Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα πολύ μικρό σύστημα που θα χρησιμοποιείται σαν retro console.. Έχω εναν παλιό P4 και mobo με onboard καρτα γραφικών. Το σύστημα θα περιλαμβάνει: 512 ram, 80Gb Hard Drive, 4 ή 6 Usb ports και τίποτε άλλο. Θα τρέχει winXP ή κάποιο Linux Distro και θαπεριέχει μόνο mame,VisualBoyAdvance και SEGA emulator. Τί τροφοδοτικό μου προτείνετε γιατί δεν γνωρίζω καθόλου τις απαιτήσεις του συστήματος. Θέλω να πιάνει όσο πιο λίγο χώρο γίνεται!

(edit) ή ίσως τροφοδοτικό για λαπτοπ;;;(σορρυ αν λεω βλακεία) :rolleyes:

• Moderators
Δημοσ.

Σχετικα με την ερωτηση σου, ενα οποιοδηποτε ακομα και με 20 ευρω θα ειναι μια χαρα. Η μητρικη σου ειναι micro-atx; Μηπως θες ενα μικρο και ομορφο κουτακι για το σαλονι; Αν οχι, σε τι κουτι θα μπει;

Αληθεια, τι onboard καρτα γραφικων;

Μολις πριν μερικες μερες εστησα ενα Pentium 4 3GHz, 1.5GB Ram 120GB HDD, 4+2 usb 2.0, Win XP, με vga GeForce MX 440 64MB + TV out και το συνδεσα σε μια 32" CRT με το tvout.

Εχε υποψην σου οτι:

1) Τα NES παιχνιδια παιζουν ακομα και σε Pentium 233MHz μια χαρα με το VirtuaNES. [Απαιτειται dx7.0]

2) Τα SNES παιχνιδια παιζουν ακομα και σε PII 266MHz με snes9x ή Pentium 200MHz με zsnesw [Απαιτείται dx 8]

3) Τα GameBoy (+Color) παιχνιδια παιζουν ακομα και σε PII 266MHz με Visual Boy Advance, για τα advance απαιτειται λιγη παραπανω ισχυς.

4) Τα Playstation 1 παιχνιδια χρειαζονται PIII 1.2GHz για να παιξουν ομαλα, ιδιως τα πιο συγχρονα με "απαιτητικα" 3d γραφικα. [Απαιτειται dx 8]

Με το προαναφερθεν μηχανημα παιζουν ολα χωρις ιχνος κολληματος [και τα Sega Mega Drive/Master System ROMs με το Fusion 3.64 emulator], ωστοσο εχε υποψην σου οτι μια πληρης συλλογη MAME εχει μεγεθος αρκετες δεκαδες GB, ενω μια πληρης συλλογη με Playstation 1 παιχνιδια καποιες εκατονταδες GB. Οσο για τη ραμ, μην αγχωνεσαι, μια χαρα επαρκει. Max 450MB καταναλωση εχω δει.

Για Playstation 2 παιχνιδια δε το συζηταμε, dual core και πανω απαιτειται, αλλα νομιζω οτι ειναι Out of the question ετσι κι αλλιως.

Happy retro gaming! :-D

Εγω ξεκινησα Final Fantasy I B)

Δημοσ.

Σχετικα με την ερωτηση σου, ενα οποιοδηποτε ακομα και με 20 ευρω θα ειναι μια χαρα. Η μητρικη σου ειναι micro-atx; Μηπως θες ενα μικρο και ομορφο κουτακι για το σαλονι; Αν οχι, σε τι κουτι θα μπει;

Αληθεια, τι onboard καρτα γραφικων;

Μολις πριν μερικες μερες εστησα ενα Pentium 4 3GHz, 1.5GB Ram 120GB HDD, 4+2 usb 2.0, Win XP, με vga GeForce MX 440 64MB + TV out και το συνδεσα σε μια 32" CRT με το tvout.

Εχε υποψην σου οτι:

1) Τα NES παιχνιδια παιζουν ακομα και σε Pentium 233MHz μια χαρα με το VirtualNES. [Απαιτειται dx7.0]

2) Τα SNES παιχνιδια παιζουν ακομα και σε PII 266MHz με snes9x ή Pentium 200MHz με zsnesw [Απαιτείται dx 8]

3) Τα GameBoy (+Color) παιχνιδια παιζουν ακομα και σε PII 266MHz με Visual Boy Advance, για τα advance απαιτειται λιγη παραπανω ισχυς.

4) Τα Playstation 1 παιχνιδια χρειαζονται PIII 1.2GHz για να παιξουν ομαλα, ιδιως τα πιο συγχρονα με "απαιτητικα" 3d γραφικα. [Απαιτειται dx 8]

Με το προαναφερθεν μηχανημα παιζουν ολα χωρις ιχνος κολληματος [και τα Sega Mega Drive/Master System ROMs με το Fusion 3.64 emulator], ωστοσο εχε υποψην σου οτι μια πληρης συλλογη MAME εχει μεγεθος αρκετες δεκαδες GB, ενω μια πληρης συλλογη με Playstation 1 παιχνιδια καποιες εκατονταδες GB. Οσο για τη ραμ, μην αγχωνεσαι, μια χαρα επαρκει. Max 450MB καταναλωση εχω δει.

Για Playstation 2 παιχνιδια δε το συζηταμε, dual core και πανω απαιτειται, αλλα νομιζω οτι ειναι Out of the question ετσι κι αλλιως.

Happy retro gaming! :-D

Εγω ξεκινησα Final Fantasy I B)

Thanks for the info!!! :-D Για playstation δεν ενδιαφέρομαι. Για τα χαρακτηριστικά του pc θα απαντήσω μάλλον αύριο γιατί δεν το έχω εύκαιρο αλλα νομίζω microATX..Από όσο ξέρω τα περισσότερα τροφοδοτικά έχουν και 20 και 24 πιν output έτσι; Όσο για το κουτί θέλω κάτι όμορφο και θα το επιμεληθώ μόνος μάλλον με ότι βρώ :P

• Moderators
Δημοσ.

Αν ειναι Microatx η μητρικη, δες αυτο το κουτι για ομορφια και πολυ μικρο ογκο σε οχι και τοσο μεγαλη τιμη. Περιεχει και τροφοδοτικο που ειναι υπερ-αρκετο [εχω βαλει το PC2 της υπογραφης εκει και δουλευει μια χαρα].

http://www.skroutz.gr/s/59981/Supercase-DM317.html?keyphrase=dm+317 [υπαρχει και στο e-shop.gr]

Ναι οσα τροφοδοτικα ειναι 24πιν, το 4πινο διαχωριζεται για να μπαινουν και σε παλαιοτερες μητρικες με 20πιν, σαν τη δικη σου. ;)

Για NES/SNES δε το συζηταω καν, πρεπει να βαλεις! Δε νοειται retro gaming χωρις Nintendo και Super Nintendo!

Παντως δες και για Playstation, μπορεις να εχεις περιορισμενο χώρο, αλλα ο χωρος επαρκει για 10-20 παιχνιδια-οροσημο και γιαυτην την κονσολα. :)

Δημοσ.

Αν ειναι Microatx η μητρικη, δες αυτο το κουτι για ομορφια και πολυ μικρο ογκο σε οχι και τοσο μεγαλη τιμη. Περιεχει και τροφοδοτικο που ειναι υπερ-αρκετο [εχω βαλει το PC2 της υπογραφης εκει και δουλευει μια χαρα].

http://www.skroutz.gr/s/59981/Supercase-DM317.html?keyphrase=dm+317 [υπαρχει και στο e-shop.gr]

Ναι οσα τροφοδοτικα ειναι 24πιν, το 4πινο διαχωριζεται για να μπαινουν και σε παλαιοτερες μητρικες με 20πιν, σαν τη δικη σου. ;)

Για NES/SNES δε το συζηταω καν, πρεπει να βαλεις! Δε νοειται retro gaming χωρις Nintendo και Super Nintendo!

Παντως δες και για Playstation, μπορεις να εχεις περιορισμενο χώρο, αλλα ο χωρος επαρκει για 10-20 παιχνιδια-οροσημο και γιαυτην την κονσολα. :)

Έχω ένα PSX που το έχω κρατήσει σαν καινούργιο οπότε δεν χρειάζεται.. Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές!!

• Moderators
Δημοσ.

Κι εγω ετσι ελεγα, μεχρι που... χαλασε!

Και σε μερικα χρονια θα βρισκεις πολυ δυσκολοτερα τα ROMs στο ιντερνετ...

Τελος παντων, για ο,τι αλλη απορια εχεις ρωτα!

Δημοσ.

Τελος παντων, για ο,τι αλλη απορια εχεις ρωτα!

Off topic..Με τι συνδεσες το pc στην τηλεοραση;; VGA or RCA/SCART;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...