Marria Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Σε εμενα παντως βγαζει κανονικα , οτι ειμαι <200 μ μακρυα.
poulinos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Σ' ευχαριστώ πολύ!Τουλάχιστον τώρα ξέρω πόσο απέχω από το dslam.Είναι 1,4km.Αυτό είναι καλό ή κακό;; :confused: 1,4 Km οπως ειπε και ο Thresh με 39 attenuation δεν γινεται.και αμα με forthnet κλειδωνες 10 -11 τοτε σιγουρα ειναι πραγματικο το attenuation. αν παιρνεις απο ιλιον το α/κ ειναι εδω ΙΛΙΟΝILINΙδομενέως 29 Attenuation Down/Up(dB) 39.0 / 21.2 δεν το κοβω για λαθος οποτε κανα 3αρι Km. Μπα για lite δεν το κόβω γιατί θα με κυνηγάει η οικογένεια με μόνο 200' προς σταθερά! :P Κάτι που ξέχασα να αναφέρω προηγουμένως...Πριν βάλω ΟΤΕ είχα forthnet και το router κλείδωνε γύρω στα 12Mbps και έπιανα ~9-10Mbps.Στον ΟΤΕ γιατί τόσο λίγο δεν ξέρω...Και κάτι τελευταίο,το router που μου έδωσαν από OTE είναι ένα HUAWEI και απ' ότι έχω ακούσει είναι από τα καλύτερα.Αν τελικά αλλάξω σε HOL να αφήσω αυτό πάνω;;Και αν ναι θα πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση;; απο τα χειροτερα ρουτερ γενικως τα πιο πολλα που ειναι δωρεαν. Στην forthnet κλείδωνες παραπάνω για παίζει σε 6αρι προφίλ ενω ο οτε οπως και πολλοί αλλοι providers για να μην πω ολοι ειναι σε 10 11αρι προφίλ η και παραπάνω ανάλογα την γραμμή. Καλό ειναι το HUAWEI σε σχέση με αλλα που δίνουν, τώρα αν βάλεις hol δεν ξέρω τι δίνουν και αν ειναι καλύτερο , κανονικά τα δοκιμάζεις και τα 2 και βλέπεις. Απλά επειδή είχαμε ενα θέμα με ποιους παρόχους εχουν κλειδωμένα routers τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κτλπ δεν ειμαι σίγουρος , ρίξε μια ματιά στο θέμα. Ο poulinos λέει οτι αν η τηλεφωνία δεν ειναι voip και ειναι tdm και δεν σε νοιαζει να χασεις το τηλεφωνο βαζεις οτι ρουτερ θες , και η μαρία με hol που έχει (οχι voip) εχει βάλει αλλο router. Σε αυτο μπορούν να σου απαντήσουν καλύτερα αυτοι που εχουν hol Απο Forthnet γιατι έφυγες ? αν η τηλεφωνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ VOIP ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ TDM ΤΟΤΕ ΒΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΡΟΥΤΕΡ ΘΕΣ.αν ειναι voip τοτε αμα βαλεις οτι ρουτερ θες χανεις την τηλεφωνια.κατι εγραψες λαθος spank Forthnet είχα σχεδόν 3 χρόνια.Τα 2 πρώτα χρόνια όλα ήταν μια χαρά,ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες τους.Τον 3ο χρόνο όμως είχα καταντήσει να κάνω τα λεφτά μου ευγενική χορηγία στην forthnet καθώς internet είχα όταν ευθυγραμμίζονταν οι πλανήτες! Είχα πάρει άπειρες φορές στην τεχνική υποστήριξη και είχα δοκιμάσει τα πάντα.Τι αλλαγές στα φιλτράκια των συσκευών,τι αλλαγές σε router και τίποτα...Και το αποτέλεσμα ήταν να γυρνάνε και να μου λένε φταίει ο ΟΤΕ!"Κι εγώ τι να κάνω ρε παιδιά?!Δεν έχω συναλλαγή με τον ΟΤΕ,με σάς έχω..."Δηλαδή τι έπρεπε να κάνω;;Να πάω στον ΟΤΕ και να τους <<Δεν ντρέπεστε,πως φαίρεστε έτσι στην forthnet;!>>.Αυτή η δικαιολογία όλων των εταιριών "ο ΟΤΕ φταίει" με νευριάζει όσο δεν πάει... δεν ειναι δικαιολογια ολων των εταιρειων.στα 10 προβληματα στο 1 φταιει ο παροχος στα 2 φταιει ο πελατης στα 7 φταιει ο οτε και τα καλωδια.και δεν στο λεω ετσι .στο λεω μετα απο περιπου 4000-5000 ραντεβου adsl τουλαχιστον. αν δεις και το τοπικ που εχω φτιαξει στην υπογραφη μου θα καταλαβεις οτι ο παροχος εχει μονο ενα dslam και τιποτε αλλο.
Sreak Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Άσχετο αλλά το HUAWEI είναι τόσο κακό? Είχα την επιλογή μεταξύ zte, bautec και HUAWEI και διάλεξα το τελευταίο. Έκανα χαζομάρα? πάντως και τα υπόλοιπα ψιλομάπα είναι νομίζω.
poulinos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Άσχετο αλλά το HUAWEI είναι τόσο κακό? Είχα την επιλογή μεταξύ zte, bautec και HUAWEI και διάλεξα το τελευταίο. Έκανα χαζομάρα? πάντως και τα υπόλοιπα ψιλομάπα είναι νομίζω. ολα στην ιδια κατηγορια ειναι οποτε μην αγχωνεσαι.με 25 ευρω παιρνεις κανα vigor αμα χρειαστει και τερμα.no worries.σε αυτα που λες ο καθενας θα σου πει το δικο του .αλλως οτι ειναι καλυτερο το zte αλλος το baudtec.εξαρτατε τι ζηταει ο καθενας απο το ρουτερ.
Shitty Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 αν η τηλεφωνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ VOIP ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ TDM ΤΟΤΕ ΒΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΡΟΥΤΕΡ ΘΕΣ.αν ειναι voip τοτε αμα βαλεις οτι ρουτερ θες χανεις την τηλεφωνια.κατι εγραψες λαθος spank VOIP είναι όταν όλα είναι συνδεδεμένα πάνω στο router σωστά;;Μέχρι στιγμής η CYTA ξέρω ότι λειτουργεί με VOIP.Για HOL που σκέφτομαι εγώ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.Όπως και να χει πριν κάνω την σύνδεση θα το ρωτήσω... Και κάτι άλλο @poulinos...Επειδή ο υπάλληλος στο κατάστημα της Vodafone που ρώτησα μου είπε ότι η HOL συνεργάζεται με την Intracom λογικά θα μου δώσουν κανα router δικό της.Επειδή κάθε φορά ψάχνω να βρω αν το το router που μου δίνει κάθε εταιρία είναι καλό ή <<πατάτα>> έχεις να μου προτείνεις κάποιο το οποίο να το έχω μόνιμα πάνω ότι εταιρία και να βάλω;;
poulinos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 VOIP είναι όταν όλα είναι συνδεδεμένα πάνω στο router σωστά;;Μέχρι στιγμής η CYTA ξέρω ότι λειτουργεί με VOIP.Για HOL που σκέφτομαι εγώ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.Όπως και να χει πριν κάνω την σύνδεση θα το ρωτήσω... Και κάτι άλλο @poulinos...Επειδή ο υπάλληλος στο κατάστημα της Vodafone που ρώτησα μου είπε ότι η HOL συνεργάζεται με την Intracom λογικά θα μου δώσουν κανα router δικό της.Επειδή κάθε φορά ψάχνω να βρω αν το το router που μου δίνει κάθε εταιρία είναι καλό ή <<πατάτα>> έχεις να μου προτείνεις κάποιο το οποίο να το έχω μόνιμα πάνω ότι εταιρία και να βάλω;; voip ειναι οταν συνδεεις το τηλ πανω στο ρουτερ.η cyta ειναι μονο voip.αλλες εταιρειες δινουν και τα 2 αλλα ρωτα καλου κακου.forthnet δινει και τα 2.στις απλες συνδρομες συνηθως δινει Tdm.intracom καιρο εχω να δω να δινουν.τα περισσοτερα που δινουν ειναι γενικως πατατες αλλα εξαρτατε την χρηση του καθενος.για καποιον μπορει να ειναι κορυφη. κατι φτηνο και καλο ειναι το vigor 2700vg απο το www.ebw.gr .κανει 25 ευρω και απλα αλλαζεις το firmware και εχεις ενα ρουτερ που κανει τα τριπλα λεφτα.αν τωρα ειναι καμια τοσο χαλια γραμμη που να σε ταραζει στις αποσυνδεσεις εκει σταθεροτατα ειναι τα Thomson αλλα αυτο ας το δουμε οταν ενεεργοποιησεις.κατα τα αλλα το vigor ειναι πολυ καλο και πολυ φτηνο.το δινουν φτηνα επειδη εχει custom firmware Που οπως σου ειπα το αλλαζεις.υπαρχουν οδηγιες και εδωμεσα.
Shitty Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Πριν λίγο διάβασα κι αυτό οπότε παίζει να περιμένω λιγάκι ακόμα να δω τι θα γίνει. κατι φτηνο και καλο ειναι το vigor 2700vg απο το www.ebw.gr .κανει 25 ευρω και απλα αλλαζεις το firmware και εχεις ενα ρουτερ που κανει τα τριπλα λεφτα.αν τωρα ειναι καμια τοσο χαλια γραμμη που να σε ταραζει στις αποσυνδεσεις εκει σταθεροτατα ειναι τα Thomson αλλα αυτο ας το δουμε οταν ενεεργοποιησεις.κατα τα αλλα το vigor ειναι πολυ καλο και πολυ φτηνο.το δινουν φτηνα επειδη εχει custom firmware Που οπως σου ειπα το αλλαζεις.υπαρχουν οδηγιες και εδωμεσα. Όσο για router μάλλον θα αλλάξω ό,τι κι αν κάνω με τις εταιρίες.Εγώ το internet το χρησιμοποιώ κυρίως για σερφάρισμα και κανα mmo παιχνιδάκι.Για κατέβασμα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι ταχύτητα θα πιάσει...αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είμαι ευχαριστημένος κατεβάζοντας με 10Kb/s! Τέλος πάντων,σ'ευχαριστώ πολύ!Κι όταν έρθει εκείνη η ώρα θα επικοινωνήσω ξανά μαζί σου! Υ.Γ:Διάβαζα τα link στην υπογραφή σου και ήθελα να σου δώσω κάποιες πληροφορίες που κακώς δεν έδωσα νωρίτερα και παίζει να αφορούν την κακή σύνδεση internet που έχω.Λοιπόν,στο σπίτι έχω 3 συσκευές τηλεφώνου από τις οποίες η μία είναι συνδεδεμένη πάνω στο spliter μαζί με το router και οι άλλες δύο είναι σε άλλα μέρη του σπιτιού με CRYPTO φιλτράκια.Η συσκευή στο spliter και η μία απο τις άλλες δύο λειτουργούν μια χαρά.Στην τρίτη όταν σηκώνω το ακουστικό ακούγεται θόρυβος.Άλλαξα φιλτράκια και μειώθηκε ο θόρυβος αλλά δεν εξαφανίστηκε(η συσκευή είναι καινούργια).Μήπως αυτό φταίει για το attenuation,γιατί αποκλείεται να απέχω 3km από το dslam που μου έδειξες...
Marria Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Παντως σε συγγενικο σπιτι, που εκανε πριν λιγες μερες συνδεση με hol, του στειλανε το netfaster 3, και η τηλεφωνια δεν ειναι voip.
poulinos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Πριν λίγο διάβασα κι αυτό οπότε παίζει να περιμένω λιγάκι ακόμα να δω τι θα γίνει. Όσο για router μάλλον θα αλλάξω ό,τι κι αν κάνω με τις εταιρίες.Εγώ το internet το χρησιμοποιώ κυρίως για σερφάρισμα και κανα mmo παιχνιδάκι.Για κατέβασμα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι ταχύτητα θα πιάσει...αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είμαι ευχαριστημένος κατεβάζοντας με 10Kb/s! Τέλος πάντων,σ'ευχαριστώ πολύ!Κι όταν έρθει εκείνη η ώρα θα επικοινωνήσω ξανά μαζί σου! Υ.Γ:Διάβαζα τα link στην υπογραφή σου και ήθελα να σου δώσω κάποιες πληροφορίες που κακώς δεν έδωσα νωρίτερα και παίζει να αφορούν την κακή σύνδεση internet που έχω.Λοιπόν,στο σπίτι έχω 3 συσκευές τηλεφώνου από τις οποίες η μία είναι συνδεδεμένη πάνω στο spliter μαζί με το router και οι άλλες δύο είναι σε άλλα μέρη του σπιτιού με CRYPTO φιλτράκια.Η συσκευή στο spliter και η μία απο τις άλλες δύο λειτουργούν μια χαρά.Στην τρίτη όταν σηκώνω το ακουστικό ακούγεται θόρυβος.Άλλαξα φιλτράκια και μειώθηκε ο θόρυβος αλλά δεν εξαφανίστηκε(η συσκευή είναι καινούργια).Μήπως αυτό φταίει για το attenuation,γιατί αποκλείεται να απέχω 3km από το dslam που μου έδειξες... αμα πεσουν οι τιμες μην ανησυχεις και συμβολαιο να εχεις κανει θα στην ριξουν.επισης να ξερεις το κλασσικο.ο οτε για θεμα μονοπολιου δεν μπορει να πουλησει πιο φτηνα απο οτι οι υπολοιποι Providers>δηλαδη για να ριξει την λιανικη θα πρεπει να ριξει και την χονδρικη.οποτε αμα ριξει την χονδρικη μετα θα ριξει και την λιανικη και θα πουλαει πιο φτηνα οποτε και οι Providers εφοσον θα αγοραζουν πιο φτηνα και για να μην ειναι πιο ακριβοι απο τον οτε θα δωσουν και αυτοι λιγοτερο,οποτε θεωρητικα εκτος απροοπτου οι ιδιωτικοι θα εχουν παντα πιο φτηνα απο τον οτε.αν δεν σε νοιαζει το τηλεφωνο καθολου τοτε και voip να ειναι βαζεις οτι ρουτερ θες επανω και τερμα.απλα μπορεις να πας και σε tdm.καλα ενταξει οχι με 10.απλα αν παιζεις παιχνιδακια πηγαινε σε εταιρεια που να μπορει να σου δωσει fasth path.πχ οτε,forthnet,on telecoms.Hol,vivodi Νομιζω δεν δινουν.για αρχη βγαλε ολα τα τηλεφωνα και βαλε το ρουτερ σε μια πριζα τηλεφωνικη χωρις splitter χωρις τιποτα.καντο ενα Reboot και δες ποσο συγχρονιζει και μετα βλεπουμε τι γινεται.για τον θορυβο μαλλον η συσκευη ειναι λιγο για τα μπαζα εφοσον με τις αλλες δεν εχεις.πολλα μπορει να φταινε για το attenuation αν και γενικα το attenuation για να αλλαξει πρεπει να πηγαινει κατι τρελα στραβα πανω στην γραμμη,πχ αναποδα φιλτρα,να μην υπαρχει φιλτρο σε τηλεφωνο ,φαξ συναγερμο κτλ.οτι αλλο ειναι ρωτα με. Παντως σε συγγενικο σπιτι, που εκανε πριν λιγες μερες συνδεση με hol, του στειλανε το netfaster 3, και η τηλεφωνια δεν ειναι voip. δεν ειναι standard το voip>μπορει πχ σε καποια αστικα κεντρα να μην εχουν Voice Μηχανηματα και να χρησιμοποιουν voip μπορει σε καποια αλλα να εχουν και απο τα 2. απλα καλο ειναι να το ρωτησει.για Hol δεν ξερω.H forthnet δινει voip μονο σε professional Προγραμματα .οι ιδιωτες retail παιζουν ολοι με tdm
Marria Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 δεν ειναι standard το voip>μπορει πχ σε καποια αστικα κεντρα να μην εχουν Voice Μηχανηματα και να χρησιμοποιουν voip μπορει σε καποια αλλα να εχουν και απο τα 2. απλα καλο ειναι να το ρωτησει.για Hol δεν ξερω.H forthnet δινει voip μονο σε professional Προγραμματα .οι ιδιωτες retail παιζουν ολοι με tdm Αν δεν κανω λαθος, η cyta παιζει αποκλειστικα με voip.
poulinos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Αν δεν κανω λαθος, η cyta παιζει αποκλειστικα με voip. αυτα πιο πανω τα εγραψα για την Hol.οτι δινει και voip και Tdm αλλα δεν ξερω με ποιο κριτηριο το δινει. η cyta ειναι μονο voip και συγκεκριμενα παιζει με alcatel dslam οπως καποια της Forthnet.πρεπει να εχω και φωτο στο guide που εφτιαξα.
Shitty Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν έκανα αυτό που μου είπες και άφησα πάνω μόνο το router.Κλειδώνει στα 7.458kbps.Έκανα και ένα speedtest και τα αποτελέσματα είναι τα εξής,ping 13 ms,download speed 6.39Mbps,upload speed 0,69Mbps. Κάτι άλλο που παρατήρησα έχοντας διαβάσει το 2ο link σου,η πρίζα του τηλεφώνου είναι αυτή με τις 2 τρύπες.Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ... Υ.Γ:Λοιπόν επειδή μου κίνησες την περιέργεια αναφέροντας συνέχεια τα φιλτράκια,έχω αυτά εδώ.Η πλευρά που προεξέχει το καλωδιάκι είναι αυτή που συνδέεται στην πρίζα και στην άλλη πλευρά (δηλαδή στην πλευρά που γράφει ADSL filter) συνδέεται το καλώδιο του τηλεφώνου σωστά;;
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν έκανα αυτό που μου είπες και άφησα πάνω μόνο το router.Κλειδώνει στα 7.458kbps.Έκανα και ένα speedtest και τα αποτελέσματα είναι τα εξής,ping 13 ms,download speed 6.39Mbps,upload speed 0,69Mbps. Κάτι άλλο που παρατήρησα έχοντας διαβάσει το 2ο link σου,η πρίζα του τηλεφώνου είναι αυτή με τις 2 τρύπες.Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ... Υ.Γ:Λοιπόν επειδή μου κίνησες την περιέργεια αναφέροντας συνέχεια τα φιλτράκια,έχω αυτά εδώ.Η πλευρά που προεξέχει το καλωδιάκι είναι αυτή που συνδέεται στην πρίζα και στην άλλη πλευρά (δηλαδή στην πλευρά που γράφει ADSL filter) συνδέεται το καλώδιο του τηλεφώνου σωστά;; αν δεν αλλαξε το attenuation τοτε πραγματι εισαι τοσο μακρυα εκτος αν μια στο εκατομυρριο ο ηλεκτρολογος εχει συνδεσει και το αναπληρωματικο ζευγαρι και σου κανει προβλημα.αλλα εκει μετα πρεπει να ανοιξεις το πριζακι το κεντρικο και να δεις τι γινετε απο πισω.αυτο με τις 2 τρυπες καταλαβα τι εννοεις και καλο ειναι καποια στιγμη να το αλλαξεις.ναι σωστα ετσι μπαινουν.για παραπανω δοκιμες μετα πρεπει να λυσεις το κεντρικο πριζακι και πρεπει να πιανουν λιγο τα χερια σου.
Shitty Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Είναι ο πατέρας μου ηλεκτρολόγος(όχι αυτός που έφτιαξε τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού )οπότε η πρίζα πες πως άλλαξε ήδη!Αυτό με το κεντρικό πριζάκι δεν το κατάλαβα...
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 ωραια αφου ειναι ο ηλεκτρολογος η καλυτερη δοκιμη θα ειναι να κατεβει κατω στον κατανεμητη του οτε και να βρει ποιο ειναι το δικο σας καλωδιο και να κανει δοκιμη απευθειας στην γραμμη που φερνει ο οτε χωρις την καλωδιωση του σπιτιου.αν δεν ξερει τοτε ανοιγεις το κεντρικο πριζακι αποσυνδεεις ολα τα υπολοιπα πριζακια και κρατας μονο το ενα ζευγαρι που φερνει την γραμμη σου.αν δεν εχεις voip ειναι το ζευγαρι που εχει ταση.αν εχει Voip τοτε ειναι το ζευγαρι που θα κανει το ρουτερ σου να συγχρονισει στα 8 Mbit η παραπανω. και το πριζακι καλο θα ειναι να το αλλαξεις με κανα σωστο πριζακι που να ειναι με rj11.γενικως αλλαξε τα ολα.2 ευρω κανει το καθε πριζακι 4-5 αμα ειναι legrand
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα