Moderators matrixxx Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Ειναι πραγματικά τυχαιο το γεγονος... Γιατι να παρεις τον B815? γιατι να μην παρεις τον Β800?Γιατι οχι τον i3 2310m? Γιατι οχι τον I3 2350m? Κλπ κλπ.. Ολοι αυτοι οι επεξεργαστες είναι 35 W. Ειναι Sandy Bridge (ιδια γενια). Στο passmark Ο ενας εχει 1400,o αλλος 1600 ο αλλος 2600 και ο αλλος 3000... Δε λεω οτι η καταναλωση τους θα ειναι ιδια. Θα υπαρχουν ψιλοδιαφορες στο maximum 5-10%.Αλλα η διαφορα στην αποδοση ειναι Μέχρι και 2Χ μεταξυ τους(και φυσικά όχι παντου καθως το passmark δεν ειναι real world performance)... Και στην αποδοση παιζουν πολλά ρολο (πχ L1,L2 cache) οπως παιζουν και στην καταναλωση.. Σιγουρα δεν ισχυει το γενικευμενο 2Χ αποδοση 2Χ καταναλωση.. Το συνηθως πιο μεγαλη καταναλωση για μεγαλυτερη αποδοση ναι μπορουμε να το πουμε.. Εχεις μπερδεψει εννοιες. Στο ειπα και στο προηγουμενο μηνυμα αλλα δεν το προσεξες. Η αποδοση ειναι ενας αριθμος απο το 0 μεχρι το 1 και μας δινει τον λογο της ενεργειας που παίρνουμε ως "εργο" προς την ενεργεια που καταναλωνουμε. Πολλες φορες τον εκφραζουμε και ως ποσοστο 0-100%. Αυτο που εχω τονισει με bold και ποιο πανω στα λογια σου ειναι η υπολογιστικη ισχυς, η εστω με μια απλη λεξη μπορεις να την πεις "επιδοση". Παμε τωρα στην απαντηση μου: Κανεις ενα σημαντικο λαθος. Παντα οι "σειρες" επεξεργαστων δινουν στα χαρακτηριστικα τους μια τυπικη τιμη καταναλωσης ισχυος (TDP) κοινη για την σειρα χωρις να ειναι απολυτη αλλα και φυσικα ποτε δεν ειναι ιδια αυτη η καταναλωση στην πραξη για καθε εναν απο την σειρα. Αυτη η TDP ειναι του μεγαλυτερου επεξεργαστη της σειρας. Αν βαλεις ενα killawatt (κατι που εχω κανει πολλες φορες τα τελευταια 10 χρονια) και μετρησεις την ισχυ πχ αυτων που ειπες, θα δεις οτι οσο ανεβαινεις σε clock αντιστοιχα ανεβαινεις και σε watt σε φουλ φορτιο. Ειναι τοσο γραμμικη η συναρτηση που ειναι σχεδον ευθεια γραμμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα