοιο ή διαφορετικά πως μπορω να το κανω αμα εχει κανεις καποια ιδέα?
marios_geo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι ακριβώς θες. Κανε ένα δυανισμα 4χ1 και εξήγησε τί πράξεις θέλεις.. Αρχικά, 16χ1 δεν είναι πίνακας είναι δυανισμα. Δεύτερο, τι είναι ε {ψ ψ´} μέση τιμη; Μαθηματικά, πως λεγεται αυτο που θέλεις;
BALZ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μαλλον εννοει y epi y' που κανει πινακα!!!
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μαλλον εννοει y epi y' που κανει πινακα!!! Βασικά, εάν παρατηρήσεις το τι γράφει μπορείς να καταλάβεις πως δεν εννοεί κάτι. Απλά του βάλανε μία άσκηση. Άκουσε ότι είναι για MATLAB. Αντέγραψε εδώ ό,τι του φάνηκε σχετικό, χωρίς όμως να ξέρει τίποτα άλλο για την άσκηση (βάζω στοίχημα ότι δεν την έχει διαβάσει ούτε μία φορά). Και τώρα περιμένει να του την λύσει κάποιος από το forum επειδή βαριέται να κάτσει να ασχοληθεί.
michalinos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Βασικά, εάν παρατηρήσεις το τι γράφει μπορείς να καταλάβεις πως δεν εννοεί κάτι. Απλά του βάλανε μία άσκηση. Άκουσε ότι είναι για MATLAB. Αντέγραψε εδώ ό,τι του φάνηκε σχετικό, χωρίς όμως να ξέρει τίποτα άλλο για την άσκηση (βάζω στοίχημα ότι δεν την έχει διαβάσει ούτε μία φορά). Και τώρα περιμένει να του την λύσει κάποιος από το forum επειδή βαριέται να κάτσει να ασχοληθεί. Τι στοιχημα βάζεις? Η ασκηση έχει περισσότερα πραγματα απο αυτο αμα καίγιεσαι να μάθεις. Εγω εχω κολλήση στο σημείο αυτο δλδ προσπαθώ να βρώ την μέση τιμή του Υ*Υ' αλλα με έναν τρόπο να μου δοθεί το αποτέλεσμα σαν πίνακας 16χ16 αμα γίνετε αυτο ρωταω.
Timonkaipumpa Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Τότε, επιμένω στο: Κάτι έχεις καταλάβει λάθος.
marios_geo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Πως να σου δώσω να καταλάβεις. Η μέση τιμη είναι ΈΝΑΣ αριθμός. Πως θα το κανείς εσυ πίνακα; Τι θα έχει κάθε στοιχείο του 16χ16 πίνακα; Τον ίδιο αριθμό; Αν ναι κανε αυτο Results=mean(mean(A))*ones(16)
michalinos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Αυτο ήθελα ρε μαριε..σε ευχαριστω πολυ να εισαι καλα.
panos19900 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 καλησπέρα αν και παλιό post θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ρωτήσω σχετικά με τον πίνακα 5χ5 πως θα γραφεί ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα