nikolasR200 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 βάζω αυτήν την ερώτηση παιδιά, γιατί δεν ξέρω που να το κατηγοριοποιήσω.. όταν ο υπολογιστής πέφτει σε αδράνεια (windows 7) τον επανέφερα με επιλογή του spacebar, από το πληκτρολόγιο, ή από το power button του tower.. (desktop pc) εδώ και μια βδομάδα, ανά διαστήματα, ενώ πέφτει σε αδράνεια (hypbernate) δεν επανέρχεται πιέζοντας ούτε το spacebar, αλλά πολύ χειρότερα ούτε το power button.. το ακόμα πιο περίεργο είναι, ότι απενεργοποιώ το τροφοδοτικο, αφαιρώ το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος, και πάλι δεν ενεργοποιείται.. ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιηθεί όταν μουλαρώσει, είναι να αφαιρέσω την τροφοδοσία ρεύματος, και να πατήσω επανηλλειμένα το Power button προκειμένου να "αποφορτιστεί!?!?!?!" η μητρική, και μετά από αυτό, με την επανασύνδεση της τροφοδοσίας, ενεργοποιείται "συνέχιση των windows"... καμιά ιδέα..??? amd x6 gigabyte 990x μητρική..
washcloud Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιηθεί όταν μουλαρώσει, είναι να αφαιρέσω την τροφοδοσία ρεύματος, και να πατήσω επανηλλειμένα το Power button προκειμένου να "αποφορτιστεί!?!?!?!" η μητρική ...εμπειρικά μιλώντας, αυτό παραπέμπει σε μητρική. Ίσως όμως και να 'ναι τροφοδοτικό, το οποίο (αναντίστοιχα με τη μητρική...) μπορείς να δοκιμάσεις σε άλλο σύστημα, ή να δοκιμάσεις τροφοδοτικό άλλου συστήματος (κι ας μην είναι "τόσο καλό", όσο ίσως το δικό σου).
panospc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό στο κάνει μόνο όταν είναι σε αδράνεια ή στο κάνει και με κανονικό τερματισμό;
nikolasR200 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό στο κάνει μόνο όταν είναι σε αδράνεια ή στο κάνει και με κανονικό τερματισμό; μόνο σε αδράνεια, και όχι πάντα..επίσης να προσθέσω ό,τι και αν σημαίνει αυτό, πως το pc είναι πάνω σε ups..οπότε θεωρητικά υπάρχει μια έξτρα προστασία.. το τροφοδοτικό είναι coolermaster, η μητρική αλλάχτηκε πριν κανά 6μηνο μετά από προβληματική msi, και επίσης έκανα και ένα update το bios της, αλλά δεν άλλαξε κάτι.. να κάνω και ένα clear cmos?
washcloud Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Και δεν κάνεις; Περί UPS : τα απλά απλώς εξυπηρετούν στο να τερματίσει χωρίς απώλεια δουλειάς το σύστημα... Αλλά και όσα έχουν προστασία υπέρτασης, δεν κάνουν κάτι περισσότερο από αυτό. Μ' άλλα λόγια, μια μητρική (ή ένα τροφοδοτικό), δεν είναι ανάγκη να χαλάσουν από υπερτάσεις : μπορούνε και μόνα τους...
georgemathios Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Αυτο μου το εκανε και εμενα παλιοτερα με αποτελεσμα να μην τον βαζω σε αδρανεια γιατι δεν ειχα χρονο να το ψαξω. Καποια στιγμη που εκανα format εφτιαξε απο μονο του.
nikolasR200 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 αρχικά και μένα το μυαλό μου πήγε προς windows μεριά, αλλά με προβληματίζει ότι χρειάζεται "αποφόρτιση" της μητρικής για να πάρει μπρος.. και δεν το κάνει πάντα το πρόβλημα..
άδικος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αναφέρει & ένας φίλος μου με το desktop του & μια LG Flatron L225WS (την αναφέρω έτσι μπας & παίζει η ίδια & μπει στην λίστα των υπόπτων, αν & αμφιβάλλω). Δεν έχω βρει το χρόνο όμως να πάω να το τσεκάρω οπότε μόνο υποθέσεις κάνω. Μετά από αδράνεια-όχι πάντα, μουλαρώνει & εμφανίζει ίδια συμπεριφορά με του nikolasR200. Προσωρινή λύση με απενεργοποίηση του hibernate. Ευκαιρία να κάνω μια επίσκεψη στο φιλαράκι να πέσει φως στο θέμα. Με μπριζόσατε... Σταύροοο, ετοίμασε καφέ....
nikolasR200 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αναφέρει & ένας φίλος μου με το desktop του & μια LG Flatron L225WS (την αναφέρω έτσι μπας & παίζει η ίδια & μπει στην λίστα των υπόπτων, αν & αμφιβάλλω). Δεν έχω βρει το χρόνο όμως να πάω να το τσεκάρω οπότε μόνο υποθέσεις κάνω. Μετά από αδράνεια-όχι πάντα, μουλαρώνει & εμφανίζει ίδια συμπεριφορά με του nikolasR200. Προσωρινή λύση με απενεργοποίηση του hibernate. Ευκαιρία να κάνω μια επίσκεψη στο φιλαράκι να πέσει φως στο θέμα. Με μπριζόσατε... Σταύροοο, ετοίμασε καφέ.... χθες έκανα clear cmos επί τη ευκαιρία σήμερα έκανα και ένα φύσημα καλό όλου του κουτιού..και περιμένω να δω αν αλλάξει κάτι.. αν εντωμεταξύ εντοπίσεις κάτι άδικε, μην ξεχάσεις να το γράψεις και εδώ..
άδικος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Να φανταστώ δεν έχεις τελικά το ίδιο monitor... Εκείνο το "έκανα format & έφτιαξε" του georgemathios με προβληματίζει.... Βέβαια εγώ δεν έχω την επιλογή του format στου φίλου μου ούτε με σφαίρες, έστω & για να το αποκλείσω σαν πιθανότητα προβλήματος. Εννοείται πως μόλις εντοπίσω την "αδικία" θα ποστάρω
nikolasR200 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 όχι δεν έχω το ίδιο monitor, έχω ένα samsung p2370hd το οποίο κάνει δικά του κουλά.. νομίζω πως το γραψα και παραπάνω, πως κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στα windows, και με ψάξιμο στο google, διάβασα παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά να'μαι ειλικρινής και μένα το format δεν με ψήνει..
nikolasR200 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 εδώ και 20 μέρες, δεν μου έχει ξαναεμφανίσει το πρόβλημα μέχρι στιγμής και θεωρώ ότι μάλλον πρέπει να λύθηκε.. να θυμήσω ότι η τελευταία μου ενέργεια ήταν η clear cmos..
nikolasR200 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 μετά από format, αλλαγή δίσκου σε ssd κλπ κλπ το πρόβλημα επανήλθε.. οπότε σκέφτηκα, αφού την τελευταία φορά είχε λυθεί με clear cmos Να το ξανακάνω.. ωστόσο ενώ κάνω clear cmos είτε με αφαίρεση μπαταρίας, είτε με γεφύρωμα των ακροδεκτών στη μητρική, με το που κάνει boot το μηχάνημα μου εμφανίζει μια οθόνη που μου λέει load default load last known good κάτι τέτοιο τέλος πάντων.. παλιότερα που έκανα clear cmos όταν είχε χρειαστεί, δεν μου έκανε τέτοια νούμερα.. τα φτυνει η μητρική? ή παίζει να φταίει η τρέχουσα έκδοση bios Που έχει τώρα..?
billkolias Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) μετά από format, αλλαγή δίσκου σε ssd κλπ κλπ το πρόβλημα επανήλθε.. οπότε σκέφτηκα, αφού την τελευταία φορά είχε λυθεί με clear cmos Να το ξανακάνω.. ωστόσο ενώ κάνω clear cmos είτε με αφαίρεση μπαταρίας, είτε με γεφύρωμα των ακροδεκτών στη μητρική, με το που κάνει boot το μηχάνημα μου εμφανίζει μια οθόνη που μου λέει load default load last known good κάτι τέτοιο τέλος πάντων.. παλιότερα που έκανα clear cmos όταν είχε χρειαστεί, δεν μου έκανε τέτοια νούμερα.. τα φτυνει η μητρική? ή παίζει να φταίει η τρέχουσα έκδοση bios Που έχει τώρα..? φανταζομαι παει στο sleep και απενεργοπιουνται τα περιφεριακα του γιαυτο δεν ανοιγει οταν πατας πληκτρολογιο κτλπα μπορεις να τα ρυθμισεις απο τις επιλογες παροχης ενεργειας μπορει να εινα πιραγμενο και το τι γινετε οταν πατας το κουμπι του κουτιου ,βασικα δεν ξερω καν αν υπαρχει τετοια επιλογη αλλα κοιτατω νομιζω ομως οτι αν πατας επανιλημενα τα κουμπια στο πληκτρολογιο η κοθνας αρκετα το ποντικι θα ανοιξει ουτος η αλλος ποντικι και πληκτρολογιο ειναι usb? ps: δεν χρειαζετε να το βγαζεις απο το ρευμα και ιστοριες για να το κλεισεις ,κρατα πατημενο το κουμπι του κουτιου για μερικα δευτερολεπτα και θα κλεισει Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2012 από billkolias
washcloud Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 ωστόσο ενώ κάνω clear cmos είτε με αφαίρεση μπαταρίας, είτε με γεφύρωμα των ακροδεκτών στη μητρική, με το που κάνει boot το μηχάνημα μου εμφανίζει μια οθόνη που μου λέει load default load last known good κάτι τέτοιο τέλος πάντων.. παλιότερα που έκανα clear cmos όταν είχε χρειαστεί, δεν μου έκανε τέτοια νούμερα.. τα φτυνει η μητρική? ή παίζει να φταίει η τρέχουσα έκδοση bios Που έχει τώρα..? ...το load default BIOS settings συνήθως εμφανίζεται όταν χάνονται (αν η μπαταρία είναι πεσμένη ΚΑΙ πάψει η τροφοδοσία του πισιού με ρεύμα = είτε βγαλμένο το καλώδιο του τροφοδοτικού που πάει στην μπρίζα, είτε κλείσιμο διακόπτη πολύμπριζου πάνω στο οποίο καταλήγει) οι ρυθμίσεις του BIOS. Δοκίμασε να βάλεις μια καινούρια μπαταρία - δεν το κόβω για "ζήτημα μητρικής". (το δε "last known", συνήθως αναφέρεται στο λειτουργικό πάντως - και στις ρυθμίσεις του μητρώου...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα