Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαξε καλυτερα τι νοημα εχει η φραση "πιστευε και μη ερευνα" και ποιος και εαν την λεει και για τι προτου εκτεθεις τοσο ωστε να την αποδωσεις στον Ορθοδοξο Χριστανισμο(εκει δνε το εννοεις?).

Εγω δεν θα στο πω για να αφησω να εκκρεμει η αμαθεια σου και γενικα αυτη η τραγικη κατασταση στα φορουμ οπου ο καθε ημιμαθης και αμαθης ποσταρει οτιδηποτε εχει ακουσει ή νομιζει οτι ξερει.....

:-(

ΕΛΕΟΣ.

Δεν φτάνει που δεν ξέρεις βασικά πράγματα για την θρησκεία σου, μιλάς και από πάνω.

Γ' Οικουμενική Σύνοδος, Έφεσος 431

Η φράση ήταν:

πίστευε τώ θαύματι καί μή ερεύνα λογισμοίς τό γενόμενον

Δηλαδή, το νόημα της φράσης είναι:

Πίστευε τα θαύματα ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑΣ με την λογική το πώς γίνανε.

Ένας ακόμα χριστιανός που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.....

Και μιλάς και για αμάθεια και ημιμάθεια..

Ποιος έχει λοιπόν αμάθεια ή/και ημιμάθεια;

χαχααχχααχαχαχχα

Busted

Fail

Facepalm κτλ κτλ κτλ

Φυσικά για τα υπόλοιπα δεν έχει αξία να απαντήσω σε κάποιον που έχει τόση άγνοια αλλά προσπαθεί να μιλήσει.

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Άσχετο.....αλλά διαβάζοντας τον τίτλο αυτού του θέματος μου ήρθε τρελή όρεξη για παστίτσιο. Κρίμα που ψήνομαι στον πυρετό και δεν έχω αντοχές να φτιάξω ένα. Τουλάχιστον ο πυρετός με προετοιμάζει για το πυρ το εξώτερον εκεί που ο Βελζεβούλ θα τσιμπάει με την τρίαινα του το πωπουδάκι μου . Βρήκα κάτι θέτικο και για τον πυρετό lalala!!!!

Να πω επίσης πως το inso είναι διαβολικό.......τέτοιο emoticon φρόντισαν να βάλουν --------) :devil:(--------- κανένα με αγγελάκι όχι όμως.....Μήπως κανένα "ιερό" κείμενο αναφέρεται σε κανέναν Hal9000 ξέρω εγώ;

Δημοσ.

ΕΛΕΟΣ.

Δεν φτάνει που δεν ξέρεις βασικά πράγματα για την θρησκεία σου, μιλάς και από πάνω.

Γ' Οικουμενική Σύνοδος, Έφεσος 431

Η φράση ήταν:

πίστευε τώ θαύματι καί μή ερεύνα λογισμοίς τό γενόμενον

Και μιλάς και για αμάθεια και ημιμάθεια..

Ποιος έχει λοιπόν αμάθεια ή/και ημιμάθεια;

χαχααχχααχαχαχχα

ΕΣΥ εχεις την αμαθεια, ημιμαθεια σε αυτη την περιπτωση και συνεχιζεις να εκτιθεσαι.

Αυτη η φραση ακουστηκε σε μια οικουμενικη συνοδο(στην Γ Οικουμενικη συνοδο, Εφεσος 431), στις εργασιες αυτης της οικουμενικης συνοδου απο τον Θεοδοτο και δεν συμπεριληφθηκε στις τελικες αποφασεις της οικουμενικης συνοδου και ουτε φυσικα αποτελει κειμενο της Αγιας Γραφης.

Ηταν απλως καποια λογια σε μια ομιλια ενος πνευματικου, του Θεοδοτου Αγκυρας.

Οποτε τα facepalms κλπ ειναι ολα δικα σου....

Δημοσ.
Timonkaipumpa

Είσαι σίγουρος γι αυτό?

Έτσι λέει?Πίστευε τα θάυματα?Και μην ερευνάς??

Δε νομίζω..

Η Γ οικ.σύνοδος έγινε για τη διπλή φύση (θεανρώπινη ) του Χριστού και ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ το λέει το κείμενο.

Δεν το γενικεύει!Απλά ,σε λέει δεν μπορείς με τη λογική να κατανοήσεις πώς μπορεί ο Θεός να έγινε άνθρωπος,δεν υπάρχει τρόπος να το εξηγήσεις.Είναι η αδυναμία (οντολογική )του ανθρώπου να προσεγγίσει το άκτιστο στην ουσία του.

Δεν είναι συμβουλή ,ούτε οδηγία για το πως να ζήσει ένας Χριστιανός.

Επίσης, στη Γραφή αναφέρεται "να ερευνάται τας γραφάς".

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ σημειώνω εδώ πως η αμάθεια και η ημιμάθεια είναι κάτι σαν αρρώστια.

Σε φάση "έχω αμάθεια", όπως λέμε "έχω ανεμοβλογιά" ας πούμε.

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ σημειώνω εδώ πως η αμάθεια και η ημιμάθεια είναι κάτι σαν αρρώστια.

Σε φάση "έχω αμάθεια", όπως λέμε "έχω ανεμοβλογιά" ας πούμε.

Επίσης δεν είναι περιοχές της μακεδονίας.

Δημοσ.

γιατι πρέπει να κάνει κάποιος κάποια ερώτηση για ένα θέμα που γουστάρει και να πετάγεστε όλοι οι ξερόλες να του κάνετε έρωτα στο τοπικ?

Δημοσ.

Τιποτα δεν εχουν παρατησει οι μοναχοι. Ισα ισα πιστευουν τοσο δυνατα σε κατι και αφιερωνονται σε αυτο.

Απο την σκοπια αυτη ΕΣΥ εισαι που απλα ταξιδευεις μπερδεμενος, ενω αυτοι βρηκαν τον σωστο τον δρομο.

Δεν αμφισβητώ πως μερικοί γίνονται μοναχοί από πίστη. Η δύναμη της αυθυποβολής είναι τεράστια, ειδικά σε αυτούς που έχουν παραισθήσεις. Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψιν μας και την λεπτή γραμμή που χωρίζει την ταπεινοφροσύνη από την ληθαργία. Οι περισσότεροι που γίνονται μοναχοί, είναι άτομα χωρίς καμία φιλοδοξία και θέληση για γνώση. Αντί μερικοί να ισχυρίζονται λοιπόν ότι "ω ζουν με τα απολύτως απαραίτητα και δεν έχουν τις ανάγκες του δυτικού κόσμου και δεν είναι άπληστοι" θα μπορούσαν να αντιμετωπίζονται σαν αυτοί που δεν είχαν τα κότσια να αναλάβουν τις ευθύνες και τις προκλήσεις της ζωής και πήγαν στα μοναστήρια να τα ξύνουν όλη μέρα, δήθεν συλλογιζόμενοι. Για να μην περάσω στην άλλη κατηγορία και κάποιος βιαστικά με πει ομοφοβικό. Δεν έχω κάτι ούτε με τις τεμπελόκοτες που βρίσκουν καταφύγιο στα μοναστήρια, ούτε με τους ομοφυλόφιλους που κάνουν το ίδιο. Έχω με την υποκρισία τους, την οποία καμουφλάρουν με λογής λογής "σοφίες".

Δημοσ.

Εχτές πήγα στις πουτάνες , ήδη έχω δέσει τα καρφιά στο πόδι μου και μαστιγώθηκα τριάκοντα φορές για εξιλέωση.

Δημοσ.

Ε, ναι φυσικά. Μόνο με την λογική δεν μπορείς; Ούτε με την φαντασία δεν γίνεται να φανταστείς τέτοιες αερολογίες.

Το ερευνάτε τας γραφάς δεν σημαίνει "ερευνήστε τις γραφές" αλλά ότι "ερευνάτε τις γραφές". Και ανήκει στην φράση:

ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν

Δηλαδή, (εσείς) ερευνάτε τις γραφές, διότι ΕΣΕΙΣ θέλετε να έχετε αιώνια ζωή

και αναφέρετε στους Ιουδαίους, όπου παρουσιάζει τι κάνουν.

Πάλι παραφράζεις....

Όσο για την φράση... λέει να πιστεύεις ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑΣ. Αυτό λέει. Δεν πα να 'ναι για το εάν το πόδι της Μαριγώς είναι πράσινο ή για το εάν ένα ζόμπυ είναι ο ίδιος του ο πατέρας.

Failed once more.

Επίσης, εάν εσύ έχεις οντολογική αδυναμία και πιστεύεις σε παραμυθάκια, δεν σημαίνει ότι την έχουν και όλοι οι άλλοι... μην γενικεύεσαι.

Χαχαχαχαχα

Είσαι για κλάματα.

Από την μία αναρωτιέσαι εάν ειπώθηκε ποτέ αυτή η φράση

και μόλις βλέπεις πόσο άσχετος είσαι αρχίζεις το googling και λες ό,τι βλέπεις εκεί!

Πόσο χαμηλά, μα πόσο;

Απορώ... δεν σε μαζεύουν οι θρησκόληπτοι που πιστεύουν στο ίδιο παραμύθι με εσένα; Δεν αντιλαμβάνονται ότι τους βγάζεις ακόμα πιο κακό όνομα;

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Αστο δεν το εχεις. ΔΕΝ ξερεις για τι μιλας. Εισαι ανενημερωτος ΤΕΛΕΙΩΣ!

Αλλά επειδη επιμενεις σε χαρακτηρισμους την εφαγες την αναφορα σου.

Δημοσ.
Όσο για την φράση... λέει να πιστεύεις ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑΣ. Αυτό λέει. Δεν πα να 'ναι για το εάν το πόδι της Μαριγώς είναι πράσινο ή για το εάν ένα ζόμπυ είναι ο ίδιος του ο πατέρας.

Νομίζω ότι το είπα όσο πιο απλά γίνεται.Μην το γενικεύεις,επαναλαμβάνω,έχει διαφορά!

Επίσης, εάν εσύ έχεις οντολογική αδυναμία και πιστεύεις σε παραμυθάκια, δεν σημαίνει ότι την έχουν και όλοι οι άλλοι... μην γενικεύεσαι.

Εσύ αν είσαι τόσο έξυπνος και παντογνώστης που μπορείς να καταλάβεις τα πάντα , τότε πάω πάσο..

Δημοσ.

Ε, ναι φυσικά. Μόνο με την λογική δεν μπορείς; Ούτε με την φαντασία δεν γίνεται να φανταστείς τέτοιες αερολογίες.

Το ερευνάτε τας γραφάς δεν σημαίνει "ερευνήστε τις γραφές" αλλά ότι "ερευνάτε τις γραφές". Και ανήκει στην φράση:

ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν

Δηλαδή, (εσείς) ερευνάτε τις γραφές, διότι ΕΣΕΙΣ θέλετε να έχετε αιώνια ζωή

και αναφέρετε στους Ιουδαίους, όπου παρουσιάζει τι κάνουν.

Πάλι παραφράζεις....

Failed once more.

Δεν λεει αυτο. Καμια σχεση.

Εαν δεν ξερεις τι σου γινεται καλυτερα να μην παιρνεις μερος σε τετοια συζητηση.

Μιλαμε ΜΗΔΕΝ. Ο,τι να'ναι πραγματα λες.....

Χαχαχαχαχα

Είσαι για κλάματα.

Aπό την μία αναρωτιέσαι εάν ειπώθηκε ποτέ αυτή η φράση

και μόλις βλέπεις πόσο άσχετος είσαι αρχίζεις το googling και λες ό,τι βλέπεις εκεί!

Πόσο χαμηλά, μα πόσο;

Απορώ... δεν σε μαζεύουν οι θρησκόληπτοι που πιστεύουν στο ίδιο παραμύθι με εσένα; Δεν αντιλαμβάνονται ότι τους βγάζεις ακόμα πιο κακό όνομα;

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Κατι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σε αυτα που ειπα και που ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ τις ανοησιες που ελεγες, εχεις να πεις????

Συγκεκριμενο και οχι αοριστιες ή ειρωνιες οπως κάνεις εδω.

Αποδειχτηκες ΛΑΘΟΣ. Οτι δεν υπαρχει αυτη η φραση στις επισημες γραφες.

Πόσο μαλλον με την εννοια που την λες εσυ.

Δημοσ.

Αν θέλετε πάντως, και για να μην το κουράσουμε περισσότερο (ούτως ή άλλως για λουκέτο πάει), μπορούμε απλά να συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε. Οι μεν (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) δεν πιστεύουν σε φαντάσματα και μεταφυσικές θεωρίες, και οι δε είναι οπαδοί της Ιουδαϊκής μυθολογίας. Και καλά να περνάμε..

Δημοσ.

Αν θέλετε πάντως, και για να μην το κουράσουμε περισσότερο (ούτως ή άλλως για λουκέτο πάει), μπορούμε απλά να συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε. Οι μεν (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) δεν πιστεύουν σε φαντάσματα και μεταφυσικές θεωρίες, και οι δε είναι οπαδοί της Ιουδαϊκής μυθολογίας. Και καλά να περνάμε..

Οχι δεν παει ετσι.

(Επειδη προκαλεις θα προκαλεσω και εγω)

Το σωστο ειναι:

Οι μεν δεν βλεπουν και δεν θελουν να βλεπουν οτι η επιστημη δεν μπορει να εξηγησει και ουτε θα μπορεσει ποτέ να εξηγησει καποια πραγματα που μπορει να τα εξηγησει μόνο η υπαρξη ενος Θεου, ενω οι δε το βλεπουν και το αποδεχονται και πιστευουν στην υπαρξη μιας ανωτερας δυναμης που τα δημιιουργησε ολα αυτα και το πιστευουν διοτι αυτο ειναι και το πιο λογικο απο την στιγμη που η επιστημη στεκει ανικανη να εξηγησει καποια πραγματα οσο και να προσπαθει. ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...