Shitty Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα παίδες, Εδώ και κανα χρόνο έχω το πακέτο του ΟΤΕ με δωρεάν αστικές-υπεραστικές και 60' προς κινητά και φυσικά την τρελή ταχύτητα των 24Mbps που όπως οι περισσότεροι την έχω δει στα όνειρά μου μόνο! Και όλες αυτές τις υπηρεσίες μου τις παρέχει ΜΟΝΟ με 93 ευρώ/2μήνο. Τις τελευταίες μέρες πήρε το μάτι μου ένα πακετάκι της HOL με απεριόριστες αστικές-υπεραστικές και 24Mbps ταχύτητα με 60 ευρώ/2μήνο για τον πρώτο χρόνο και μετά γίνεται 68/2μήνο.Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1.Νομίζω το dslam απέχει από το σπίτι μου ~1km.Γνωρίζετε πως μπορώ να δω σίγουρα που βρίσκεται το dslam της περιοχής μου;; 2.Αν μένει κάποιος Παλατιανή-Ίλιον και έχει HOL μήπως μπορεί να μου πει ενδεικτικά τι ταχύτητες και τι ping πιάνει;;Και αν είναι ευχαριστημένος με την HOL;; Υ.Γ:Ξέχασα να αναφέρω ότι θέλω να φύγω από τον ΟΤΕ γιατί τα λεφτά που πληρώνω είναι πάρα πολλά για ~5.5Mbps που πιάνω.Το μόνο καλό είναι ότι έχω χαμηλό ping ~15ms.
Marria Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Απο τη σελιδα της ΕΕΤΤ, βαζεις την διευθυνση σου και σου βγαζει ποσα μετρα απεχεις απο το dslam. http://mapsrv2.terra.gr/eettutilities/mapnew.aspx Eγω μενω Αγιο Δημητριο, δεν ξερω να σου πω για την περιοχη σου :/
Shitty Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Σ' ευχαριστώ πολύ!Τουλάχιστον τώρα ξέρω πόσο απέχω από το dslam.Είναι 1,4km.Αυτό είναι καλό ή κακό;; :confused:
Marria Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Ποσο att εχεις τωρα με τον ΟΤΕ? και με τη hol παρομοιο θα ειναι.
Shitty Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Attenuation Down/Up(dB) 39.0 / 21.2
Marria Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μαλλον χαμηλη ταχυτητα θα εχεις και με τη hol, προτεινω να παρεις το πακετο hol double-play lite .
Shitty Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μπα για lite δεν το κόβω γιατί θα με κυνηγάει η οικογένεια με μόνο 200' προς σταθερά! :P Κάτι που ξέχασα να αναφέρω προηγουμένως...Πριν βάλω ΟΤΕ είχα forthnet και το router κλείδωνε γύρω στα 12Mbps και έπιανα ~9-10Mbps.Στον ΟΤΕ γιατί τόσο λίγο δεν ξέρω...Και κάτι τελευταίο,το router που μου έδωσαν από OTE είναι ένα HUAWEI και απ' ότι έχω ακούσει είναι από τα καλύτερα.Αν τελικά αλλάξω σε HOL να αφήσω αυτό πάνω;;Και αν ναι θα πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση;;
SPANK Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Στην forthnet κλείδωνες παραπάνω για παίζει σε 6αρι προφίλ ενω ο οτε οπως και πολλοί αλλοι providers για να μην πω ολοι ειναι σε 10 11αρι προφίλ η και παραπάνω ανάλογα την γραμμή. Καλό ειναι το HUAWEI σε σχέση με αλλα που δίνουν, τώρα αν βάλεις hol δεν ξέρω τι δίνουν και αν ειναι καλύτερο , κανονικά τα δοκιμάζεις και τα 2 και βλέπεις. Απλά επειδή είχαμε ενα θέμα με ποιους παρόχους εχουν κλειδωμένα routers τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κτλπ δεν ειμαι σίγουρος , ρίξε μια ματιά στο θέμα. Ο poulinos λέει οτι αν η τηλεφωνία δεν ειναι voip και ειναι tdm και δεν σε νοιαζει να χασεις το τηλεφωνο βαζεις οτι ρουτερ θες , και η μαρία με hol που έχει (οχι voip) εχει βάλει αλλο router. Σε αυτο μπορούν να σου απαντήσουν καλύτερα αυτοι που εχουν hol Απο Forthnet γιατι έφυγες ?
Shitty Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Forthnet είχα σχεδόν 3 χρόνια.Τα 2 πρώτα χρόνια όλα ήταν μια χαρά,ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες τους.Τον 3ο χρόνο όμως είχα καταντήσει να κάνω τα λεφτά μου ευγενική χορηγία στην forthnet καθώς internet είχα όταν ευθυγραμμίζονταν οι πλανήτες! Είχα πάρει άπειρες φορές στην τεχνική υποστήριξη και είχα δοκιμάσει τα πάντα.Τι αλλαγές στα φιλτράκια των συσκευών,τι αλλαγές σε router και τίποτα...Και το αποτέλεσμα ήταν να γυρνάνε και να μου λένε φταίει ο ΟΤΕ!"Κι εγώ τι να κάνω ρε παιδιά?!Δεν έχω συναλλαγή με τον ΟΤΕ,με σάς έχω..."Δηλαδή τι έπρεπε να κάνω;;Να πάω στον ΟΤΕ και να τους <<Δεν ντρέπεστε,πως φαίρεστε έτσι στην forthnet;!>>.Αυτή η δικαιολογία όλων των εταιριών "ο ΟΤΕ φταίει" με νευριάζει όσο δεν πάει...
Dimgi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Απ' ότι φαίνεται πάντως από το attn που έχεις τώρα, δεν αποκλείεται να την έχει κάνει όντως ο ΟΤΕ την πατάτα και να σου σκίσανε τη γραμμή. Δε νομίζω ότι με hol θα είσαι καλύτερα στο internet (κυρίως λόγω γραμμής) οπότε καλύτερα κάνε μια γύρα και πάρε μόνο τιμές για να δεις τι σε συμφέρει.
Marria Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μπα για lite δεν το κόβω γιατί θα με κυνηγάει η οικογένεια με μόνο 200' προς σταθερά! :P Κάτι που ξέχασα να αναφέρω προηγουμένως...Πριν βάλω ΟΤΕ είχα forthnet και το router κλείδωνε γύρω στα 12Mbps και έπιανα ~9-10Mbps.Στον ΟΤΕ γιατί τόσο λίγο δεν ξέρω...Και κάτι τελευταίο,το router που μου έδωσαν από OTE είναι ένα HUAWEI και απ' ότι έχω ακούσει είναι από τα καλύτερα.Αν τελικά αλλάξω σε HOL να αφήσω αυτό πάνω;;Και αν ναι θα πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση;; Αν θες και απεριοριστα τηλ , τοτε βαλε το HOL DP GR (μονο που δεν θα εχεις κινητα και διεθνεις κλησεις). Αν η τηλεφωνια στην αφησουν ως εχει pstn (οχι voip) μπορεις να βαλεις οποιο μοντεμ θες. Αν σου εχουν voip τηλεφωνια, θα πρεπει να χρησιμοποιησεις το δικο τους μοντεμ. Και ναι θα πρεπει να αλλαξεις καποιες ρυθμισεις, πχ PPoE , llc και 8/35.
Shitty Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Οκ σας ευχαριστώ πολύ όλους!Θα το ψάξω λίγο ακόμα και βλέπουμε...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 1.Νομίζω το dslam απέχει από το σπίτι μου ~1km.Γνωρίζετε πως μπορώ να δω σίγουρα που βρίσκεται το dslam της περιοχής μου;; Attenuation Down/Up(dB) 39.0 / 21.2 αυτά τα 2 δεν πάνε πακέτο, με 39db downstream attenuation είναι σχεδόν 3km από το dslam, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού σου... Και κάτι τελευταίο,το router που μου έδωσαν από OTE είναι ένα HUAWEI και απ' ότι έχω ακούσει είναι από τα καλύτερα. ούτε για αστείο...
Shitty Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 αυτά τα 2 δεν πάνε πακέτο, με 39db downstream attenuation είναι σχεδόν 3km από το dslam, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού σου... Για την απόσταση από το dslam το είδα εδώ.Τώρα τι να πω κι εγώ...δεν ξέρω...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 δεν ισχύει πάντα αυτό, σε μένα πχ λέει ότι να ναι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα