nikos_frs Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους.. Σε netbook με win7 θέλω να περάσω win xp. Δεν εχω καταφέρει να "φτιάξω" bootable usb stick..οπότε..αν βάλω τον σκληρό του netbook σε εξωτερική θήκη με usb, θα μπορέσω να του περάσω τα XP μέσω άλλου υπολογιστή ?? κάθε βοήθεια δεκτή.
antonl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δε νομίζω να τα καταφέρεις με τον τρόπο που λες. Δοκίμασες αυτό κι αυτό και συνάντησες προβλήματα;
nikos_frs Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Ναι δοκίμασα αλλά δεν τα κατάφερα.
TheELF Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Σε ποιο σημείο κολλάς πες μας να σου πούμε ποιο είναι το πρόβλημα. Αν μπορείς να τον συνδέσεις εσωτερικά σε άλλο Η/Υ τότε κάτι μπορείς να κάνεις,αλλά υπάρχει κίνδυνος αν δεν ξέρεις(και αν δεν βγάλεις όλους τους άλλους δίσκους) να γράψεις το boot αλλού και να έχεις προβλήματα και με τους δύο Η/Υ.
antonl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 @^: Παίζει εγκατάσταση WinXP σε usb δίσκο; Είχα την εντύπωση πως γίνεται μόνο με Win Vista/7.
TheELF Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 @^: Παίζει εγκατάσταση WinXP σε usb δίσκο; Είχα την εντύπωση πως γίνεται μόνο με Win Vista/7. Μα δεν θέλει να τρέχουν τα xp από το usb(εξωτερικό), θέλει απλά να γίνει η εγκατάσταση και μετά να τρέχει από το εσωτερικό του laptop. (Αυτό κατάλαβα εγώ)
antonl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, αλλά πώς θα τα εγκαταστήσει στον εξωτερικό («αν βάλω τον σκληρό του netbook σε εξωτερική θήκη με usb, θα μπορέσω να του περάσω τα XP μέσω άλλου υπολογιστή»); Το setup των XP δε νομίζω να τον αφήσει. Χμ, εκτός κι αν τον κάνει εσωτερικό. Βέβαια δεν ορκίζομαι για το τι θα παίξει με τους drivers μετά.
TheELF Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, αλλά πώς θα τα εγκαταστήσει στον εξωτερικό («αν βάλω τον σκληρό του netbook σε εξωτερική θήκη με usb, θα μπορέσω να του περάσω τα XP μέσω άλλου υπολογιστή»); Το setup των XP δε νομίζω να τον αφήσει. Χμ, εκτός κι αν τον κάνει εσωτερικό. Βέβαια δεν ορκίζομαι για το τι θα παίξει με τους drivers μετά. Ε,και εγώ αυτό είπα στο μήνυμα μου,να μπει εσωτερικώς μετά κάνεις κανονικά την εγκατάσταση μέχρι το δεύτερο(αν δεν κάνω λάθος)reset δηλαδή αφού αντιγράψει όλα τα αρχεία στον δίσκο και ζητάει reset για να κάνει πλέων την πραγματική εγκατάσταση,εκεί τον ξαναβάζεις στον Η/Υ για τον οποίο προορίζεται και ξεκινάει και συνεχίζει κανονικότατα. Μπορεί και έχοντας τον εξωτερικό,να κάνει τον δίσκο σωστό partition και format για να γίνει bootable και απλά να αντιγράψει τα αρχεία στον εξωτερικό,αλλά θα πρέπει πάλι να βρει κάποιο τρόπο να μπει στο dos (έστω με usb) για αν δώσει την εντολή setup.
antonl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Sorry, από στραβομάρα διάβασα εξωτερικά αντί για εσωτερικά στο post σου.
nikos_frs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Μα δεν θέλει να τρέχουν τα xp από το usb(εξωτερικό), θέλει απλά να γίνει η εγκατάσταση και μετά να τρέχει από το εσωτερικό του laptop. (Αυτό κατάλαβα εγώ) σωστά κατάλαβες. Σε ποιο σημείο κολλάς πες μας να σου πούμε ποιο είναι το πρόβλημα. To usb multiboot αν και το τρέχω ως διαχειριστής, απλά εξαφανίζεται το παράθυρο και δεν προχωράει την διαδικασία. Με το wintoflash ξεκινάει το netbook αλλά: http://img210.imageshack.us/img210/5416/usbxpformat.jpg αν επιλέξω την μαρκαρισμένη επιλογή, εμφανίζει μια μαύρη εικόνα με ένα κέρσορα που αναβοσβήνει και μέχρι εκεί. Αν επιλέξω την πρώτη επιλογή, ξεκινάει για φορματ και στο σημείο που πρέπει να επιλέξω σκληρό, φαίνεται μόνο το στικάκι.
TheELF Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Αν επιλέξω την πρώτη επιλογή, ξεκινάει για φορματ και στο σημείο που πρέπει να επιλέξω σκληρό, φαίνεται μόνο το στικάκι. Αυτό σημαίνει ότι το δισκάκι με το οποίο έκανες το usb δεν είχε περασμένα τους driver που χρειάζεται για αν δει η εγκατάσταση τον windows τον sata δίσκο,στην σελίδα του laptop και κατά κανόνα θα είναι chipset/storage/sata/raid driver ένα από αυτά,πρέπει να τους περάσεις με το nlite και να κάνεις νέο usb. Την δεύτερη επιλογή την κάνεις μόνο αφού τελειώσει επιτυχώς η πρώτη.
nikos_frs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν.. μπήκα στο ΒΙΟS και το άλλαξα από achi mode σε ide mode (το διάβασα σε άλλο τόπικ) είδε κανονικά τον σκληρό και μόλις τελείωσε η διαμόρφωση "έβγαλε" το παρακάτω: http://img651.imageshack.us/img651/6537/dsc02047u.jpg restart και ntldr is missing ! καμία γνώμη ? ΥΓ το περιεχόμενο του σκληρού δεν με νοιάζει να σωθεί
nikos_frs Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δεν κατάφερα τελικά να περάσω τα XP..ξαναγύρισα στα 7..
TmouR Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Αρχικά επιβεβαίωσε ότι το sp3 είναι ενσωματωμένο. Αν είναι πήγαινε στο usb stick βρες το αρχείο txtsetup.sif και άλλαξε το >SSA.exe = 100,,,,,,_x,2,0,0 σε >SSA.exe = 100,,,,,,_x,2,1,0
chaosmaster Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Καλα ολα αυτα αλλα κοιταξες αν με xp θα ειχες drivers; μετα η λυση ειναι με USB CD rom
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα