μεταφραστης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 παιδια καλησπερα. Ειμαι νεος στην μεγαλη σας παρεα και θα ήθελα την βοηθεια σας με το παραπανο προγραμματακι. Το θεμα ειναι οτι ενω ειμαι σε ενα προγραμμα που ασχολειτε με τους υποτιτλους ( μαθαινω να τους βαζω να τους επεξεργαζομαι) στην σχοληειναι ολα ωραια και καλα. Οταν εχω δουλεια στο σπιτι τοτε γινεται το σοσε! Τι εννοω. Ανοιγω το προγραμματακι και ενω στην αρχη αρχη να φορτωσει την ταινια/ βιντεο οταν την ανοιγει την βγαζει αναποδα! ενω στην σχολη την βγαζει κανονικα. Και σαν να μην έφτανε αυτό σήμερα που πήγα να ανοιξω τους υπότιτλους για να τους μεταφρασω παρατησρησα οτι μου έλεγε bad subtitles and unknown format. Το θέμα ειναι οτι έχω κι άλλυς υπότιτλους στο λαπτοπ αλλα τους ανοίγει κανονικα. Εχει κανεις καμια ιδέα. Να τονίσω επισης οτι δεν ειμαι και καμια διάννοια στους υπολογιστες οποτε take it east on me Ο υπολογιστης λειτουργει με vista οποτε αν ξερετε κατι ή έχετε παρόμιο θεμα παρακαλω βοηθηστε με. Ευχαριστω.
micos000 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 1. Σιγουρέψου ότι έχεις την έκδοση 2.51 και όχι την 4 beta. 2. Για να δουλέψει σωστά πρέπει να έχεις εγκατεστημένους codecs. Έχεις και αν ναι ποιους; Αν δεν έχεις βάλει ffdshow tryouts μαζί με το haali splitter (matroska splitter). 3. Οι υπότιτλοι όπως θα έχεις καταλάβει είναι αρχεία κειμένου. Δοκίμασε να φορτώσεις το προβληματικό αρχείο με το σημειωματάριο (δεξί κλικ->Άνοιγμα με...->Επιλογή προγράμματος->Σημειωματάριο) να δεις αν εμφανίζεται σωστά. Επίσης, για να δουλέψει στο sw πρέπει να είναι srt, aas, ass κτλ, αν είναι idx/sub ή sup μπορεί να μην στους αναγνωρίσει. Δοκίμασε τους και στην σχολή. Κάτι ακόμα, αν η μετάφραση είναι από το google translate και έχεις κάνει copy-paste το κείμενο τότε δημιουργείται ένα θέμα, όλα τα --> έχουν αντικατασταθεί με -> (οι δύο παύλες με μία) στις γραμμές όπου εμφανίζεται ο χρόνος. π.χ. το 00:00:03,300 --> 00:00:03,800 έγινε 1 00:00:03,300 -> 00:00:03,800 Αν ισχύει αυτό, στο σημειωματάριο κάνε αντικατάσταση όλα τα -> με --> 4. Το θέμα με την ανεστραμένη εικόνα μπορεί να οφείλεται σε προβληματικούς codecs ή κάτι στους drivers της κάρτας γραφικών (ποια είναι; )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα