kate19 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 καταρχας να ζητησω συγγνωμη αν το ανοιξα σε λαθος μερος το θεμα Επειτα το ξερω πως υπαρχουν ηδη παρομοια θεματα αλλα ειναι πολυ παλια. Στο θεμα μας τωρα.. Σκεφτομαστε με τον αδερφο μου να επενδυσουμε καποια λεφτα για να ανοιξουμε ενα internet cafe στη γειτονια μας οπου δεν εχει πολλα σκεφτομαστε για 20-25 υπολογιστες για lan gaming και surfing γενικα.. το μερος δεν εχει βρεθει ακομα(αν και δυσκολες εποχες τα νοικια δεν λενε να πεσουν) Με ποσα χρηματα θα εχω ικανοποιητικο υπολογιστη για τον πελατη? Τι θα μου προτεινατε από hardware δηλαδη pc router, hub, monitors, server? θα μου προτεινατε να το στησουμε μονοι μας με την βοηθεια ενος τεχνικου η να απευθυνθουμε σε καποια εταιρια? Θα μου προτεινατε να βγαλουμε αδεια να πουλαμε και καφεδες στο μαγαζι? Γενικα σαν επενδυση στην γειτονια μου που δεν εχει πολυ ανταγωνισμο πιστευετε οτι αξιζει μια τετοια κινηση? Και κατι τελευταιο ειμαι 21 ετων και ο αδερφος μου 22..Δυκαιουμαστε καποια επιδοτηση απο τον οαεδ για μια τετοια αρχη? Συγγνωμη αν σας κουρασα..θα ηθελα πολυ να με βοηθησετε οι γνωστες του αντικειμενου..αν και σε αρχικο σταδιο θελω να ψαχτω παρα πολυ και να ειμαι σιγουρη για μια τετοια κινηση ιδικα στις εποχες μας!! :-(
raid_av Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δεν θα σου πρότεινα μια τέτοια κίνηση .Τα internet cafe πλέον εχουν πεθάνει και οσα απομένουν αργοπεθαίνουν. Γι αυτο και δεν σου απαντησω σε ολα αυτα τα τεχνικα θεματα που ρωτας, θα σου πω μονο οτι για καθε θεση εργασιας υπολογισε 1000ε (υπολογιστης,παγκος,καρεκλα) οποτε αν μιλας για 25 υπολογιστες μιλας για 25χιλιαρικα χωρις να υπολογισεις ρευματα (3φασικο), ετοιμασία μαγαζιου , υπολοιπο hardware (router,switch,δικτυωση,server) και άνθρωπο για να στα στήσει ολα αυτα και να στα υποστηρίζει μετα. Αλλο ενα δυσκολο πραγμα στην υπόθεση ειναι να βρεις σωστο μαγαζι για τετοια δουλεια,θελει τουαλετες αντρων γυναικων με προθάλαμο για να περασει το υγειονομικό , εξοδο κινδυνου για να παρει έγκριση απο την πυροσβεστικη και αλλα πραγματα για να μπορεσεις να βγαλεις την αδεια.Αμα ειναι να βαλεις και καφεδες μεσα αλλαζει το θεμα και δεν ξερω τι αλλο μπορει να θελει. Τεσπα οπως και να εχει τα λεφτα αυτα που θα βαλεις με τον αδερφο σου και λογο της εποχης που ζουμε δεν θα τα παρεις ποτε πισω. Ολα αυτα που σου λεω δεν ειναι απο υποθέσεις ειναι απο εμπειρία γιατι ειχα ανοιξει internet cafe με 2 φιλους το 2005 και το κρατήσαμε 2 χρονια και μετα το κλεισαμε πουλήσαμε τον εξοπλισμο επειδη η δουλεια αρχισε να πεφτει και το προλάβαμε στο τσακ απο το να μπουμε μεσα και τελος καλα ολα καλα.
tolis_01 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως αυτή την περίοδο το άνοιγμα ιντερνετ καφέ δεν είναι και η καλύτερη κίνηση. Πάντως έχω δει ιντερνετ καφέ να πλημμυρίζουν από κόσμο σε μια μόνο περίπτωση: κοντά σε στρατόπεδο
Moderators Gi0 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως έχω δει ιντερνετ καφέ να πλημμυρίζουν από κόσμο σε μια μόνο περίπτωση: κοντά σε στρατόπεδο Kαι ακομα και τοτε δεν ευημερουν. Εχω φιλο που δουλευει σε ενα τετοιο, μεγαλης αλυσιδας, στα πατρια εδαφη μου οπου ειναι οσο πιο γεματο απο στρατοπεδα γινεται. Σχετικα με τους καφεδες, εαν το ξεκινησετε, δεν γνωριζω τι ζηταει μια αδεια, αλλα προτεινω να την παρετε. Εαν εχετε κοσμο θα εχετε και καταναλωση.
kate19 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Συμφωνω οτι ειναι ρισκο στις μερες μας οτιδηποτε κανεις οχι μονο νετ καφε..και η αληθεια ειναι οτι στην αρχη σκεφτομασταν να αγορασουμε ενα γειτονικο νετ το οποιο εχει σταθερη πελατεια κ βαση τιμολογιων που εχουμε δει το μαγαζι βγαζει γυρω στα 1800ε καθαρα..το μονο αρνητικο στο συγκεκριμενο ειναι οτι ο ιδιοκτητης του μαγαζιου εχει νοικι 900ε υπερτιμημενο για το μερος που ειναι..το μονο που μπορει να μας κανει λεει το νοικι να μεινει σταθερο για τα επομενα 5 χρονια και να μν αυξηθει..θα ηθελα να σας ρωτησω αν τελικως παρουμε την αποφαση και το παρουμε τι θα με συμβουλευατε να προσεξουμε? Στο συμβολαιο γενικα τα τιμολογια που μου εδειξε αν μπορω να εξακριβωσω οτι ειναι ετσι οντως κ οποιαδηποτε αλλη συμβουλη θα μου ηταν πολυ χρησιμη αυτη τη χρονικη στιγμη απο ατομα που γνωριζουν..:/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα