modechristo_13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 καλησπερα παιδια.... εχω το εξης προβλημα..... βαζω το cd των xp και οταν αρχιζει την εγκατασταση εκει που επιλεγω τα διαμερισματα μου πεταει μπλε οθονη με τα γνωστα κινεζικα... και ετσι δεν μπορω να προχωρησω... φανταζομαι πως αμα ξανα επιχειρησω παλι η μπλε οθονη ισως να μου βγει και αργοτερα... ευτηχως τωρα δεν ειχα προλαβει να σβησω τα διαμερισματα και ετσι εχω κανονικα τα win7 και σας μιλαω τωρα απο το ιδιο το pc.. καλου κακου κατεβασα και linux σε περιπτωση που χρειαστει να μπουταρω.. βασικα αυτο το προβλημα δεν ειναι η πρωτη φορα που το βρισκω μπροστα μου.. πριν 1 μηνα περιπου ειχα τα xp και ηθελα να κανω παλι format και να τα ξαναπερασω , κατα την διαρκεια της εγκαταστασης οταν αντιγραφε αρχεια και φορτωνε η μπαρα νομιζω πως μου ελεγε οτι λειπαν καποια αρχεια και παταγα επαναληψη και τα προσπερναγε... και μου πεταγε παλι μπλε οθονες... δοκιμασα παρα πολλες φορες τοτε αλλα παντα το ιδιο γινοταν! κολλαγε σε διαφορετικο σημειο.. και με διαφορετικο cd αλλα και με διαφορετικα drive ειχα δοκιμασει... στην αρχη τοτε που τον ανοιγα μου εγραφε πανω δεξια οτι λειπει ενα αρχειο αλλα δεν θυμαμαι πoιο!(νομιζω που το ειχα ψαξει στο google ειχε σχεση με τον δισκο αλλα δεν θυμαμαι πολυ καλα)!! μετα απ ολα αυτα δοκιμασα να βαλω τα win 7 και τα πηρε επιτυχως.. το θεμα ειναι πως το pc ειναι αρκετα παλιο και δεν την παλευει με τα 7... γι αυτο και θελω να ξαναγυρισω στα xp! καπως ετσι εγιναν τα πραματα πριν ενα μηνα και σημερα παλι τα ιδια με τα xp! καμια ιδεα τι μπορει να φταιει??
ss13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μάλλον δεν έχει sata driver το dvd των xp , γι ' αυτό το κάνει , για δοκίμασε να μπεις στο bios με F8 κατά την εκκίνηση και βρε την επιλογή achi mode και αλλαξέ το σε ide mode - save για να δει τα xp , αν δεν υπάρχει η επιλογή ακολουθείς αυτό πήγαινε και κατέβασε αυτό http://www.piriform.com/speccy πήγαινε Summary ( άφησε το να δημιουργήσει την αναφορά 10 δευτερόλεπτα ) , μετά πήγαινε File - Save as Text File ( σώσε την αναφορά στο desktop ) , μετά επέλεξε την και δώσε την εδώ !!
modechristo_13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μάλλον δεν έχει sata driver το dvd των xp , γι ' αυτό το κάνει , για δοκίμασε να μπεις στο bios με F8 κατά την εκκίνηση και βρε την επιλογή achi mode και αλλαξέ το σε ide mode - save για να δει τα xp , αν δεν υπάρχει η επιλογή ακολουθείς αυτό πήγαινε και κατέβασε αυτό http://www.piriform.com/speccy πήγαινε Summary ( άφησε το να δημιουργήσει την αναφορά 10 δευτερόλεπτα ) , μετά πήγαινε File - Save as Text File ( σώσε την αναφορά στο desktop ) , μετά επέλεξε την και δώσε την εδώ !! δεν βρηκα την επιλογη με το ide mode... κατεβασα αυτο που μ ειπες και τα αποτελεσματα ειναι αυτα! PC.txt
tolis_01 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 IDE φαίνεται να είναι ο δίσκος, άρα κάτι άλλο θα φταίει. Μήπως να δοκίμαζες να περάσεις τα xp από usb stick;
modechristo_13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 IDE φαίνεται να είναι ο δίσκος, άρα κάτι άλλο θα φταίει. Μήπως να δοκίμαζες να περάσεις τα xp από usb stick; ισως το δοκιμασω και αυτο.... θα περιμενω και καμια αλλη γνωμη...!!
TheELF Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 βαζω το cd των xp και οταν αρχιζει την εγκατασταση εκει που επιλεγω τα διαμερισματα μου πεταει μπλε οθονη με τα γνωστα κινεζικα... και ετσι δεν μπορω να προχωρησω... Αυτό σημαίνει ότι το δισκάκι δεν έχει τους κατάλληλους οδηγούς για να βρει τον δίσκο σου,όντως παράξενο για IDE αλλά με τόσα που βλέπουν τα μάτια μας... Πάνε στην σελίδα της μητρικής και κατέβασε όλους τους driver που θα βρεις εκεί και ιδίως ό,τι έχει σχέση με chipset/mass storage μετά μπορείς στην οθόνη που λες να τους φορτώσεις από δισκέτα ή από πριν να τους περάσεις στο δισκάκι με το nlite(φτιάχνεις νέο)
Boltaz Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μαλλον εχει προβλημα ο δισκος / καλωδιο δισκου ... Δοκιμασε να κανεις format (οχι γρηγορο) τον δισκο σε αλλο pc ...
modechristo_13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό σημαίνει ότι το δισκάκι δεν έχει τους κατάλληλους οδηγούς για να βρει τον δίσκο σου,όντως παράξενο για IDE αλλά με τόσα που βλέπουν τα μάτια μας... Πάνε στην σελίδα της μητρικής και κατέβασε όλους τους driver που θα βρεις εκεί και ιδίως ό,τι έχει σχέση με chipset/mass storage μετά μπορείς στην οθόνη που λες να τους φορτώσεις από δισκέτα ή από πριν να τους περάσεις στο δισκάκι με το nlite(φτιάχνεις νέο) βασικα το ιδιο cd χρησιμοποιουσα πριν κανα μηνα οταν πηγα να ξαναπερασω τα χp πανω στα xp... και προχορουσε κανονικα την εγκατασταση, μου πεταγε μπλε οθονες αργοτερα στην μπαρα του 100% που κανει την αντιγραφη αρχειων απο το cd.. οποτε δεν νομιζω να φταιει αυτο.. σε τυχαιες στιγμες πεταει τις μπλε οθονες... δεν ειναι περιεργο ομως που τοτε μπηκαν τα 7 πριν ενα μηνα? ξερετε κανα προγραμματακι να ελενξω τον δισκο?
TheELF Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Ε,ναι άρα έχει αλλού πρόβλημα,για τον δίσκο τον ελέγχεις με το hard disk sentinel η ελεύθερη έκδοση αρκεί.
modechristo_13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Ε,ναι άρα έχει αλλού πρόβλημα,για τον δίσκο τον ελέγχεις με το hard disk sentinel η ελεύθερη έκδοση αρκεί. ο δισκος οκ τελικα , ειδα και τις μνημες και αυτες μια χαρα... σκεφτομαι να κανω αυριο format απο στικακι και βλεπουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα