Lucky Luke Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Απ' ό,τι έχω διαβάσει και σε άλλα παρόμοια θέματα έχω καταλάβει ότι ίσως να μην είναι και η καλύτερη επιλογή το wordpress για κάτι τέτοιο αλλά θα ήθελα να κάνω μια προσπάθεια μιας και ήδη έχει φτιαχτεί ένα μέρος από το "οπτικό κομμάτι". Το theme που χρησιμοποιώ στο wordpress είναι το Ebuy αλλά αυτό καλύπτει μόνο το frontend του e-shop και θα ήθελα να μου προτείνετε ποια "λύση" να δοκιμάσω για το backend. Έχω κοιτάξει ως τώρα το prestashop αλλά όπως βλέπω front και back end πάνε πακέτο (και σ' όλα τα αντίστοιχα πακέτα απ' ό,τι βλέπω το ίδιο ισχύει), οπότε μάλλον δύσκολο να το συνδυάσω εκτός κι αν τελικά καταλήξω να χρησιμοποιήσω σκέτο το prestashop... Έριξα και μια ματιά σε κάποια σχετικά shop-plugins του wordpress αλλά δεν τα πολυεμπιστεύομαι γιατί πολλές φορές δεν συνεχίζουν να αναβαθμίζονται σε αντίθεση με το core του wordpress και μπορεί στο μέλλον να έχω θέμετα συμβατότητας. Για την ώρα γνωρίζω ελάχιστα για τον τομέα του e-shopping οπότε δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις σε features. Ένα απλό, σχετικά λειτουργικό e-shop θέλω να στήσω και στην πορεία βλέπουμε, αλλά για αρχή κάτι απλό. Ευχαριστώ για όποια συμβουλή.
Xenobius Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Γιατί θες να πας απαραίτητα σε WordPress; .Δοκίμασες καθόλου τα υπόλοιπα; Πχ OpenCart, εγκαθίσταται παρα πολύ εύκολα!
alexitsios Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 +1 και εγώ για opencart. Είναι ίσως ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή για eshop. Εύκολο στην Εγκατάσταση και γελοίο στη διαχείριση (ιδιαίτερα σε σχέση με το prestashop).
theomalegan Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Υπάρχει η δυνατότητα όπως να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο παράδειγμα http://wordpress.org/extend/plugins/eshop/ αλλά όπως είπαν και οι προηγούμενοι δεν είναι η καλύτερη λύση. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του joomla + virtuemart
Lucky Luke Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 @Xenobius Wordpress θέλω γιατί έχει ήδη στηθεί το frontend σε αυτό (με το theme που αναφέρω στο αρχικό post) και μου έχει ζητηθεί έτσι (δεν είναι για μένα το e-shop). @alexitsios Στην εγκατάσταση και το prestashop δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και έχω καταφέρει για την ώρα να το φέρω σε μεγάλο βαθμό στη μορφή που θέλω με το default theme που έχει. Αυτό που με χαλάει είναι η πολυπλοκότητα του κώδικα που έχει γραφτεί με το Smarty (σε αντίθεση με το wordpress που έχει μόνο php+css αρχεία και είναι πολύ straightforward ο κώδικας) και δεν έχω καθόλου εξοικείωση με αυτό. Επιπλέον απ' ό,τι βλέπω όποιο Plugin ή Theme δεν έρχεται με το πακέτο είναι κυρίως επί πληρωμή και θα ήθελα να το αποφύγω και αυτό. To opencart τι λέει σε αυτά (πώς είναι γραμμένος ο κώδικας, διαθέτει δωρεάν plugins/themes; @theomalegan Το eshop plugin του wordpress το έχω δοκιμάσει αλλά ήταν ελλειπέστατο από άποψη documentation και δεν μπορούσα να βρω καν τρόπο να προσθέτω στο cart να προϊόντα οπότε το εγκατέληψα νωρίς. Αν και έχω προχωρήσει σχετικά ικανοποιητικά με το prestashop ελπίζω να βρω χρόνο μέσα στο τριήμερο να δοκιμάσω και τις λύσεις που προτείνετε (opencart, joomla/virtuemart). Υ.Γ. Κάτι άσχετο. Το opencart έχει καμία σχέση με το εμπορικό cs-cart που βλέπω ότι γενικά παίζει πολύ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα