Προς το περιεχόμενο

Smart charger AA/AAA IQ328 27€ FBAmazon (δωρεαν μεταφορικα)

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω δει σε κάποιο άλλο ελληνικό forum, ( http://www.avclub.gr...αρίες-φορτιστές )και δεν μπορώ να βρω το post τώρα, να χρησιμοποιούν καλώδια με μαγνήτες στις άκρες για να φορτίζουν C και D μπαταρίες με AA φορτιστή.

Μια ιδέα μπορείς να πάρεις από εδώ:

http://www.candlepow...l=1#post3539368

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση που παίζει στο 99% των εφαρμογών είναι να χρησιμοποιήσεις ΑΑ to C or D ανταπτορες πχ

http://www.amazon.co.../ref=pd_sim_e_1

Υπάρχουν 1ΑΑ to C or D και 2 ΑΑ to C or D

http://eu.nkon.nl/sa...-converter.html

http://www.youtube.com/watch?v=Fz2nUle6tBs

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

Aianta δεν απαντησε σε σενα ο smpt αλλα στον προηγουμενο.

υπάρχει κάτι καλύτερο (ποιοτικότερο)

Η ερωτηση σου δεν απευθυνοταν σε μενα (αν δεν κανω λαθος) πριν το edit οποτε φανταστηκα οτι ρωτουσες αλλους αφου η γνωμη μου υπαρχει διαχυτη μεσα στο θεμα. Αν διαβασεις τα πρωτα ποστς υπαρχει η απαντηση στην ερωτηση σου. Τωρα λοιπον που ρωτας εμενα να σου πω πως ισως με 100-200 ευρω να υπαρχει και κατι "ποιοτικοτερο". Με επιχρυσες επαφες ή δεν ξερω τι αλλο. Αλλα μετα απο 5 μηνες χρησης του φορτιστη εχω να σου πω οτι η ποιοτητα του ειναι κορυφαια και επαρκεστατη. Γιατι ζητας κατι ποιοτικοτερο; Δεν υπαρχει κανενα θεμα με την ποιοτητα του φορτιστη, καθε αλλο! Τσαμπα λεφτα θα ειναι τα παραπανω.

Σε ευχαριστώ "matrixxx", διαβάζω το νήμα από τη "γέννησή" του και βρίσκω τον εν λόγω φορτιστή ικανοποιητικά αξιοπρεπή και από τι έχω διαβάσει για αυτόν θα είναι η επόμενη επιλογή μου.

Απλά ήθελα να ξέρω σε τι κόστος πάμε αμέσως μετά, ίσως κάτι με επιπρόσθετες λειτουργίες...

Με έχεις καλύψει πάντως, σε ευχαριστώ.

@ matrixxx, υπάρχει κάτι καλύτερο (ποιοτικότερο), για τέτοιου είδους μπαταριες (AA, AAA);

Απλα, λόγο προσωπικής εμπειρίας, νομίζω ότι για 30 γιούρια, δεν θα βρεις καλύτερο φορτιστή και να προσέχει τόσο πολύ τις μπαταρίες.

Μάγκες, έχω ορισμένες απορίες και όποιος ξέρει απαντάει.

Για τις sony χρησιμοποιούσα τον φορτιστή της sony που πήγαινε συσκευασία πακέτο με τις 4 μπαταρίες.

Χρησιμοποιόντας αυτόν τον φορτιστή οι μπαταρίες μου έχασαν την μισή απόδοσή τους μέσα σε 2-3 χρόνια (άντε να τις χρησιμοποίησα 10 φορές).

Συγκρίνοντας με τον φορτιστή της accu, νομίζω ότι ο φορτιστής της sony είναι μακράν ο χειρότερος φορτιστής που ουσιαστικά καίει τις μπαταρίες. Όταν τον χρησιμοποιούσα, οι μπαταρίες κυριολεκτικά έκαιγαν.

Με τον accu, βλέπω ότι η θερμοκρασία είναι νορμάλ. Το εγχειρίδιο λέει ότι κρατάει την θερμοκρασία στους 55 βαθμούς.

Ο φορτιστής της sony δεν λέει τίποτα, αλλά όταν πιάνω τις μπαταρίες η θερμοκρασία πρέπει να είναι μίνιμουμ 70-75 βαθμούς!!!!!

Κακομεταχείριση των μπαταριών δεν υφίστατε. Το μόνο 'κακό' είναι ότι όταν φόρτιζα τις μπαταρίες με τον sony, τον άφηνα όλο το βράδυ να φορτίζει.

Η εμπειρία σας με 'εργοστασιακούς' φορτιστές ποια είναι;

Γιατί, συγκριτικά, έχω φεράρι φορτιστή και τώρα κατάλαβα πόσο φιατάκια ήταν οι άλλοι, 'εργοστασιακοί' φορτιστές (α ρε μάτριξ φωτιές μας άναψες :P ).

ΥΣ: Μαζεύω τις μετρήσεις για τις μπαταρίες και θα τις ποστάρω τις επόμενες μέρες

Απλα, λόγο προσωπικής εμπειρίας, νομίζω ότι για 30 γιούρια, δεν θα βρεις καλύτερο φορτιστή και να προσέχει τόσο πολύ τις μπαταρίες.

Μάγκες, έχω ορισμένες απορίες και όποιος ξέρει απαντάει.

Για τις sony χρησιμοποιούσα τον φορτιστή της sony που πήγαινε συσκευασία πακέτο με τις 4 μπαταρίες.

Χρησιμοποιόντας αυτόν τον φορτιστή οι μπαταρίες μου έχασαν την μισή απόδοσή τους μέσα σε 2-3 χρόνια (άντε να τις χρησιμοποίησα 10 φορές).

Συγκρίνοντας με τον φορτιστή της accu, νομίζω ότι ο φορτιστής της sony είναι μακράν ο χειρότερος φορτιστής που ουσιαστικά καίει τις μπαταρίες. Όταν τον χρησιμοποιούσα, οι μπαταρίες κυριολεκτικά έκαιγαν.

Με τον accu, βλέπω ότι η θερμοκρασία είναι νορμάλ. Το εγχειρίδιο λέει ότι κρατάει την θερμοκρασία στους 55 βαθμούς.

Ο φορτιστής της sony δεν λέει τίποτα, αλλά όταν πιάνω τις μπαταρίες η θερμοκρασία πρέπει να είναι μίνιμουμ 70-75 βαθμούς!!!!!

Κακομεταχείριση των μπαταριών δεν υφίστατε. Το μόνο 'κακό' είναι ότι όταν φόρτιζα τις μπαταρίες με τον sony, τον άφηνα όλο το βράδυ να φορτίζει.

Η εμπειρία σας με 'εργοστασιακούς' φορτιστές ποια είναι;

Γιατί, συγκριτικά, έχω φεράρι φορτιστή και τώρα κατάλαβα πόσο φιατάκια ήταν οι άλλοι, 'εργοστασιακοί' φορτιστές (α ρε μάτριξ φωτιές μας άναψες :P ).

ΥΣ: Μαζεύω τις μετρήσεις για τις μπαταρίες και θα τις ποστάρω τις επόμενες μέρες

Ακριβώς ίδια περίπτωση.. Μετά από λίγες φορτίσεις με τον φοτιστή τους, οι 2 από τις 4 μπαταρίες sony έβγαζαν σφάλμα στη φόρτιση. Με αυτόν εδώ τον φορτιστή φορτίζουν μια χαρά. Είχα δώσει 50 ευρώ για τον φορτιστή sony και τις 4 μπαταρίες και ακόμη κλαίω τα λεφτά μου.

Δεν ειναι μεγαλη διαφορα αν εχουν ταλαιπωρηθει απο κακους φορτιστες. Αφου κανεις ενα ιδιο γρηγορο τεστ και στις duracell (φανταζομαι τις εχεις τωρα πανω ;) ) βαλε μετα τις sony για refresh και αυριο βλεπεις τι εγινε :P

Χεχε, όντως τις είχα βάλει μετά τις sony.

Έπεσες μέσα κατά 75% στην ποιότητα αυτών των μπαταριών. Οι 3 βγάλανε χωρητικότητα 2550-2600 (ονομαστική 2450), ενώ η τέταρτη 1300!!!!!

Θα κάνω όμως ένα test, γιατί αυτή ήταν η πρώτη φόρτιση, και θα γράψω αναλυτικά τα αποτελέσματα των μπαταριών μου. Δεν θέλω να γράψω άτοπα συμπεράσματα.

Μάγκες μια άλλη ερώτηση. Πόσο σας κρατάνε οι φορτισμένες μπαταρίες; Τώρα που μετράω αποτελέσματα με το μαραφέτι που μας έβαλε ο μάτριξ να πάρουμε ( :devil: νταξ, πλάκα κάνω), τραβάω τις κ....οτριχές μου.

• Moderators

Σε ευχαριστώ "matrixxx", διαβάζω το νήμα από τη "γέννησή" του και βρίσκω τον εν λόγω φορτιστή ικανοποιητικά αξιοπρεπή και από τι έχω διαβάσει για αυτόν θα είναι η επόμενη επιλογή μου.

Απλά ήθελα να ξέρω σε τι κόστος πάμε αμέσως μετά, ίσως κάτι με επιπρόσθετες λειτουργίες...

Με έχεις καλύψει πάντως, σε ευχαριστώ.

Ενας καλος που υπαρχει πιο ψηλα ειναι ο maha, εχει γινει αναφορα και κουβεντα για την συγκριση των δυο στις πρωτες σελιδες του θεματος, η γνωμη μου οτι δεν αξιζει την διπλη σχεδον τιμη. Δεν εχει κατι παραπανω σαν "λειτουργια", απλα εχει φωτισμο (που καποιοι κατοχοι ευχονται να μην το ειχε αφου ειναι πολυ δυνατο και νυχτα ενοχλει). Ενα μειον του maha ειναι η πολυπλοκοτητα του σε σχεση με αυτον εδω, αφου θελει πολλα περισσοτερα πατηματα για να κανεις απλες δουλειες.

Ενας καλος που υπαρχει πιο ψηλα ειναι ο maha, εχει γινει αναφορα και κουβεντα για την συγκριση των δυο στις πρωτες σελιδες του θεματος, η γνωμη μου οτι δεν αξιζει την διπλη σχεδον τιμη. Δεν εχει κατι παραπανω σαν "λειτουργια", απλα εχει φωτισμο (που καποιοι κατοχοι ευχονται να μην το ειχε αφου ειναι πολυ δυνατο και νυχτα ενοχλει). Ενα μειον του maha ειναι η πολυπλοκοτητα του σε σχεση με αυτον εδω, αφου θελει πολλα περισσοτερα πατηματα για να κανεις απλες δουλειες.

Καλα τωρα μην συγκρινεις τον Maha με αυτον εδω περα.

Και το να λες οτι δεν εχει κατι "παραπανω" σαν λειτουργια δεν σε τιμαει.

Δηλαδη το οτι εχει ο maha 4 ανεξαρτητα καναλια που μπορουν να κανουν διαφορετικα πραγματα το καθενα,το οτι μπορεις να ρυθμισεις το ρευμα φορτισης εκφορτισης ξεχωριστα για καθε καναλι δεν ειναι κατι "παραπανω" για σενα;

Ενταξει μην τα ισοπεδωνουμε ολα τωρα...

Και κατι αλλο:

Επειδη τυγχανει να εχω και τους 2 φορτιστες με τον IQ328 μερικες φορες μου εχει τυχει να βαζω τελειως ξεφορτιστη ποιοτικη μπαταρια πχ eneloop και να μου την βγαζει σκαρτη επειδη δεν ανιχνευει ικανη ταση.Μολις την βαλω στον maha για 10 δευτερολεπτα φορτιζει κανονικοτατα και μετα την βαζω στον IQ328 οπου μετα μπορει να την φορτισει.Ειναι μια ατελεια του IQ328 κατα τα αλλα καλου φτηνου φορτιστη.

• Moderators
Και το να λες οτι δεν εχει κατι "παραπανω" σαν λειτουργια δεν σε τιμαει.

Σημερα θα δεχθω ολες τις προσωπικες επιθεσεις τη μια μετα την αλλη με αποσταση λεπτων, ειναι η τυχερη μου μερα... :lol:

Δηλαδη το οτι εχει ο maha 4 ανεξαρτητα καναλια που μπορουν να κανουν διαφορετικα πραγματα το καθενα,το οτι μπορεις να ρυθμισεις το ρευμα φορτισης εκφορτισης ξεχωριστα για καθε καναλι δεν ειναι κατι "παραπανω" για σενα;

Ενταξει μην τα ισοπεδωνουμε ολα τωρα...

Πειραζει που και στον 328 μπορεις να ρυθμισεις εντελως ανεξαρτητα τις 4 μπαταριες με 4 διαφορετικα ρευματα; Δεν το εχεις βρει το κολπο, αυτο δεν ειναι κακο (εχω γραψει το κολπο στο παρον θεμα) κακος ηταν ο τροπος σου.

Ολα τα υπερ και τα κατα του maha τα εχουμε γραψει αναλυτικοτατα στο παρον θεμα με τη βοηθεια και αλλων παιδιων που τον εχουν. ΕΙπα πριν οτι εχει συζητηθει η συγκριση στις πρωτες σελιδες. Δεν θα εγραφα αλλη μια σελιδα μαζευοντας ολες τις λεπτομεριες καθε φορα που καποιος ρωταει για αλλον φορτιστη πιο ακριβο. Πριν λοιπον μιλησεις με αυτο τον τροπο σε ενα θεμα τοσο μεγαλο θα επρεπε τουλαχιστον να το διαβασεις και να ξερεις ποιον τιμουν ή οχι τα λογια του...

Οσο για το θεμα μιας αδειας μπαταριας, οταν εχει ταση κατω απο 0.9V σχεδον ολοι οι smart φορτιστες την βγαζουν προβληματικη (δεν ηξερα οτι ο maha την βλεπει, πιστευα οτι ουτε αυτος μπορει, σε φτηνους/απλους φορτιστες παντως δεν υπαρχει θεμα, τις ξεκινουν κανονικα). Υπαρχουν πολλοι τροποι να κανεις τον 328 να την δει και να την φορτισει.

• Like 1

Σημερα θα δεχθω ολες τις προσωπικες επιθεσεις τη μια μετα την αλλη με αποσταση λεπτων, ειναι η τυχερη μου μερα... :lol:

Πειραζει που και στον 328 μπορεις να ρυθμισεις εντελως ανεξαρτητα τις 4 μπαταριες με 4 διαφορετικα ρευματα; Δεν το εχεις βρει το κολπο, αυτο δεν ειναι κακο (εχω γραψει το κολπο στο παρον θεμα) κακος ηταν ο τροπος σου.

Ολα τα υπερ και τα κατα του maha τα εχουμε γραψει αναλυτικοτατα στο παρον θεμα με τη βοηθεια και αλλων παιδιων που τον εχουν. ΕΙπα πριν οτι εχει συζητηθει η συγκριση στις πρωτες σελιδες. Δεν θα εγραφα αλλη μια σελιδα μαζευοντας ολες τις λεπτομεριες καθε φορα που καποιος ρωταει για αλλον φορτιστη πιο ακριβο. Πριν λοιπον μιλησεις με αυτο τον τροπο σε ενα θεμα τοσο μεγαλο θα επρεπε τουλαχιστον να το διαβασεις και να ξερεις ποιον τιμουν ή οχι τα λογια του...

Οσο για το θεμα μιας αδειας μπαταριας, οταν εχει ταση κατω απο 0.9V σχεδον ολοι οι smart φορτιστες την βγαζουν προβληματικη (δεν ηξερα οτι ο maha την βλεπει, πιστευα οτι ουτε αυτος μπορει, σε φτηνους/απλους φορτιστες παντως δεν υπαρχει θεμα, τις ξεκινουν κανονικα). Υπαρχουν πολλοι τροποι να κανεις τον 328 να την δει και να την φορτισει.

κοιτα εαν εσυ βλεπεις προσωπικες επιθεσεις προβλημα σου.

το να προσπαθεις να αποδειξεις οτι οι 2 φορτιστες ειναι ισαξιοι επισης προβλημα σου.Δυστυχως για σενα η διεθνης κοινοτητα εχει αλλη αποψη.Το να αναφερεις σαν μειονεκτημα τον φωτισμο του maha επειδη καπου γραφτηκε απο καποιον παλι προβλημα σου.

@aopa απο τη σελιδα 19 και συγκεκριμενα σε αυτο το post εξηγει ο matrixxx πως μπορεις να εχεις 4 διαφορετικες τιμες ρευματων. Στην σελιδα 20 εδω εχω γραψει συνοπτικα τους περιορισμους που καταλαβα οτι εχει ο iq328 σε συγκριση με τον maha. Οπως βλεπεις και στα παρακατω post ο matrixxx δεν ισχυριστηκε οτι ειναι ισαξιοι.

Αυτοι οι μικροι περιορισμοι για αρκετους χρηστες μπορει να μην ειναι σημαντικοι και δεν αξιζει τα διπλασια χρηματα ο maha. Μαθαινεις να ζεις με αυτους. Με τα ιδια χρηματα θα εχεις δυο iq. Η πιο σωστη διατυπωση του matrixxx πιστευω οτι θα ηταν οτι δεν εχει καποια σημαντικη λειτουργια παραπανω. Για μια λεξη ομως μην πεσουμε να τον φαμε τον ανθρωπο που καθεται και βοηθαει και εξηγει σε τοσους χρηστες. Ο ιδιος παρουσιασε τα αρνητικα για να ενημερωσει τους υπολοιπους. Δεν τα εκρυψε και ουτε τους εβγαλες ιδιους. Δεν μπορεις να κρινεις εναν ανθρωπο απο μια φραση οταν εχει γραψει τοσα στο θεμα. Δεν σε τιμουν ετσι οπως τα γραφεις.

Οσον αφορα τον φωτισμο προσωπικα θα ηθελα να εχει φωτισμο ο φορτιστης αλλα ο maha στο συγκεκριμενο το παρακανει. Αναγκαζομαι να τον καλυπτω με σκουροχρωμη ταινια ή να το βαζω σε αλλο δωματιο απο αυτο που θα κοιμηθω γιατι λειτουργει σαν φωτακι νυχτος.

Τωρα για τα παιδια που ρωτησαν για τον maha εχω γραψει καποια πραγματα απο εδω και κατω.

Οταν ειχα παρει τον maha δεν γνωριζα την υπαρξη του IQ328 που λογω χρηματων θα τον προτιμουσα γιατι ειναι στη μιση τιμη. Κακα τα ψεματα ειναι value for money ο iq. Οποιος δεν εχει προβλημα με τα χρηματα πηγαινει στον maha.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...