Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Χρειάζομαι μια ιδέα για το παρακάτω.

Σε ένα δίκτυο έχω κάποιους Η/Υ που είναι όλοι συνδεμένοι στο router μέσω UTP.

Θέλω να βάλω ένα Wireless Access Point έτσι ώστε αν έρθει κάποιος να μπορεί να μπει στο internet από το κινητό του ή το laptop.

Αυτό που θέλω όμως είναι το ήδη υπάρχον προσωπικό να μην μπορεί να μπει στο wireless από το κινητό.

Κάπως δύσκολο αυτό πιστεύω. Μία λύση που σκέφτηκα είναι να μπλοκάρεις τις Mac Addresses απ αυτούς που δεν θέλεις να μπαίνουν αλλά είναι λίγο δύσκολο να πεις σε όλους να σου δώσουν το κινητό τους για να 'δεις κάτι'. :rolleyes:

Αν έχετε καμία ιδέα καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Θες χωρίς να κάνεις τίποτα να συνδέονται οι απέξω αυτόματα. Open Wifi αλλά δε θες οι εργαζόμενοι να συνδέονται στο ασύρματο;

Μπορείς να βάλεις password και να ο δίνεις σε όποιον έρχετε και κάθε μήνα να τον αλλάζεις.

Δημοσ.

Password προφανώς και θα υπάρχει. Το θέμα είναι ότι το password μπορεί κάποιος να το μάθει. Εκτός αν το ξέρω εγώ και κάποιος άλλος πολύ αξιόπιστος. Μόνο έτσι.

Απλά ρώτησα μήπως υπάρχει κάποια άλλη επιλογή.

Δημοσ.

Εκτός από το να αποκλείσεις συγκεκριμένες mac addresses δε νομίζω να μπορείς να ξεχωρίσεις ποιες ασύρματες συσκευές είναι των επισκεπτών & ποιες του προσωπικού...fear.png Και δε νομίζω να μπορείς να μπεις στη διαδικασία να σου προσδιορίσουν τις mac κάθε συνδέσιμης συσκευής που έχουν - μάλλον θα σε πάρουν με τις τομάτες grin.png όσοι καταλάβουν τιν'τουτο το mac address. Αν & δε μπορώ να φανταστώ γιατί ενώ έχει πρόσβαση το προσωπικο στο internet δε πρέπει να έχει μέσω του wireless (σίγουρα βέβαια θα έχεις το λόγο σου για να το θέτεις), είναι ενδιαφέρουσα σπαζοκεφαλιά & θα χρειαστεί "αλχημεία"... Για δώσε κάνα άλλο στοιχείο να δούμε τι θα κατεβάσουμε...

edit: Αφού το wireless θα είναι κλειδωμένο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία WPS εφόσον υποστηρίζει το access point σου. Οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές διαθέτουν & αν έχει & κουμπί μπροστά για να ενεργοποιείται εύκολα καθάρισες.

Αν ανησυχείς ότι το password κάποια στιγμή θα το μάθουν, ή το αλλάζεις τακτικά ή το κλείνεις οπότε τέρμα το ασύρματο. Τόσο απλά.

Δημοσ.

Είναι και ακριβές οι ντομάτες. χαχαχα

Δεν θέλω να μπαίνουν στο internet μέσω wifi για να μην χαζεύουν εκεί. Αυτό μου έχουν πει. Από το υπάρχον δίκτυο δεν μπορούν να μπουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κτλ. Έχει περιορισμούς δηλαδή.

Το Access Point θα μπει σε νέα ADSL γραμμή έτσι ώστε να μην έχει σχέση με το υπόλοιπο δίκτυο. Άρα εκεί παίζω όπως θέλω.

Κάτι άλλο;

Από λογικής πλευράς αυτό που λέω μου φαίνεται δύσκολο να γίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...