zourkas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σας. Μπορώ βάλω μια φωτογραφία από άλλο website στο δικό μου σε περίπτωση που η φωτογραφία αυτή δεν έχει στάμπα που να δηλώνει copyrights ? Εάν δεν μπορώ τότε αφού δεν είμαι και τέλειος στο photoshop και ούτε και κανένας τρελός designer πως θα έχω φωτογραφίες στο site μου ? ευχαριστώ προκαταβολικά!!
TheELF Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Νομικά υπάρχουν δύο κατηγορίες φωτογραφίες που έχουν δικαιώματα(stock photo) και φωτογραφίες που ο δημιουργός τους της διαθέτει ελεύθερα(royalty free) την δεύτερη κατηγορία μπορείς να την βάλεις όπου θες και να την κάνεις ό,τι θες(έκτος και αν αναφέρεται διαφορετικά από τον δημιουργό) στην πρώτη κατηγορία πρέπει να πληρώσεις δικαιώματα για να την βάλεις.
zourkas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 σχεδόν πάντα στάμπες δεν έχει όμως ?
TheELF Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Στάμπα έχει όταν ανήκει σε κάποιον και δεν θέλει να του την κλέψουν,αν την αγοράσεις ή όταν είναι εντελώς ελεύθερη τότε σχεδόν ποτέ έχει στάμπα.
PCharon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μπορώ βάλω μια φωτογραφία από άλλο website στο δικό μου σε περίπτωση που η φωτογραφία αυτή δεν έχει στάμπα που να δηλώνει copyrights ? Δεν είναι η στάμπα το κριτήριο του copyright. Εάν δεν μπορώ τότε αφού δεν είμαι και τέλειος στο photoshop και ούτε και κανένας τρελός designer πως θα έχω φωτογραφίες στο site μου ? Τί σχέση έχουν οι φωτογραφίες με το Photoshop και το design; Έχεις μπερδέψει το φωτογράφο με το γραφίστα. Που φυσικά και των δύο η δουλειά έχει copyright. Γενικά, αν δεν κλέβεις τη δουλειά κάποιου γραφίστα ή το μπλογκ-πορτφόλιο κάποιου φωτογράφου ή φωτογραφίες από κάποιο (πραγματικό) δημοσιογραφικό site, τότε ΟΚ, παίρνεις υλικό. Το copyright πάντως είναι αυτονόητο (πχ με βάση την ελληνική νομοθεσία) αλλά απλά και μόνο να το αναφέρει στο κάτω μέρος του site, ουσιαστικά δε μπορείς να πάρεις κάτι. Καλό είναι να μην υλοποιείς «ιδέες» που βασίζονται στη κλεψιά υλικού άλλων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα