Προς το περιεχόμενο

Autorestart Router;

katina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

έχω το εξής πρόβλημα. Στο ίδιο δίκτυο έχω περασμένα πολλά τερμάτικα όπου έχω ορίσει καρφωτές ip και μου μένει πολύ μικρό range για να δώσω για τα wifi (192.168.1.201 - 192.168.1.242). Ωστόσο, αυτές οι ip δεν μου φτάνουν, είναι λίγες. Θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα.

1. Μπορώ να ορίσω στο DHCP να δίνει από 192.168.1.5 - 192.168.1.245; Προσπερνάει αυτόματα τις δεσμευμένες καρφωτές ip ή θα έχω πρόβλημα;

2. Αν ορίσω autorestart, γιατί αυτό κάνω κάθε φορά που γεμίζει θα είμαι οκ; Γνωρίζετε κάποιο προγραμματάκι για autorestart;

Αν έχετε κάποια άλλη πρόχειρη λύση πείτε μου.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ο DHCP παρακάμπτει τις ip που δουλεύουν εκείνη την ώρα όπως και τις static που πιθανόν του έχεις ορίσει και δίνει μόνο στο range που έχει απομείνει. Επίσης μπορείς να αλλάξεις από όσο ξέρω το subnet mask σε 255.255.0.0 και έτσι θα μπορείς να δώσει 245*245 ip.(δηλαδή 192.168.(1 έως 245).(1 έως 245))

Γιατί να κάνεις κάθε φορά που γεμίζει restart; Απλά σταματάει να δίνει ip ο dhcp και δεν μπορούν να συνδεθούν άλλοι χρήστες όπως και όταν κάποιος φεύγει αδειάζει η θέση του( ^_^ )

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

έχω το εξής πρόβλημα. Στο ίδιο δίκτυο έχω περασμένα πολλά τερμάτικα όπου έχω ορίσει καρφωτές ip και μου μένει πολύ μικρό range για να δώσω για τα wifi (192.168.1.201 - 192.168.1.242). Ωστόσο, αυτές οι ip δεν μου φτάνουν, είναι λίγες. Θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα.

1. Μπορώ να ορίσω στο DHCP να δίνει από 192.168.1.5 - 192.168.1.245; Προσπερνάει αυτόματα τις δεσμευμένες καρφωτές ip ή θα έχω πρόβλημα;

2. Αν ορίσω autorestart, γιατί αυτό κάνω κάθε φορά που γεμίζει θα είμαι οκ; Γνωρίζετε κάποιο προγραμματάκι για autorestart;

Αν έχετε κάποια άλλη πρόχειρη λύση πείτε μου.

Ευχαριστώ.

καταρχην ο dhcp εχει lease time που σημαινει οτι

α.μετα απο καποια ωρα πχ 24 ωρες απελευθερωνεται η ip τελειως.

β.οσο ξερω μπορεις να το μειωσεις αυτο σε καποια ρουτερ.

γ.οσο επισης ξερω αν εχει βγει το pc απο πανω ο dhcp αν δεν εχει αλλες θα δωσει απο αυτες που ειχαν χρησιμοποιηθει πιο πριν υποχρεωτικα αρκει να ειναι ελευθερες. ναι μπορειςνα βαλεις τον dhcp να δινει απο 1.5 εως 1.245.κανει bypass τις δεσμευμενες αν και σε πολλα ρουτερ μπορεις τις δεσμευμενεςνα τις κανεις exclude εσυ η μπορεις να της βαλεις απο το 1.5 εως το 1.20 και να βαλεις dhcp απο 21 και πανω.δεν υπαρχει λογος για auto restart και δεν εχω δει προγραμμα για autorestart.θα πρεπει να ειναι script που να τρεχει schedule στον ρουτερ καθε χ ωρες.

που χαλας τοσες Ip??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...