jmallen3 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 είχες δικιο τελικα! στην μια μπαταρια ομως μου λεει full παρολο που εχω βαλει για προγραμμα το charge test και ενω στις αλλες λεει το 500 στο ρευμα σε αυτη π ειναι full λεει 197 ma. τι παιζει εδω? τωρα που εβαλα το charge περιμενω να τις φορτισει τελειως,μετα να τις αποφορτισει μονο του και στο τελος να τις φορτισει παλι μονο του και με το display να δω την χωριτικοτητα τους? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zerlan Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 καλησπερα και απο μενα παιδια! αφου περιεμενω 2βδομαδες να ρθει το ανταπτορακι απο ebay δεν αντεξα και το πηρα απο εδω (πληρωνοντας το χρυσο, 3,5€) και εβαλα πανω μια eneloop που εχω και 3 Varta επαναφορτιζομενες. Μπορείς να βρεις εύκολα στην Ελλάδα τέτοιους αντάπτορες άμεσα διαθέσιμους με 1 - 1,5 εύρω τόσο σε καταστήματα ηλεκτρολογικών ειδών όσο και σε eshops. 3,5€ είναι υπερβολικά υψηλή τιμή. http://www.dbmelectronics.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=2144 http://www.multielectrostore.gr/products/?id=23687 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751347 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 είχες δικιο τελικα! στην μια μπαταρια ομως μου λεει full παρολο που εχω βαλει για προγραμμα το charge test και ενω στις αλλες λεει το 500 στο ρευμα σε αυτη π ειναι full λεει 197 ma. τι παιζει εδω? τωρα που εβαλα το charge περιμενω να τις φορτισει τελειως,μετα να τις αποφορτισει μονο του και στο τελος να τις φορτισει παλι μονο του και με το display να δω την χωριτικοτητα τους? Εσυ δεν θα βαλεις charge, θα βαλεις test στην αρχη και τελος, μονο του θα αλλαζει μετα οταν ερχεται η ωρα... Νομιζω οτι μπερδευεις τα mA που ειναι ρευμα φο-εκφο με τη χωρητικοτητα mAh... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmallen3 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Μπορείς να βρεις εύκολα στην Ελλάδα τέτοιους αντάπτορες άμεσα διαθέσιμους με 1 - 1,5 εύρω τόσο σε καταστήματα ηλεκτρολογικών ειδών όσο και σε eshops. 3,5€ είναι υπερβολικά υψηλή τιμή. http://www.dbmelectronics.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=2144 http://www.multielectrostore.gr/products/?id=23687 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751347 αυτον ακριβως που εχει το eshop πηρα αλλα με πιασανε στην αναγκη σημερα που ηθελα να φορτισω μπαταριες και τον πηρα. Εσυ δεν θα βαλεις charge, θα βαλεις test, μονο του θα αλλαζει μετα οταν ερχεται η ωρα... Νομιζω οτι μπερδευεις τα mA που ειναι ρευμα φο-εκφο με τη χωρητικοτητα mAh... κοιτα στην φωτογραφια εδω τι εχω βαλει, αυτο δεν ειναι το προγραμμα test που μου λες? και επισης γιατι οι 2 πλαινες φορτιζονται σε λιγοτερα mA απο τις μεσαιες? κανω κατι λαθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 τι εχω βαλει, αυτο δεν ειναι το προγραμμα test που μου λες? ΟΚ, αυτο ειναι! και επισης γιατι οι 2 πλαινες φορτιζονται σε λιγοτερα mA απο τις μεσαιες? Γιατι τις εβαλες πιο μετα αφου ειχες ηδη διαλεξει προγραμμα, και απλα διαλεξες παλι προγραμμα χωρις να κανεις "reset". Σου ειπα πριν, βγαλε τροφοδοσια και ξαναβαλε και ΜΕΤΑ ξαναβαλε προγραμμα και ρευμα. Δεν το κανες ετσι. (η αλλιως να εβγαζες ολες τις μπαταριες απο πανω και να τις ξαναβαζες. Οταν υπαρχουν μπαταριες που ηδη εχουν προγραμμα ΔΕΝ μπορουμε να αλλαξουμε ρευμα) Επισης βλεπω τωρα στο test οτι αυτο που θα ορισεις ειναι το charge ρευμα και οχι το discharge. (αν ξεκινησει απο 100 η ενδειξη ειναι εκφoρτισης, αν ξεκινησει απο 200 ειναι φορτισης. Οποτε θα το πας στο 1000 απο 200 που ειναι αρχικα. (οταν βλεπουμε πατώντας το current και κανει cycle τις τιμες 200-500-700-1000 ειναι ρευματα φορτισης, οταν βλεπουμε τις τιμες 100-250-350-500 ειναι ρευματα εκφορτισης). Σπανια δουλευω το τεστ, αν ειναι οι μπαταριες μας αχρησιμοποιητες χρονια χρησιμοποιουμε το refresh που επαναλαμβανει κυκλους οσο βλεπει οτι βελτιωνεται η μπαταρια. Εκει ρυθμιζεις ρευμα ΕΚφορτισης (100-500) . Το τεστ το προτεινα για τον Manosfp που εχει καινουργιες μπαταριες. 4 σελιδες ειναι για ολα τα προγραμματα ολα κι ολα στο manual, σελ. 4,5,6,7 διαβαστε τα αν δυσκολευεστε καπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Tronic energy AA 2500mAh (3-4 ετων / λιγες φορτισεις) 5mAh , 38mAh, 12mAh, 47mAh, 9mAh Με εβαλες και εμενα απο περιεργεια να δοκιμασω τις tronic μου γιατι δεν μου φαινοντουσαν τοσο αχρηστες οσο τις εβγαζε ο φορτιστης σου. Εκατσα και εκανα λοιπον μια χρονομετρημενη δοκιμη ανα ζευγος 3 ειδων μπαριες που εχω σε ενα φαναρακι της osram (osram dulux pocket). To φαναρακι αυτο το βρηκα να το εχουν τεσταρει και 2 χρηστες, οπως αναφερουν τραβαει 595.3mA ο ενας ενω ο αλλος αναφερει περιπου 500-600mA καπου εκει το μετρησα και εγω Link Link. Ο δευτερος χρηστης αναφερει 1 ωρα σε 1500mhA μπαταριες, 1:55 σε 2500 και 2 ωρες σε αλκαλικες. Απο τις δικες μου δοκιμες 1)Μωβ tronic(2500mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 2+ χρονια και με περιπου 30+ φορτισεις, up time 1:51 ωρες. 2)Μαυρες tronic (2500mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 8+ μηνες, περιπου 10+ φορτισεις, up time 1:54 ωρες. 3)Energizer (2000mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 5+ χρονια, περιπου 50+++++ φορτισεις, up time 1:34 ωρες. Φορτιστης χρησιμοποιηθηκε ενας tronic smart charger ενω οι μπαταριες τοσα χρονια αποθηκευονται παντα φορτισμενες. Οπως βλεπεις τα μονοψηφια-διψηφια νουμερα που αναφερεις ενδεχομενος να ωφειλονται ειτε στον φορτιστη είτε σε καταστροφη των μπαταριων για διαφορους λογους. Σιγουρα δεν ειναι κορυφαια ποιοτητα αλλα εγω τουλαχιστον δεν μπορω να τις βγαλω αχρηστες αφου για νορμαλ χρηση μια χαρα κανουν την δουλεια τους. Κυριως για καποιον που δεν ειχε ποτε επαναφορτιζομενες, με 15-20Ε περνει εναν αξιοπρεπες φορτιστη και μπαταριες προκειμενου να απαλαγει απο την αναγκη αγορας συνεχεια καινουριων. Ενδεχωμενως μαλιστα σε ακομα ελαφρυτερη χρηση να εκαναν καλυτερη δουλεια. Συντομα ελπιζω να αποκτησω και μια 4δα eneloop για να κανω και εκει τις συγκρισεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Errik Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Μόλις άρχισα να τεστάρω και εγώ τις tronic μου 2500mAh (έχω πάρα πολλές...). Η πρώτη τετράδα είχε τιμές 1717, 1790, 1720, 1410. Δοκιμή έγινε με 200 charge, 100 discharge. Δεν είναι και τέλειες, αλλά την δουλειά τους την κάνουν. Με τον καινούριο φορτιστή, έχεις την δυνατότητα να ομαδοποιήσεις αυτές με παρόμοια χωρητικότητα, ώστε να πετύχεις βέλτιστα αποτελέσματα μετά στην χρήση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Αυτο τον ανταπτορα απο το eshop ειχα παρει και εγω. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751347 Απο τις δικες μου δοκιμες 1)Μωβ tronic(2500mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 2+ χρονια και με περιπου 30+ φορτισεις, up time 1:51 ωρες. 2)Μαυρες tronic (2500mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 8+ μηνες, περιπου 10+ φορτισεις, up time 1:54 ωρες. 3)Energizer (2000mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 5+ χρονια, περιπου 50+++++ φορτισεις, up time 1:34 ωρες. Φορτιστης χρησιμοποιηθηκε ενας tronic smart charger ενω οι μπαταριες τοσα χρονια αποθηκευονται παντα φορτισμενες. Οπως βλεπεις τα μονοψηφια-διψηφια νουμερα που αναφερεις ενδεχομενος να ωφειλονται ειτε στον φορτιστη είτε σε καταστροφη των μπαταριων για διαφορους λογους. Σιγουρα δεν ειναι κορυφαια ποιοτητα αλλα εγω τουλαχιστον δεν μπορω να τις βγαλω αχρηστες αφου για νορμαλ χρηση μια χαρα κανουν την δουλεια τους. Κυριως για καποιον που δεν ειχε ποτε επαναφορτιζομενες, με 15-20Ε περνει εναν αξιοπρεπες φορτιστη και μπαταριες προκειμενου να απαλαγει απο την αναγκη αγορας συνεχεια καινουριων. Ενδεχωμενως μαλιστα σε ακομα ελαφρυτερη χρηση να εκαναν καλυτερη δουλεια. Συντομα ελπιζω να αποκτησω και μια 4δα eneloop για να κανω και εκει τις συγκρισεις. Φιλε το αν θα βρεις 1-2-3 μπαταριες tronic οι οποιες ειναι καλες αυτο δεν ειναι απιθανο. Εχω και εγω τετοιες που ειναι λειτουργικοτατες. Η πλειοψηφια τους ομως οχι. Δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα με 1-2 μπαταριες για το αν ειναι καλες ή οχι. Παρακατω ορισμενες απο τις δικες μου.Οι μετρησεις δεν ειναι φετινες. Η τιμη που ειναι διπλα σε καθε μπαταρια ειναι η ονομαστικη και μετα η χωρητικοτητα που μετρηθηκε με ρευμα εκφορτισης 0,2*ονομαστικη χωρητικοτητα. Οι παρακατω ειναι μονο ΑΑ. 4 τετραδες tronic ΑΑ εχουν παει ηδη στην ανακυκλωση. Οι Π1 ειναι οι πρασινες tronic και οι Μ1 οι μπλε. Οι eneloop ειναι παλιες και εχουν σχεδον την ιδια χρονολογια με τις μπλε tronic Sanyo 1850 /1/ 1500 mAh Sanyo 1850 /2/ 1289 mAh Sanyo 1850 /3/ 1268 mAh Sanyo 1850 /4/ 1174 mAh Tronic 2500 /Π1/ 2158 mAh Tronic 2500 /Π2/ 2206 mAh Tronic 2500 /Π3/ 1922 mAh Tronic 2500 /Π4/ κατεστραμμενη Tronic 2500 /M1/ 2364 mAh Tronic 2500 /M2/ 2287 mAh Tronic 2500 /M3/ 1889 mAh Tronic 2500 /M4/ 1969 mAh Energizer 2000 /1/ 1984 mAh Energizer 2000 /2/ 1973 mAh Energizer 2000 /3/ 1901 mAh Energizer 2000 /4/ 1708 mAh Eneloop 2000 /1/ 1929 mAh Eneloop 2000 /2/ 1909 mAh Eneloop 2000 /3/ 1902 mAh Eneloop 2000 /4/ 1889 mAh Παρατηρηστε την ομοιομορφια των eneloop σε αντιθεση με τις αλλες 4αδες. Η διαφορα της μεγαλυτερης απο την μικροτερη ειναι μολις 2%. Στις τρονικ φτανει το 20%. Σημαντικο αυτο για συσκευες που χρησιμποιεις 4 μπαταριες. ΥΓ. Γιατι ολοι βαφτιζουν τις μπλε μπαταριες τρονικ σε μωβ; Αφου μπλε ειναι. @ Errik στις 2500 πρεπει να βαλεις μεγαλυτερο ρευμα εκφορτισης ή 350 ή 500. Θα προτεινα το 2ο. Τα 100mA ειναι για τις ΑΑΑ. Με αλλο ρευμα εκφορτισης θα σου δειξουν και μικροτερες χωρητιτκοτητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmallen3 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 κοιταξα ολο το θεμα απο την αρχη και καταλαβα αρκετα πραγματα αλλα καποια δεν τα εχω καταλαβει φιλε matrix. εχω καποιες μπαταριες επαναφορτιζομενες απο παλια 2-3χρονια και θελω να δω ποσο εχει μειωθει η αποδοση τους καθως και να τις βελτιωσω οσο γινεται απο οτι καταλαβα με το refresh που λες. μπορεις να μου πεις τα βηματα που πρεπει να κανω στο φορτιστη? επισης εαν μπορεις περιεγραψε λιγο τι κανουν και τι νοημα εχουν τα προγραμματα που εχει εκτος απο το test που εχεις ηδη πει και το charge που ειναι απλη φορτιση. ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 κοιταξα ολο το θεμα απο την αρχη και καταλαβα αρκετα πραγματα αλλα καποια δεν τα εχω καταλαβει φιλε matrix. εχω καποιες μπαταριες επαναφορτιζομενες απο παλια 2-3χρονια και θελω να δω ποσο εχει μειωθει η αποδοση τους καθως και να τις βελτιωσω οσο γινεται απο οτι καταλαβα με το refresh που λες. μπορεις να μου πεις τα βηματα που πρεπει να κανω στο φορτιστη? Απαντηση Οταν λοιπον επιλεγετε refresh (βαζεις τις μπαταριες και πατας αμεσως το κουμπι MODE μεχρι να δεις REFRESH), μολις θα σας γραψει στην οθονη 100mA θα πατησετε οσες φορες χρειαστει (4 θα χρειαστει) το κουμπι current μεχρι να εχετε ενδειξη 500mA. Ετσι εμενα μου παιρνει το πολυ χοντρικα 10 ωρες αν η μπαταρια βελτιωνεται και ειναι καλη, και 1-2-3 ωρες για τις αχρηστες. επισης εαν μπορεις περιεγραψε λιγο τι κανουν και τι νοημα εχουν τα προγραμματα που εχει εκτος απο το test που εχεις ηδη πει και το charge που ειναι απλη φορτιση. ευχαριστω Απαντηση Θα επιλεξεις λειτουργια "τεστ" και στο τελος με το πληκτρο display θα μπορεσεις να δεις τα mAh τους. Οταν κανεις μονο φορτιση τα mAh που θα σου δειξει δεν εχουν νοημα, αφου ειναι αυτα που δωσαμε στην μπαταρια μεχρι να "γεμισει". Τα πραγματικα mAh, αυτα που μας ενδιαφερουν, ειναι αυτα που θα μας δωσει η μπαταρια οταν απο πληρη φορτιση την εκφορτισουμε εντελως. (αυτο κανει στο "τεστ", εναν κυκλο, και πολλους κυκλους στο "refresh" μεχρι να δει οτι το νουμερακι των mAh παραμενει σταθερο, οσο βελτιωνεται επαναλαμβανει κυκλους. [Μετα την (τελευταια) εκφορτιση παντα τις φορτιζει και στο τεστ και στο refresh ωστε να ειναι ετοιμοπολεμες]) user manual Εδω ειναι το Αγγλικο user manual Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Με εβαλες και εμενα απο περιεργεια να δοκιμασω τις tronic μου γιατι δεν μου φαινοντουσαν τοσο αχρηστες οσο τις εβγαζε ο φορτιστης σου. Εκατσα και εκανα λοιπον μια χρονομετρημενη δοκιμη ανα ζευγος 3 ειδων μπαριες που εχω σε ενα φαναρακι της osram (osram dulux pocket). To φαναρακι αυτο το βρηκα να το εχουν τεσταρει και 2 χρηστες, οπως αναφερουν τραβαει 595.3mA ο ενας ενω ο αλλος αναφερει περιπου 500-600mA καπου εκει το μετρησα και εγω. Απο τις δικες μου δοκιμες 1)Μωβ tronic(2500mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 2+ χρονια και με περιπου 30+ φορτισεις, up time 1:51 ωρες. 2)Μαυρες tronic (2500mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 8+ μηνες, περιπου 10+ φορτισεις, up time 1:54 ωρες. 3)Energizer (2000mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 5+ χρονια, περιπου 50+++++ φορτισεις, up time 1:34 ωρες. Φορτιστης χρησιμοποιηθηκε ενας tronic smart charger ενω οι μπαταριες τοσα χρονια αποθηκευονται παντα φορτισμενες. Οπως βλεπεις τα μονοψηφια-διψηφια νουμερα που αναφερεις ενδεχομενος να ωφειλονται ειτε στον φορτιστη είτε σε καταστροφη των μπαταριων για διαφορους λογους. Παμε απο το τελος. Στον φορτιστη δεν οφειλεται γιατι οπως εχω πει ολες οι μπαταριες μου φορτιζονταν στους ιδιους (δυο) φορτιστες. Δεν μπορει λοιπον οι τρονικ να χαλασαν απο τους φορτιστες (επωνυμοι και καλοι) ενω οι αλλες ακομα και οι μαρκα με 'καψες να ειναι αρκετα καλες. Τα σχεδον μηδενικα νουμερακια των τρονικ οφειλονται προφανως στην καταστροφη τους λογω του "ειναι" τους. Τις εχω ξαναλεω καπου 4 χρονια, (δεν αποκλειται και 5), οι δικες σου ειναι πολυ πιο καινουργιες οποτε δεν μου κανει εντυπωση το οτι κρατανε σχεδον την μιση τους χωρητικοτητα. Δεν ειναι επισης ο δικος μου τυπος τρονικ, αλλα διαφορετικοι. Οι δικες μου ειναι αυτες. Φανταζομαι οτι ουτε του runner ουτε του errik ειναι αυτες, αφου ο μεν πρωτος μας ειπε πρασινες και μπλε-μωβ, του δε ερρικ ζουν! Παμε τωρα να υπολογισουμε τις χωρητικοτητες των δικων σου μπαταριων συμφωνα με τα γραφόμενά σου: Απο τις δικες μου δοκιμες1)Μωβ tronic(2500mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 2+ χρονια και με περιπου 30+ φορτισεις, up time 1:51 ωρες. 2)Μαυρες tronic (2500mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 8+ μηνες, περιπου 10+ φορτισεις, up time 1:54 ωρες. 3)Energizer (2000mhA ονομαστικη), αγορασμενες πριν 5+ χρονια, περιπου 50+++++ φορτισεις, up time 1:34 ωρες. Ας υποθεσουμε το καλυτερο σεναριο, οτι δηλαδη το φαναρακι σου τραβαει 600mA. 1. 600mA*1h51m = 1100mAh 2. 600mA*1h54m = 1140mAh 3. 600mA*1h34m = 940mAh Ακομα και εδω λοιπον για μπαταριες 2 ετων και 8 μηνων βλεπουμε οτι υπαρχει ιδιαιτερο προβλημα. Οι philips μου για παραδειγμα που τις εχω 7 χρονια με ονομαστικη χωρητικοτητα 2100 (οχι 2500) δινουν απο 1400mAh ως 1700mAh, σε ρευμα δηλαδη 600mA δινουν αυτονομια απο 2:20 μεχρι 2:50. Ακομα και οι camelion (με 'καψες - καρφουρ - 3 ευρω την τετραδα τις εχω παρει) με ονομαστικη χωρητικοτητα μολις 1600 που ειναι 2 ετων δινουν μετρημενες χωρητικοτητες οσο οι δικες σου. (ξεχασα τις konnoc 7ετιας που διψηφια νουμερα δεν μου εχει δωσει καμια και οι περισσοτερες κρατανε μεχρι και 900 και 1200mAh) Απο τις δικες μου τουλαχιστον μπαταριες προκυπτει οτι στον χρονο δεν αντεχουν οι τρονικ. Ψοφησαν εντελως στα 3-4-5 χρονια (δεν θυμαμαι ακριβως). Αλλες παλιοτερες και περισσοτερο noname (konnoc) κρατανε μπροστα τους μια χαρα. Ελπιζω να ειναι βελτιωμενες οι νεοτερες τρονικ που εχεις ωστε να μην σε χαιρετισουν τα επομενα 1-2 χρονια. ΥΓ. Φορτιστης χρησιμοποιηθηκε ενας tronic smart charger Smart; Εχει οθονη; Εχει προγραμματα εκφορτισης refresh κλπ; Ψαχνοντας στο νετ δεν μπορεσα να βρω αυτον τον φορτιστη, βγαινουν μονο 3 αποτελεσματα, ενα το δικο σου μηνυμα , ενα που δεν υπαρχει πλεον η σελιδα, και ενα σε ενα Αγγλικο φορουμ που δεν υπαρχει ομως φωτογραφια (μιλαει εκει για τιμη 15 λιρων καπου δηλαδη 20 ευρω), εχεις καποιο λινκ-φωτο να τον δουμε; ΥΓ2. Runner69, τι ηλικιας ειναι οι δικες σου τρονικ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
runner69 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Οι δικες μου ειναι αυτες. Φανταζομαι οτι ουτε του runner ουτε του errik ειναι αυτες, αφου ο μεν πρωτος μας ειπε πρασινες και μπλε-μωβ, του δε ερρικ ζουν! matrixxx οι 4 τετραδες AA tronic που εχω πεταξει ειναι ιδιες με τις δικες σου στην φωτογραφια. Μαλιστα οι 2 πρωτες τετραδες ηταν απο τις πρωτες που ειχε φερει τα lidl με χωρητικοτητα στα 2000mAh ενω οι επομενες 2 ηταν στα 2500mAh. Οι πρασινες και οι μπλε που ειναι νεοτερες μου κρατανε προς το παρον. ΥΓ2. Runner69, τι ηλικιας ειναι οι δικες σου τρονικ; Οι μπλε πρεπει να ειναι 2 ετων και οι πρασινες 3. Οι αλλες θα ηταν 4 και 5 σιγουρα. Ενδεχομενως οι 2000αρες να ειναι και παραπανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Οι περίφημες eneloop φορτίζουν σε οποιοδήποτε φορτιστή; Σε οποιοδήποτε φορτιστή για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες NiMH. Δείτε και το thread όπου αναφέρω ποια ακριβώς συσκευή πήρα και γιατί σκέφτομαι για eneloop. Αυτή τη στιγμή το apple magic trackpad είναι ήδη στο 74% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 ΟΛΕΣ οι επαναφορτιζομενες (NiMh) AA/AAA μπαταριες φορτιζουν σε ΟΛΟΥΣ τους φορτιστες για AA/AAA NiMh. Δεν προκειται να δεις διαφορα με τις eneloop στο προβλημα σου, το αντιθετο, oi eneloop υπερεχουν οταν θα μεινουν στο ραφι για πολυ καιρο ή οταν θα μπουν σε "ελαφρια" συσκευη που θα θελει πχ καθε χρονο μπαταριες. Ξεφορτιζουν πολυ πιο αργα οταν δεν δουλευονται απο αυτες που πηρες. Οι δικες σου εχουν και μεγαλυτερη χωρητικοτητα που σημαινει οτι αν η συσκευη σου τραβα μεγαλο ρευμα θα κρατανε περισσοτερο απο τις eneloop (2000). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 matrixxx σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις διαφωτιστικότατες πληροφορίες που πόσταρες.Οπότε τώρα απλά ελπίζω στις επόμενες φορτίσεις να καλυτερέψουν τα πράγματα και να μη χάνω 5% ενέργεια την ημέρα περίπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις