Προς το περιεχόμενο

Smart charger AA/AAA IQ328 27€ FBAmazon (δωρεαν μεταφορικα)

matrixxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανταπτορα εχουν τα μαγαζιά ηλεκτρονικών εξαρτημάτων,το πήρα από Αργυρούπολη 60 λεπτα

Super τιμη τον πήρες...μπορείς να πεις απο που να βολευτούμε και εμείς;

(για τους συγκεκριμένους αντάπτορες μου έχουν ζητήσει ακόμα και 3 ευρώ...!!!)

//finikis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

Μιας που σε βρήκα, αν θυμάμαι καλά πρότεινες φόρτιση στα 200mah, επειδή θέλει πολύ ώρα αυτό πειράζει να έχω σαν στανταρ φόρτιση τα 500-700;

Υγ σε μένα έχει μέσα και οδηγίες στα αγγλικά

Οι γνωμες για την ταχυτητα φορτισης διιστανται. Η επικρατεστερη ειναι οτι η αργη φορτιση ειναι η καλυτερη (αφου δεν ζοριζουμε τις μπαταριες-ουτε τις υπερθερμενουμε), απλα πολλοι φορτιστες εχουν προβλημα να αναγνωρισουν στην αργη φορτιση ποτε αυτη ολοκληρωθηκε με αποτελεσμα να υπερφορτιζουν τις μπαταριες που ειναι κατι πολυ κακο. Ο συγκεκριμενος δεν εχει τετοιο προβλημα, οποτε η αργη φορτιση ειναι απροβληματιστη.

Παρολα αυτα μπορεις και να τις φορτιζεις με ρευμα ας πουμε "μεγιστο" τα 4/10 της χωρητικοτητας τους, πχ 2000mAh χωρητικοτητα, ρευμα φορτισης 800mA (750mA). Αν ομως οι μπαταριες σου ειναι ΑΑΑ 550mAh τοτε το μεγιστο "ανεκτο" ρευμα φορτισης ειναι 220mA

Ολα αυτα με το δεδομενο οτι θελουμε να κρατησουν οι μπαταριες μας αρκετο καιρο σε καλη κατασταση, διαφορετικα μπορουμε και στο 1Α η και παραπανω αν βιαζομαστε σε μια ειδικη περιπτωση, δεν θα ερθει και το τελος τους με μια "κακη" φορτιση.

(και σε μενα ειχε τελικα οδηγιες και στα Αγγλικα, πανω στη "βιασυνη" δεν τις ειχα δει - το ειχα ξαναπει, θα σου ξεφυγε. ;) )

πανω στο θεμα,να αναφερω τι γραφουν οι GP ReCyKo+ :

στις ΑΑΑ standard charge 16hrs at 80mA

στις AA standard charge 16hrs at 200mA.

εγω τις φορτιζω στα 200 ολες χαλλαρα.

Τελικά ο φορτιστής είναι μια χαρά :-D

Απορίες γιατί δεν το έχω καθόλου το θέμα: οι επαναφορτιζόμενες είναι 1.2v μα ο φορτιστής έβγαλε στο τέλος 1.42-1.46v στη τετράδα, ισχύει η μέτρηση του φορτιστή και γιατί έχει διαφορετική τιμή κάθε μπαταρία;

Τσίμπησα και εγώ ένα και περιμένω να έρθει. Matrix μας έσωσες με την έρευνα σου. Επιτέλους θα δω και ποιες από τις επαναφορτιζόμενες που έχω την παλεύουν.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Έκανα ένα τεστάκι σε μια 4δα Turnigy LSD 2200 (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10456__Turnigy_AA_LSD_2200mah_Low_Self_Discharge_ready_to_use_.html) και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Το τεστ αυτό αποτέλεσε ουσιαστικά τον 2ο κύκλο εκφόρτισης-φόρτισης όποτε ίσως πάνε και πιο ψηλά με 1-2 κύκλους ακόμα. Μένει να δούμε πόσο καλές είναι στο LSD κομμάτι με τον καιρό. Πάντως είναι από τις λίγες όπου η πραγματική χωρητικότητα είναι πιο ψηλή από τη δηλωμένη. Αξίζει να τις πάρει κάποιος μόνο αν πάρει αρκετές, γιατί τα μεταφορικά είναι 10 δολλάρια (εγώ πήρα 10xΑΑ και 8xΑΑΑ). Τις πήρα ως backup των Maha PowerEx 2700, που θεωρώ ως κορυφαίες στις απλές επαναφορτιζόμενες. Oυσιαστικά δε χρειάζομαι LSD μπαταρίες, αλλά αυτές που θα έχω για backup θα πρέπει να είναι ώστε όποτε και να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσω να μην έχει πέσει τραγικά το φορτίο τους. Για το φορτιστή δεν έχω να πω κάτι, απλά τα σπάει. Ίσως μου έρθει και 2ος αντάπτορας για την τροφοδοσία οπότε αν τελικά έρθει θα ενημερώσω έτσι ώστε αν κάποιος τον χρειάζεται να του το δώσω :)

2e360zn.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα στην παρέα..

Είμαι έτοιμος να παραγγείλω τον φορτιστή, αλλά θέλω να τον πάρω πακέτο με 4 μπαταρίες ΑΑ για την φωτογραφική μου. Ποιες να προτιμήσω;

Έχω δει αυτό από Γερμανία: http://www.amazon.de/AccuPower-Akku-Ladeger%C3%A4t-IQ328-inkl-2900mAh/dp/B004ZNV6YW/ref=sr_1_fkmr0_2?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1339422221&sr=1-2-fkmr0

Και από Αγγλία: http://www.amazon.co.uk/AccuPower-Fast-Charger-IQ328-2900mAh/dp/B004ZNV6YW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1339422301&sr=8-1

Τι προτιμάμε; Έχει δει κανείς κάποιο "πακέτο";

Παρε σκετο τον φορτιστη και μετα eneloop η ReCyKo,γιατι η φωτογραφικη μπορει να μενει καιρο χωρις να δουλευει και αυτες δεν αποφορτιζονται οταν θα καθετε.

Ανα πασα στιγμη θα ειναι ετοιμη η φωτογραφικη.

Η απλά μπορεί να πάρει αυτό το πακέτο --> http://www.amazon.de/AccuPower-Akku-Ladeger%C3%A4t-IQ328-Eneloop-Mignon/dp/B004ZNV6D8/ref=pd_cp_ce_2 :)

Να πω πως μου ήρθε ο 2ος αντάπτορας (είναι ακρίβως αυτός στην εικόνα παρακάτω) και μιας και δεν τον χρειάζομαι όποιος τον θέλει ας ποστάρει εδώ. Ο πρώτος που θα ποστάρει τον πήρε :) Nα πω πως μένω Αθήνα κεντρικά, δηλαδή θα μπορούσε να γίνει μια συνάντηση σε Θησείο, Άνω Πετράλωνα, Γκάζι, Καλλιθέα, η συνεννόηση θα γίνει μέσω pm!

EU_to_UK_Adapter.jpg

• Moderators

Καλησπέρα στην παρέα..

Είμαι έτοιμος να παραγγείλω τον φορτιστή, αλλά θέλω να τον πάρω πακέτο με 4 μπαταρίες ΑΑ για την φωτογραφική μου. Ποιες να προτιμήσω;

Έχω δει αυτό από Γερμανία: http://www.amazon.de...21&sr=1-2-fkmr0

Και από Αγγλία: http://www.amazon.co...39422301&sr=8-1

Η απλά μπορεί να πάρει αυτό το πακέτο --> http://www.amazon.de.../ref=pd_cp_ce_2 :)

Καλησπερα φιλε DimBoud και σε ολα τα παιδια.

Κανενα απο τα δυο αυτα "Γερμανικα" πακετα δεν στελνονται Ελλαδα (το βλεπετε αν προχωρησετε την παραγγελια).

Tο Αγγλικο δεν το δοκιμασα να το προχωρησω γιατι ειναι πολυ ακριβο.(38 λιρες!) (edit - ουτε αυτο ερχεται Ελλαδα)

Πριν καιρο που το ειχα ψαξει δεν υπηρχε διαθεσιμο πακετο που να αξιζε. Παρτε eneloop απο ebay, καπου 9 ευρω η τετραδα και τον φορτιστη απο amazon. Αν και υπαρχουν και κατι σκετες 4αδες eneloop και απο αμαζον αλλα συνηθως βγαινουν ακριβοτερα απο ο,τι στο ebay. Αυτες τις μερες ειναι καλες οι τιμες του αμαζον ομως. Απλα επειδη ειναι απο 3ο πωλητη (fulfilled) ο φορτιστης και οι μπαταριες που ειναι σε ανεκτη εως καλη τιμη ειναι απο το ιδιο το αμαζον πρεπει να συμπληρωσετε "25λιρες" και απο το ιδιο το αμαζον για δωρεαν μεταφορικα (δεν μετρανε - δεν αθροιζονται οι λιρες απο fulfilled, του φορτιστη εν προκειμενω).

Οποτε η πρεπει να παρετε πχ 2 4αδες ΑΑ (10 ευρω η τετραδα) + μια τετραδα ΑΑΑ (8.5ευρω) και να σας βγει το σετ φορτιστη +12 μπαταριες eneloop "Order Total: £45.97" ή να βαλετε μια τετραδα αλλα και κατι ακομα απο αμαζον ωστε να φτασετε τις 22-23-24 λιρες για free shipping των προιοντων με πωλητη το ιδιο το αμαζον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή οι μπαταρίες που έχω είναι (Uniross) 2700 και (Duracell) 2650mAh και ήμουν ικανοποιημένος (που πλέον ξεφορτίζονται σε 15 κλικ μετά από 5-6 χρόνια), δικαίως ανησυχώ για τις απλές Enloop 1900 mAh και κοιτάω τις Enloop XX 2500 mAh;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

(edit: Βλέπω ότι οι xx κρατάνε για πολύ λιγότερες φορτίσεις, οπότε βλέπω να παίρνω 2 4άδες απλές eneloop.. ε; )

Επεξ/σία από DimBoud

Παραγγέλνω τον φορτιστή στις 22,95 λίρες, τις Enellop 7,84 και κάποιες Ansmann 2850mAh 12,34, μου βγάζει σύνολο και δε χρεώνει Postage & Packing.

Επειδή τα βάζει σε 2 πακέτα (μπαταρίες και φορτιστής) με διαφορετικές εκτιμώμενες μέρες αποστολής, θα χρεώσει μεταφορικά λόγω "κάτω των 25 λιρών"

Πως μπορώ να το αποφύγω αυτό;

post-89472-0-69854400-1339623507_thumb.jpg

• Moderators

Δεν εχεις μεταφορικα μιας και τα προιοντα του ιδιου του αμαζον επιασαν οριακα δωρεαν μεταφορικα 20+ λιρες. (αλλες φορες συμβαινει στις 21, αλλες 22, καποτε ειχαμε περισυ πετυχει δωρεαν μεταφορικα με 4-5 λιρες το θυμουνται καποια παιδια.)

Προχωρα το, δεν θα εχεις μεταφορικα. 101% αυτο. Ριχτην!:-)

Δεν εχεις μεταφορικα μιας και τα προιοντα του ιδιου του αμαζον επιασαν οριακα δωρεαν μεταφορικα 20+ λιρες. (αλλες φορες συμβαινει στις 21, αλλες 22, καποτε ειχαμε περισυ πετυχει δωρεαν μεταφορικα με 4-5 λιρες το θυμουνται καποια παιδια.)

Προχωρα το, δεν θα εχεις μεταφορικα. 101% αυτο. Ριχτην!:-)

Σε ευχαριστώ, έφυγε...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...