Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτήν κάνω και περιμένω να ανεβάσει επιπλέον Tutorials στο Youtube ένας Έλληνας που τα εξηγεί εξαιρετικά. :)

Αν το σκέφτεσαι σοβαρά για προγραμματισμό, η 1η γλώσσα που πρέπει να μάθεις είναι τα Αγγλικά ;) Θα έχεις μεγάλο πρόβλημα αργότερα χωρίς καλά Αγγλικά (ειδικά στο να παρακολουθείς τις εξελίξεις).

Δημοσ.

Το ιδανικό μιας κι έχεις άπλετο χρόνο είναι να διαλέξεις μια καλή γλώσσα και να την μάθεις πολύ καλά! Κατόπιν τις υπόλοιπες θα τις μαθαίνεις πιο γρήγορα. Η Python είναι μια χαρά για να ξεκινήσεις.

Μια και έχεις ήδη ασχοληθεί με python, φυσικά να συνεχίσεις αυτήν. Η python εμπίπτει στη κατηγορία των καλών (και εύκολων) γλωσσών που ανέφερε ο migf1. Επίσης έχει το καλό ότι έχει πολλές έτοιμες βιβλιοθήκες που υλοποιούν διάφορα πράγματα οπότε μπορείς να γράψεις ωραία και πρακτικά προγραμματάκια χωρίς να εφευρίσκεις τον τροχό.

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που μπορείς να ασχοληθείς είναι ο "προγραμματισμός". Συνήθως όταν κάποιος λέει "θέλω να μάθω να προγραμματίζω" εννοεί να μάθει κάποια γλώσσα. Όπως είπε και ο migf1, στη σχολή μαθαίνεις πολλές γλώσσες. Έτσι μαθαίνεις όμως προγραμματισμό ? Έψαξα να βρω ένα παλαιότερο μήνυμα κάποιου που ζητούσε συμβουλές αλλά δεν το βρήκα. Σε αυτό, ένα παληκάρι είπε κάτι ωραίο ότι το να μάθεις πχ τις αγγλικές λέξεις δεν σου μαθαίνει να μιλάς αγγλικά. Έτσι και το να μάθεις τις δεσμευμένες λέξεις και το συντακτικό μιας γλώσσας προγραμματισμού δεν σου μαθαίνει προγραμματισμό. Για αυτό το λόγο μπορείς να βρεις 2 σωστές λύσεις μιας εκφώνησης και το ένα πρόγραμμα να έχει άθλιο και αργό κώδικα και το άλλο να είναι ευανάγνωστο και γρήγορο. Υπάρχουν βιβλία που σου μαθαίνουν σωστές μεθόδους και τρόπους σκέψης όσον αφορά το προγραμματισμό, άλλα που περιγράφουν αλγορίθμους για γνωστές δομές δεδομένων, κτλ. Ψάξε και αυτό το θέμα.

Αν έχεις αναπτύξει ένα σωστό τρόπο σκέψης, μετά μπορείς να πας από το συντακτικό (και τις ιδιομορφίες φυσικά) κάποιας γλώσσας σε μια άλλη πολύ γρήγορα.

Δημοσ.

Αγγλικά ξέρω αρκετά καλά φίλε migf1. ;)

Θα ψάξω και για κανένα βιβλίο λίγο αργότερα αν είναι. :)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. :D

Δημοσ.

H python είναι όντως πολύ δυνατή γλώσσα (παρ'όλη την ευκολία της) και ίσως και να μη σου χρειαστεί ποτέ να μάθεις Java και C#. Απο την άλλη, προς το παρόν Java και C# πρωταγωνιστούν στην Ελληνική "αγορά εργασίας"...όσο αυτή υφίσταται ακόμα. Σε ~6 χρόνια όμως κανείς δεν ξέρει τι θα επικρατεί.

Όπως και να έχει αν ξέρεις "προγραμματισμό" δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα να μεταβείς σε μια άλλη γλώσσα με 1-2 μήνες διάβασμα.

Προσωπικά θα έλεγα άσε το Linux προς το παρόν γιατί έχεις και σχολείο, και θα πρέπει να φας επιπλέον ώρες να μάθεις τις ιδιαιτερότητες της κάθε διανομής, ενώ αντικειμενικός σου σκοπός είναι να μάθεις προγραμματισμό, όχι την διαχείριση ενός λειτουργικού συστήματος.

Δημοσ.

Μια και έχεις ήδη ασχοληθεί με python, φυσικά να συνεχίσεις αυτήν. Η python εμπίπτει στη κατηγορία των καλών (και εύκολων) γλωσσών που ανέφερε ο migf1. Επίσης έχει το καλό ότι έχει πολλές έτοιμες βιβλιοθήκες που υλοποιούν διάφορα πράγματα οπότε μπορείς να γράψεις ωραία και πρακτικά προγραμματάκια χωρίς να εφευρίσκεις τον τροχό.

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που μπορείς να ασχοληθείς είναι ο "προγραμματισμός". Συνήθως όταν κάποιος λέει "θέλω να μάθω να προγραμματίζω" εννοεί να μάθει κάποια γλώσσα. Όπως είπε και ο migf1, στη σχολή μαθαίνεις πολλές γλώσσες. Έτσι μαθαίνεις όμως προγραμματισμό ? Έψαξα να βρω ένα παλαιότερο μήνυμα κάποιου που ζητούσε συμβουλές αλλά δεν το βρήκα. Σε αυτό, ένα παληκάρι είπε κάτι ωραίο ότι το να μάθεις πχ τις αγγλικές λέξεις δεν σου μαθαίνει να μιλάς αγγλικά. Έτσι και το να μάθεις τις δεσμευμένες λέξεις και το συντακτικό μιας γλώσσας προγραμματισμού δεν σου μαθαίνει προγραμματισμό. Για αυτό το λόγο μπορείς να βρεις 2 σωστές λύσεις μιας εκφώνησης και το ένα πρόγραμμα να έχει άθλιο και αργό κώδικα και το άλλο να είναι ευανάγνωστο και γρήγορο. Υπάρχουν βιβλία που σου μαθαίνουν σωστές μεθόδους και τρόπους σκέψης όσον αφορά το προγραμματισμό, άλλα που περιγράφουν αλγορίθμους για γνωστές δομές δεδομένων, κτλ. Ψάξε και αυτό το θέμα.

Αν έχεις αναπτύξει ένα σωστό τρόπο σκέψης, μετά μπορείς να πας από το συντακτικό (και τις ιδιομορφίες φυσικά) κάποιας γλώσσας σε μια άλλη πολύ γρήγορα.

Έχω την εντύπωση ότι αναφέρεσαι σε δικό μου μήνυμα;

Σε αυτό:

Η γλώσσες προγραμματισμού είναι σαν τις γλώσσες των ανθρώπων.

Εργαλεία για επικοινωνία.

Εάν θες να μάθεις να "μιλάς" σε τέτοιες γλώσσες, πρώτα μάθε την "κοινωνία" των Η/Υ.

Αυτό που έχω να σου προτείνω, είναι να μπεις στα site πανεπιστημίων και να δεις τι βιβλία προτείνουν για τα εισαγωγικά μαθήματα (π.χ. εισαγωγή στους Η/Υ, εισαγωγή στην επιστήμη των Η/Υ ή κάπως έτσι... πάνω κάτω όλα το ίδιο όνομα έχουν αυτά τα μαθήματα).

Αφού βρεις τα μαθήματα αυτά, δες τι βιβλία έχουν. Κατέβασέ τα και διάβασέ τα. Ή, εάν μπορέσεις, βρες τις διαλέξεις.

Αφού τελειώσεις με αυτό, βρες διαλέξεις από αλγόριθμους. Δηλαδή, μαθήματα όπως "Εισαγωγή στους αλγόριθμους" ή κάπως έτσι. Αρκετά μεγάλα ξένα πανεπιστήμια έχουν τέτοια μαθήματα. Κάνουν και κάποια high level γλώσσα. Εκεί θα έχεις την πρώτη σου επαφή με γλώσσα.

Μετά....

Προτείνω C και, αφού νιώσεις άνετος με διαχείριση μνήμης... δες system calls και άλλες γλώσσες (C++, Java, ObjectiveC).

Αλλά... θα σου πρότεινα στον ελεύθερο χρόνο σου να διαβάσεις περισσότερο για το σχολείο σου.

Ή κάνω λάθος;

Αγγλικά ξέρω αρκετά καλά φίλε migf1. ;)

Θα ψάξω και για κανένα βιβλίο λίγο αργότερα αν είναι. :)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. :D

Πάνω από όλα είναι το σχολείο σου. Μην το ξεχνάς αυτό.

Δημοσ.

Γιατί επιμένουν όλοι τόόόόόόόόόσο πολύ στο θέμα του σχολείου; :P

Ποτέ δεν μ'άρεσε το διάβασμα για αυτό και είμαι "θετικός" μαθητής.

Επίσης, πείτε μου την γνώμη για την σειρά αυτών των Videos που λέω να ξεκινήσω για να γνωρίσω καλύτερα κάποια μέρη του υπολογιστή

Δημοσ.

Φιλαρακο εγω θα σου πω για το θεμα του σχολειου(και εγω 17 και κατι ψιλα ειμαι-τριτη λυκειου,οποτε στα λεω απο προσωπικες εμπειριες).

Το να διαβαζεις για την γλωσσα προγραμματισμου που σου αρεσει δεν ειναι καθολου κακο στην ηλικια σου,για πολλου λογους.πολλοι μαλιστα ακολουθησαν αυτη την πορεια,μεταξυ αυτων και ο υποφαινομενος.ουτε εγω διαβαζα πολυ μεχρι την δευτερα λυκειου.εβλεπα οτι "τα επιανα" σχετικα ευκολα και δεν εδινα ιδιαιτερη σημασια.την ιδια απορια με εσενα ειχα "μα τι θελουν ολοι και με ζαλιζουν με το σχολειο?"!

Λοιπον εγω ζοριστικα στην αρχη της τριτης λυκειου..γιατι πρεπει να διαβαζεις συγκεντρωμενα,πολλες ωρες,με μεγαλο ογκο δουλειας σε μικρο χρονικο διαστημα κτλπ.και τοτε δεν ηταν ευκολο να "ξεκολησω" απο τον server πχ που ετρεχα η να σταματησω να ασχολουμαι γενικα(ουτε τωρα το εχω καταφερει στο βαθμο που θελω).για το σχολειο ομως πρεπει να διαβαζεις πολυ.γιατι μαθαινεις πολλα πραγματα χρησιμα και πρακτικα για την επιστημη σου(πχ μαθηματικα και φυσικη),μαθαινεις να σκεφτεσαι και να ανοιγεις το μιαλο σου,αν εχεις και καλους καθηγητες..

οποτε καλα ειναι ολα αυτα που θες,ομως ΔΙΑΒΑΖΕ!με python και c++ δεν μπαινεις σε σχολη δυστυχως.το διαβασμα μονο μπορει να σε κανει να αισθανεσαι πιο σιγουρος για την επιτευξη του στοχου σου.

Πιο on topic τωρα,με assembly πιστευω δεν αξιζει να ασχοληθεις απο τωρα.παιξε αρχικα με html&css αφου τις μαθεις ΚΑΛΑ και επειτα ασχολησου λιγο με php και javascript/jquery.Γενικως,μην βιαζεσαι να κανεις κατι γιατι θα το κανεις λαθος.

Αποστολή από Galaxy Nexus με Insomnia App v2.0

Δημοσ.

Γιατί ο προγραμματισμός σημαίνει πάνω απ'όλα επίλυση προβλημάτων. Άρα πρέπει να έχεις μια πολύ καλή γνώση και άλλων πεδίων τα οποία θα συμπληρώνουν τις γνώσεις σου και γενικότερα θα σε βοηθήσουν να είσαι καλύτερος σε αυτό που κάνεις. Εγώ για παράδειγμα δεν είμαι πολύ δυνατός στα Μαθηματικά γιατί δεν διάβαζα πολύ στο Λύκειο. Θα ήθελα να είμαι τουλάχιστον λίγο καλύτερος για να κάνω ορισμένα πράγματα πιο εύκολα και να μην ξοδεύω 2 ώρες για την επίλυση ενός προβλήματος που κάποιου άλλου θα του πάρει 30 λεπτά.

Δημοσ.

Γιατί επιμένουν όλοι τόόόόόόόόόσο πολύ στο θέμα του σχολείου; :P

Ποτέ δεν μ'άρεσε το διάβασμα για αυτό και είμαι "θετικός" μαθητής.

Επίσης, πείτε μου την γνώμη για την σειρά αυτών των Videos που λέω να ξεκινήσω για να γνωρίσω καλύτερα κάποια μέρη του υπολογιστή

Γιατι οι "θετικοι" μαθητές εννοώντας αυτους που ειναι στην Θετική ή την τεχνολογικη κατεύθυνση

δεν έχουν διάβασμα? :S Οσο διάβασμα έχεις στην θεωρητική αλλο τοσο έχεις και στη θετική/τεχνολογική.

Καλα σου ειπαν ως εναν βαθμο αν και κατα την γνωμη μου μπορεις να τα κάνεις ολα αν εχεις καλο χρονοπρογραμματισμο.

Πχ 3-4 ωρες την ημέρα διαβασμα για τις πανελλήνιες ειναι αρκετό για να περάσεις σε μια καλή σχολη. Μετα αφιερωσε και αλλες 2

στον προγραμματισμο που θελεις.

Εγω ημουν θεωρητικη να φανταστεις μεχρι την Β λυκειου ημουν μαθητης του 10 .. και μετα με 2-3 χρονια τοσο διαβασμα την ημέρα

έφτασα να πιάσω απο Θεωρητικη 17 χιλιαδες μορια και να μπω σε σχολη 4ου πεδίου και ΠΛηροφορικης !!!! Ιστορια Κατευθυνσης ειχα γραψει 20 και απο τους 2 βαθμολογητες Φυσική τοτε με τα παλούκια θεματα ειχα κτυπησει 17+ και αλλους αξέχαστους πραγματικα βαθμους.... μολις ειχανε βγει οι βαθμοι με κυνηγουσαν οι "παπαρατσι" απεξω να μαθουν πως τα καταφερα χαχαχχαχαχαα

Ολα μπορεις να τα κανεις... καθημερινα με ενα καλο προγραμμα... Και αν νιωθεις κουρασμενος ριξε και ενα 20λεπτο υπνου στην πολυθρονα στα γρηγορα και οταν θα σηκωθεις και θα ριξεις λιγο νερο πανω σου θα εισαι μετα Ντουρασελ για κανα 4ωρο ;)

Καλη τυχη.... α και που εισαι... βαλε λινουξ. Και ξεκινα να παιζεις με γραμμη εντολων ακομη και αν θες να κανεις copy ενα απλο αρχειο απο ενα directory σε ενα αλλο... για λογους εξοικειωσης. Δεν χρειαζεται να κατσεις να μαθεις τα μυστικα της διανομης σου. Απλα κανε μια εγκατασταση και δουλευε τερματικο μετα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση εχω ενα βιβλιο του Jesse Libert εγχειριδιο c++ εκδοτης Γκιουρδας και θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι καλο να αρχισω με αυτο την c++?????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...