Προς το περιεχόμενο

Teracopy or not teracopy?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το TeraCopy καλό είναι, αλλά σε Windows 7 x64, όταν μεταφέρω μεγάλο αριθμό (εκατοντάδες ή χιλιάδες) αρχείων, σχεδόν πάντα κολλάει και σταματά σε κάποιο σημείο της διαδικασίας, πράγμα αφάνταστα εκνευριστικό (απ' ό,τι διάβασα, αυτό το πρόβλημα δεν υφίσταται σε Windows x86). Αντίθετα, το FastCopy δεν έχει τέτοια προβλήματα με μεταφορά πολλών αρχείων. Γι' αυτό έχω και τα δύο στο σύστημά μου και τα χρησιμοποιώ ανάλογα.

Δημοσ.

Το TeraCopy καλό είναι, αλλά σε Windows 7 x64, όταν μεταφέρω μεγάλο αριθμό (εκατοντάδες ή χιλιάδες) αρχείων, σχεδόν πάντα κολλάει και σταματά σε κάποιο σημείο της διαδικασίας, πράγμα αφάνταστα εκνευριστικό (απ' ό,τι διάβασα, αυτό το πρόβλημα δεν υφίσταται σε Windows x86). Αντίθετα, το FastCopy δεν έχει τέτοια προβλήματα με μεταφορά πολλών αρχείων. Γι' αυτό έχω και τα δύο στο σύστημά μου και τα χρησιμοποιώ ανάλογα.

Δεν μου έχει τύχει ποτέ σε οποιοδήποτε σύστημα και με οποιαδήποτε έκδοση Windows, και το χρησιμοποιώ πολλά χρόνια. Για δες μήπως τρώνε φρίκες οι δίσκοι/controller σου...

Βασικά έχει γίνει το 2ο πρόγραμμα που μπαίνει σε κάθε νέα εγκατάσταση μετά το winrar.

Και με είχε σώσει όταν έπρεπε να μεταφέρω 2ΤΒ δεδομένων από δίσκο με προβληματικές κεφαλές που έκανε reset μόνος του σε τυχαία διαστηματα. Μόλις τον ξαναέβλεπε το pc έκανε resume αυτόματα από κει που είχε μείνει (ούτε error messages ούτε τίποτα). Τρελλό respect στο πρόγραμμα!

Δημοσ.

Εμένα όμως μου συνέβη πολλές φορές, γι' αυτό και δεν το εμπιστεύομαι για την ειδική περίπτωση που αναφέρω προηγουμένως (x64 λειτουργικό + μεταφορά πάρα πολλών αρχείων). Το FastCopy όμως ποτέ δεν παρουσίασε ανάλογο πρόβλημα.

Δημοσ.

το fastcopy μπορει να ειναι καλυτερο..αλλα δεν μου αρεσει η λειτουργεια του και γιαυτο το εβγαλα και εβαλα το teracopy...πχ..εκανα εναν φακελο αντιγραφη..και οταν παταω επικολληση καπου..μου ανοιγει το interface απτο προγραμμα των windows..πηγα ρυθμισεις για να βγαζει το fastcopy στον shell αλλα παλι δεν μου αρεσε

Δημοσ.

Εμένα όμως μου συνέβη πολλές φορές, γι' αυτό και δεν το εμπιστεύομαι για την ειδική περίπτωση που αναφέρω προηγουμένως (x64 λειτουργικό + μεταφορά πάρα πολλών αρχείων). Το FastCopy όμως ποτέ δεν παρουσίασε ανάλογο πρόβλημα.

Σε windows x64 έκανα τη μεταφορά των 2TB από τον προβληματικό δίσκο... Κανένα πρόβλημα. Για μένα είναι το κορυφαίο replacement με αψεγάδιαστο integration με τον explorer.

Δημοσ.

Επειδη το σκεφτομαι και εδω για fastcopy/teracopy, θα δω διαφορα απο τις παναργες μεταφορες στα 7/vista?

Εκτος απο τοπικα (απο δισκο σε δισκο ή απο partition σε partition) κανω και δικτυακα, σε ενα μεγαλο share που εχω.

Δημοσ.

Να το βάλεις. Είναι κορυφαίο. Επίσης η λειτουργία που έχει να μπορείς να κάνεις drag-drop φακέλους και αρχεία στο παράθυρο που αντιγράφει και να τα προσθέτει στην λίστα είναι πολύ βολική, συν η σειρά που βάζει στις αντιγραφές με πολλαπλά παράθυρα και την επιλογή να ορίσεις από πριν αν θέλεις να κάνει overwrite ή skip αν υπάρχει ήδη το αρχείο και ότι μπορείς επιλεκτικά να κάνεις pause μια αντιγραφή πολλών αρχείων για να αντιγράψεις κάτι μικρότερο είναι μεγάλες ευκολίες.

Αυτό που λέει ο accipio μου έτυχε μια φορά αλλά ήταν υπεύθυνο το antivirus που προσπαθούσε να σκανάρει ένα exe 1GB και πάγωσε για αρκετά λεπτά η αντιγραφή. Αλλά ακόμα και να σταματήσει κάπου, πατώντας cleanup καθαρίζει την λίστα από ότι αντέγραψε και μπορείς να ξαναπατήσεις copy/move για να συνεχίσει με τα υπόλοιπα.

Η δικιά μου λίστα με τα πρώτα προγράμματα μετά από format είναι.

Winrar (πάντα πρώτο), antivirus, teracopy, irfan view, amp winoff, notepad2 και notepad++, ReNamer Beta, usb safely remove, pdfind και Everything, mpc-hc και kmplayer, avidemux, mkvtoolnix, subtitles workshop, cdburnerxp και imageburn, dvd shrink.

Αυτά μπαίνουν πάντα.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Και εχω ειχα teracopy, αλλα κολλαει ορισμενες φορες! Επισης δεν εχει σταθερη ταχυτητα, ειναι πολυ σπαστικο.

Τωρα δοκιμαζω το fastcopy. Φαινεται πιο γρηγορο. Το μονο που δε μου αρεσει ειναι οτι πρεπει να κανω paste με δεξι κλικ και επιλογη και οχι κατευθειαν με ctrl+V. Ξερει κανεις εαν υπαρχει λυση;

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γιατι μεταφερει τα αρχεια με μεγιστη ταχυτητα τα 9mb/sec; Απο τον υπολογιστη σε usb2.0 και το αντιστροφο.

Στο linux η ταχυτητα φτανει 25+

Τι φταιει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...