subantony Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα σας ,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση,περναω καποια δεδομενα απο μια φορμα μεσω ενος query,στη βαση μου.Χρησιμοποιω το Xampp,πηγαινοντας στο phpmyadmin,να δω τα δεδομενα μου τα βγαζει με μια περιεργη κωδικοποιηση.Εχω ψαξει στο google και εχω πειραματιστει με ολες τις κωδικοποιησεις,και UTF-8,και GREEK-GENERAL-CI,και UTF-8 UNICODE CI κλπ,μπορει καποιος να με βοηθησει γιατι ειμαι καινουριος ,τι πρεπει να κανω για να μου εμφανιζονται σωστα.Ευχαριστω.
Uberalles_gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 θα πρέπει να έχεις τα πάντα σε UTF-8 και όταν λέω τα πάντα εννοώ τα παρακάτω: Βάση Σύνδεση με την βάση Σελίδα που συμπληρώνεις την φόρμα Σελίδα που εισάγεις τα δεδομένα μέσα στην βάση σου
subantony Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Τα ιδια φιλε μου,εχω απογοητευτει...Τωρα τα εχω utf-8_unicode_ci θα σου δειξω ενα παραδειγμα αυτου που κανω για να καταλαβεις με καποια snapshots. Και αυτος ειναι κατι παρομοιο με τον κωδικα που γραφω. <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <title></title> </head> <body> <?php $name=$_POST['onoma']; $surname=$_POST['eponimo']; ?> <form action="results.php" method="post"> ονομα: <input type=" text" name="onoma" size="15"/> επωνυμο: <input type=" text" name="eponimo" size="15"/> <input type ="submit" value="ΕΙΣΑΓΩΓΗ"/> </form> <?php $db= mysql_connect("localhost","root",""); mysql_select_db("pros",$db); $query="INSERT INTO prosop VALUES('".$name."','".$surname."' )"; $result=mysql_query($query,$db)or die (mysql_error()) ; if ($result){ echo"Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ"; } mysql_close($db); ?> </body> </html> Το λαθος που ειναι;Mηπως φταει το Xampp ή το Νetbeans ;
egoeimai1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Πρόσθεσε mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'"); μετά τη σύνδεση με τη βάση. Δηλαδή $db= mysql_connect("localhost","root",""); mysql_select_db("pros",$db); mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'");
subantony Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Εισαι απιστευτος....Σ ευχαριστω παρα μα παρα πολυ...με εσωσες...Σ ευχαριστω και παλι..
Uberalles_gr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Προφανώς και δεν είχες κάνει το βήμα 2 που σου είχα πει όπως πολύ σωστά ανέφερε ο egoeimai1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα