ikskarda Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Πριν 3 μηνες που εφτιαξα νεο συστημα με i5 2500k,8gb ram και 500gb Caviar Black sata3 σε λειτουργικο Windows 7 Ultimate 64bit, μου ειχε πει ενας φιλος να απενεργοποιησω το superfetch το οποιο μεσα απο το Windows 7 Manager εκανα stop+disable+delete το process του Αντιμετωπιζω ενα προβλημα που δε ξερω αν οφειλεται στο superfetch. Καθημερινα οποτε ανοιγω τον υπολογιστη (μπαινει σχετικα γρηγορα) οποιο προγραμμα-εφαρμογη (οτιδηποτε) ανοιξω πρωτο κανει αρκετη ωρα για να ανοιξει και πολλες φορες βγαζει not-responding. Δηλαδη ανοιγω υπολογιστη, μπαινω στα windows, περιμενω λιγα δευτερα να φορτωσουν τα εικονιδια, παταω τον Μozilla και κανει 1 λεπτο να ανοιξει και πολλες φορες ανοιγει και βγαζει not-responding. Το ιδιο και αν ανοιξω το skype. Απο εκει και περα μετα το ανοιγμα της πρωτης εφαρμογης ολες οι υπολοιπες ανοιγουν γρηγορα (μιλωντας παντα οτι εχω HDD και οχι SSD). Τι μπορει να φταιει ? παιζει ρολο στο οτι οι εφαρμογες αυτες πχ Mozilla, Skype κτλ ειναι 32bit για αυτο αργουν ? Παντως ειναι εκνευριστικο ενω ολα δουλευουν ρολοι οσο εχω ανοιχτο τον υπολογιστη και κανω οτιδηποτε το μοναδικο προβλημα να ειναι το ανοιγμα/περιμενε της πρωτης/δευτερης εφαρμογης μετα απο το ανοιγμα του υπολογιστη PS: στον αλλο υπολογιστη που χω με amd x2 2.2gb,2gb ram,win 7 ultimate 32bit εχω κανει stop+disable+delete το superfetch και δεν αντιμετωπιζω αυτο το προβλημα
άδικος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Πότε παρατήρησες να γίνεται το πρόβλημα; Αμέσως μετά την απενεργοποίηση του superfetch; Όπως & να'χει, η συνήθης κοινή γνώμη για την απενεργοποίηση του είναι λάθος, ένας μύθος. Αλλά απ'ότι λες δεν την απενεργοποίησες απλά ως υπηρεσία αλλά τη διέγραψες τελείως. Δεν υπήρχε λόγος να τη κάνεις κάτι τέτοιο, ειδικά για μια υπηρεσία του συστήματος, αφού απενεργοποιώντας τη είναι αρκετό για να πετύχεις το σκοπό σου. Ο ευκολότερος τρόπος για να την επαναφέρεις είναι να κάνεις επαναφορά συστήματος σε σημείο το οποίο υπήρχε ήδη. Δε πιστεύω να έχεις απενεργοποιήσει & το system restore;;;;;
ikskarda Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 με το που εστησα τον υπολογιστη πριν 3 μηνες κανοντας την 1η εγκατασταση των windows αφου τελειωσα, αρχισα να κανω μερικες τροποποιησεις οπως κανουμε ολοι στο συστημα πχ κλεισιμο firewall, οχι αυτοματα Updates και μεσα σε αυτες ηταν να διαγραψω το superfetch αλλα και να απενεργοποιησω το system restore καθοτι ποτε δε το εχω χρησιμοποιησει ποτε. αρα δεν υπαρχει τροπος να ξανα-εγκαταστησω παλι το superfetch? οποτε η καλυτερη λυση ειναι format ? δεν θυμαμαι αν ξεκινησε το προβλημα απο την αρχη καθοτι δεν εδινα ιδιαιτερη σημασια στο φορτωμα των εφαρμογων καθοτι ακομα κοιτουσα να τον "χαρω", αλλα πλεον εδω και καιρο (μπορει τους 2 απο τους 3 μηνες) το προβλημα ειναι αυτο που περιγραφω.
Boltaz Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Η υπηρεσια superfetch βελτειωνει τον χρονο εκκινησης των windows και τον χρονο φορτωσεις των προγραμματων που χρησιμοποιεις συχνα , βλεπει ποια προγραμματα χρησιμοποιεις καθημερινα και φορτωνει στην Ram μερος του προγραμματος ετσι ωστε να ανοιγει γρηγορα ... Κλεινοντας την υπηρεσια superfetch μειωνεις την Ram που δεσμευουν τα windows και εχεις περισσοτερη ελευθερη ram ... Αναλογως την χρηση του υπολογιστη πολλες υπηρεσιες ειναι αχρηστες για εμας και τις κλεινουμε (αρκει να ξερουμε τι κανουν)για να γινει ο υπολογιστης ποιο "γρηγορος" ... Στην δικη σου περιπτωση απο την στιγμη που εχεις 8 gb ram και χρησιμοποιεις συγκεκριμενες εφαρμογες με το που ανοιξει ο υπολογιστης η συγκεκριμενη υπηρεσια σου χρειαζετε ... Οταν ο mozilla θελει 1 λεπτο για να ανοιξει δεν φταιει μονο το superfetch αλλα εχεις και αλλα προβληματα πχ καποιο virus / φορτωμενη registry / πολλα προγραμματα sto start up Κτλ ...
ikskarda Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 αυτο συμβαινει με το ανοιγμα του υπολογιστη με το που ανοιξω τις εφαρμογες. μετα οση ωρα ειναι ανοιχτος ο υπολογιστης (μεχρι αργα το βραδυ) οσες φορες ανοιξω/κλεισω τις εφαρφογες φορτωνουν αρκετα γρηγορα. Να δοκιμασω αυτο που λεει στο τελευταιο post ? http://www.winvistatips.com/superfetch-wont-run-t831997.html http://www.fanhow.com/knowhow:Tweak_Windows_Prefetch_and_Superfetch_for_Better_Performance_46474952
άδικος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μμμμ... η άλλη λύση τότε αφού έχεις σιγουρευτεί ότι η υπηρεσία έχει όντως διαγραφεί είναι αυτή. Προχώρα όμως σε αυτή μονάχα αν είσαι σίγουρος ότι έχεις το σωστό δίσκο, ξέρεις τι κάνεις & έχεις κάνει backup τα αρχεία σου. Αν δε παίζει ούτε repair install, τότε νομίζω πρέπει να αντιμετωπίσεις το δαίμονα...
Boltaz Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Πηγαινε στις υπηρεσιες και ανοιξε το superfetch αλλα για να δουλεψει χρειαζετε να αποκτησει "εμπειρια" ... Μερα με την μερα υπαρχει βελτειωση οχι αμεσως ... Ενεργοποιησε το system restore γιατι καποιες φορες αναγκαζοντε τα windows και το κανουν αυτοματα , αλλιως crassarei το pc ...
άδικος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 αυτο συμβαινει με το ανοιγμα του υπολογιστη με το που ανοιξω τις εφαρμογες. μετα οση ωρα ειναι ανοιχτος ο υπολογιστης (μεχρι αργα το βραδυ) οσες φορες ανοιξω/κλεισω τις εφαρφογες φορτωνουν αρκετα γρηγορα. Να δοκιμασω αυτο που λεει στο τελευταιο post ? http://www.winvistat...un-t831997.html http://www.fanhow.co...rmance_46474952 Δυστυχώς η εφαρμογή δε σου προσφέρει την εγκατάσταση της υπηρεσίας, απλά το "tweak" της...
ikskarda Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μμμμ... η άλλη λύση τότε αφού έχεις σιγουρευτεί ότι η υπηρεσία έχει όντως διαγραφεί είναι αυτή. Προχώρα όμως σε αυτή μονάχα αν είσαι σίγουρη ότι έχεις το σωστό δίσκο, ξέρεις τι κάνεις & έχεις κάνει backup τα αρχεία σου. Αν δε παίζει ούτε repair install, τότε νομίζω πρέπει να αντιμετωπίσεις το δαίμονα... 1)το service εχει διαγραφει αφου δεν φαινεται στο services.msc 2)my name is John (πολλοι μπερδευεται το avatar μου και το συνδυαζεται οτι ειμαι κοπελα)
ati8assos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Με 8 giga Ram και μηχανικό δίσκο είναι λάθος να απενεργοποιείς το Superfech,γιατί έτσι έχεις αντίθετα αποτελέσματα (επιβραδύνεται το σύστημα). Η δέσμευση της μνήμης από τα Win 7 για caching των προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται συχνότερα και μείωση του boot time (οι 2 κύριες χρήσεις της υπηρεσίας) γίνεται με δυναμικό τρόπο που σημαίνει πως αν το σύστημα την χρειαστεί για κάτι άλλο, αυτή γίνεται άμεσα διαθέσιμη. Θα είχε νόημα η απενεργοποίηση της υπηρεσίας αν είχες SSD ή χρησιμοποιούσες Ramdrive. Link με πληροφορίες για το SuperFech.
ikskarda Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 ισως η "συμβουλη" του φιλου που μου το ειπε να ηταν μονο για το συστημα με τα 2gb ram που ειχα και εγω να το εφαρμοσα και στο νεο συστημα με τον i5 2500k + 8gb ram. δε θυμαμαι μπορει ετσι να ειναι και εγω να το συνδυασα γενικως χωρις εξαιρεσεις. παντως στον υπολογιστη με τα 2gb παει καλυτερα χωρις το superfetch. απο οτι βλεπω η μονη λυση ειναι το format
άδικος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 my name is John Με συγχωρείς John, my bad . Edited...
ikskarda Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 περιεργο παντως το οτι εχω φαει ολο το google να βρω πως να ξανα-ανακτησεις μια διαγραμμενη υπηρεσια των windows ? ποτε κανεις δεν διεγραψε καποια κατα λαθος και να θελησε μετα να την ξαναεγκαταστησει ?
άδικος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Η μόνη "πηγή" του είναι ο δίσκος εγκατάστασης...
Boltaz Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 περιεργο παντως το οτι εχω φαει ολο το google να βρω πως να ξανα-ανακτησεις μια διαγραμμενη υπηρεσια των windows ? ποτε κανεις δεν διεγραψε καποια κατα λαθος και να θελησε μετα να την ξαναεγκαταστησει ? Τις υπηρεσιες τις απενεργοποιεις μεσα απο τα windows , εσυ χρησιμοποιησες προγραμμα και την διεγραψες δεν υπαρχει τροπος να την ανακτησεις ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα