Moderators matrixxx Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Θα πάω κάμπινγκ στην Σαντορίνη. Δηλαδή χρειάζομαι ενέργεια για φακό, κινητό, μικρά ηχεία, φορητός και φωτογραφική μηχανή. ...... Σκεφτείτε ότι όταν θα χρειαστείτε ενέργεια στις διακοπές σας, μπορείτε να την έχετε διαθέσιμη σε οποιαδήποτε συσκευή. Κάθεσαι και φορτίζεις τις μπαταρίες 1 βδομάδα πριν πας διακοπές και μετά είσαι άνετος. Οπως διαβασα την τελευταια σου φραση σε τετοια πηγε το μυαλο μου: Λαθος φορτιστη πηρες!! (Για να τροφοδοτησεις με ΑΑ λαπτοπ μην το σκεφτεσαι ουτε για πλακα! Τωρα για να φορτισεις κινητο - μηχανη που εχει φορτιστη usb κατι γινεται http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BIN=1&_stpos=&_fcid=80&gbr=1&_localstpos=&_sacat=0&_clu=2&_nkw=emergency+charger&rt=nc ) Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2012 από matrixxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newtech Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Διαβασα αρκετες σελιδες. Να πω εγω για τι χρηση το θελω. Εχω μπαταριες GP 2700mah για παλια φωτογραφικη WII και διαφορες ακομα συσκευες! Θελω να ρωτισω αν αξιζει (μιας κ εχω εναν απλο) να αγωρασω τον φορτιστη (του TOPIC STARTER) η στην διαρκεια αυτοι που παρακολουθουν βγηκε κατι καλητερο. Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristidis540 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Φιλε μου εαν θελεις φορτιστη αναλυτη μεχρι 30 ευρω παρτον ...το μονο αρνητικο που μπορω να βρω ειναι οτι δεν εχει φωτισμο στην lcd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newtech Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Φιλε μου εαν θελεις φορτιστη αναλυτη μεχρι 30 ευρω παρτον ...το μονο αρνητικο που μπορω να βρω ειναι οτι δεν εχει φωτισμο στην lcd. Οκ Δεν με χαλαει αυτο Ειμαι αρχαριος οσο εχει να κανει με μπαταριες.. θα βρω ακρη ε? Να δω ποια μπαταρια ειναι καλη που εχω κτλ.. αυτα τα διχνει σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
volman Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Διαβασα αρκετες σελιδες. Να πω εγω για τι χρηση το θελω. Εχω μπαταριες GP 2700mah για παλια φωτογραφικη WII και διαφορες ακομα συσκευες! Θελω να ρωτισω αν αξιζει (μιας κ εχω εναν απλο) να αγωρασω τον φορτιστη (του TOPIC STARTER) η στην διαρκεια αυτοι που παρακολουθουν βγηκε κατι καλητερο. Ευχαριστω Η αποδοτική διαχείριση της ενέργειας είναι μία αναγκαιότητα τόσο για το παρόν, αλλά ακόμα περισσότερο για το άμεσο μέλλον. Δεν ήξερα ότι ο φορτιστής ήταν τόσο αναγκαίος και απαραίτητος, μέχρι που προέκυψε η ανάγκη φέτος, αλλά και τα κατατοπιστικά μηνύματα του μάτριξ. Πάρτον χωρίς δεύτερη σκέψη. Εσύ θα βγεις κερδισμένος. Οπως διαβασα την τελευταια σου φραση σε τετοια πηγε το μυαλο μου: Λαθος φορτιστη πηρες!! (Για να τροφοδοτησεις με ΑΑ λαπτοπ μην το σκεφτεσαι ουτε για πλακα! Τωρα για να φορτισεις κινητο - μηχανη που εχει φορτιστη usb κατι γινεται http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BIN=1&_stpos=&_fcid=80&gbr=1&_localstpos=&_sacat=0&_clu=2&_nkw=emergency+charger&rt=nc ) Κοίτα και τον παίχτη τι έκανε στο παρακάτω βίντεο. http://www.youtube.com/watch?v=7Tf3fngKA-c&feature=related Με κόστος 25 ντόλαρς έχει κάτι που σε βγάζει χαλαρά 1 μήνα χωρίς άλλη φόρτιση. Πολύ καλή σκέψη. Αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι, για παράδειγμα, τώρα έχω 16 μπαταρίες αα. Λογικά του χρόνου θα πάρω άλλες τόσες. Σύνολο 32. 32 χ 2000 mA είναι 64 Α σε διαθέσιμη ενέργεια. Ένας πίνακας με 32 ΑΑ, θεωρείς ότι δεν έχει νόημα να υπάρχει για να τροφοδοτεί, πχ, φορητό, μία μικρή τηλεόραση, κτλ; Δεν γνωρίζω πολλά από ηλεκτρονικά, όποιος ξέρει περισσότερα ας με διαφωτίσει. Οκ Δεν με χαλαει αυτο Ειμαι αρχαριος οσο εχει να κανει με μπαταριες.. θα βρω ακρη ε? Να δω ποια μπαταρια ειναι καλη που εχω κτλ.. αυτα τα διχνει σωστα? Ναι φίλος, μην μασάς από κάτι τέτοια. Είναι τρελά απλός ο φορτιστής. Έχει φτιάξει και ένα βιντάκι ο μάτριξ που δείχνει φόρτιση μπαταριών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newtech Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Ναι φίλος, μην μασάς από κάτι τέτοια. Είναι τρελά απλός ο φορτιστής. Έχει φτιάξει και ένα βιντάκι ο μάτριξ που δείχνει φόρτιση μπαταριών. Ναι??? σε ποια σελιδα?? ψαχνω αλλα τπτ Εχει και διαφορα ακομα με φοτιζομενα.. αλλα δεν νιωθω να συγκρινω Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2012 από newtech Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι, για παράδειγμα, τώρα έχω 16 μπαταρίες αα. Λογικά του χρόνου θα πάρω άλλες τόσες. Σύνολο 32. 32 χ 2000 mA είναι 64 Α σε διαθέσιμη ενέργεια. Ένας πίνακας με 32 ΑΑ, θεωρείς ότι δεν έχει νόημα να υπάρχει για να τροφοδοτεί, πχ, φορητό, μία μικρή τηλεόραση, κτλ; Οι 32 2000mAh ΑΑ ναι ειναι 64Ah, στο 1.2V ομως! Για να βρεις την αντιστοιχια με μια μπαταρια αυτοκινητου που ειναι 12βολτη και να αντιληφθεις την ταξη μεγεθους, μιλαμε για 6.4Ah μολις. Η διαθεσιμη ενεργεια τους λοιπον ειναι 64Ah * 1.2V = 76.8Wh με το ζορι δηλαδη το διπλο μιας "μικρης" μπαταριας λαπτοπ, σαν να εχεις φορτισει δηλαδη μια επιπλεον φορα την μπαταρια του λαπτοπ σου, δεν ειναι κατι που θα σου δωσει ιδιαιτερη αυτονομια για να ταϊσεις ολες τις συσκευες σου για μεγαλο διαστημα. Ασε που δεν ειναι καλο να βαζεις μπαταριες σε παραλληλη συνδεσμολογια... (θες μικτή για να φτιαξεις 6V απο 35 ΑΑ, θα πρεπει να φτιαξεις πρωτα 7αδες σε παραλληλη συνδεσμολογια. Πεντε τετοιες 7αδες σε σειρα θα σου δωσουν 6V τελικη ταση. Η μονη λυση ειναι μια μπαταρια αυτοκινητου λοιπον, αυτη ναι εχει πραμα να δωσει! Η εστω για πολυ μικροτερες απαιτησεις μπαταριες μολυβδου, πχ μια 6V 12Ah η οποια θα σου δωσει περιπου οση ενεργεια θα σου εδιναν οι 32ΑΑ του παραδειγματος σου χωρις ομως περιεργες συνδεσμολογιες με επικινδυνες πιθανες "παρενεργειες". Διαφορετικα θα πρεπει να αρκεστεις βαζοντας μονο σε σειρα μπαταριες ΑΑ, που σημαινει οτι αν εχεις να τροφοδοτησεις 12βολτο φορτιο, αντε να βαλεις 10 ΑΑ σε σειρα με 2Αh, διαθεσιμη ενεργεια 24Wh, η οποια δεν ειναι και ασχημη αλλα δεν ειναι και αρκετη. Και σαν κοστος 30 ΑΑ εχουν τυπικο κοστος αν πουμε 2.5 η μια, 75€ (για 72Wh). Με τοσα αγοραζεις μια αυτοκινητου που θα σου δωσει 600-700 Wh (βεβαια δεν θα εχεις καλη φορητοτητα)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newtech Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μην φάω ξύλο.. Αλλα επειδή βλέπω νιώθετε με chargers.. και θέλω να πάρο charger.. αξίζει αυτός? http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_21848.htm Κάνει ελεγχους κτλ? Αν τον έχει κανεις η ξέρει που θα βρούμε κάποια tests Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
volman Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Βλέπω Tronic και θα του σηκωθεί η τρίχα όρθια του μάτριξ. Φίλε, από μπαταρίες tronic που μέτρησε ο μάτριξ, ήταν μάπα. Για τον συγκεκριμένο φορτιστή δεν ξέρω, αλλά αν τον βγάζει η τρόνικ, που βγάζει τις μπαταρίες που είναι καρά μάπα, μάλλον και ο φορτιστής θα είναι μούφα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
newtech Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Βλέπω Tronic και θα του σηκωθεί η τρίχα όρθια του μάτριξ. Φίλε, από μπαταρίες tronic που μέτρησε ο μάτριξ, ήταν μάπα. Για τον συγκεκριμένο φορτιστή δεν ξέρω, αλλά αν τον βγάζει η τρόνικ, που βγάζει τις μπαταρίες που είναι καρά μάπα, μάλλον και ο φορτιστής θα είναι μούφα. Μαλιστα Επιδει τον ειδα κ απο κοντα και αναγραφει ποσο γεματες ειναι (οχι με ποσοστο αλλα με ραβδους) και ελενχει μπαταριες και αναφερει κ συντιριση.... για τα λεφτα του δεν ξερω αν ειναι καλος.. απλα εγω εχω μονο AA και AAA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Μαλιστα Επιδει τον ειδα κ απο κοντα και αναγραφει ποσο γεματες ειναι (οχι με ποσοστο αλλα με ραβδους) και ελενχει μπαταριες και αναφερει κ συντιριση.... για τα λεφτα του δεν ξερω αν ειναι καλος.. απλα εγω εχω μονο AA και AAA. Εχω ηδη απαντησει στην ερωτηση σου πριν 2-3 ωρες στο θεμα για το lidl που εχει ανοιξει και στο οποιο εκανες την ιδια ερωτηση για τον φορτιστη 1 λεπτο πριν την κανεις και εδω. Επειδη ομως εδω ειμαστε εκτος θεματος για οτιδηποτε αφορα τρονικ-lidl καλο θα ηταν να γραφουμε στο θεμα του tronic-lild... http://www.insomnia.gr/topic/454207-διάφορες-μπαταρίες-nimh-399-lidl/#entry4881992 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
volman Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Λοιπόν, το φορτιστής ήρθε Δευτέρα!!!! (τον παράγγειλα Πέμπτη πριν τισ 3 το μεσημέρι και Παρασκευή ήδη πέταγε για Ελλάδα) Μιλάμε ούτε τα ελληνικά eshop δεν έχουν τέτοιο ντελιβερι. Φαίνεται ντούρα κατασκευή, λιτή χωρίς πολλά φρου φρου. Έχω 2x4 sony cycle energy 2700 mA και 2x4 duracell 2450 mA Τις sony τις έχω 2-3 χρόνια ενώ τις duracell τις αγόρασα πριν 1 βδομάδα (thanks matrix) Πρώτο τεστάκι για τις sony cycle energy 2700: http://content.etilize.com/Large/1015677627.jpg Η πρώτη τετράδα έβγαλε μέσο όρο 1300 mA. Έχει κανείς εμπειρία με αυτές τις μπαταρίες; από 2700 σε 1300 δεν είναι μεγάλη διαφορά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Δεν ειναι μεγαλη διαφορα αν εχουν ταλαιπωρηθει απο κακους φορτιστες. Αφου κανεις ενα ιδιο γρηγορο τεστ και στις duracell (φανταζομαι τις εχεις τωρα πανω ) βαλε μετα τις sony για refresh και αυριο βλεπεις τι εγινε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldermania Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 αυτος ο φορτιστης φορτιζει και της μεσαιες μπαταριες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aiantas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) @ matrixxx, υπάρχει κάτι καλύτερο (ποιοτικότερο), για τέτοιου είδους μπαταριες (AA, AAA); Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2012 από aiantas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις