Προς το περιεχόμενο

Amnesia: A Machine for Pigs

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν είπα ότι δεν πρόκειται να το αγοράσω, εξάλλου έτσι κι αλλιώς το έχω στα υπόψη.

Απλά, αν απογοητευτώ σε μεγάλο βαθμό από το A Machine for Pigs, θεωρώντας ότι δεν αξίζει τα χρήματα που έδωσα, θα είναι σα να τα έχω δώσει για το πρώτο, άρα και δε θα το αγοράσω, εκτός αν το βάλουν πάλι ~3€.

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι περίεργο το σκεπτικό μου, απλά είναι και θέμα πόσο (και πόσα χρήματα) θεωρεί ο καθένας ότι αξίζει ένα παιχνίδι.

Ακριβως ετσι σκεφτομαι και εγω.Το πρωτο τα εσπαγε αλλα δεν το αγορασα.Λεω θα τους τιμησω στο δευτερο.Εαν δεν αξιζει,λεω ειναι σαν να τα εδωσα για το πρωτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

το τελειωσα.ειναι αρκετα μικρο.μου πηρε λιγοτερο απο 5 ωρες και ειμαι σιγουρη οτι σε αλλους μπορει να παρει ακομη λιγοτερο.δεν ειναι horror εχει απλα μια creepy ιστοριουλα.βγαλανε αρκετα καλα στοιχεια του προηγούμενου amnesia και γενικα ειναι υπερβολικα ευκολο.

επειδη παιζει αρκετα το ερωτημα αυτο ή to outlast αν καποιος θελει να νιωσει να ανεβαινουν οι παλμοι σιγουρα outlast.οι διαφορες ειναι χαοτικες.

δεν ειναι κακο παιχνιδι απλα ερχετε μετα απο το εξαιρετικο πρωτο amnesia.αυτο που πραγματικα εχω απορια ειναι γιατι ενω εχουν μια οκ ιστορια δεν βαλανε περισσοτερα τρομαχτικα στοιχεια?ειδικα προς το τελος ειναι σαν να τα εχουν ξεχασει.δηλαδη ριχνω μια γαματη μουσικη και αν πιασει επιασε?οχι οταν η μουσικη κανει τα τρελα της θελω να βλεπω και κατι αντιστοιχο.ειναι κριμα νιωθω σαν αυτο να μην ειναι το κανονικο το παιχνιδι και οτι με dlc θα βαλουν ολα τα τρομαχτικα που λείπουν :P

• Like 1

Συμφωνώ σε πολλά με το από πάνω post.

Η ιστορία (μικρό κινηματογραφικό spoiler)

μου φαίνεται διασταύρωση Sweeny Todd, Frankenstein και From Hell, δεν έχω παίξει πολύ

είναι από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού, ωραία βικτωριανή ατμόσφαιρα που μου θυμίζει Undying (με τόσους πίνακες έψαχνα το Scrye για να δω τις κρυφές αλλαγές :P), αλλά από τη μια το διαρκές φως με το φανάρι και η απουσία sanity meter από την άλλη είναι καταπέλτης. Έχοντας την εμπειρία του προηγούμενου Amnesia, άναβα το φανάρι και περπατούσα αμέριμνος (σχετικά) σε άδειους διαδρόμους. Το κυνήγι για λίγο φως και το δίλημμα "σπαταλώ το ελάχιστο λάδι ή τρελαίνομαι στο σκοτάδι" λείπει παντελώς.

Είναι καλό παιχνίδι, η λέξη που το χαρακτηρίζει θα έλεγα πως είναι "ενδιαφέρον", και μου φαίνεται πως επηρρεάστηκε υπερβολικά από το Dear Esther - με το πρόσημο να είναι αρνητικό. Η ατμόσφαιρα πάντως είναι εκεί, καθώς και ένα πολύ πιο ενδιαφέρον σενάριο, οπότε με price drop τα λεφτά του τα αξίζει θα έλεγα.

Εγώ θυμάμαι τον Dev να λέει ότι θα σε κάνει να μην θες να προχωρήσεις παρακάτω στο παιχνίδι..

Για το Outlast ίσως να το δεχόμουν αυτό, για το Amensia ούτε για πλάκα..

Προσπάθησα να το συνεχίσω, και κατέληξα να το κλείσω.

Δε βλέπω να το τερματίζω.

Μέχρι εκεί που έφτασα πήγαινα με Sprint, ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό.

Το τερματισα.

Με μια λεξη:ΜΟΥΦΑ.

Απο που να αρχισω.Ειχα τρελο hype για το παιχνιδι και παρεπιπτοντως εχω ηδη τερματισει το outlast προτου παιξω το amnesia.Λοιπον,η διαρκεια ητανε λιγοτερο απο 5 ωρες την στιγμη που το outlast μπορει να σου κρατησει τουλαχιστον 7.

Δευτερον,το παιχνιδι ητανε τιγκα στο χαμαλιδικι.Κουνα μοχλο,παρε γραναζι,πηγαινε πισω κανε αυτο,κανε το αλλο.....Ε,ελεος.

Τριτον,καθολου ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ τρομακτικο.ΤΙΠΟΤΑ,εστω και λιγο.

Τεταρτον,το iq των εχθρων ητανε για σκοτωμα.Υποτιθεται το φως τραβαει την προσοχη των "εχθρων".@@!!!Πηγαινες στην μαπα τους και απλα τους αποφευγες.Που ειναι τα σκηνικα του πρωτου παιχνιδιου που κρυβοσουνα στις ντουλαπες;Απλα αποφευγεις τα γουρουνια και τελος.

Πεμπτον,παρα μα παρα πολυ φωτεινο.Σε σημειο που να μην βαζω λαμπα και να προχωρω χαλαρα.

Εκτον,bugαρε σε ενα σημειο και εφαγα τον τοπο να δω πως το καλο προχωρω το γνωστο χαμαλιδικι.Τελικα εβαλα walkthrough και καταλαβα οτι το δικο μου ειχε σκαλωσει και ειχε κλεισει η πορτα που χρειαζοταν για να συνεχιστει η ιστορια.

Εβδομον,δεν εχει καμια σχεση με το original amnesia.Ουτε κρυβεσαι,ουτε εχεις το αγχος της λαμπας,ουτε το σκοταδι σου γ@μ@ει το sanity.Απολυτως τιποτα.Μου θυμιζει τα τωρινα resident evil που δεν αξιζουν να κουβαλανε το ονομα των παλιων.

Ογδοον,μεγαλα,βαρετα και ανελεητα συνεχομενα notes που βρισκεις+το ασκοπα δυσκολο και ποιητικο λεξιλογιο.Στο outlast οταν εβρισκες καποιο note χαιροσουνα γιατι με καποιον τροπο χαλαρωνες απο την αγχωτικη ατμοσφαιρα του,εδω απλα σε κουραζει.

Ενατο και τελευταιο,το outlast το οποιο ητανε παιχνιδαρα ειχε γραφικαρες και ετρεχε απροβληματιστα με ολα στο full.Αυτο εδω εχει παναθλια γραφικα και σε πολλα σημεια κολλαει ασκοπα.Φτανεις στο σημειο να απορεις τι δειχνει και κολλαει΄.Και υποτιθεται το outlast ειναι indie game.

Ημουνα τρελος φαν του amnesia και δυστηχως με απογοητευσε οικτρα.Ο μονος λογος που δεν μετανιωνω τα λεφτα που εδωσα ειναι οτι δεν εχω αγορασει το πρωτο amnesia το οποιο τα αξιζε και με το παραπανω.

• Like 3

και εμενα δεν μ αρεσε να πω την αληθεια, με χαλασε το οτι εχεις απειρο λαδι, και οτι τα κερια αναβουν χωρις σπιρτα οπως το παλιο που επρεπε να τα βρεις,  οπως λετε και πιο πανω τελειωνει γρηγορα,  δεν μ αρεσε που το διαβασα, περιμενα κατι παραπανω να ειχε γιατι ειναι μεγαλυτερο απο το 1 σε χωριτικοτητα, αλλα τελειωνει γρηγορα, τελος παντων  θα βαλω το outlast και θα τα συγκρινω ακομα δεν το επαιξα, παντος απο τα λιγα δεν με εκανε εντυπωση το amnesia

Όντως ακούγεται αδιάφορο από την στιγμή που υπάρχει το outlast...και πολύ περίεργο ενώ υπήρχε η συνταγή να fail...corporate espionage η Red Barrels? :P

Κρίμα για το παιχνίδι και για όσους περίμεναν κάτι αντάξιο του πρώτου...

Περίπου το ίδιο είχε γίνει και με τα Penumbra (ίδιοι δημιουργοί με του Amnesia) όπου τα δύο πρώτα (Overture, Black Plague) ήταν πολύ καλά και με μεγάλη απήχηση, ενώ το τρίτο (Requiem) ήταν σαφώς κατώτερο.

Μάλλον δεν τα πάνε καλά με τα sequels!

• Moderators

Δεν έχω παίξει το παιχνίδι ακόμα. Η εμπλοκή του The Chinese Room σίγουρα σήμαινε κάποιες αλλαγές στο ύφος (και από ό,τι φαίνεται και στο gameplay). Πιθανότατα θα το πάρω αργότερα και μόνο από περιέργεια το πώς επηρέασαν οι devs του The Chinese Room το παιχνίδι. 

Στα θετικά (για μένα), αν το παιχνίδι δεν έχει τόση επιτυχία, θα έχουμε λιγότερα youtube facecam videos με άτομα να τσιρίζουν για κάποιο λόγο στο internet, επειδή την πρώτη φορά πριν χρόνια ήταν αστείο.

PS. To Requiem είχε κάποια ιστορία; Νομίζω δεν το διαφήμιζαν σαν sequel -δεν ήταν. Περισσότερο το θυμάμαι σαν γρίφους σκόρπιους, και θολά θυμάμαι ότι είχαν διάφορα development/publishing issues με αυτό. Τo Black Plague όπως έκλεινε δεν ήθελε sequel.

PS. To Requiem είχε κάποια ιστορία; Νομίζω δεν το διαφήμιζαν σαν sequel -δεν ήταν. Περισσότερο το θυμάμαι σαν γρίφους σκόρπιους, και θολά θυμάμαι ότι είχαν διάφορα development/publishing issues με αυτό. Τo Black Plague όπως έκλεινε δεν ήθελε sequel.

Έχεις δίκιο. Sequel εννοούσα με την έννοια του ότι έφερε το όνομα της σειράς και ήταν το τρίτο και τελευταίο αλλά σαν story όχι δεν ήταν sequel του black plague.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...