Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα! Όπως φαίνεται και από τον τίτλο είμαι σε σκέψεις μικρής αναβάθμισης. Έχουμε και λέμε.

Καταρχάς το μηχάνημα μου αποτελείται από cpu:q6600, gpu:ati2600 mobo:abit p35 pro, 2gb ddr2 800mhz, psu:ocz 700w, ssd:64gb kingston, hd:1tb seageate, monitor: lg 23 full hd και ένα μεγάλο κουτί με υδρόψυξη. Και τον έχω επίσης συνδέσει με την 47' TV που έχω. Να επισημάνω ακόμη ότι είναι overclocked στα 3,6Ghz.

Οι χρήση που συνήθως κάνω είναι web browsing, ταινίες (3d) και πιο σπάνια κάποια παιχνίδια. Κύριος λόγος που επιθυμώ κάποια αλλαγή είναι πως αν και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος όταν χρησιμοποιώ τον Η/Υ για Internet και ταινίες παρόλο αυτά δεν μπορώ να τρέξω ούτε το super Mario!!

Έχω ένα διαθέσιμο budget κοντά στα 250 Ε και οι επιλογές που σκέφτομαι είναι οι εξής:

α)Παίρνω μία gpu, amd6850 (127E) ή amd6870(157E) και προσθέτω ακόμη 2gb ram(30E). Σύνολο 160Ε-200Ε. Μειονέκτημα εδώ είναι πως επιφυλάσσομαι να δώσω λεφτά για ddr2 καθώς και αχρείαστες θα μου είναι για το μέλλον και η μητρική μου τελευταία βγάζει κάποια μικροπροβλήματα(επανεκκινήσεις).

β)Παίρνω μία μητρική με g41 chipset(50E) συν 8gb ram ddr3 (45E) συν ati6850(127E). Σύνολο 210Ε. Μειονέκτημα εδώ πως πιστεύω ότι δεν θα κλοκάρει ο cpu στις ίδιες συχνότητες όπως με το p35 chipset.

γ)Ακούω κι άλλες προτάσεις αν και όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να χωρέσω καινούργιο cpu με αυτό το budget. Να σας αναφέρω τέλος πως δεν χρειάζεται να μου δώσετε λινκ από ελληνικά μαγαζιά καθώς διαμένω στην Γερμανία, αν και οι τιμές είναι πάνω κάτω ίδιες.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Νομιζω οτι το μονο θεμα σου ειναι η καρτα γραφικων.Τωρα το τεχνικο προβλημα με τα restarts της μητρικης μπορει να ειναι διαφορα πραγματα.Για μενα παρε μια φτηνη μεταχειρισμενη ποιοτικη μητρικη απο καποιο γερμανικο site αντιστοιχο του insomnia,την 6850 και αλλα 2 gigs ram.Και δεν εχει σημασια αν ειναι παλιες πια οι ddr2.Οταν με το καλο πας σε εντελως καινουργιο συστημα,τις πουλας μαζι με το παλιο σου built σαν ενα φτηνο μεταχειρισμενο pc.Η το αξιοποιεις εσυ,παντα ειναι χρησιμο ενα δευτερο pc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...