Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω ένα προγραμμα που να μπορει με τη μια να κανει πολλες φωτογραφιες διαφορων διαστασεων σε συγκεκριμενες διαστασεις. Υπαρχει κατι τετοιο? Δοκιμασα με το picture manager των windows αλλα αναλογα με τις διαστασεις της αρχικης εικονας την μετετρεπε σε διαστασεις ισου η μικροτερων pixels . εγω θελω να ειναι ολες ακριβως στις ιδιες διαστασεις.

Δημοσ.

Το photoshop το κανει σιγουρα και το εχει και σαν batch job ετοιμη.

Αν θες κατι πιο απλο, δες αν καποιος image viewer (irfanview, xnview κλπ) κανει batch resize.

Δημοσ.

Και εγώ το irfan view χρησιμοποιώ αλλά αυτό δεν μπορεί να σου κάνει σωστά αλλαγή στις φωτογραφίες που έχουν διαφορετικό μέγεθος κάδρου. πχ σου αλλάζει τις 1024x768 σε 800x600 αλλά αν έχεις μία 1024x900 θα στην κάνει 800x703 αλλιώς στην αλλοιώνει (στο θολωμένο μου μυαλό μου ακουγόταν λογικό όπως το είπα, τώρα που το είδα γραμμένο δεν μου πολύ κολλάει).

Δημοσ.

Τι εννοείς;Ότι δεν έχει καλό αλγόριθμο ή ότι την «τραβάει» την εικόνα;

Αν είναι για το τράβηγμα αυτό δεν το γλυτώνεις ποτέ αν θες όλες οι εικόνες να γίνουν ίδιο μέγεθος, αλλιώς πατάς και το Preserve aspect ratio (proportional) και σου της κάνει με σωστές αναλογίες αλλά δεν θα έχουν όλες της ίδιες διαστάσεις,διαλέγει κανείς και παίρνει.

Δημοσ.

Τι εννοείς;Ότι δεν έχει καλό αλγόριθμο ή ότι την «τραβάει» την εικόνα;

Αν είναι για το τράβηγμα αυτό δεν το γλυτώνεις ποτέ αν θες όλες οι εικόνες να γίνουν ίδιο μέγεθος, αλλιώς πατάς και το Preserve aspect ratio (proportional) και σου της κάνει με σωστές αναλογίες αλλά δεν θα έχουν όλες της ίδιες διαστάσεις,διαλέγει κανείς και παίρνει.

Ναι, να μην της τραβήξει/ζουλίξει εννοώ... μου έχει τύχει αρκετές φορές να χρειαστεί να το κάνω με το χέρι aka photoshop

Δημοσ.

μολις εβαλα το irfanview παιδια. τις διαστασεις ομως τις βαζω στο crop η στο resize?? εγω θελω να τις τραβηξει ωστε να γινουν ολες με τις ιδιες διαστασεις

Δημοσ.

μολις εβαλα το irfanview παιδια. τις διαστασεις ομως τις βαζω στο crop η στο resize?? εγω θελω να τις τραβηξει ωστε να γινουν ολες με τις ιδιες διαστασεις

Στο resize βάλε το μέγεθος, με το crop θα της κόψει χάνοντας μέρος από την εικόνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...