Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν 2500άρες eneloop?

Σήμερα είμαι στο 37% στο apple magic trackpad (έχω βάλει 2500mAh sony μέσα)

Στο amazon είναι ακριβές οι eneloop 2500 αλλά βρήκα αυτό από hong-kong : http://www.ebay.co.uk/itm/4-Genuine-SANYO-XX-Eneloop-AA-2500mAh-JAPAN-Rechargeable-Battery-HR-3UW-/380415305502?pt=US_Batteries&hash=item589284e71e#ht_2480wt_1180

• Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υπάρχουν 2500άρες eneloop?

Σήμερα είμαι στο 37% στο apple magic trackpad (έχω βάλει 2500mAh sony μέσα)

Στο amazon είναι ακριβές οι eneloop 2500 αλλά βρήκα αυτό από hong-kong : http://www.ebay.co.uk/itm/4-Genuine-SANYO-XX-Eneloop-AA-2500mAh-JAPAN-Rechargeable-Battery-HR-3UW-/380415305502?pt=US_Batteries&hash=item589284e71e#ht_2480wt_1180

Εκτος του οτι εχουν λιγοτερους κυκλους φορτισεων,το θεμα αυτοεκφορτισης θα ειναι ανεπαισθητο, ειναι πολυ ακριβες οι 2500 και δεν συμφερουν. Δεν ειναι δυνατον να πληρωνεις τα διπλασια χρηματα μονο και μονο για 500mAh παραπανω. Να πεσουν οι τιμες διαφορετικα να τους μεινουν στα ραφια.

Δημοσ.

Παρέλαβα κι εγώ σήμερα τον φορτιστή.

Έχω βάλει σε λειτουργία test 4 maxwell 2500mAh που είχα στο ράφι εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον.

Θέλω πρώτα να δω σε τι κατάσταση είναι και μετά να τις βάλω σε λειτουργία refresh.

Εως τώρα έχω διαπιστώσει πολύ καλή ποιότητα του φορτιστή και κυρίως όλες οι απαραίτητες λειτουργίες.

Ευχαριστίες κ απο εμένα στον topic starter!

EDIT: Να κάνω και την ερώτηση μου. Στην μία εκ των τεσσάρων που έχω βάλει για test δεν μου γράφει κατα την διάρκεια του τεστ την τωρινή χωρητικότητα της. Στις άλλες μου λέει γυρω στα 100mAh αλλά στην συγκεκριμένη έχει παύλες. Ενώ αντίθετα τάση μου δίνει σε όλες.

• Moderators
Δημοσ.

Παυλες βγαινουν μονο στο προγραμμα TEST στην φαση της φορτισης που κανει το μηχανακι. (το τεστ περιλαμβανει φορτιση-εκφορτιση-φορτιση). Αρα αυτο που συνεβει σε σενα ηταν μια απο τις δυο περιπτωσεις:

α) Εβαλες κανονικα το προγραμμα ΤΕΣΤ και για τις τεσσερεις μπαταριες σου και απλα οταν ελεγξες, η μια που ειχε παυλες ηταν ακομα στην πρωτη ή την δευτερη φαση, της 1ης φορτισης ή της εκφορτισης (παυλες), ενω οι αλλες τρεις ειχαν περασει στην τελικη φορτιση οποτε σου εδειχνε τα mAh εκφορτισης τους (την μετρημενη χωρητικοτητα τους κατα το τεστ).

ή

β) εβαλες τη μια στο φορτιστη, εβαλες προγραμμα ΤΕΣΤ, ξεκινησε (οποτε ειχε παυλες στην πρωτη φαση της φορτισης σε αυτη την πρωτη μπαταρια) και μετα εβαλες τις αλλες τρεις που μπαινουν αυτοματα σε προγραμμα charge στο οποιο βγαινει μετρηση mAh. 

Δημοσ.

Μάλιστα.

Τις έχω βάλει απο χθες σε λειτουργία refresh και απ οτι φαίνεται όλες σταθεροποιούνται στα 2000mAh παρα κάτι. Δεν είναι κ άσχημα για μετά από τόσα χρόνια.

• Moderators
Δημοσ.

Τις έχω βάλει απο χθες σε λειτουργία refresh και απ οτι φαίνεται όλες σταθεροποιούνται στα 2000mAh παρα κάτι. Δεν είναι κ άσχημα για μετά από τόσα χρόνια.

Μια χαρα ειναι!

Αυτο που παρουσιαζουν παντως παλιες μπαταριες ειναι να ζωντανευουν με το refresh αλλα οταν θα μεινουν 2-3 μερες στο "ραφι" να μην εχουν μετα αυτα τα mAh που ειχαν "ζεστες" κατα το refresh. Τα 2000 δηλαδη μπορει να πεσουν στα 1500 η 1700 λογου χαρη. Το εχω παρατηρησει (να 'ναι καλα το μηχανακι;)) στις konnoc και στις camelion (σε μεγαλα ρευματα εκφορτισης = 500mA), καποια στιγμη θα το ελεγξω και στις philips. 

• Moderators
Δημοσ.

Καλα κανεις, και εγω αντιστεκομαι!

Μονο αν με ενοιαζε να εχω αυτονομια πχ σε μια φωτογραφικη με ΑΑ θα επαιρνα καινουργιες. Για οτιδηποτε θες αυτονομια ΕΞΩ απο το σπιτι. Αυτη την εποχη δεν εχω κατι τετοιο οποτε μου αρκουν οι παλιες μου. Μια χαρα κανεις τη δουλεια σου στα wiimotes πχ και με 1000mAh, ας αλλαζω πιο συχνα μπαταριες. Καθε μηνα πχ αντι καθε διμηνο. Ευτυχως δεν εχω βαρια φορτια αυτο τον καιρο για να το σκεφτω.

Λοιπον νεοτερα για τις vapex που αναφερθηκαν στο #238.

Mapex παιδια, μακρια:

"BTW, those Vapextech AAA, which had 0 mAh when purchased, lost the charge completelly just in a few days after charging! They are considerably worse than ordinary NiMH, not mentioning LSD. I suppose the "Instant" sign on those batteries is really meaning the instant self discharge. lol "

Και διασταυρωμενο και απο αλλον:

"My friend made some tests with them and after 6 months of storage one was completely empty and others had 44% of initial capacity (average from 3 cells). So they are probably false advertised as LSD "

lsdsresultshz5.png

Δημοσ.

matrixx την βοηθεια σου :mrgreen: αγόρασα χθες 2 τετραδες tronic ΑΑ 2500mah από το lidl που τις ειχε προσφορα και τις βαζω κατευθειαν στο μηχανακι στο προγραμμα test και βλεπω σημερα που τελειωσε μου γραφει αυτα για καθε μια: DSC_0144.JPG

τι παιζει εδω??

• Moderators
Δημοσ.

matrixx την βοηθεια σου :mrgreen: αγόρασα χθες 2 τετραδες tronic ΑΑ 2500mah από το lidl που τις ειχε προσφορα και τις βαζω κατευθειαν στο μηχανακι στο προγραμμα test και βλεπω σημερα που τελειωσε μου γραφει αυτα για καθε μια:

τι παιζει εδω??

Παιζει οτι οι 4 μπαταριες τρονικ που πηρες και δοκιμασες εχουν χωρητικοτητες:

1.) 299mAh

2.) 2000mAh

3.) 1065mAh

4.) 701mAh

2500mAh στα χαρτια.

Βαλτες σε προγραμμα refresh μπας και φτιαξουν. Μετα απο 3-4 μερες χωρις να τις χρησιμοποιησεις, καντες παλι ενα τεστ να δεις τι ψαρια πιανουν. :-)

Δημοσ.

Και εγώ που αγόρασα τις τρονικ για τα αυτοκινητάκια του μικρού, όταν τις εβαλα για φόρτιση οι 2 σταματήσανε μετά από λίγο και γράφανε φουλ. Τι ξαναέβαλα πάλι και συνέχισαν. Αυτό έγινε 1-2 φορές. Ίσως να θέλουν 2-3 φορτίσεις για να στρώσουν...

Επίσης να ρωτήσω το εξής: Από τον φορτιστή ακούγεται μερικές φορές ένας μικρός θόρυβος. Αυτό το κάνει όταν έχω και τις 4 μπαταρίες πάνω. Το κάνει αυτό σε εσάς?

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο που αναφερεις για φορτιση που κρατησε λιγο δεν σημαινει τιποτα απολυτως. Ουτε καλο ειναι ουτε κακο αφου υποτιθεται οτι τις πουλανε φορτισμενες.

Θα πρεπει να κανεις το προγραμμα "test".

Ο θορυβος που αναφερεις ειναι ενας θορυβος "switching" και ειναι φυσιολογικος λογω των μεγαλων παλμο-ρευματων που φτανουν τα 4Α! Υπαρχει σε ολους τους φορτιστες αυτου του τυπου.

Δημοσ.

Kαλησπέρα στα παιδιά,επειδή έχουν περάσει 20 μέρες από την ημερομηνία αποστολής και δεν έχω παραλάβει ακόμη έχει κανείς παρόμοιο θέμα?

(Αμάν αυτά τα Ε.Λ.Τ.Α.) :fear:

Δημοσ.

Kαλησπέρα στα παιδιά,επειδή έχουν περάσει 20 μέρες από την ημερομηνία αποστολής και δεν έχω παραλάβει ακόμη έχει κανείς παρόμοιο θέμα?

(Αμάν αυτά τα Ε.Λ.Τ.Α.) :fear:

Φίλε Giannisrethymno κάνε υπομονή. Και εγώ παρέλαβα σήμερα μια παραγγελια μου από αμαζον μετά από 20 ημέρες περίπου (Free Super Saver Delivery και αποστολή μέσω Deutsche Post DHL)...

:rolleyes:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...